icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

deniska160384
2. jún 2015

@nona72 ahoj ak chces vediet o detoxe 9 napis mi
pracujem s tym 🙂

deniska160384
2. jún 2015

caute baby kto ma zaujem o detox CLEAN 9 od forever?

inga1575
3. jún 2015

celý deň krče bolesti brucha a prehánky asi končím 😨

susanne6
3. jún 2015
vralen
3. jún 2015

poprosim recept na jedla na dva dni. nemozem najst knihu. d

susanne6
4. jún 2015

1. týždeň
Raňajky Obed Večera
1.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Brokolica s cesnakom+strúhaný nízkotučný syr Šalát z cvikly + strúhaný syr
2.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Fazuľové struky s cesnakom +strúhaný syr Šalát z cvikly + varené vajíčko
3.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Šalát z cvikly + strúhaný syr Mrkvový perkelt + strúhaný syr
4.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Mrkvový perkelt + strúhaný syr Prekladaná cuketa
5.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Prekladaná cuketa Fazuľové struky s cesnakom +strúhaný syr
6.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Fazuľové struky so zázvorom Brokolica s cesnakom + varené vajíčko
7.deň Mrkva+jablko+orechy+hrozienka+med Šalát z cvikly + varené vajíčko Mrkvový perkelt + strúhaný syr

susanne6
4. jún 2015

Kuchárska kniha:
Ako používať kuchársku knihu?
Jedlá sú zoradené podľa jedálneho lístka ako postupne nasledujú. Množstvá sú viac menej orientačné, je potrebné vyskúšať, koľko sa z množstva pripraveného jedla zje. Tiež koreniny treba dávkovať podľa svojej chuti a podľa zvyklostí domácnosti.
Mrkvovo jablkové raňajky
Mrkvu strúhame na jemnejšom strúhadle, jablko na hrubom strúhadle. Pridáme mleté vlašské orechy. Podiel jednotlivých častí je 1:1:1, t.j. aké veľké objemové množstvo mrkve, také veľké objemové množstvo jabĺk a orechov. Pridať za hrsť hrozienok, med podľa chuti a štipku škorice.
Brokolica s cesnakom a s nízkotučným syrom alebo vajíčkom
Brokolicu uvaríme tak aby ostala chrumkavá. Najlepšie nasypať do vriacej vody nasekanú na kúsky brokolicu a nechať prejsť varom. Po minúte scedíme. Do hrnca dáme olivový olej, osolíme ho a pridáme na plátky narezaný cesnak- asi 3 strúčiky a osmažíme ho dozlatova. Odstavíme z ohňa. Poprášime ho pomletým rozmarínom, pridáme brokolicu a premiešame. Na tanieri posypeme strúhaným syrom alebo nakrájaným vajíčkom.
Fazuľové strúčiky (lusky) s cesnakom a strúhaným syrom
Najvhodnejšie sú mrazené fazuľkové struky. Na jednu porciu použijem 400 gramov, ktoré sa nasypú do vriacej vody a varia sa asi 10 minút. Do hrnca dáme olivový olej a asi 3 strúčky cesnaku nakrájané na hranolčeky alebo plátky, osmažíme dozlatova a pridá sa pol kávovej lyžičky škorice (nemusí byť) . Po scedení fazuľky všetko zmiešame spolu. Môže sa pridať do hrnca strúhaný syr alebo nakrájané vajíčko, alebo to urobíme na tanieri.
Fazuľové strúčiky inak
Na panvicu dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu /jedna väčšia alebo dve stredne veľké/ a podlejeme olejom, najlepšie olivovým. Počas praženia pridáme l-2 lyžičky rasce a pražíme cibuľku dozlatova. Pridáme mrazenú fazuľku a orestujeme tak aby bolo všetko dobre premiešané. Posolíme, aby sa rozvinuli chute ( môže byť aj vegeta, ale tá obsahuje glutamáty a iné prísady...). Pridáme cca ¼ pohára vody, ktorý túto zmes sparí a asi 4 minúty necháme pod poodkrytou pokrývkou variť, až sa voda odparí. Fazuľka by mala byť chrumkavá ale uvarená. Medzičasom nakrájame na malé hranolčeky cesnak ( podľa chuti až celú hlávku) a zmiešame s fazuľkou. Už nevaríme.
Ak nebudeme dodržiavať očistný program, môžeme toto jedlo spojiť s varenými alebo praženými zemiačkami a prípadne, ak máme chuť, pridáme pečenú či grilovanú hydinu na rôzny spôsob.
Šalát z cvikly (červená repa) so strúhaným syrom alebo vajíčkom
Potrebujeme 3 buľvy cvikly veľkosti grapu, 3 dcl pohár sterilizovanej zmesi mrkva/hrášok, 4 stredne veľké kyslé uhorky, olivový olej, soľ, mleté čierne(alebo biele) korenie, strúhaný syr alebo natvrdo uvarené vajce.
Dôležité je, aby cvikla nebola zaváraná! Buľvy varíme asi 2 hodiny tak aby boli mäkké. Cviklu nastrúhame alebo nakrájame (plátky, kocky) , tiež kyslé uhorky, 3 dcl zmesi mrkvy/hrášok, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Dôkladne premiešame a necháme odležať, aby sa nám chute spojili. Pred konzumáciou posypeme syrom alebo nakrájaným vajcom. Šalátu môžeme do seba pchať až do prasknutia....
Mrkvový perkelt so strúhaným syrom alebo vajíčkom
Potrebujeme mrkvu (aj kilo), cibuľu, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, mletý koriander alebo drvenú rascu (kmín), mletý rozmarín.
Poznámka: Sójových omáčok býva viacero druhov. Niektoré sú enormne slané, takže pozor na presolenie jedla. Treba vyskúšať slanosť už pri pridaní jednej lyžice sójovej omáčky.
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska, hranolčeky či iné tvary..., pridáme na olivovom oleji osmaženú cibuľku. Chvíľu restujeme, prisypeme čierne korenie, pol lyžičky rozmarínu, rascu alebo koriander ( každému niečo viac chutí a vonia, alebo naopak, niekto neznesie veľa voňavého..) podľa chuti . Po premiešaní pridáme sójovú omáčku – asi 2-3 polievkové lyžice.
Ešte chvíľu restujeme, podlejeme s 2 dcl vody a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút, pokiaľ sa voda neodparí a mrkva nebude rozvarená.
Mrkvový perkelt inak
Niekomu veľa korenín robí problémy a je skôr zvyknutý na prirodzenú chuť zeleniny. Preto predkladám i takto jednoducho pripravenú mrkvu.
Potrebujeme mrkvu, cibuľu, soľ, syr a olej, najlepšie olivový.
Na mesiačiky nakrájame 1-2 cibule a dáme na olej. Pražíme ju, a keď začína cibuľka hnednúť (karamelizovať cukry) posolíme ju, aby sa vylúčila z cibuľky šťava a začala sa cibuľka dusiť. Pridáme na hranolčeky nakrájanú mrkvu ( môže byť aj na kolieska, ale lepšie sa naberajú na vidličku hranolčeky) dobre premiešame, aby sa mrkva obalila olejom. Pomaly na malom ohni za občasného premiešania restujeme mrkvu domäkka. Ak by cibuľka a mrkva pustila málo šťavy, môžeme podliať malým množstvom vody. Stupeň „ uvarenia“ sa riadi podľa chuti.
Syr nastrúhame nahrubo a tanier s perkeltom ním posypeme.
Prekladaná cuketa
Potrebujeme dve mladé, stredne veľké cukety, olivový olej, čierne korenie, tvrdý syr, cesnak asi 3 strúčky, sušenú bazalku, asi 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky
Cukety nakrájame na plátky asi 0,5 cm hrubé. Do 0,5 dcl olivového oleja pridáme soľ, mleté čierne korenie, sušenú bazalku a polievkovú lyžicu sójovej omáčky, cesnak nakrájaný na plátky. Takto ochutený olej vylejeme na plech, poukladáme naň cuketu a necháme zapiecť- asi 15 minút pri 200 C˚. Pred dokončením cuketu posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

vralen
4. jún 2015

no u nas nemozem zohnat cviklu a ani mrazene lusky

tomiholjubavi
4. jún 2015

zienky, dnes som sa vazila 🙂 a 5 kilov je dole 🙂

susanne6
4. jún 2015

@vralen tak to máš blbé, dosť podstatné suroviny ☹

inga1575
4. jún 2015

@tomiholjubavi gratulujem - pekne

babo01
8. jún 2015

ahpjte🙂je tu nejaka mamina,ktora nepotrebovala chudnut,ale chcela len prejst na detox, zdravu stravu a zbavenia sa zavislosti na sladkom?bo ja sa bojim,ze velmibpri tom schudnrm.163 cm a 50kg.ma niekto skusenost?dakujem

tomiholjubavi
8. jún 2015

@babo01 urcite pri detoxe schudnes...tam sa neje nic ine len zelenina, sem-tam syr a raz za cas kusok masa...ak sa chces zbavit zavislosti na sladkom, tak si rob len tie macingovej ranajky...mrkva, jablko, orechy, hrozienka, med...to ta zbavi chutok na cele hodiny 😝 a potom, ak to zas pride, daj si biely jogurt s orechami a medom, ako to ona radi...a ostatne jedavaj tak, ako doteraz 🙂

babo01
8. jún 2015

no len ja chxem nabehnut na zdravsiu stravu,tak som myslela,ze by to bol dobry start🙂pretoze ked ja jem vela sladkosti,povolim ich napr aj dcere🙂)) a ja by som potrebovala vela energie a precistit plet.hlavne chcem kvoli tomu pocitu,co pisu,ze vela energie pride a tak🙂) ale dakujem.mozno skusim a dam vediet,co mi to porobilo......i ked si fakt neviem predstavot dem be sladkosti a chleba s maslom:/

lienocka292
9. jún 2015

@babo01 ahojko .. 🙂 ja si myslim ze by si mala prejst na oddelenu stravu.. ;) citim pri nej uzasne a tuez nenam nadvahu ale citim sa ovela zdravsie lebo som totalne vyradila cukor (aj z potravin) a jedlo sa deli na kyticky a zvieratka.. 🙂 uz to drzim 2mesiace a zatial pekne pomalicky zliezlo kilo ale to nevadi lebo trosku neuskodi.. 🙂;pri vyske 172cm mam 62kg..napis ak chces vediet viac.. Par stran dopredu najdes aj grafy co s cim nemozes kombinovat.. 🙂

lienocka292
9. jún 2015

@babo01 ale ani detox od p. Macingovej by nebol na skodu lebo z tela ti odide vsetka prebytocna voda .. Ja som ju tiez drzala a zisla som len o 2kg ale stacilo uplne a bolo vidiet zmenu..🙂

babo01
9. jún 2015

dakujem vam pekne,skusim tu macingovu a uvidim.v pondelok chcem ist na to,ak vydrzim aspon dva tyzdne,tak sa ozvem.este raz vdaka za vaae dotazy

lienocka292
9. jún 2015

@babo01 tak sa drz a daj vediet ako si to zvladla.. 🙂

elenakrasna
11. jún 2015

kocky,dnes koncim prvy tyzden.vcera este krce od zaludka...ale zo dna na den sa to zlepsuje.vyradila som cesnak,cibulu..robilo mi to tiez tazkosti.neviem,kam ma toto stravovanie dovedie...mam nadvahu 30kg...je tu niekto,kto vydrzal a striedanim semafora a detoxu dal dole viac kg...?tak tesim sa na novy zivot

uankab
12. jún 2015

@babo01 vyskusaj, ja som pri detoxe vela neschudla, mozno tak kilo.. ale citila som sa ovela lepsie... od manzela som dostala nove knizky u stravovani na narodky, dnes som si robila na veceru pohankove rizoto, namiesto masla tam islo kokosove mlieko a spargla na vrch, bolo veelmi dobre 🙂...

macingova je ok, ale ta strava je dost fadna, pouziva stale tie iste suroviny, len ich inak kombinuje... skorica vraj upravuje chut na sladke... a ak mas chut na sladke, daj si datlu 🙂.. tiez je vela receptov na zdrave pochutky, napr posekane datle s orechami a kakaom, spravis z toho gulicky, das do mraznicky na par hodin a potom do chladu a mozes si dat ked mas chut 🙂

elenakrasna
13. jún 2015

dakujem za prispevok.uvidim,kam ma toto stravovanie dovedie...kedze som Acko,jedla bez mäsa su pre mna uzasne...ovocie doobeda..no bomba...aj ked neschudnem...ale citim sa v tom Doma.dakujem

mariankaf
14. jún 2015

Ahojte.V poslednej dobe vela citam o detoxe od autorky Antonie Macingovej.Zajtra by som s tymto dexom chcela zaca uz zajtrat,ale mam otazky na tie babule,co uz tym presli....cvikla musi byt len cerstva,alebo moze byt aj zavarana - je zavarana aj cela.Som Acko a ma potesilo,ze kavu mozem,len ju milujem s klasickym mliekom,musim pouzivat ine alternativy,alebo mozem kravske?Dakujem za odpovede 🙂

mariankaf
14. jún 2015

Este otazocka,co tak mlskate na desiatu a olovrant? 😉

mirabelluska
14. jún 2015

na desiatu som si davala to iste co na ranajky a na olovrant biely jogurt a oriešky

gastankaa
14. jún 2015

Aby tom malo spravny efejt,cvikla musi byt cerstva alebo uvarena.Olovrant sa pise,ze moze byt orechy,sus.slivky,a potom dom pochopila,ze aj ovocie,kt.vyhovuje krvnej skupine.Olovrant jogurt s medom,ako uz tu bolo pisane

elenakrasna
15. jún 2015

kocky,kupte si naozaj knihu...myslim,ze ta prva uplne staci...kniha je dobra..ju stale mat.nie je to az taka investicia,ked to porovnam s tym,co vsetko som pred tym pojdela a za kolko penazi...
JA som v druhom tyzdni.nedrzim sa strikne podla kazdeho jedla,pretoze niekedy mam s druheho dna vela navarene,a ked nestiham varit ine,dam si aj to.
Miesto kiwi som dala jahody.nevidim v tom zmysel,jest 2j tyzdnove dozrete kiwi..a nejest cerstve jahody...citim sa fajn..a dnes mam 3 den v druhom tyzdni.
Prvy tyzden krce v bruchu,druhy tyzden je jemnejsi,ale tesim sa,ze aj teraz citim detox.priznaky ako mierna nevolnost,mierne bolesti hlavy.
Na vsetko si robim cajiky.Na unavu,zeleny caj.Na krce v bruchu kamilkovy.Na bolest hlavy veela vody s citronom,obcas medom
Uznavam,obcas padne kava s mliekom.Ale to tak 2-3x do tyzdna.A mam dojem,ze uz ju zacinam nepotrebovat.Dnes si kupim sojove.Ako,neviem,ci to bude terno,to pit take.Ale ked dam skoricu,med..asi sa to bude dat vypit.
Detox doporucujem kazdemu...citim sa inak..akosi atraktivnejsia,krajsia...aj ked neviem,ci som schudla ...a ci nieco dole pojde

zuul
15. jún 2015

ahojte holky.
tak hlasim dnes som nabehla na 1.den. budem potrebovat vela sil 🙂

fay26
15. jún 2015

@zuul ahojky, ja tiež dnes začínam a som rada, že nie som sama 😀 môžeme sa vzájomne podporovať 😉

zuul
15. jún 2015

juj som rada. ranajky mas za sebou? ja som si sice nenamiesala ten mix. len nakrajala jablko a 3mrkvy, zaliala vodou a mam dost. obed co pisu a na veceru viem, ze nezvladnem ten salat, tak som si len upiekla cviklu z cesnakom a balzamikovym octom a oliv. olejom. ten salat cviklovy je pre mna nieco neuveritelne hnusne :(