icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

lela_lenka
15. jan 2016

@kitu mnam to vyzera uzasne 🙂

kitu
15. jan 2016

@nateeka no asi ničím ale skus si ju urobiť na iný spôsob....napr ja ju mam ako polievku tu zboznujeme ale ten salat mi nechutil a skusala si ju upict

kitu
15. jan 2016

Upiect v alobale v rure to je tiež prudko jedle

nateeka
15. jan 2016

@kitu ako polievka, to je super napad,to dam! 🙂 diky

kitu
15. jan 2016

@nateeka ja som tak robila mne to nechutilo ten salat a tak som porazil trosicka cesnaku na oleji pridala korenie bobkovy list na kocky nakrajanu mrkvu a hrách orestovala podliala nechala trosicku povarit a potom pridala surovu cviklu nakrajanu na tenucicke rezanceky uvarila do mäkka a dochutila podľa vlastnej chute...na veľmi chutila a použila som len tie ingrediencie co išli do salatu....a keď bol písaný syr tak sme si ho natruhali do polievky a ked bolo vajce tak sme si urobili buď varene alebo volske oko na suchej panvici a zjedli po polievke...

elisvic
15. jan 2016

@nateeka ALE ESTE VYDRZ, uz iba 2 tyzdne a vyhrala si. v tretom a stvrtom tyzdni je predsa aj vselico ine. Vydrz.uz iba 14 dni

elisvic
15. jan 2016

@kitu dobry napad fazula s prazenicou.

elisvic
15. jan 2016

skus napisat macingovej na fb

kitu
15. jan 2016

@elisvic ako ja že čo ta praženica ? a ono podla mna je podstata v zmene stravovania že si daš tu brokolicu ale s bielkovinou a nedaš si k tomu chleba teda sacharid.... nie? až teraz vidim ake chyby robime v dennom stravovani... bezne...

elisvic
15. jan 2016

@kitu urcite, mozno by to ani Problem nebol, keby som tak od mala nebola naucena, ze ked rezen tak kilo zemiakov a salat ako dekoraciu. 😀

predtym som robila dietu od jednej znamej a tam porcia zemiakov 150 g to vies , ze som ju na tanieri nemohla ani najst. alebo 50g ryze 😀 rozmyslala som ci to pes mi moj obed zjedol??

urcite to stravovanie robi Vela.
povedzme , ze teraz vydrzim ten cviklovy salat jest cely tyzden ale caasom mi to uz nechuti.tu ide o podstatu ze traba vydrzat tych 28 dni aby sa nase bunky ocistili, tak treba vydrzat. a potom sa dozerem hoci coho. 😀

vdaka tomu medu, hrozienkam a asi aj tym jablkam vobec mi nechuti sladke. super 😉

ja som teraz urobila zase tolko toho cvikloveho salatu , ze asi 5litrov, lebo som sa bala, ze ked ani chleba ani zemiaky, iba salat a syr, tak to asi bude malo trochu, teraz uz ani nemusim, este aj muzovi som dala na tanier a mam pocit , ze z neho stale neubudlo.
😀

elisvic
15. jan 2016

jeje ja som dala na cviklovy salat syr pravy rouqford. akak blba kombinacia. lebo Parmesan dosiel.

tak som ho este aj cely zamiesala. toto nerobte.
hnus.

a potom zistite, ze cviklovy salat ani az taky zly nieje. ale ze to ten syr je hrozny.

kitu
15. jan 2016

@elisvic no cviklový salat ehn....ten nieeeee....ale dnes pri tomto obede som pochopila že aj zdravo sa dá a veľmi veľmi chutné....

qtinka77
15. jan 2016

@nateeka Ahoj, ja robim detox teraz uz druhykrat a prvykrat som uz nemohla cviklu ani citit - ale robila som ten "klasicky" recept s hraskom, mrkvou a uhorkami...a boli mi to potom uz protivne..
A pritom mam rad aj hrach, aj mrkvu, aj sterilizovane uhorky, aj cviklu...ale spolu mi to proste neslo 🙂
A tak som skusila ten druhy recept na cviklu - so susenymi slivkami, orechami a cesnakom a ten je (podla mna) mnaaaaam 🙂
Ten prvy recept uz vobec nerobim, stale robim uz len tento so slivkami 🙂
Tak skus 🙂

nateeka
15. jan 2016

@qtinka77 ja som mala vcera 1x ten recept so slivkami a orechmi..cviklu som vynechala a bolo to mnam. 🙂

nateeka
15. jan 2016

@elisvic dakujem za podporu ;) dam to

elisvic
15. jan 2016

ludia aj vy ste boli z toho take nafuknute, mne sa zda ze priberam, stolica je ok a vody pijem ako mam , len nie teplu iba studenu. aj cistu bez prisad.

cvikla a orechu su v tej knihe cislo 1 najdedzte sa do stihlosti?? lebo v prvom tyzdni je mrkva hrasok uhorka

maminecka2
15. jan 2016

Ahojte, chcem sa spytat ci neviete, musi byt cvikla v salate nutne varena? Je to lahsie stravitelne? Ja som pred vyse 2,5 rokmi raz drzala 28-ku a ten salat z varenej cvikly mi strasne nechutil. Teraz si obcas davam surovu nastruhanu s tuniakom a s tym nemam problem, asi by mi surova chutila viac.
A mozem vynechat tie koreniny v receptoch? Rozmarin napr., viem ze to som nemohla tiez, ble. A aj skoricu do fazuliek ci kam to ide, jednak mi to nechutilo, jednak kedze som tehotna nesmiem to so skoricou prehanat. A este zazvor v brokolici, ten tiez vynecham. Nechcem si tie jedla sprotivit, aby som to vydrzala. Aj bez toho mi este casto byva nevolno (ranne nevolnosti ktore nie a nie skoncit).
A este by som potrebovala radu, co davat jest detom- 4 roky a takmer 2 roky, toto by mi presne podla rozpisu nejedli. Lebo asi nebudem zvladat varit vsetko z rozpisu a este im kompletne menu. Ak mate niektora skusenosti, rady, co, pripadne s nejakou upravou ste davali takto malym detom budem Vam velmi vdacna.
Dakujem za akukolvek radu. Chcela by som pomaly zacat, aby som sa do konca tehotenstva uniesla. Inak manzelovi som oznamila ze to bude drzat so mnou. Este nestacil protestovat 😀

tehoska
16. jan 2016

@elisvic boze ani nehovor, ja som tiez jak balon, stale cakam, ze si telo uz zvykne (ja som dnes 6. den), ja osobne by som prijala aj na wcko chodit castejsie,tiez pijem dost,aj slivky jem..

sonicka315
16. jan 2016

zacinam 3 tyzden. a tak som sa nevedela dockat toho peciva, ze som zabudla na stavu z grepu 😀 nevadi, dam si ju zajtra.

kitu
16. jan 2016

@sonicka315 aj my sme zabudli a tak sme si ju teraz dali na desiatu....😁

elisvic
16. jan 2016

@tehoska moja stolica je ok, len mam pocit ze tolko vajec a syra mi tiez nerobi asi az tak dobre lebo som krvna skupina A, takze okrem zelenych listov a uhorky , zase radsej bez rajciny, lebo to satiez neodporuca, tak potom sa necudujem, ze som vzdy rychlo pribla uz len pri pohlade na jedlo. lebo ja skor potraviny nemozem ako mozem. ani banany, tak ja ich budem aj nadalej jest ale v obmedzenom mnozstve. ale podla brucha vyzeram viac ako na zaciatku a ja som tiez teraz moj 6. den 😉

elisvic
16. jan 2016

@maminecka2 gratulujem,

maminecka2
16. jan 2016

@elisvic 🙂

petra6484
16. jan 2016

Ahote kocky koncim 2 tyzden a monus 3 kg aj to na sebe citim a to nemam nejaku extra nadvahu zajtra uz mam konecne masooo jupiiii

castania
16. jan 2016

@petra6484 Tak tvoj výsledok ma potešil , Výborná motivácia🙂

Ja som dnes začala druhý týždeň. Dole 1,5 kila , ale k večeru sa citim velmi nafúknutá, asi tá zelenina robí svoje. Taka som bola hrdá, že som týždeň vydržala bez zavahania a včera večer som robila deťom chlieb vo vajíčku a nejako samozrejme som jeden zjedla. Ale musim povedať že mi aj v noci bolo ťažko na žaludku, čo sa nečudujem, kedže celý týžden sama zelenina. POtrebujem dať dole 6 kíl, tak dúfam že detoxom dám aspooň 3 a naštartuje mi to metabolizmus.

mirka20
17. jan 2016

Tak ja som s Macingovou po tyzdni bohuzial skoncila. Dojcim,v noci dost intenzivne a dnes rano som nevedela vstat z postele, co sa mi rapidne znizil tlak. Takze musim prejst asi na vyvazenejsiu stravu,lebo mojmu telu to moc nevyhovuje. Tak sa davam na delenu stravu a k detoxu sa vratim, ked prestanem dojcit.

elisvic
17. jan 2016

konecne prvy tyzden skoro zamnou. tie ranajky som mala rada. ...ale uz ich nemusim. fakt sa tesim ze je zajtra rano jogurt s...,
vcera som si urobila brokolicu s cesnakom toto jedlo sa mi pacilo, velmi rychlo urobene z mrazenej brokolice, prvy raz ked som ju varila bola zo surovej. z mrazenej je jednoduchejsia a rychlejsia priprava. nedala som vobec syr. a bolo to dokonca este lepsie.
akoze super jedlo. budem robit aj po detoxe.
vcera bola cukina pecena , tiez som ju takto nepoznala a muzovi som narezala zeler a jeden pasik som ochutnala. ohromne. budem tiez robit.
Urcite je velmi dolezite uvarit co najchutnejsie ten obed ci veceru, lebo prave pri diete alebo zdravom stravovani velmi dolezite.dnes este perkelt, ktory mi od zaciatku nechuti lebo som ho nejak nechutne uvarila, ja niesom velka kucharka,, takze co som si navarila , si musim aj zjest. 🙄
cviklovy salat ktory som urobila si 5 litrov na cely tyzden este aj pre muza , jedavam skor ja ako muz, takze uz taku hlupost neurobim, radsej si samostane zjem mrkvu uharku a hrasok a cviklu.

dnes dojem mrkvovy pekelt, a cviklovy salat mam este na 100 rokov.
Ma to aj svoju vyhodu. vsetko co som teraz pokazila , mozem v dalsom detoxe napravit, aspon viem naco si mama davat pozor.
😀 ziadna cvikla na 100 rokov dopredu 😀
ja som sa urcite inak stravovala a cviklu som nejedla posledne 4 roky, tak teraz som to definitivne dohnala 😀 😀 😀

elisvic
17. jan 2016

@mirka20 ja tiez dojcim, ale od zaciatku som nemala Vela mlieka, takze ja to teraz az tak velmi nepocitujem.
ja robiem pre psa a muzovi mäso, jaj ale mi zachutilo ale skor zo zvyku. nezjedla som ale vonalo mi smazene.
a nemas to uz unavy? ked pises ze v noci intensivne dojcis??

mirka20
17. jan 2016

@elisvic mozno ano,ale asi tomu pomohlo aj to,ze telu chybali sacharidy a bielkoviny. Asi je to jedno s druhym. Ale tak vyskusala som, naucila sa nove zdrave recepty, ale radsej teraz prejdem na vyvazenejsiu stravu,ked si to moje telo pyta a chudnut budem delenou stravou a pridam aj steper a brusaky. A ked dokojim,tak to cyskusam sacingovou zas 🙂

elisvic
17. jan 2016

@mirka20 uz viem o com si pisala, od poobedia som kompletne malatna. a teda mala som vydatne ranajky lebo toho som tiez Vela urobila , takze mam tak na pol roka ,cize si davam velke porcie medu mam zasoby na tri roky, tiez nesetrim.

nieco chyba, a ten prvy tyzden mi nepride vyvazeny, praveze jednotvarny.