icon

Do leta schudnem 15 kg

kesis
11. feb 2013

Ahojte dievčatá, no kedže som zistila že chudnutie ma samú nebaví tak som sa rozhodla založiť diskusiu. Kde by sme si mohli radiť, posielať recepty, podporovať a hlavne držať jedna druhú pri chudnutí 🙂
Čiže čakám že nám to spolu pojde dobre 😀
No a ja teda ked som založila diskusiu potrebujem zhodiť 15 kg dala som si do leta a musím povedať začala som 3.1.2013 a k dnešnému dnu mám 4kg dolu 😉

Kto sa pridá? 😉

zuzulaxx
21. feb 2013

@lenkalela no je nas pomenej ale aktívnych ak sa niekto prida bude fajn ak nie tak nie

zuzulaxx
21. feb 2013

@gugolina ono taketo kamošky su na nezaplatenie,aj ja mám kamošku fitnessku aj vlastní fitnesko ale ja od detí nemozem ist preč tak musím doma ale dava mi rady čo a ako to je fajn 😉

lenkalela
21. feb 2013

@zuzulaxx no ved nevadi ,,ved aj keby nas bolo len tolko kolko nas je tak sa vieme podporit ,no nie🙂
a ty si uz krasne schudla podla fotiek ,,,ako sa ti to podarilo ,ake cviky robis okrem orbitreku?

gugolina
21. feb 2013

@zuzulaxx tak to je veru super 🙂 no ved to ani mne sa neda od maleho ale ked pride tato snad na hodinku sa dostanem von a pobezim, rychlo cosi prejdem 🙂 preto som chcela zacat cvicit doma ten program lebo to ho dam buvat a mozem zacat makat na sebe 🙂 moja kamoska nieje fitneska ale ona cely zivot zije zdravo, mala aj zdr.problemy a Dr jej nedokazali pomoct a ona si sama vela nastudovala a pomohla si sama zacalo ju to bavit a bola mi mnohokrat oporou co sa týka zdravia, chudnutia a vsetkeho 🙂

zuzulaxx
21. feb 2013

@lenkalela okrem orbitreku no večer pred spaním si dam 15 klikov a 15 drepov a zakopávanie inak ez den som si zvykla vsade chodiť pešo auto som odložila 😀 ked sa neponáhlam tak sa rada prejdem..a klasika okolo deti sa motám a pod..inak nič už,a dakujem no hej schudla ale ešte 10kg chcem dat dolu lebo ma hnevá široký chrbát a velké prsia! 😠

zuzulaxx
21. feb 2013

@gugolina no tak to je super že si takto sama poradila.. 😉 tak sa budeme podporovať pekne všetky navzájom nech sa konečne tento rok dostaneme do ciela všetky!

smoni
21. feb 2013

@zuzulaxx tak to sa teším, že sa darí. Ja som na teraz (pôst 🙂 ) zrušila sladkosti, aj keď nie som nejako z váhou nespokojná, ak pôjdu ešte 2kg dole bude dobre 🙂)) A zrušené sladkosti som nahradila väčším množstvom môjho obľúbeného "vitalizačného" čajíku :D Mňam, namiesto kávy

zuzulaxx
21. feb 2013

@smoni no super.... a to je aký ten čajík?? prezrad 😕 inak že iba dva kila dolu... čo ja by za to dala 😅

remr
21. feb 2013

no ja dnes ani nestiham pisat maly je nejaky nervavy idem s nim von inac ze v soboturodinna oslava 😝 u babky pomoooc

gugolina
21. feb 2013

@zuzulaxx Presne ako pises 🙂 budeme sa povzbudzovat a pred letom tu dame nase fotky ako ine kosti :D :D ine kocice z nas budu 🙂 nie zeby neboli :D :D :D

zuzulaxx
21. feb 2013

@gugolina chápem nieže by sme neboli,ale tak budeme krajšie! 😀 😀 😀 😀 😀 no ja nepolavím v chudnutí ani bohovi to slubujem ja si tvrdo idem za svojím cielom a svojim snom po 9 rokoch!!!!! booože ja sa taak teším na tu moju vysnívanu váhu 😀

zuzulaxx
21. feb 2013

@remr tak tak chod sa prevetrať a uštvať malého nech potom dobre haja.. 😉 no oslava mi už nerobí problém,ako zo zdvorilosti si jeden koláč alebo chlebík vždy dám,aby som neurazila samozrejme ale viac ee... tak veľa šťastia a odriekania!!

juliakocka
21. feb 2013

@zuzulaxx ...a ta kamoska ti poradila aj jedalnicek?....ja by som strasne potrebovala rady co a kedy jest...lebo vraj 70 % uspechu pri chutnuti je strava a len 30% pohyb , a ja som obezna tak by som hlavne stravu chcela upravit a pohyb az ked trosku schudnem,ale na jar by som chcela zacat behat

jaruska6
21. feb 2013

@zuzulaxx A ako dlho už odriekaš a cvičíš?

jaruska6
21. feb 2013

@smoni Tak ten viatlizačný čajík, by aj mňa zaujímal, však vitality nikdy nie je dosť!!!

jaruska6
21. feb 2013

@zuzulaxx Ja sa už začínam tešiť na tú kondičku, ale nenormálne....Už premýšľam, keďže musím dochádzať do práce autom, kde by som ho ďalej zaparkovala, však aj taká rýchla chôdza je parádny šport, len škoda, že všade je zákaz kde je voľné miesto. 😒

smoni
21. feb 2013

@zuzulaxx tak ja som chudnúcim "procesom" prešla minulý rok - po pôrode dcérky, vtedy som dala dola 2konfekčné veľkosti a teraz už len udržujem :D Ten čajík je zmesou - žihľavy, rojbosu, zeleného čaju, mäty...

zuzulaxx
21. feb 2013

@juliakocka nie neradí ona ohladom stravy....to som si sama naštudovala na stránke www.chudnutie-ako.sk 😉

zuzulaxx
21. feb 2013

@jaruska6 vieš čo dala som sa na chudnutie od 1.5 2012 ale bola som nedôsledná schudla som asi 8 kg a zase som mala dva tri týždne prestávku a tak,,potom zase dobre do vianoc cez vianoce som mala prestávku samoška pribrala som 4kg jedla som veľa zemiakového šalatu a kapra vsak trebalo dojesť 😀 a tak intenzívne pracujem na sebe od 1.1 2013 😎

zuzulaxx
21. feb 2013

@jaruska6 áno rýchla chôdza je super!!!! všetko je super ked sa zvýši tepová frekvencia vtedy spaluješ tuk... no s parkovaním je to hrôza to poznám 😠

zuzulaxx
21. feb 2013

@smoni aha tak ja pijem taký čaj ale samostatne..jeden den roiboss,potom zase týžden pijem zelený čaj a dvakrát do týždna čaj na prečistenie krvi ako žihlavovy a pod... to su super čaje! 😵

zuzulaxx
21. feb 2013

@smoni no to bude moj další problém udržovať si váhu...ale tak ked človek raz zmení stravovacie návyky tak neverím že by som sa vrátila naspäť k staremu hnusnemu stravovaniu a ani nesmiem!!! 😕 😅

veronikapd
21. feb 2013

@zuzulaxx no uz som aj ja tu 😀

zuzulaxx
21. feb 2013

@veronikapd Vitaj medzi nami,tu nám to pôjde jedna radosť! budeme sa motivovať a pod.. 😲 😲 😲 😲 😲

jaruska6
21. feb 2013

@zuzulaxx Takže ak som to pochopila, keby som dala denne aj 1000 poctivých brušákov, svaly sa síce tvoria, ale nevidno ich cez vrstvu tuku, ktorá sa nespaľuje a slanina zostáva?Ale ak si pri rozvičke dám zatiaľ zvládam len 10 min švihadlo a potom 100 brušákov, efekt by sa mal dostaviť, samozrejme pri dodržiavaní dobrého stravovania a obmedzenie sladkého , bieleho pečiva a iných neduhov.

zuzulaxx
21. feb 2013

@jaruska6 ak zvládneš urobiť 100 brušákov tak väčšinnou brušákuješ nesprávne ,lebo po správnych brušákoch ťa po pár krát začne štípať cele brucho...

Ukážkový brušák
Krok 1: Ak teda máte odhodlanie, ideme na to. Ľahnite si na zem, položte sa na chrbát a pokrčte nohy v kolenách. Chodidlá položte celou plochou na zem a snažte sa ich tam držať aj počas cvičenia. Ruky si buď založte za hlavu, alebo prekrížte na prsiach, prípadne ich môžete maž aj vystreté za hlavou.
Krok 2: Ideme sa dvíhať. Pritiahnite teda k sebe lopatky, aby ste nekrčili plecia a s výdychom sa plynulo nadvihnite. Nad zemou bude hlava, hrudná časť chrbta a ruky, položené na zemi zostávajú chodidlá a najspodnejšia časť chrbta. Nadvihnuté telo by malo byť v jeden línii, pozor na ťahanie sa dopredu krkom, bradou či skrčenými rukami. Posilňovať máte brušné svaly, takže bradu zastrčte, ruky založené za hlavou držte rovno a precíťte pohyb smerom hore práve na bruchu.
Krok 3: V správnej pozícii, kedy cítite tlak na brušných svaloch, chvíľu zotrvajte, najlepšie je, pozerať sa smerom dohora a s nádychom sa pomaly vráťte do polohy ležmo. Nedávajte si žiadnu dlhú prestávku a s výdychom urobte ďalší brušák.

Precvičte celé brucho
Aby ste si brucho vymakali do podoby, po akej túžite, nespoliehajte sa iba na brušáky v ich známej priečnej podobe. Po sérii cvikov, ktoré sme si práve opísali, nezabudnite na sériu brušákov zameranú na šikmé a spodné brušné svaly. Ak chcete vedieť, akým omylom sa pri ich precvičovaní vyvarovať, kliknite SEM.
Opäť pripomíname, že keď sa chcete dočkať výsledkov, vytrvajte a na zem si ľahnite minimálne tri razy do týždňa. Popri cvičení by ste si mali upraviť aj stravu a snažte sa na tanier nakladať čo najmenej jedál plných tuku a cukru. Pozor aj na potraviny, ktoré vám zbytočne nafukujú bruško - dokonalo proti tomuto nepríjemnému efektu bojujú napríklad probiotické jogurty, vláknina či citrusy. Takisto vymeňte bublinkové či sladené nápoje za čistú vodu a bylinkové čaje a vaša cesta (nielen) za plochým bruškom sa môže začať. toto som skopírovala 😎

zuzulaxx
21. feb 2013

@jaruska6 áno v tom prípade by efekt mal nastať až ked sa roztopí slaninka....

jaruska6
21. feb 2013

@zuzulaxx Brušáky robím ako je v popise, ale vždy si dám série po 10, keď nevládzem tak po 8.Brucho ma až tak neštípe, ale cítim tlak, a miernu bolesť, ale štípania to nie.Zato cez deň cítim to bruško parádne.Cvičím aj na boky, ale neviem, či správne vieš niečo poradiť?Tam mám tiež inú slaninu a veru tam toho zvládnem ledva 40 na jednu a 40 na druhú stranu. 😝

miraska333
21. feb 2013

@jaruska6 Jamam tiez s pravidelnostou problem.Proste nemam cas najst si cas.Ale snazim sa.Napr.rano mi je hned blbe pri predstave ze idem jest.Ale snazim sa aspon nieco male a normalne sa najem az namna dojde hlad.Ale polepsim sa.Drzim ti palce.Dneska somtoho mala tak vela,ze ked som dosla o 18.30 domov,zjedla som flak slaniny a 3 rozky...Zajtra vysportujem no co.Nejem ju denne ani casto.A som spokojna.