Do Nového roka o 10 kilogramov menej. Pridáte sa?
Ahojte dievčatá. konečne som na správnej ceste V chudnuti. Nejem pečivo ani sladkosti. Neviem či váha ide dolu lebo nemám váhu ale cítim sa lepšie. Cvičím Jill. Pridáte sa ku mne?
Bré ránko 🙂 ale sa tu toho nakopilo, ani som to nestihla všetko prečitať 😀 Mne sa váha zatiaľ drži a neklesá, ale nejako mi to nevadí, hlavne, že sa dobre cítim 😎
Cez víkend som robila taký "slaný koláč", kde som urobila karfiolové cesto a na vrch išla cibula s kyslou smotanou a trošičku klobasky na kusky aby to dodalo chuť 😅 no poviem vám... priateľ zjedol skoro celý plech :D ale aspon sme nemali výčitky, kedže žiadna muká a naozaj mi potom ani ťažko nebolo. Takže aj takúto mňamku sme si dopriali ...
Kto chce, môže vyskúšať to kafriolove cesto na pizzu, na vrch si človek potom poukladá čo má rád... je to, aspon pre nás, taká fajn zmena 😉
@elisvic sa ani necudujem ze si nevladala a bola ti zima, si pozri lepsie co si jedla a mas ten dovod preco to tak bolo. Tvoj jedalnicek je uplna klasika uja googla a potom sa ludia cuduju ze idu ten zacarovany kruh. Ja som chuda uz som pisala viac krat kolko cm mam na boky ,pas, ale teda mam podstane viac kj ako si dala ty hoci na gramaz ti to mozno ako tak sedi. Netrasie ma ako ratlika aj ked chodim behat kazde rano ked je 2°C a prsi,+kazdy vecer plavam hodinku a pol uplne v pohode,do toho si treba zaratat samozrejme aj tvoju pracu - teda ja si moju ratam a podla toho si upravit jedalnicek na danny den. Ked idem na Slovensko coz je 1650 km tak detto upravujem jedalnicek aby energia bola v top forme bez kavy a retbulceka a podobnych sraciek a taham v pohode cele za 17hodin som tam;ale jedenalnicek je uplne iny ako v bezny den. Skoda ze si nedala urobit testy na zaciatku a potom na konci by si su urobila a videla by si kde si robila chybu a preco ti ta energia chyba ci ine tazkosti. A ak ti este bude taka zima odporucam horucu cokoladu s chilli ,
Aj ked sa mi nedalo kazdy den cvicit, dodrziavanim stravy sa mi podarilo 1,5 kila zhodit, najma som nejedla nic sladke a rano som so dala aj 1 pecivo. I ked viem ze to bola viac menej voda. Ale od soboty chodim k liecitelke a citim sa uz celkom dobre, tak od stredy zacnem aj trochu cvicit, nieco menej narocne.
Musim do noveho roka tie 4 kila zhodit, a do leta mam ciel este dalsich 10.
@taty jasne mas urcite svoju pravdu a verim, ze aj skusenost.
ja mam malo Energie lebo som nevyspata, idem o 24:00 a hore som uz o 3:29, potom 5:00 kvoli malej, okrem ineho som zjedla kolko nutely doma, velkou lyzicou, a teraz kolacik iba v nedelu ,
inak budem drzat aj na dalej tuto kuru, a urobim si o tom obraz.
ale ak mozes, skus popisat co mas ty?
😉
...lebo na kazdeho plati nieco ine, a tiez svoja vlastna skusenost je tiez zaujmavejsie ako ked poviem, ze niekto napisal. takze tento plan dotiahnem do konca a vyhodnotim. 😀
@elisvic Obávam sa, že nikto sa ti tu nevyjadril pozitívne k tomu jedálničku. Možno by si ho mohla ešte prehodnotiť, resp. zaradiť do neho zdravšie potraviny.
Pri chudnutí totiž nejde len o zhadzovanie nadbytočných kilogramov, ale malo by ísť predovšetkým "o zdravé" zhadzovanie kilogramov.
Navyše si myslím, že táto diéta pochádza ešte z čias socializmu; informácie sú už dávno prekonané a regále v obchodoch plné 😅. Tak vyberám: Konské mäso, hrášok z konzervy, diétna saláma, údená šunka, bujón, práškové arómy. Čistý bordel.
@elisvic nebudem ti tu pisat nazor na ten jedalnicek ako celok..ale len jeden aspekt z neho vyberiem- vecer v 60g chleba a 150g ovocia -napr jablko-prijmes vyse 60g cukru,k tomu daka zelenina,ci mliecny vyrobok..aj to ma sacharidy-cukry v sebe aj ked sa to nezda--a uz si na vyse 70g cukru na noc...da sa z toho chudnut ak si celkovo kaloricky v deficite,ale nie je to OK,lebo si na noc zvysis inzulin a blokujes si tak tvorbu rastoveho hormou-ten sa sa ma tvorit hlavne pocas spanku,ale tvori sa len ked je inzulin v klude -teda nizko....rastovy hormon nas robi zdravymi,silnymi,odolnymi,mladsimi-telo je vykonejsie,ma menej vrasok,viac odola infektom a po 30 roku jeho tvorba vyrazne klesa a tak by sme mali robit vsetko pre to aby sme si jeho tvorbu neznizovali este viac.....o bujonoch,udeninach praskovych aromach radsej pomlcim.
@elisvic ja nemam ziadnu dietu a ani som nikdy nemala a prave preto mam stale rovnaku velkost. Sportujem od mala do teraz a venujem sa tomu aj po profesnej stranke; takze tot je moj zivot a nie kratkodoba zalezitost a zostavovanie jedalnickov ked to tak blbo poviem bol jeden z mojich studiijnych odborov ;takze mam na to aj diplom no co ti poviem posahana s dietovanim teda nie som ale ani uplne normalna asi nebudem 😀
@elisvic a mam ti zacat kecat aj do Nutelovej pochutky 😀 asi nebudes nadsena ked sa do toho pustim ,to nie je cokolada moje Radsej si kup fakt kvalitnu cokoladu a ak si vies uvarit s bobov tak uplna pecka pridaj si tam to chilli a mas taku bombu co ta nielen zohraje,ale ani sa ti tak neulozi ako ta Nutela ktora je absolutne nevhodna.a je jedno ci mas prave dietu alebo si chuda ako prutik
Baby mám pocit, že mám lepšiu pleť, ked nežerem tolko sladkého 😀 už nie som taká vyhádzana 😎
@taty
@kaja73
@lorela akoso uz povedala , ze asi mate svoju pravdu. ja osobne som este nikdy nevidela zdravu dietu. takze az tato az taka zdrava nieje, je dost mozne. niektori ludia sa stravuju uplne normalne s polotovarmi a tiez to nieje zdrave. nezalezi na tom ci niekto drzi dietu alebo jedava polotovary.
takze ak drzim velmi nezdravu dietu ale dam dole Kila, obleciem to co som si este pred tehotenstvom kupila, tak mi to je absolutne jedno, ci je zdrava alebo nie, len zato , ze je tam trochu 60g sunkovej salamy. kazda si to vidime podla svojej perspektivy. ja niesom ziadna sportovkyna, najradsej by som behala v spanku.
pre mna je to cesta ako dat Kila dole, uz sa to overilo. uvidime ci aj ja na tu kuru zareagujem.
mam pocit , ze to Slovo,, tesim sa na pozitivne ohlasy ,,akoby rozviril diskusiu, hoci ja som myslela skor na to ,kto skor schudne tych 10 kil do noveho roka a nie na dietu samotnu.
co podla mna jednoducho nepojde, ked je vobec koniec novembra a ten cas tu nieje.
musim aj podotknut , ze dnes sa citim velmi dobre. brusko akoby sa malilinko stiahlo.
😀
este rozmyslam, ze by som si odmerala aj obvod stehien a ruk?
niektora z vas napisla o tej cokolade, je to zaujmavy sposob, ja som ani nevedela, ze sa to da. takze kde kupim tie cokoladove bobule aby som ich mohla varit???? 😝
ale bielkovinovy/ proteinovy chlieb ma tiez 60g cukru? lebo je plny lanovych semiacok.
-dalsia info o inzuline a spanku, je tiez zaujmava info , som sa tiez nedocitala o tom.
tak som Rada , ze som sa obohatila o nove informacie. hlavne ta cokolada mi utkvela v pamäti 😀
😀 mne sa velmi pacili Vase komentare. toto je presne ten ciel tej to webky,alebo prispevku uzasne 🙂
@vejula pretoze po nemecky sa pise Diät a moja klavesnica niektore slova nepozna v slovencine, tak mi automaticky opravi napr.ked pisem,, o tom,, alebo ,,Bola,, ako ,, o Tom,, alebo ,, Bola,, a dalsie ineee s tymto preklepom
a to viackrat po sebe, by som nikdy neprisla ku koncu. 😀 mam novy pc, este nieje nastaveny ani neviem , kde si to mam nastavit, bo nemam cas a hoci som uz hladala aj nastavenia.
ak si to oznacim , ze toto Slovo chcem si dat do pamäte aby sa chyba viac nekonala, tak oznacim Slovo, potom mi ale nepride ziadna funkcia aby somto mohla niekam zaradit. fakt blbe.
cely text mam cervenym podciarknute. drahy pc ale stoji za 🙄 , nebudem si kazit veceru. 😀
pc ma v pamäti nemecku tastauru, ak aj nieco pisem vo worde, mam ten isty Problem , a ak ho chcem riesit musela by som zmenit jazyk na slovensky, takze to tiez robit nebudem.
preto stale niektore slova vypisuje aj velkym pismenom , bo s nemcine su podstatne mena velkym, na rozdiel od slovenksych podstatnych mien.
@elisvic mne jedno ci si das sunkovu salamu alebo pravu sunku celkovo ten jedalnicek co si tu dala je otras 😝 To ze ho chces drzat kratkodobo je sice pekne ale uz vies co bude potom? Ci potom ta to na mesiac trapit nebude a potom znova hodis tuto dietku? Takze pre toto som zla,ze sice su tu kadejake diety ale treba si uvedomit presne to co tvrdi aj Bukovsky -hoci ten pan je u mna trosku extremista ,kedze ide na to tvrdo,ziadna dieta nie je ,ak sa nenaucis spravne stravovat tak budes v tom kruhu cely zivot ,a ci budes tak stastna no to ti neviem ale urcite si zdravotne neprilepsis ,prave naopak.To ze nesportujes ,to mi nijako nevadi. Vsak nie kazdy to ma rad - ani moje deti nenutim a zijeme v pohode. Ale maju jedalnicek zostaveny tak ze ani puberta,ani dospelost ani to moje najmensie netrapi vaha ci zdravotne problemy;To najmensie ma 10 a len raz v zivote bralo antb. U najstarsieho si tiez napamatam ci vobec nejake bral.
@vejula uz neviem kto to napisal, ale napisala som raz Slovo,, pyt,, na miesto,, pit,, niekomu to oci vyklalo , vraj.
ale aj to ma zial svoje opodstatnenie, mam Doma velkeho psa ktoreho sme zachranili a vzali k sebe.
este v Tom mesiaci som zostala tehotna. pes velmi mily, stary, inak v pohode .
asi zacina ale ziarlit.
teraz mam malu dceru 5,5 mesiaca . ked chcem nieco napisat do fora, Mala mi nechce byt v postielke, iba ak, tak na deke na zemi alebo na gauci. urcite som Bola trochu nervozna. lebo ako sa aj vcera ukazalo, Mala na gauci kope nozickami , pes pride k nej a zacal jasne ze na nu vrcat. takze mne je srdcervuco jedno kolko preklepov urobim, ked jednym okom som pri dcere.
...a urcite niektore slovicka som zabudla spravne pisat, viacmenej sme boli s rodinou na skype, takze telefonovali.
ja nic nepisem po slovensky, takze urcite je dost mozne , ze robim chyby. toto nieje vyhovorka ale fakt.
nehovorim, ze som za tieto ciny hrda.
🙂
este som si odmerala
obvod ruk 61 cm
obvod stehien 90 cm
este sme sa s muzom smiali, ze niektore zeny maju taky obvod pasu , co ja stehna 😀
jaj toto musi ist rychlo dole.
holky musim , vydrzat, bo jak sa bude na mna stary pozerat, ze som rezignovala na plnej ciare!
Den 3.
ranajky s desiatou boli fajn. Jogurt so semiackami.
obed , olovrant som nestihala .
vsetko dobehla s vecerou o 19:30 , ja chodievam spavat asi o 23:59 😀
takze pre mna posledna vecera o 17:00 nepripada do uvahy.
ale hresila som, priznavam sa.
5 detskych piskot. corkla som malej 😀
co sa mi velmi paci , ze uz nevidim , brucho cez prsia ako to bolo doteraz. 😀 😀 😀
@taty pocuj, presne ako pises , momentalne rychlo chem vyzerat ako zena, obliest opät to co uz mam kupene. a potom chcem tak ci tak hladat riesenie ako si tu vahu udrzat. bo ja niesom dietkova.
ak mas nejaky dobry plan , tak ho tiez Rada vyskusam, uvidime ci to bude u mna fungovat.
takze ak sa ti bude chciet mi ho napisat. tak sa Rada podrobim testu 😀
@elisvic ja som napisala to o slove pit,ze mi to ide oci vykliat...ale ved som to nemyslela ako urazku..ty mas vela sily v sebe a chuti schudnut,co je velmi dolezite..ci uz s takym planom alebo onakym...drzim ti palce na ceste zdravia...tiez som zacala,ale momentalne od soboty mam chripku ci co a necitim sa dobre..cvicit budem znova,ked to prefrci a budem fit...🙂
baby, cvicim uz treti tyzden s Jillien a vidim na sebe zmeny a to ma velmi silno motivuje, aby som neprestala 🙂 prestala som neskoro vecer vecerat, snazim sa jest najneskor o piatej a to zeleninu 🙂 a fakt to ide dole 🙂
@kralovahola no jo... tie večere vedia spraviť naozaj zázraky 😉
@taty ale to nie je smorodatne..ja mam pas 72cm a ked som bola vychudnuta na kost v 17 rokoch -vaha 50kg a vaska 170 cm..som mala pas 68cm...proste rebro mam hned na bedre..nemam tam medzeru.....niekto sa pod 70 cm ani nedostane a moze byt chudy ako kostolna mys.
Nehovoriac o diasteze ktoru mnohe zeny po porodoch zial maju..ja ju mam viem ze sa mi staci len napit vody a brucho mam o 5cm vacsie...a cim viac sa vtedy cvici na bruchu tym viac ide smerom von....
A nohy 60 cm nie je katastrofa...osobne som zacinala na 67cm a vahu som mala vtedy 75 kg na 170cm vtedy. teraz mam 60 kg...a stehna 52cm...a to som vraj uz moc chuda-- mam to hlavne svaly tuku mam len 19% mala som meranie inbody...a pisalo mi to ze malo tuku...a vraj pribrat
ono aby som nebola az taka zla na vas tak vobec nie je dolezite mat 60 cm v pase ,To naozaj neviem preco tie modelkovske cm chce kazda,ono si treba pozriet aj na vysku a stavbu tela ale teda stehno 60 cm je aj pre vysoku babu dost preto som to porovnala s mojim pasom. Ono moze mat pevne stehna ale teda pevne neznamena ze su objemovov ako chlap ktory sype a v posilke je kazdy den dve hodinky len aby nabral. Predopokladam ze elisvic netuzi po niecom takom,a prave preto bude musiet ten pohyb pridat,ak nevladze tak kludne stacia prechadzky kazdy den a sup kupit dosku a ist plavat,za mesiac bude pri dobrom jedalnicku paradna zmena a ak bude pokracovat dalej tak tie nohy da aj ked ma hrubsiu kostru,takze preto som pisala ze len jedalnickom to tak pekne a rychlo neda.

ahojte, dnes je moj
2. den
-jedalnicek podla planu, poznamka k nemu by Bola, ze ovocia tam nie je Vela, telo si pyta nieco sladke, a tuto chut treba najlepsie tym ovocim zahasit. takze mato svoje opodstatnenie.
-zeleninu som sa snazila nesolit, ked ocista, tak ocista.
-olovrant- kolacik, ten som vynehala, nemala som taku potrebu jest kolacik, ale je to prijemne vediet, ze ak dostanem nan chut tak si ho dam prave v nedelu.
kolac bol nahradeny pol bananom-ma viac vitaminov.
...ale udena sunka vecera , ma soli az az, takze som to dohnala, telu chuti sol, takze som si prisla na svoje.
Chlieb- rano a a vecer a trochu k obedu- ma svoje opodstatnenie, pretoze, zjem zeleninu , mäso, a stale mam chut na chleba. a ten maly kusok mozem ale predsa zjest, a tym je moja chut na chlieb zahasena.
Okrem ineho na rano som si kupila celo zrny chlieb a na veceru bielkovinovy.
Ja som predtym zjedla pol chleba len tak , takze v diete 30g alebo 60g chleba je velmi dolezite.
Doobeda na prechadzke s dcerkou a muzom a psom, som si dovolila , hoci nevyspata hodinu nordic Walking.
Poobede sme boli s dcerou v plavarni, takze som si zaplavala ale iba trochu. Bola mi zima, nula Energie,
! v satni som dostala taku chut na sladke, a uz som dva krat, chytila do ruky bounty kokosovu tycinku, ale neziejdla , wow som na seba pysna.
-muz pripravil vodu zarobenu 50:50 s jablkovou stavou, tu som vypila co sa len dalo aby som zahasila chut na sladke a to sa aj podarilo.
Osobne si myslim zatial a teraz uz mozem aj z vlastnej skusenosti hovorit, ze ta dieta je zaujmava , pretoze ponuka presne to na cely tyzden co slovek potrebuje, ovovcie , zelenina , pitny rezim musi byt, vajco, ryba, strukovinu, mäso, pizzu -za dobry vykon a ako odmena je kolac v nedelu, (ale nemusim ho predsa zjest, len preto , ze ho tam diätolog napisal) skor ci neskor , dostanem chut aj na kolac. a ked je v plane , tak nemusim mat z toho zly pocit.
...ale dnes som videla, ako som sa stravovala doteraz pol chleba sama, na plavarni vzdy bounty tycinka a aj Doma.
toto je presne ten zazrak - ze clovek ju dokaze zdolat a nemusim si odopriet pizzu.
😀
Prve dni pri diäte su vzdy tazke, pretoze brusko je naucene na ine mnozstvo a nejaky cas pyta stale este nieco. o tyzden bude lahsie. a prave na zaciatku je tazke si chlieb odopriet. neskor mozno v druhom tyzdni ked sa brucho trochu nauci na ine porcie, skusim ten chlieb vynechat aspon vecer.
Na obed Bola cestovina v rajcinovej omacke , ale cestovina iba 50g mne skoro oci z jamok vyskocili ked som videla tu malu mini porciu 😀 , ale tym som si aj uvedomila preco som pribrala , pretoze ja som jedla jednoducho za troch. 😀
Ta diäta ktoru som opisovala nieje zostavena aby niekto zhodil 10 kil do noveho roka ale aby ju niekto systematicky dokazal aj dodrzat .
Dnesny den povazujem za velmi uspesny.
Dalsia vec je aj ta, ze musim sa rozhodnut ci sa chcem vedome stravovat.
Dnes som vzdy pila pohar vody pred jedlom , uz som si vopred pripravila flasku 1,5-2 litre vystavila som si citron a tym ochutila.
dnes vecer som si pripravila nakrajane jablka, tie porcie na zajtra a aj uhorku na pasiky, nechala som si to vonku ( este dam na noc do chladnicky , jasnacka), aby som zeleninku mala na ociach , ak prejdem okolo, vzdy si mozem jednu uchopit a tym padom nebudem mat pocit ze mi nieco chyba.
na rano som si pripravila Jogurt a obohatila ho este lanovymi , chia a indickymi semiackami, a jacmenove cerealky,
...ved to je prave to , ze dnes som mala cas ,sa sama sebe viac venovat a si vsetko pripravit. preto planovanie je dolezite.
tesim sa na den treti.