icon

Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?

vejula
25. sep 2010

Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem

vejula
autor
1. okt 2010

no jasnačka to poznam.. Ja som mala najmladšieho braška v 15tich ako pomahala som ale vieš ako puberta somnou trieskala takže najprv kamarati potom braško 😅 Však všetci sme si tym prešli....
No ja by som chcela tri detičky. Druhe tak ked bude mať maly tri ročky a tretie uvidime.

A sa mi zda že všetky baby tu asi začali chudnuť alebo čo. Sme tu ostali same sklane 😕 Ale za to držime na urovni. Ja som sa dneska už napratala keksov 😅 taku chuť na sladke som mala že až 😝

zuzanocka
1. okt 2010

ahojte! 🙂 baby nechcem vam brat iluzie, ale ja som zacala chudnut az PO tom, ako som prestala kojit... kym som kojila, kilecka sa ma drzali zubami, nechtami... ale potom akoby zazrakom isli same dolu 😉 😅 😅 😕 😝

vejula
autor
1. okt 2010

@zuzanocka jaj ja sa s tym už zAčINAM zmierovať že proste kym budem kojiť budem baculka, no čo už nespravim pre moje babulko 😅

@janca13 jaj zas som tomu dala na večer cely pakel čokoladovych keksikov som zožrala auuu. Inač ten prispevok pred tym tiež patril tebe len som zabudla označiť ho

miska1981
1. okt 2010

pridavam sa, aj ja som zhresila, akurat papam studentsku pecat, ale co narobim, spolieham sa na vase slova, ze ked prestanem kojit kila pojdu dole 😝 😅

janulka04
1. okt 2010

baby,nebojte sa, ja som vyzrala si pol pohara slivkoveho lekvaru 😔 😝 😀
a dostala som dnes aj 1. mrchu 🙄

lucyliu77
1. okt 2010

No co uz prestaneme kojit a dame sa na dietu.

vejula
autor
1. okt 2010

@miska1981
@janulka04 ja som sa nezdržala a otvorila som ja druhe balenie... ale to už je mooooc bože ja už fakt nemam žiadne zabrany 😅

@lucyliu77 ale ja sa tak rozožerem teraz že potom sa dať na dietu to bude strašny kríž

janca13
2. okt 2010

@vejula no ja som včera prefiltrovala tiež 3 keksíky ale ešte do obeda takže to nebolo až také hrozné 😝 no a ja už radšej ani nekupujem aby ma nelákali a večer prišla st.dcéra a že:a toto čo už je za domácnosť?žiadne sladkosti?asi sa poobzerám po inej 😀 😅 k nám sa už aj návšteva musí hlásiť ak nechce chrúmať iba kukuričné chrumky čo kupujem malej 😝 😎

janca13
2. okt 2010

@lucyliu77
@janulka04
@miska1981 baby vy máte ešte maličké bábätka to sa ešte načakáte, ale dobrá správa!Ide zima a kabáty nás pozakrývajú 😎 😀 ale ja som kámoška tak ja s tým chudnutím na vás počkám 😅

janulka04
2. okt 2010

@janca13 ved ja viem, ze si pockam....
ale ma hrozne vytcaju baby, co pridu z porodnice a ze: "mam o tri kila menej ako pred tehu" 😝 😝 🙄 🙄 🙄 😠 😠 😠

ja som pri malych schudla az po nastupe do prace...asi som musela byt mimo chladnicky ci co 😀 😀

lucyliu77
2. okt 2010

No ja budem minimalne rok kojit a potom idem na 90 dnovu dietu uz ju pomaly citam.

janca13
2. okt 2010

@janulka04 čo mňa vytáčajú baby ktoré idú rodiť a majú bruško ako ja ked sa najem fazule 😠 😎
@lucyliu77 len ty pekne schovaj papiere s dietou do šuflíka vari nebudeš trhať kolektív 😀

vitezova
2. okt 2010

Kocky mam pocit ze ja sa ochvilu pridam do vasej temy 😀 podla mna tiez neschudnem ked budem kojit ale tiez ma okoli presviedca, zatial som +13kg tak uvidime kam to dohrabem

vejula
autor
2. okt 2010

@janca13 😀 😀 s tou fazulou si to zabila 😀 Jo a maš pravdu že najlepšie nič sladke v zasobe ale ja mudra som teraz nakupila v lidli tie čokoladove cookies 5 baleni a 3 su už fuč a to som kupovala včera večer. Aby som bola spravodliva mm zjedol polku jedneho balenia 😅 a vraj ma byť teraz na ne akcia to určite neodolam 😅
Inač si zalata že takto s nami sucitiš a budeš držať paritu s nami 😉 a zima sa momentalne aj mne hodi... Stale si hovorim že nabuduce leto už budem fot... noooo uvidime 😝

@janulka04 tiež si myslim že doma to strašne laka vyžierať hlavne ked je plna chladnička a špajza, mnam... Ale kedže ja planujem mať o dva tri ročky druhe tak neviem či nejaku pracu medzitym stihnem

@lucyliu77 ja som ju tiež čitala ale niektore veci ma tam zarazili ako že ovocie na ranajky, to ma akože ma naštartovať do dna??? A Ešte ma veeelmi odradili vodne dni, ja by som bola nervozna jak pes a vrčala na každeho... Chce to asi pevnu volu, a ja sa na toto moc necitm

vejula
autor
2. okt 2010

@vitezova možno budeš patriť medzi tie šťastne čo kojenim chudnu... holt musime byť aj take ktore naopak nechudnu alebo priberaju, ved na svete treba rovnovahu 😀 😀

vitezova
2. okt 2010

@vejula tak to hej 😀

vejula
autor
2. okt 2010

bože babyyy ja neviem čo somnou je ja žerem ešte viac jak doteraz a vobec niesom najdena 😕 ... Ja neviem možno ma prisť mrcha vtedy byvam takato.. Ale ak to somnou takto pojde dalej tak amen tma 😝

janka1874
2. okt 2010

ja som kojením tiež neskuchdla ani kilo 😢 😢 😢 som po dvoch deťoch o 15kg ťažšia ako predtým ☹ som zvedavá ako to bude keď kojiť prestanem

marika1977
2. okt 2010

@janka1874 pocas kojenia nie ze som schudla,ja som pribrala naspat to co som po porode stratila! ☹ ☹ bola som ako slon!po dokonceni kojenia som pri prvej schudla na povodnu vahu asi po1,5roku..a chudla dalej az som vyzerala ako chodiaca anorexia..musela som pribrat a podarilo sa mi na 55kg.pri druhej to bolo tazsie.kojila som az 3r.po ukonceni kojenia som schudla 10kg ale 10uz na mne ostalo..ale bola som spokojna aj s vahou 65kg lebo som sa citila dobre a nemala som zbytocne vela sadla,dalo sa...no teraz uvidime...neviem ci 12kg do plusu v uz 8mes.tehu je vela alebo malo..

ivetkab.
2. okt 2010

Aha, konečne moja téma. Tak ja by som k tomu tiež mala čo povedať. Po pôrode som 8 mesiacov a týždeň a mám pocit, že sa mi úplne zmenil metabolizmus. Podarilo sa mi schudnúť, ale fakt krkolomne ... mala som ešte 5 kíl do pôvodnej váhy, keď tu zrazu ... začala som ani neviem prečo priberať. Jedla som tak isto a mala som ten istý pohyb ... až mám nakoniec 9 kíl od váhy, ktorú som mala pred pôrodom. Ja som z toho normálne už nešťastná. Mm hovorí, že jemu je to jedno či mám pár kíl viac či menej, ale ja sa do ničoho nevojdem a aj ja sama sa cítim strašne ...

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. to nasi muzi hovoria aby nas ukludnili...ja som sa hnusila sama sebe a on mi hovoril ze je to dobre...no urcite ☹ ☹ musis dojst na pricinu priberania..inac je to zaujimave...mne sa po druhej tych 10kg podarilo schudnut vymenou cukru za sacharin,do pol r.boli kila dole 😀

vejula
autor
2. okt 2010

@ivetkab. no neviem ja mam tiež pocit že asi priberam, radšej sa nevažim, ale je pravda že posledny tyžden žerem jak kyselina... Tych sladkosti čo hodim za den do krkana, no hrôza sa hanbim sama za seba, ale to ja len filtrujem malemu, to všetko on 😀 😀 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977
@vejula
Tak ja sa priznávam aj ked velmi nerada, ale odkedy sa poznáme s mojím manželom až do teraz som pribrala spolu dvadsaťpäť kíl. Je pravda, že pred tým som fungovala úplne inak. Bola som na bicykli stále ... a to myslím fakt stále. Teraz sa už len autom vyvážame a keď ideme peši, tak len pomaly, aby sme sa nezadýchali ... asi fakt budem musieť robiť niečo so sebou, lebo sa nerada na seba pozerám. A to už asi niečo značí...
😀

janka1874
2. okt 2010

no veď to ženy ja som po prvom pôrode neschudla nič čo som počas tehu pribrala a to sme sa aj presťahovali a žijeme na 5. posch. bez výťahu čo Vám budem hovoriť vláčenie na dennom poriadku prestala som kojiť a hneď som otehotnela no tým pádom stop chunutiu no a po druhom pôrode som už z nemocnice prišla na pôvodnej váhe (teda váhe čo som otehotnela) ale ani kilo nešlo viac dole čiže mi zostalo 14kg navrch ale čo ma najviac štve to brucho čo mi zostalo neuveriteľné vyzerám ako v 5-tom mesiacu hrúza des a tiež mi muž povie že čo by som chcela pri dvoch deťoch nech nestresujem ale pre mňa je pohľad do zrkadla hotová depka a pritom strava? no mastné a také veci nejem vôbec a nikdy som ani nejdela

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. jaj velmi je krasny ten tvoj malicky 😀 😀 no vidis,staci oprasit bicykel a kila pojdu dole 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977 No hej, dobra rada. Toto leto sa nám ešte nedalo bicyklovať. malý bol malý a nevedel a teda sme ho ani nedávali sedieť. Takže to sa nedalo. A ďalšia vec, možno aj problém ... bývame v bytovke a máme tu taký malý výťah, že nám bicykel nevojde ani do výťahu. Neviem ako to poriešime budúce leto, ale bicykel je moja srdcovka. A tak verím, že mi budúci rok pomôže s nejakým tým kilečkom ... ktoré dúfam, dovtedy už ani nebude...

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. nejak to uz hadam poriesite...v bytovke mate aj dvor a zahradku nie?ak ano,nejaky ten pribytok pre bicyklik manzel hadam postlka 😀 vela stastia a zdravich kilometrov 😀 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@janka1874 ...ale máš dve deti ... a ja mám len jedno. trochu od témy sa Ťa opýtam, ale predsa ... píšeš, že keď si prestala kojiť, tak si otehotnela. A keď si kojila, tak ste neskúšali?

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977 záhradka a dvor? Tak o tom zatiaľ len snívame. Bývame takmer v centre Košíc ... ale snáď sa dočkáme aj toho .. 😉

janka1874
2. okt 2010

nie neskúšali my sme druhú babulu mali v pláne až niekedy teraz no prišla o rok skôr 😀 😀 😀 😀
no mám síce dve deti to je pravda ale pri druhej som schudla všetko hneď no ostalo mi po prvej a brucho