icon

Je možné schudnúť po dovolenke za tri týždne?

4. aug 2025

Ahojte, práve som sa vrátila z 3 týždňovej dovolenkovej plavby. Takmer nulový pohyb, super all inclusive strava, drinky, alkohol, no samozrejme som sa vrátila guľatejšia. Bežne vážim okolo 50kg (plus mínus, ak mám rušnejšie obdobie, tak je to 48, opačne zas 53, čo bol môj doterajší strop). Čakaja som, že to tentokrát bude trochu viac, no po tom, čo mi váha prehupla 60 som ostala zhrozená. Stalo sa vám niekedy niečo podobné? Za aký čas sa ideálne viem dostať späť? O necelé 3 týždne ma čaká svadba najlepšej kamošky, no do šiat sa teraz absolútne nezmestím. Myslíte, že je reálne to za ten čas zhodiť, alebo sa mám pozerať po niečom novom?

Strana
z2
autor
4. aug 2025
@natalka13

Na lodi je fitko aj bezecka draha.
Alkohol je svina, telo primarne travi alkohol az potom jedlo.
Ved nahod dietu a uvidis ako to pojde.
Aj na chrbte uz mas tuk, toto nieje iba voda.

@natalka13 máš pravdu, ale tak na dovolenke sa predsa necvičí ani nebehá 😁 je to aj na chrbte viditeľné?

autor
4. aug 2025
@anonym_454eea

tak cast z toho bude urcite voda.. alkohol a cukor plus sol viaze vodu, cast z toho mozno faza cyklu, cast nafuknutie z letu.. ale ajtak nechapem ako moze clovek toto dopustit na svojom tele. Ja neviem, na dovolenku sa predsa nechodi zrat a chlastat.

@anonym_454eea tak ale na výletných plavbách mi príde, že sa to točí najmä okolo jedla. Prechádzky väčšinou len na medzi zastávkach.

clementisa
4. aug 2025

Nájdi si na internete atómovú stravu ( diétu) určite to dáš dole

telefon00
5. aug 2025

Ženy prečo nosíte tie klamlivé obťahováky?? Veď bez nich vyzeráte hrozne...baví vás takto klamať samé seba? Nuž všetko je to o voľbe a platí to aj na dovolenke. Sám som bol na 14 dní ultra Last minúte, jedol som každú chvíľu a ako jediný z nás ôsmych som schudol 3 kilá🙂 ostatný sa vyžrali🙂 ľudia ludia

buberova
5. aug 2025
@telefon00

Ženy prečo nosíte tie klamlivé obťahováky?? Veď bez nich vyzeráte hrozne...baví vás takto klamať samé seba? Nuž všetko je to o voľbe a platí to aj na dovolenke. Sám som bol na 14 dní ultra Last minúte, jedol som každú chvíľu a ako jediný z nás ôsmych som schudol 3 kilá🙂 ostatný sa vyžrali🙂 ľudia ludia

@telefon00 presne tvoj komentár pomohol autorke 🙂 ktorá sa už vrátila z dovolenky takže to že ty si bol na "ultra last minute" (čo neviem načo bolo dobre spomenúť keďže to nesúvisí so stravou 🫣) jej vôbec nepomôže. Ale keby si jej poradil čo presne si jedol každú chvíľu, ako si sa hýbal a ako si za 2 týždne schudol 3 kg tak to by už bolo konštruktívnejšie... Ale to by si musel chcieť poradiť nie zhadzovať že jo?

buberova
5. aug 2025

@anonym_autor (idem len teoreticky mudrovať) hovorí sa, že 1kg tuku má 7000kcal. To znamená že ak by to čo si pribrala bol čistý tuk musela by si prijať dajme tomu 6x7000 kcal= 43000kcal navyše, okrem toho čo si spálila za deň. To je cca 2000kcal denne navyše oproti tomu čo bežne jesť čiže by si seriózne musela jesť 2x toľko ako doma. Čo sa mi nezdá, že by ti nebolo zle a že by si "vládala". Takže si myslím že si nepribrala čisto len tuk a že je to ten prípad že rýchlo to prišlo a rýchlo to odíde. A ako ti odporúčali tiež by som na to išla štýlom ľahká strava, pridať pohyb, piť veľa vody.. a verím že keď teraz budeš jesť menej a menšie porcie tak sa ti žalúdok trošku spľasne 🙂 nezúfaj.

Koniec teoretických úvah

buberova
5. aug 2025

A prosím daj vedieť ako to dopadlo a ako sa ti darí 🙂

natalka13
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_454eea tak ale na výletných plavbách mi príde, že sa to točí najmä okolo jedla. Prechádzky väčšinou len na medzi zastávkach.

@anonym_autor no ano americania zeru vkuse 24hodin na plavbe a ani nevylezu z lode, normalny clovek ma klapku, potom k comu tam su sportoviska? Na okrasu? Na dovolenke sa necvici nebeha? Pre mna je more velka prilezitost si dobre denne zaplavat, to doma nemam.
Ty nevidis tie faldiky? Aj pneuku okolo pasa?

natalka13
5. aug 2025

Tehotna snad niesi? Vies ze existuju testy?

anonym_991d3b
5. aug 2025
@anonym_autor

@natalka13 máš pravdu, ale tak na dovolenke sa predsa necvičí ani nebehá 😁 je to aj na chrbte viditeľné?

@anonym_autor na dovolenke sa necvičí, nebehá? Na to si ako prišla? Práve som sa z dovolenky vrátila, jasné, že by oči jedli, ale hádam sa dospelý človek dokáže ovládať, hlavne ak si uvedomí, ako ťažko sa kg zhadzujú. A plávanie, fitko bolo dennou súčasťou mojich dní na dovolenke, veď po zbytok dní som oddychovala. No nič, kupuj nové šaty, aj keby si sa do nich vpratala, nebudeš vyzerať dobre a keď sa tam naješ, ani nehovorím. Za tri mesiace by si dala 6-7 kg dolu, ale za tri týždne maximálne dva a to ťa nezachráni. Ale tiež mi to bruško príde ako tehotenské

guudy
5. aug 2025
@buberova

@anonym_autor (idem len teoreticky mudrovať) hovorí sa, že 1kg tuku má 7000kcal. To znamená že ak by to čo si pribrala bol čistý tuk musela by si prijať dajme tomu 6x7000 kcal= 43000kcal navyše, okrem toho čo si spálila za deň. To je cca 2000kcal denne navyše oproti tomu čo bežne jesť čiže by si seriózne musela jesť 2x toľko ako doma. Čo sa mi nezdá, že by ti nebolo zle a že by si "vládala". Takže si myslím že si nepribrala čisto len tuk a že je to ten prípad že rýchlo to prišlo a rýchlo to odíde. A ako ti odporúčali tiež by som na to išla štýlom ľahká strava, pridať pohyb, piť veľa vody.. a verím že keď teraz budeš jesť menej a menšie porcie tak sa ti žalúdok trošku spľasne 🙂 nezúfaj.

Koniec teoretických úvah

@buberova na 2000 kcal staci, ak zacne pit niekolko drinkov denne a zje viac jedla/kolacov. Alkohol je v tomto velmi zradny.

sisska96
5. aug 2025
@telefon00

@telefon00 tvoj komentár totálne mimo a zbytočné

telefon00
5. aug 2025
@buberova

@telefon00 presne tvoj komentár pomohol autorke 🙂 ktorá sa už vrátila z dovolenky takže to že ty si bol na "ultra last minute" (čo neviem načo bolo dobre spomenúť keďže to nesúvisí so stravou 🫣) jej vôbec nepomôže. Ale keby si jej poradil čo presne si jedol každú chvíľu, ako si sa hýbal a ako si za 2 týždne schudol 3 kg tak to by už bolo konštruktívnejšie... Ale to by si musel chcieť poradiť nie zhadzovať že jo?

@buberova pardon...malo tam byť ultra all inklusive 🤜. A môj príspevok je kriticky pravdivý. Ak človek ide na dovolenku, prejeda sa tam. Strava na dovolenke je o správnych rozhodnutiach. A to, že človek ide na dovolenku sa prežrať a potom má problém...nuž. sám som dal dole za 6 mesiacov 25 kíl 💪. Dá sa to. Len človek musí zmeniť komplet zvyky a držať disciplínu. Na ľudí treba byť pravdivý, čo v tomto prípade je opodstatnená kritika

buberova
5. aug 2025
@telefon00

@buberova pardon...malo tam byť ultra all inklusive 🤜. A môj príspevok je kriticky pravdivý. Ak človek ide na dovolenku, prejeda sa tam. Strava na dovolenke je o správnych rozhodnutiach. A to, že človek ide na dovolenku sa prežrať a potom má problém...nuž. sám som dal dole za 6 mesiacov 25 kíl 💪. Dá sa to. Len človek musí zmeniť komplet zvyky a držať disciplínu. Na ľudí treba byť pravdivý, čo v tomto prípade je opodstatnená kritika

@telefon00 ponúkaš kritiku ale nie riešenia 🙂

mondolina
5. aug 2025
@anonym_autor

@telefon00
no tak si schudol tak ti zatlieskam 👏👏 bravó.
keď si taký múdry a osvietený prečo si vlastne potreboval chudnúť? si sa vyžral? kde? ako je to vôbec pri tvojom rozume možné?
nechaj ostatných, aby si dovolenky riešili podľa seba. ona sa pýtala niečo úplne iné.
@anonym_autor
schudneš, kľud.

dvoncb
5. aug 2025

No jesť tri týždne a nič nerobiť? ,nečuduj sa ,teraz tri týždne nejest' a budeš možno ok

telefon00
5. aug 2025
@mondolina

@telefon00
no tak si schudol tak ti zatlieskam 👏👏 bravó.
keď si taký múdry a osvietený prečo si vlastne potreboval chudnúť? si sa vyžral? kde? ako je to vôbec pri tvojom rozume možné?
nechaj ostatných, aby si dovolenky riešili podľa seba. ona sa pýtala niečo úplne iné.
@anonym_autor
schudneš, kľud.

@mondolina práveže som vyzeral veľmi dobre 💪. Ale teraz ešte lepšie 💪💪. Kritika je motivujúca... niekedy treba byč a aby poriadne práskal... potom sa dejú divy 😎

telefon00
5. aug 2025
@buberova

@telefon00 ponúkaš kritiku ale nie riešenia 🙂

@buberova riešenie som ponúkol 😎

ivka818
5. aug 2025

@anonym_autor za 3 týždne toho vela neschudneš. Skus piť caj z pupavy koreňa dobre odvodnuje mam odskúšané. Ak máš ísť za 3 týždne na svadbu uprav si stravu, viac pohybu vonku a čaj tie 3 týždne to vydržíš dáš to

buberova
5. aug 2025
@telefon00

@buberova riešenie som ponúkol 😎

@telefon00 myslíš to že zmeniť zvyky a držať disciplínu? Lebo to je také dosť všeobecné a neurčité

anonym_9c2849
6. aug 2025

Až sa mu nechce veriť že je toto realne . ja som bola na ai dovolenke a ešte som kilo schudla

anonym_991d3b
6. aug 2025
@anonym_9c2849

Až sa mu nechce veriť že je toto realne . ja som bola na ai dovolenke a ešte som kilo schudla

@anonym_9c2849 tiež väčšinou na dovolenke schudnem aspoň kg, aj keď sú tam zmrzlinky, drinky, dobré jedlo, ľadové kávičky, ale je tam aj minimum stresu, dostatok spánku a ja sa teda aj hýbem

libusak
6. aug 2025

Podla mna si naliata a nafuknuta. Dieta, kardio a vela vody by malo pomoct ale ruku do ohna nedam.

uriva
6. aug 2025

Dve kila tyzdenne mi sli prve tyzdne dole pri zlcnikovej diete,ktoru som musela drzat kvoli operacii a nie preto,ze by som chcela. Mala som povodne 67 kil, po dvoch mesiacoch o 9 menej. Normalne sa to podla mna neda cloveku ale vydrzat. Ale skus si ju nacitat. Absolutne ziadne sladke, tuky idealne na nule, vela pit vodu, suche veci a male porcie. Drzim palce,aj ked rychlo pribrat a rychlo chudnut musi byt pre telo zahul...

taktotedanie
7. aug 2025
@anonym_autor

Tehotná nie som. Tiež mi to príde nereálne, čakala som, že budem mať tak 55, zo 60tky som taktiež zhrozená.

@anonym_autor si len mafuknuta, ja som raz po jednej grilovacke mala +5kg a za tyzden som bola soat na svojej vahe, je to len zadrzana voda a plne creva, realne si mozno len par kil, len dietuj a veeeela vody

jankasamulko
9. aug 2025

@anonym_autor mne na takto plne a nafuknute brucho (ja vsak mavam chronicku zapchu) pomahaju Panenske kapsule na chudnutie Szuztea

anonym_290495
10. aug 2025

Wau akože 50kg a takato postava? To máš Snad 130 cm nie?

palicka
10. aug 2025
@telefon00

@5-6 určite dáš. Úplne výlučne lepok (chlieb, múku) a sladené nápoje. Dáš aj viac. Príprav sa ale, že prvý týždeň to bude masaker- odvykačka…

Strana
z2