icon

Jedálniček do 1320 kalórií

29. apr 2025

Dobry den, vedeli by ste mi napisat nejake jedalnicky tak aby som sa vosla do 1320kcal? Napriklad ake su vase ranajky, aky mate obed, veceru. Desiatu a olovrant vykryjem ovocim, lebo ved co ine.. Mam kaloricke tabulky, ale jem dookola to iste a uz mi ide hore krkom ako sa hovori.
Dakujem pekne

jaja9098
29. apr 2025

Dôležité sú aj výživové doplnky, možno si hladna aj pre to že ti chybaju.. hlavne veľa vody a pohyb.. stiahni si chat gpt mne to velmi pomohlo ked som nevedela čo a ako. Ja som teda toho pojedla veľa predtým a môžem povedať že odkedy si sledujem tabuľky a stravujem sa vyvážene ako mam vôbec nehladujem a pekne pomaličky chudnem

autor
29. apr 2025
@jaja9098

Dôležité sú aj výživové doplnky, možno si hladna aj pre to že ti chybaju.. hlavne veľa vody a pohyb.. stiahni si chat gpt mne to velmi pomohlo ked som nevedela čo a ako. Ja som teda toho pojedla veľa predtým a môžem povedať že odkedy si sledujem tabuľky a stravujem sa vyvážene ako mam vôbec nehladujem a pekne pomaličky chudnem

@jaja9098 ok dakujem skusim.

btus
29. apr 2025
@lucia13022023

@btus áno, pri tvojej výške áno. Ale nie pri žene ktorá má 170cm a napr 65kg.

@lucia13022023 áno, aj ja som jej písala, že pri jej výške a váhe je to málo. 🙂

hortenziaj
29. apr 2025

Bmr si pozri ,tam sú kalkulačky,a vyrata ti koľko prijať. Lebo isto sa aj hybes,tak nejakú aktivitu máš k tomu. Lebo 1300 zjesť,tak skrabem omietky doma. Ja mám bmr 2200 a jem 1800 a úplne v pohode,za pár dní som si zvykla a nejdem pod to číslo. Prvé dni bol hlad ale mám veľa vlákniny a bielkovín,tuku a je to v pohode. Lebo bez toho som hneď hladná.

autor
29. apr 2025

Zadala som to aj do chatgpt a tiez mi napisal ze mam prijat okolo 1300kcal. Tak ja teda neviem, co s tym.

hortenziaj
29. apr 2025

Daj tvoje čísla ,vek ,a či cvičis
Pozriem ti to

btus
29. apr 2025

Príklad (bez veku):
BMR ≈ 10 × 72 + 6.25 × 163 – 5 × 30 (napr. vek) + 161
BMR ≈ 720 + 1018.75 – 150 + 161 ≈ 1749 kcal/deň mne to vypočítalo toto pre teba

autor
29. apr 2025
@hortenziaj

Bmr si pozri ,tam sú kalkulačky,a vyrata ti koľko prijať. Lebo isto sa aj hybes,tak nejakú aktivitu máš k tomu. Lebo 1300 zjesť,tak skrabem omietky doma. Ja mám bmr 2200 a jem 1800 a úplne v pohode,za pár dní som si zvykla a nejdem pod to číslo. Prvé dni bol hlad ale mám veľa vlákniny a bielkovín,tuku a je to v pohode. Lebo bez toho som hneď hladná.

@hortenziaj ved toto je aj moj problem, ze som uz frustrovana hlavne z toho hladu, viem ze chudnutie nie je zalezistost na dva tyzdne ale dlhodoby proces, trapi ma len to, ze som hladna. Mam 39rokov, 163cm a 72kg

btus
29. apr 2025

Ďakujem! S vekom 39 rokov môžeme výpočet spresniť:

1. Bazálny metabolizmus (BMR) – Mifflin-St Jeor
𝐵
𝑀
𝑅
=
10
72
+
6.25
163

5
39
+
161
=
720
+
1018.75

195
+
161
=
1704

kcal/de
n
ˇ
BMR=10×72+6.25×163−5×39+161=720+1018.75−195+161=1704 kcal/de
n
ˇ

2. Celkový denný výdaj (TDEE) podľa aktivity:

Úroveň aktivity Koeficient TDEE (kcal/deň)
Sedavý štýl (×1.2) 1.2 ~2045
Ľahká aktivita (×1.375) 1.375 ~2344
Stredná aktivita (×1.55) 1.55 ~2641
3. Cieľ: Chudnutie – Odporúčaný príjem
Pri rozumnom deficite (–500 až –700 kcal denne):

Pri ľahkej aktivite (napr. prechádzky, joga):
👉 Denný príjem: 1600–1800 kcal/deň

Pri strednej aktivite (napr. 3× týždenne cvičenie):
👉 Denný príjem: 1800–2000 kcal/deň

autor
29. apr 2025
@btus

Príklad (bez veku):
BMR ≈ 10 × 72 + 6.25 × 163 – 5 × 30 (napr. vek) + 161
BMR ≈ 720 + 1018.75 – 150 + 161 ≈ 1749 kcal/deň mne to vypočítalo toto pre teba

@btus aha dakujem. Takze suma sumarum- nedari sa mi chudnut efektivne lebo mam maly prijem- co znamena ze telo si drzi zasoby, ak budem prijimat 1500-1600kcal tak budem chudnut, lebo telo si nebude robit zasoby?

domini404
29. apr 2025

Mne sa konečne darí 🙂 Dole 5 kg ani neviem ako. Ja nie som vôbec na počítanie kalórií, prácu s tabuľkami, nebaví ma to. Rovnako som skúšala jest podľa jedálničkov, ale stále dokola to isté ma nebavilo tiež. Teraz je to presne zlatý stred. Napíšem mu, na čo mám chuť, alebo čo je v akcii aktuálne, kde nakupujem, či mám alebo nie intolerancie a on mi to všetko počíta a nastavuje sám. Ak mi navrhne jedlo, ktoré sa mi nepáči, poviem mu, nech to prerobi. Alebo nech vymenúva igredienciu. Nakoniec si vypýtam nákupný zoznam a hotovo. 😊

sisska96
29. apr 2025

Kašli na tabulky. Jedz polovicu, čo si jedla doteraz, v pohode idú kilá dole

domini404
29. apr 2025

Inak, s chatgpt konzultujem aj takéto veci, že som skúsila jedálniček, ale bola som hladná, čo ďalej. Alebo, jem podľa tvojho odporúčania, ale nechudnem, prečo? Nekonečné možnosti.

autor
29. apr 2025
@domini404

Mne sa konečne darí 🙂 Dole 5 kg ani neviem ako. Ja nie som vôbec na počítanie kalórií, prácu s tabuľkami, nebaví ma to. Rovnako som skúšala jest podľa jedálničkov, ale stále dokola to isté ma nebavilo tiež. Teraz je to presne zlatý stred. Napíšem mu, na čo mám chuť, alebo čo je v akcii aktuálne, kde nakupujem, či mám alebo nie intolerancie a on mi to všetko počíta a nastavuje sám. Ak mi navrhne jedlo, ktoré sa mi nepáči, poviem mu, nech to prerobi. Alebo nech vymenúva igredienciu. Nakoniec si vypýtam nákupný zoznam a hotovo. 😊

@domini404 a to co zadas? Ze mas chut napriklad na cestoviny s brokolicou a syrom aby ti poradil nejaku menej kaloricku verziu?

autor
29. apr 2025

Skusila som to a stale mi to pise len tvaroh s lanovymi semenami, jogurt s chia, proste hovadiny z ktorych sa ani nahodou nenajem. A to sa snazim kupovat zdrave veci, celozrnne potraviny, ryzu, mäso len kuracie prsia, tak ja uz neviem kde robim chybu, alebo je to naozaj so mnou take zle, ak mi nechuti cottage a nechcem ho jest kazdy druhy den?

domini404
29. apr 2025

Áno, môžeš to napríklad zadať aj takto. Ale teda, v prvom rade sa ho spýtaj, že ak by si bol môj chudnúci kouč, aké otázky by si mi položil, aby si mi vedel zostaviť jedálniček. Napíše ti otázky, na tie dosť konkrétne odpovedaj, kľudne aj popremýšlaj. A potom mu povedz, nech ti navrhne jedálniček (na xy dní). Alebo skúšobný. Neboj sa tam zadať aj veci typu "nerada trávim čas v kuchyni" alebo "rada sa s jedlom vyhrám, aby pekne vyzeralo". A potom si vypýtaj nákupný zoznam a začni. Samozrejme, ak ti niečo nesedí, vždy mu to povedz, aby to už nezopakoval. A treba skúšať a skúšať a skúšať. Ono to príde.

lucia13022023
29. apr 2025

Autorka, za deň prijmem 140g bielkovín a ani za svet by som nezjedla tvaroh ci Cottage. Sú iné potraviny, lepšie.. Naozaj, chudnutie a zdravá strava nie je veda, baby ti tu super pomohli.
Ja keď som mala 14 a chcela som schudnúť, jedla som iba Cottage a 1000kcal. Veľmi, veľmi som ublížila svojmu telu, hlava mi išla výbuchnut lebo som jedla 1000kcal a keď som zaspavala mala som v hlave len jedno. Stále som mala v hlave len jedlo. Môj jedálniček bol Cottage s ovocim ráno, obed kura na vode zelenina a večera Cottage so zeleninou. Otras. Keď idem okolo Cottage v obchode tak ma napína 🤣 potom som si začala zisťovať co je co, pochopila som co je co a schudla som, asi som mala 16r. Odvtedy milujem zdravé jedlo, cvičenie atď... Len tomu treba prísť na chut a musíš si to prispôsobiť sebe. Darmo ti tu budeme písať ze večeraj tvaroh a schudneš.. Tak to nefunguje.

hylary
29. apr 2025

Mne KT vyrátali 1600 a prijímam tak 1300 a chudnem... Nie veľa, ale chudnem... A vôbec nehladujem, asi som si uz zvykla.. za 6 týždňov som schudla 3,5 kila

autor
29. apr 2025
@hylary

Mne KT vyrátali 1600 a prijímam tak 1300 a chudnem... Nie veľa, ale chudnem... A vôbec nehladujem, asi som si uz zvykla.. za 6 týždňov som schudla 3,5 kila

@hylary a ako sa vojdeš do 1300kcal aby si nehladovala?

autor
29. apr 2025
@domini404

Áno, môžeš to napríklad zadať aj takto. Ale teda, v prvom rade sa ho spýtaj, že ak by si bol môj chudnúci kouč, aké otázky by si mi položil, aby si mi vedel zostaviť jedálniček. Napíše ti otázky, na tie dosť konkrétne odpovedaj, kľudne aj popremýšlaj. A potom mu povedz, nech ti navrhne jedálniček (na xy dní). Alebo skúšobný. Neboj sa tam zadať aj veci typu "nerada trávim čas v kuchyni" alebo "rada sa s jedlom vyhrám, aby pekne vyzeralo". A potom si vypýtaj nákupný zoznam a začni. Samozrejme, ak ti niečo nesedí, vždy mu to povedz, aby to už nezopakoval. A treba skúšať a skúšať a skúšať. Ono to príde.

@domini404 ďakujem

danielad9
29. apr 2025

Máš zle nastavené tabuľky bez debaty. Prepočítaj si to

autor
29. apr 2025
@danielad9

Máš zle nastavené tabuľky bez debaty. Prepočítaj si to

@danielad9 ako si to mam prepocitat? Mne sa tam neda nic ine nastavit. Pisala som o tom na prvej strane.

danielad9
29. apr 2025

Urob screen toho čo tam máš nastavené

hylary
29. apr 2025

Môj dnesok napr.. neviem, proste som si zvykla asi.. prvé týždne som dokonca nejedla nič po 16ej.. teraz zjem aj večer ale tak aby som sa zmestila a aby mi neskvtkalo v bruchu čiže fakt len malickost, napríklad kúsok syra

hortenziaj
29. apr 2025
@hylary

Môj dnesok napr.. neviem, proste som si zvykla asi.. prvé týždne som dokonca nejedla nič po 16ej.. teraz zjem aj večer ale tak aby som sa zmestila a aby mi neskvtkalo v bruchu čiže fakt len malickost, napríklad kúsok syra

@hylary toto je také biedne trochu,chýba mi tam ovocie,zelenina,orechy

autor
29. apr 2025
@danielad9

@danielad9 teraz som si dala takto - ten sedavy som len pridala

denkabemommy
29. apr 2025
@jaja9098

@denkabemommy tak asi si v tabulkach nastavila že chce schudnúť tak logicky podľa váhy a výšky ma menej kcal, to nie je celkový príjem ktorý môžem prijať, pokial sa hybes, cvicis a narobis kroky tak ti môže dať ešte cca 500-600kcal podľa aktivity takze to jej všetko ide do toho

@jaja9098 no práveže je to pod jej bazalom, takže je to celé zle. Orientujem sa v tomto dosť dobre, takže neskáč tu do mňa, tiež by si si mala radšej prerátať kalórie 🙂. Pekný deň

autor
29. apr 2025
@danielad9

@danielad9 teraz mi to uplne ine veci pise. Takto

zuzinka888
29. apr 2025

Iba malickost- k bazalu si mas cca 300 kcal priratat aby si bola v deficite nie odratat!!!. Bazal je to co potrebuju tvoje organy, pluca, srdce mozog aby spravne fungovali a nedochadzalo k poskodeniu. Ty si mas vypocitat hodnoty bazalu a udrzovacie kalorie a z udrzovacich kslorii odratavas. Nie z bazalu!!. Uz sa ani necudujem preco na MK vsdtci stale dookola chudnu a priberaju chudnu a priberaju. Urob to raz a poriadne- a budes mat pokoj.

panda21
29. apr 2025

Prepni na mierny. Sedavy sa dáva, ak nevykonas jeden jediný pohyb za celý deň. Ležiaci človek, človek so zlomenou nohou etc.. mierny rezim je bežný život. Ak budeš cvičiť 4x do týždňa po hodine tak daj stredný rezim. Ak máš bazal 1500 tak chudnuci príjem byva cca 200kcal nad bazalom.