icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

usagin124
8. aug 2022

@panelacikova Toto je perfektný spôsob 🙂 Najmä rýchla chôdza mne sa podarilo tiež zhodiť hlavne som to cítil na bruchu chodil som pravidelne na hodinu a pol sa prejsť mestom. Človek úplne vyčistí hlavu 😉 čiže tento druh pohybu je super a funguje. Kilá pôjdu dolu keď budeš v kalorickom deficite o tom sú v podstate tieto KT. Deficit je základ. Pohyb dopomáha spaľovaniu: princíp 80:20.

panelacikova
8. aug 2022

@usagin124 no ja v podstate nemám veľmi na výber, pretože mám nejaké zdravotné potiaže. teším sa z toho, že môžem aspoň rýchlo kráčať 🙂 aj zajtra sa chystám, tak snáď sa zadarí.

usagin124
8. aug 2022

@panelacikova Myslím že to stačí pre dosiahnutie úspechu. Len tá strava by mala byť z dlhodobého hľadiska dodržiavaná. A ešte aj to že pokiaľ sa podarí zhodiť treba si to zapisovať do tabuliek a ak si v cieli tak potom prenastaviť denný príjem

majamat
8. aug 2022

@usagin124 tak potom si na spravnej ceste.
@panelacikova mne to teraz tolko nevychadza. priznam sa, bojim sa medvedov 😝 tu v okoli ich je dost, boli sem tam niekde aj videni a do prace a z prace som chodievala cez leto peso. je to polhodina tam a polhodka naspat rychlejsim tempom. teda aj za 25min to zajdem. no rano vacsnou uz nechodim. vecer je na ceste,a j v okoli cesty rusnejsie,t ka snad medveda nestretnem, kedysi som srny postretala. ja byvam v obci a robim mimo obce. ked vyjdem von, musim prejst taky 1km, kde v okoli su luky, rybnik, polia, nedaleko ovocny sad, kopce a tams a obcas medvede potulovali.

ked chodim k mame, alebo do mesta, tak na ceste domov som vzdy vystupila na predchadzajucej zastavke v inej obci. trochu inou trasou ako bus, idem domov peso. no tam je tiez z vyrchnej strany uz kopec stromov, nedaleko je les, na druhej strane je tusim pole. hoci su tam obce, ale aj tak to ide uz do takych oblasti, kde sa medvede uz mozu ukazat. tusim dokonca aj pri nasich bytovkach uz bolnejkay videny, obcas byvaju u nas srny. a to teda ani nebyvam v Tatrach. mam z takej cesty blby pocit a stres, tak sa tomu vyhybam.

ale inak som vzdy rada vybehla poppzerat obchody a okrem 0,5-1hod kavy, ci jedla som bola casto na nohach niekolko hodin. ked som byvala v meste,a lebo castokrat, ked tam aj idem, vsade chodim peso, mestsku dopravu vobec nepouzivam. horsie je, ze obcas ju potrebuem a neviem sa zorientovat :D
autom som nikdy moc nechodila. mm jazdi autom do roboty a ked ideme spolu na nakupy, tak vtedy idem.

majamat
8. aug 2022

jazdila som tiez nabicykli, tade ako chodim do roboty,a le isla som dalej. no na bicykli a v priebehu dna sa mi to zda bezpecnejsie. je to vcelku narocna trasa, uz mi to prislo aj stereotypne. no co je horsie, mam 2 problemy - boli m az tej polohy krcna chrbtica ( sedacku mam dost vysoko, ale koli kolenam nizsie dat nemozem ) a mam problem s cievami. privelmi reaguju na teplo a chlad. v chlade mam priznaky raynaudovho syndromu a v teple sa zas prekrvujem velmi. pri velkom roztiahnuti ciev klesa tlak krvi. som strasne cervena v tvari, je mi hozne teplo, az ma telo pali. no proste mi je zle. takze mozem jazdit priblizne do 25°C.

panelacikova
9. aug 2022

@majamat no to ti verím, teraz ich je ako nas...... :( tých medveďov

usagin124
9. aug 2022

@panelacikova medvede uff to teda nezavidim.

panelacikova
9. aug 2022

@usagin124 to nie ja, to tá druhá 😀 ja píšem, že ich je ako nasratých 😀 ja lietam po lesnom parku, ktorý má aj prevýšenia, čiže super. a od bytovky ho mám cca 15 minút chôdzou. v ňom sa "vyšantím" a idem nazad 🙂

usagin124
9. aug 2022

@panelacikova :D pardon dnes opäť výsledky KT navečer ?

panelacikova
9. aug 2022

@usagin124 uvidím. ak sa za ne budem musieť hanbiť, tak nie 😀

usagin124
9. aug 2022

@panelacikova ale no :D

usagin124
9. aug 2022

Dnes takto 🙂

panelacikova
9. aug 2022

Dnes asi najlepšie doteraz 😁

usagin124
9. aug 2022

@panelacikova super ale co tie sacharidy ?

autor
9. aug 2022

Ahojte,moje čísla včerajšie a dnešok

majamat
9. aug 2022

@panelacikova vsak dnes ma kolegyna sokla, veru tam blizko pri ceste, ako chodim z roboty, na koúpci, kde uz zacina prvy oploteny pozemok, za tymto pozemkom je chata, je na luke. pri tej chate vraj bol medved videny. popri ceste su take pasy stromov, krikov a porastu. na lavej strane smeruju do kopca, na pravej dodola. dole je rybnik. potok/kanal, ktory vychadza z rybnika je tiez husto obrasteny.
no dufam, ze nikdy ziveho maca mimo Zoo nestretnem. tak ma to stve, fakt kazdu sezonu som vzdy chodila peso. v zime, ked je tma sa bojim. aj ked po tme by som mozno presla okolo maca, ani by som nevedela 😀 😀 😀

majamat
9. aug 2022

moje cisla na dnes. kedze som bola opat v praci a opat sialeny den, hoci som robila aj nejaku robotu posediacky, ale vela som popritom aj vybiehala pomoct kolegyni a teda aj som si makla pri dvihani, tak mam opat 2000kcal nadstavenych ako spotrebu + travenie.

to travenie udajne KT pri nadstavenom rezime zapocitavaju, tak sa to vypina, j aho teda nemam,a ko som viackrat prisala, preto to mam nadstavene, lebo travenie realne prebieha. tak mi to vyskocilo skoro na 2200kcal. no dnes rano som sa odvazila, hoci rano mam casto zadrzane tekutiny, aj napriek tomu mam vahu nizsiu.
no mozno som vahu postavila na ine miesto 😀 takze ais to funguje.

ono sa to tazko porovnava, lebo pred zacatim diety sme poniektori ( ja medzi takych kudi patrim ) akoby preplneni tym neustalym zobkanim niecoho. to je dovod, preco sa cista hmotnost tela navysi aj o obsah criev, pricom je az zvysene zadrziavanie tekutin. ked som sa vazila pred casom, bola som takto naplnena a mala som asi o 2kg viac, ako dnes rano. no kazdopadne islo nieco dole.

majamat
9. aug 2022

no inak dnes bol teda den, hned rano ma seklo v krku, nadopovala som sa, tak sa bolest zmiernila, ale zostal taky stuhnuty krk, potom neskor ma az pod lopakou bolelo, snad zajtra bude lepsie. no na to vsetko som vladala bez ujmy aj dvihat vysoku hmotnost.

usagin124
9. aug 2022

Včerajšok super 🙂 tuky sa daju doplniť semiačkami, alebo orechmi ale opatrne s gramazou. Bielkoviny: chude mäso, mliecne vyrobky (tvaroh, jogurty, syry), strukoviny (cervena sosovica, hrach), protein

panelacikova
9. aug 2022

@majamat pána....
@usagin124 tie sacharidy sú ok. Spolu s tukmi by nemali prekročiť 200%

majamat
9. aug 2022

@panelacikova ja vzdy vsetko tak analyzujem 😀
ono to celkom tak nie je, ze 200%. na prvy pohlad by to tak byt mohlo, ale uvediem priklad a prejdem do riadneho extrem,aby to bolo pochopitelne.

takze povedzem, ze ma neikto nadstavene sacharidy = 100g, co je 400kcal a tuky tiez 100g co je 900kcal. prave rodielnost kcal robi odchylku, koli ktorej sa to nemoze nahradzat ako 1% za 1%.
cize ak niekto toto zje, bude mat 200% scharidov+tukov a teda 1300kcal.ň

no ak by sa niekto rozhodol, ze zje len 200g sacharidov a 0g tukov, tak bude mat len 800kcal, hoci stale bude mat sacharidy+tuky spolu 200%. cize zje o 500kcal menej.

pripadne opacne, ak niekto zje 0g sacharidov a 200g tukov, bude mat az 1800kcal, hoci ma opat sacharidy+ tuky 200%. a takto zje o 500kcal viac.

povedala by som, ze by bolo vhodnejsie zjest namiesto 2% sacharidov, len 1% tukov.
cize ak sa prevysia tuky, napr, ma niekto nadstavene sacharidy an 150g a tuky na 50g, ale sacharidov zje o 20g menej, tak to moze nahradit uz len 10g tukov. ani toto nie je uplne presne, ale teda nebudeme z toho robit matematicke rovnice.
jednoducho 2gS=1gT

majamat
9. aug 2022

@panelacikova toto je cesta z roboty

panelacikova
9. aug 2022

@majamat to je medzi ktorými obcami?

majamat
10. aug 2022

@panelacikova pri Nitriansko Pravne. tam, kde robim, nie je obec. patri to k Pravnu, ale je to uz za tabulou obce. ide sa niekolko sto metrov od tabule. neviem presne dlzku, ale minimalne to bude asi 800m, mozno aj 1km. blizo su rybniky. okolo toho miesta uz zacinaju lesy. je to smer na Chvojnicu

panelacikova
10. aug 2022

@majamat fotka ako zo zlého filmu, keď vezmem do úvahy tie medvede 😃

majamat
10. aug 2022

@panelacikova ved toto. no vecer chodim peso, ale teda mam strach. stve ma to, lebo fakt som kazdy rok takto chodila. bavi ma to.

usagin124
10. aug 2022

Nejako to tu odišlo od tabuliek k medvídkom :D

majamat
10. aug 2022

@usagin124 😀

usagin124
10. aug 2022

@majamat Pochváľ sa ako dnes s tabuľkami?

majamat
10. aug 2022

no vsak tabulky su kazdy den.

ja som to dnes presvihla. zacinaju so mnou mavat hormony a som priserne unavena. neviem cim to je,a le aj som malo spala a cele doobedie som behala po obchodoch. uz som zvyknuta vstavat skoro, tak sa skoro aj budim. teraz vecer som neodolala tycinke Marva, hoci som mala limit naplneny.