icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

usagin124
10. aug 2022

@panelacikova ten salat namocim do vody a necham ale 30 minut tak a nalejem na to aj odstavenu stavu z citrona. potom premyjem a jem

usagin124
10. aug 2022

@panelacikova Aoo zajtra akurat idem spravit za 10 minut su vajicka na tvrdo hotove jak lusk to uz mam odskusane a su skvele. Vyhodou parneho hrnca je to ze zachovava podiel vitaminov a mineralov v potravinach na rozdiel od inych postupov ako grilovanie, varenie a dusenie. Odporuca sa pri dietach. Som zlcnikar tak viem svoje 🙂 a ked som chudol prvykrat tak som riadne schudol len na strave sposobom varenia na tomto hrnci

panelacikova
10. aug 2022

@usagin124 výborne, dobrý tip ten šalát. a namočíš len toľko, koľko ideš jesť alebo čo sa zvýši, odložíš?

panelacikova
10. aug 2022

@usagin124 prosím ťa a tie vajcia sa potom dobre šúpu alebo to nezávisí od spôsobu prípravy? lebo ja ich varím a raz sú dobre, potom zas na figu....

panelacikova
10. aug 2022

a také kuracie mäsko sa ako dlho v tom robí?

majamat
10. aug 2022

@usagin124 ja sa drzim pravidla, ktore sa odporuca, ze v kazdom jedle musia byt aj sacharidy - teda myslia sa tym tie hlavne jedla - 3x denne. je to z toho dovodu, ze pri nizkom prijme sacharidov mozeme pocitovat "vlci hlad" a dieta pojde takto dolu vodou.

ryzu je fajn nahradit strukovinami,a le tiez sa musi s nim opatrne, lebo su tiez dost sacharidove. nenahradzat zeleninou, ktora sacharidy neobsahuje. cize maso, priloha - hoci aj strukoviny a potom k tomu moze byt este zelenina.

inak ams vyhodu, ty mas vyssi prijem,a ko my zeny. ja si to sice regulujem podla aktivit, ale stale je to menej. nam staci trosku niecoho a uz nam to vyskoci. zvlast v dni, ked mam len 1500kcal.

panelacikova
10. aug 2022

@usagin124 bože, prepáč, toľko otázok, no ja som vo varení fakt 100 rokov za opicami. ja som nikdy k tomu nemala vzťah a väčšinu života som sa stravovala "vonku", takže ani som nemala poňatia o parných hrncoch

usagin124
10. aug 2022

@panelacikova ja vyhadzujem tie fialove blbosti. jem len zelene :D cely lebo cely zjem kaloricky je to minimum. a s tym mäsom je to ako dezert to jedlo

usagin124
10. aug 2022

@panelacikova zavisi od cerstvosti. ak su starsie idu dobre ak cerstve tak to ide blbje. Odskusane mam 10 minut a boli hotove na pare.

majamat
10. aug 2022

@usagin124 no inak to jedlo vyzera naozaj fantasticky. ja sa musim torhcu prisposobovat aj rodine, varim len ja a musim pre celu rodinu. zial, oni mi nebudu jest to co ja.

inak ty si sa paradne rozbehol. super.

usagin124
10. aug 2022

@panelacikova 20 minut ale ja preferujem morcacie. to na obrazku su morcacie prsia :D

usagin124
10. aug 2022

@majamat ked som zacinal s tabulkami strelil som si prijem 1500 a bol som jak máčalka

usagin124
10. aug 2022

@majamat ten parny hrniec je skvela vec roky ho pouzivam a stoji fakt malo 50- 60 euro za zdravie. ooo dakujem dakujeeeeem ♥♥♥ je mi to jasne ze ked varis pre deti a muza je to ine.

usagin124
10. aug 2022

Ako pomocnik do domacnosti a ked si chces rychlo daco uvarit je to super. Odporucam fakt.

majamat
10. aug 2022

@panelacikova ja neznasam varenie a dostala som trest. dcera ma celiakiu a musim varit vsetko doma. nemozeme jest vonku. mm varit nevie.

ja pre seba by som vedela, hodim hocico na panvicu a urobim co kuchyna da. kludne aj trosku zemiakov, ci kukuricu, nejake maso, ci strukoviny, ci ryby, pripadne dalsia zelenina. je to jedna porcia, je zachvilu a najem sa z toho. zial dcera vzdy nechce, ale niekedy si uz aj dala. no ona je vo veku, ze raz nieco zje, inokedy nie. poraza ma z nej, babicka sa mi dnes stazovala, ze dcera nechcela enjake maso, co vzdy jedavala. napr, jej neichuti moja ryza,a lebabickyna ryza. a vymysla a vymysla. a co je horsie, ked aj mam neico pre dceru ( pzaj a ani v skole jejnevedia navarit,c ize fakt len doma ), tak zas musim navarit pre mm. tym, ze robim celodenne sluzby, musim navarit dopredu. takze u mna to vyzera tak, ze som v robote ( tam musime jest, mame to prikazane,a j ked si myslim, ze to si dovolit nemozu ) a ked mam volno 1 den, varim dcere a mm. potom zas sichta a potom opat varim. teda aj pre seba. obcas napeciem, lebo ani kolac nemozem dcere hocikde kupit.

@usagin124 mas vyhodu. si chlap a mas vyssi bazal, ako my.
co sa tyka parneho hrnca, mozno je fajn, ale nemam nan miesto. moj priestor na prirpavu jedla ma dlzku asi 120cm. a to tam mam este aj stojan z nozi, misky so zeleninou pre morca a mame am pohare z ktorych pijeme. a to som na tom uz paradne, v predchadzajucom byte som mala smiesnych 28cm. akoze des a hroza.
byvam v obecnych bytovkach a teda niekto nepouzival mozog, ked to takto naplanoval. viem rozpravat. napsem zopar peral

usagin124
10. aug 2022

@majamat Rozumiem. Celiakia je narocna. Poznam ludi co to maju nemozu naozaj vela veci. A ako vravis vsetko doma chystat. No bazal mam vyssi. Ale popritom fakt cvicim kazdy den od maja tohto roku. Inak s tym byvanim by som aj ja vedel pisat legendy :D

usagin124
10. aug 2022

@panelacikova v pohode rad poradim kedykolvek 🙂 skus. uvidis. fakt je to dobra vec nejak si sa odmlcala :D

autor
10. aug 2022

Ahojte,ja dnes takto,tie bielkoviny a vlákninu asi nikdy nebudem mať na sto percent

majamat
10. aug 2022

chcela som umyvacku a teda rozmyslala som nad takou co ma *45cm. rozmyslala som nad vymenou skriniek. no zistila som, ze horne aj dolen skrnky maju mensiu hlbku, ako je bezne, resp ako maju skrinky z Ikei. jeden z dovodov je ten, ze poza linku vedu potrubia.

byvali sme v 2i byte ( su mensie - to sme mali my a vacsie, tie maju najlepsiu kuchynu ), nasa kuchynska linka mala divnych 118cm ( toto cislo nechapem ) a teda z toho na pracu bolo tych 28cm. zvysok bol drez s odkvapkavacom. nechapem, preco nedali jednoduche umyvadlo, bez odkvapkavaca.

v tomto bye je linka vacsia a je rohova. jeden smer ma asi 100cm , bol tam tiez rovnaky drez, ale vymenili sme to, tak amme len umyvadlo a odkvapkavac mame plastovy a viem ho odlouit, ak by som potrebovala prechodne nevyhnutne nejake miesto. podtym isli skrinky az do rohu.

druhy smer ma tych 120cm. ten som vyssie popisala. pod tym mame umyvacku, supliky.

potomje tam rohova skrinka, resp. to su police len jednym smerom. samozrejme roh ma 60x60cm, tam amme mikrovlnku.
v tomto roku teda isli skrinky len jednym smerom a tma kde je umyvacka a supliky nebolo nic. cize ak som chcela ist do rohovych skriniek, musela som si vliezt pod pult. akoze clekom chore, kto to takto mohol naplanovat.

inak v tychto kuchyniach zabudli urobit supliky potom dorabali ked uz sme byvali, lebo sa ludia stazovali, aj to dorobili jeden. fakt sa mi z toho rozum zastavuje. ten co to vymyslal, asi nemyslel, alebo v zivote v kuchyni nebol a nevie ako vypada a co by v nej malo byt.

sporaky, to bola cista hroza. ake bolo moje prekvapenie, ked som zistila, ze bezny plech sa mi do rury nezmesti. premerala som sporak a ze 50x55cm. kde tento rozmer nabrali, to netusim. standard je 50x60cm. horna mriezka na sporaku bola na okrajoch zaoblena, samozrejme tam bolo menej miesta a ked sa nam skoro panvica zviezla na zem a nasa dcera mala vtedy ani nie rok, tak sme sa zhrozili a kupili svoj sporak vlekosti 60x60cm. je fajn. no dalsie prekvapenie nastalo, ked sme sa stahovali a zistili sme, ze nam chybaju 2cm na to, aby sa tam sporak zmestil. museli sa poprerabat skrinky, aby sme ziskali 2cm. akoze vzdy som si mysela, ze sa do takychto priestorov pouzivaju cele cisla,a le toto ?
a este ta rura, ako sa vnutro ohrievaloa aochladzovalo, vnutro sa zduvalo a vydavalo to taky zvuk, akoby nieco vybuchlo, velakrat sme sa zlakli. tiez dvierka boli nanic. mali tu poistku an gril, ktora sa vzdy dala do inej polohy a potom pri zatvarani sme museli prekonat odpor, zatvarali sme divierka nasilu a cely sporka vzdy vdaka tomu akoby trochu nadskocil.
no ale co chem od obecnych bytov.

majamat
10. aug 2022

tie bielkoviny ti treba. si pod normou aj v kaloriach, nei je dobre ist ani pod normu. je idealne to dodrzat. tvoj organizmus sa vycerpa. chyba ti stavebny material, pomocou ktoreho sa bunky regeneruju, tvoria sa nove. bielkoviny ti treba aj pre imunitny system a hormony.

bielkovny su v mase, rybach, vajciach, mliecnych produktoch ( lepsie su nizkotucne ), strukovinach, soji, orechoch.

autor
10. aug 2022

@majamat Mäso syr jogurty jem z toho čo si vymenila,no každý deň jesť mäso mi nechutí.Ryby a sóju nejem vôbec neľúbim to,vajcia raz za čas,no tiež nie každý deň.Vacsinou jem päť krát denne,chcela som ešte niečo pridať ako druhu večeru aby som mala kcal na sto percent,no to by som zas mala už moc veľa tuky a sacharidy.Neviem ako by to bolo lepšie.Dnes sme mali dusené bravčové s pečenými zemiakmi.Som si dala na obed a večeru.Na raňajky rožok s maslom a zeleninou,medzitým jogurt a banán.

usagin124
10. aug 2022

Dajú sa ak nevadia mliečne výrobky ako tvaroh ,cottage cheese, syr tieto jem ja

autor
10. aug 2022

@usagin124 Syr ľúbim,tvaroh nie a ten cottage cheese som skúsila no nechutilo mi to.

usagin124
10. aug 2022

@majamat ako tak čítam byť zázrakov no ale asi ste nemali inej možnosti

usagin124
10. aug 2022

Sám bojujem s tými mliečnymi výrobkami lebo dlho som ich nejedol a teraz ako cvičím tak som ich zaradil. Ono problém je to že nie je to ľahké tie bielkoviny ponahanat denne. To by človek musel jesť denne aspoň jednu porciu mäsa - kvalitného ( morčacie naj), potom tieto mliečne výrobky+ niečo z rastlinných+ doplnok protein už spomínaný

usagin124
10. aug 2022

Je to o hľadaní a kombinovaní každý ma rad niečo iné a niekto môže mať aj intolerancie (ako napr ja) no treba skúšať a kombinovať uvidíš urob si taký prieskum pre seba čo ti chuti a čo konzumujes prípadne co by si nové vyskúšala a zaradila. Máš nejaké intolerancie?

autor
10. aug 2022

@usagin124 Nie nemám žiadny zdravotný problém,môžem jesť barsco.Len som trochu fajnová že barsco mi nechutí.

usagin124
10. aug 2022

Aha tak tu už si musíš sama rozhodnúť tak ako som písal vyššie. Urobiť si zoznam veci ktoré konzumuješ a podľa toho vybrať a skúsiť to vyskladať tak aby bielkoviny išli vyššie.

majamat
10. aug 2022

@usagin124 mne sa celkom dari s bielkovinami. ja nemam v strave ziadne obmedzenia, resp, o nicom neviem,a le je fakt, ze niektore potraviny mi celkom sediet tiez nemusia teraz mi nic konkretne nenapada, ale su take.

no dnes som si bielkoviny zdvihla aj susenym masom, lebo som nebola doma a nechcela som sa napchavat niecim vonku. pijem kavu so steviou a sojovym mliekom, zvycajne dokonca 4x denne. uz ta kava s mliekom mi urobi 15g.

usagin124
10. aug 2022

@majamat joj káva s mliekom 😬😬😬