icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

majamat
15. aug 2022

@usagin124 nie, kupujem ich v obchode. ja ich kupujem celorocne, u nas su v obchode citrusy, co mi v lete vobec nechuti, jablka, hrusky, nekarinky ( dnes som kupila ), broskyne, marhule, ale nemam moc rada to chlpate ovocie 😀 ako zjem, ale neoblubujem tu supku. maju teda aj maliny, cucoriedky, hrozno. a neviem,a si nic ine som nevidela.

mam sem tam ovocie aj od mamy zo zahrady, ale ako kedy, ako sa jej urodi, napr. teraz broskyne ci nektarinky su akesi ubohe. slivky dost padaju, hniju. u nas je strasne sucho. ked inde hlasia dazd, u nas neprsi. sme v doline. mam morca a pomaly mu nemam kde travu nazbierat, lebo v okoli je na zemi slama, nie trava. pred 2t tusim prsalo po velmi dlhej dobe. konecne, tak uz sa an tej zemi nieco crta. no je to slabota.

majamat
15. aug 2022

@usagin124 no ale teda ja ked mam volno, tak ja potrebujem mat nizky kaloricky prijem, cize ovocie mi tiez dviha sacharidy. nemozem ho vela.

ozaj, dnes som mala melon, no uz je taky dost sypky. uz je prezrety. inak mi chutia aj tie zlte melony, aj tie sa u nas v obchode obcas objavia.

usagin124
15. aug 2022

@majamat u nás zasa úroda broskýň pekne 😊

usagin124
15. aug 2022

@majamat ja zlty mám rád viac ako ten červený

majamat
15. aug 2022

@usagin124 ja som mala zopar od mamy, boli este trosku nazelenale a hned mi zacali hnit

majamat
15. aug 2022

@usagin124 ja radsej cerveny,a le ani zltym nepohrdnem a je jedno aky zlty.
melonu viem zjest dost naraz,a le obsahuje vela vody a fajn pomaha odvodnovat.

panelacikova
15. aug 2022

Tak takto nejak by to mohlo asi vyzerať 😃

usagin124
15. aug 2022

@panelacikova výborne! Len tie sacharidy ubrať a pridať vlákninu a bude to ukážkové 👌👌😉

usagin124
15. aug 2022

Inak páči sa mi toto keď sa takto vieme viacerí podeliť a porovnať si výsledky. Normálne taká menšia poradňa tu vzniká 😂😊😉

usagin124
15. aug 2022

@panelacikova tie bielkoviny 👌👌👌

majamat
15. aug 2022

@panelacikova sacharidy sus ice vyssie, ale zas tuky su nizsie. prednadstavene mas sachyridy a tuky v kaloriach 1100kcal, ty si zjedla 1089kcal, cize je to ok.

majamat
15. aug 2022

ja budem zajtra na tom snad lepsie.

moje stravovanie nie je idealne, ale zas ako som pisala, uz je to 3r a uz nemam taku motivaciu. posledne dni som bola dost vytazena, cele dni, bez oddychu. dnes som mala trosku volno,ale dcera ma ukecala,a by sme sli kupit darcek jej kamoske - ide jej na oslavu cez vikend. a tak som teda doobeda behala po obchodoch.poobede som uz mala vacsi klud,a le tiez tam bolo trochu povinnosti. no spala som opat 5hod. predtym 5 hod, pred celodennymi sluzbami spim tiez velmi malo.

dolezita info opat pre niekoho, kto to nevie - nedostatok spnaku zhorsuje chudnutie, uz neviem akym sposobom, ale celkom urcite unaveny clovek tazko odolava nastraham v jedle. poznam to na sebe. no nedams i povedat a stale spim malo. ked potom aj mozem, neviem uz dlhsie spat.

usagin124
15. aug 2022

@majamat ja som systematik :D rad mam vyrovnane veci, koniec koncov v screenshotoch to je.

usagin124
15. aug 2022

@majamat je tam vymeneny rezim lebo mas aj nocne aj poobedne a to ten biorytmus utrpi

majamat
15. aug 2022

@usagin124 to hej. a co je horsie, ej to uplne nepravidelne.

anh85
16. aug 2022

Dnes som sa vážila, pribrala som pol kg späť 😩 nerozumiem ako je to možné

usagin124
16. aug 2022

@anh85 ako často sa vážis? A ako dlho dodržiavaš tabuľky ?

anh85
16. aug 2022

@usagin124 - Každé ráno. 12 dní mám za sebou

anh85
16. aug 2022

Čo poviete? Môže byť? Zloženie myslím na chudnutie.
https://pekarenlea.sk/bielkovinovy-vecerny-chlieb/

usagin124
16. aug 2022

@anh85 to by som nerobil. Max raz za týždeň. Ono aj keď máš pred svojimi dňami môže to trošku stúpnuť.

usagin124
16. aug 2022

@anh85 pozrel som vyzerá fajn len samozrejme množstvo 😉

panelacikova
16. aug 2022

@anh85 ja som sa odvážila po týždni, čo jem upravenú stravu a stále nemám zmenenú váhu. a to navyše robím rýchlu chôdzu cca 4-5 hodín do týždňa. odporúčam odvážiť sa za mesiac odvtedy, kedy začneš s úpravou stravy a pohybom.

panelacikova
16. aug 2022

@usagin124 no tie bielkoviny, trošku som popátrala, čo by mi chutilo a prakticky kvalitné šunky z Billa, ktoré obsahujú 92-96% mäsa a sú aj v KT, tam mi naskakujú pekné bielkoviny, potom večerný chlieb FIT (ten si nemám problém dať aj na raňajky občas), ďalej proteínové mliečne nápoje RAJO 330 ml (tak raz za 2-3 dni jeden), mäsko, cottage cheese. zatiaľ vyberám a striedam tieto veci. plus nejaké syry a iné mliečne, tam však už naskakujú tučíky 😀 no a postupne objavujem. jasné, že to nebude asi nikdy dokonalé, hlavne, keď budem opäť v pracovnom procese, zjem, čo mi navaria, tak ale hádam 1x do dňa na obed môžem sa najesť aj "cudzieho" 🙂 zas kvôli chudnutiu nemienim sa odhlásiť z relatívne kvalitných obedov a vyvárať si doma. celkovo mi však úprava stravy nerobí problémy, občas si fuknem nejakú drobnosť, nájdem v KT, zapíšem... jasné, vyskočia sacharidy, no čo už. ale snažím sa tie tuky so sacharidmi udržiavať do max. 200% spolu

anh85
16. aug 2022

Ten bielkovinový chlieb môže ísť aj do mrazničky? Keď si objednam 2 že si odložím

usagin124
16. aug 2022

@anh85 podla mna kazdy chleba moze ist do mrazaka

dobravila
Autor odpoveď zmazal
usagin124
16. aug 2022

@dobravila Vlaknina u mna (cervena sosovica, a ovocie-, broskyne banany), bielkoviny (cottage cheese, grecky jogurt, kuracie/morcacie maso, tvaroh, tekvicove semiacka, kesu orechy)

usagin124
16. aug 2022

@dobravila ale vidim ze nejaky maly prijem mas. Ako si si nastavila podla vysky, vahy veku aktivit ?

usagin124
16. aug 2022

@panelacikova Ty si mala tie bielkoviny vcera fakt ukazkove. Myslim ze aj mierne presiahnute :D ale nevadi no s tymi obedmi je to na tebe.

dobravila
Autor odpoveď zmazal