icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

usagin124
3. sep 2022

@majamat údajne ? Zas je to len pohľad z opačného poľa

majamat
3. sep 2022

@usagin124 je to slovicko, ktore som pouzila ja, no tieto info, ktore som ja pocula od roznych ludi, oni podlozili vyskumami. ja som si to dalej neoverovala, preto som napsiala udajne.

usagin124
3. sep 2022

@majamat čo z toho vyplýva? Že nadmerný počet bielkovín škodí ? Ja som počul že tým ktorý majú problémy od malička s ladvinami môže to byť problém ale ak je človek zdravý nie je to problém. Navyše hento video je robené človekom čo je zástancom vegetariánstva a veganstva. Istý čas som fungoval na rastlinnej strave ale ono to nie je až tak úplne najzdravšie. Človek potrebuje aj mäso sú v ňom látky ktoré v rastlinách nie sú. A sója ? Sója je GMO potravina jak remeň. To by som si nedal ani za nič.

usagin124
3. sep 2022

Snažím sa viesť vyvážený životný štýl. Prevazuje u mňa ovocie a zelenina a keď som začal cvičiť pridal som a mäso a po rokoch aj mliečne výrobky. Všetko vyvážené. Vyradil som snacky a rafinovaný cukor. Všetko vážim, zapisujem a výsledky vidím. Telo sa mení a vnímam mnohé pozitívne zmeny po používaní KT a dodržiavaní príjmu a výdaja. Viac energie, lepšie kognitívne schopnosti, lepšia nálada a celkovo postoj k životu. Nemienim to meniť.

majamat
3. sep 2022

@usagin124 ja som nepisala o oblickach,a le o crevnej mikrobiote, ktoru ma kazdy a mal by mat aj zdravy clovek. cize to nie je o tom,kto je a nie je zdravy.
tiez som pocula z videa, kde to bolo podlozene aj vyskumom a aj to znie celkom logicky, ze prave tato crevna mikrobiota je u ludi ktori maju takyto zivotny styl ovela horsia, ako u ludi, ktori ziju prirodzenejsie a v nedostatku. takyto ludia maju ovela viac rastlinnu stravu a urcite nemaju tolko bielkovin, kolko mame my.

navyse taketo info o bielkovinach som pocula uz viackat, nielen z tohoto videa, ale z roznych zdrojov. no nemam to ulozene, aj som to citala v nejakej knihe,a le to je snad 15r.

v tej knihe sa popisuje, ze nadmerny prijem sice oblicky neposkodzuje, ale na to aby sa zabezpecila v organizme rovnovaha, meni sa metabolizmus a vyplavuju sa z tela rozne mineralny. preto ludia s nadmernym prijmom bieplkovin mozu trpiet osteoporozou.

majamat
3. sep 2022

@usagin124 toto co pisem, sa prejavuje casto po dlhej dobe. nie hned. to ako sa citis, tak som sa citila napr, pred 2,5r. nepouzivala som KT a netusim kolko coho som jedla, ale rozhodne tych biellkovin nebolo tak vlea,a ko mam teraz. dokonca ma vtedy prestali po dlhej dobe boliet patove ostrohy a to som mala dole len 2-3kg, cize znizenim hmotnosti to nebolo.
bolo to zmenou, ktoru som urobila, bez ohladu na mnozstvo bielkovin v strave.

prebytok stravy, nadbytok vsetkeho zatazuje organizmus, metabolizmus, sposobuje nadmernu spotrebu neiktorych vitaminov. toto vsetko prechodom na dietu konci, organizmus zacne lepsie fungovat. preto sa citime lepsie, znizuje sa zapalova kativita organizmu.

napr, zaujimave je, ze u ludi, ktori maju traviace problemy, sa stav vyradenim lepku zo stravy moze zlepsit, pritom problem s lepkom vobec nemaju. preco? dovod nei ej taky,a ko sa javi, dovod je ten, ze strava bez lepku je lahsie stravitelna.

teraz mi napadlo,aj lepok je bieplkovina. a teda travenie bielkovin je velmi narocne, preto ludia s nadbytkom bieplkovin mozu mat traviace tazskoti. zavisi od toho, kolko maju enzymu na stravanie biepkovin a kolko kyseliny v zaludku maju a tiez ako vlemi je kysla.

usagin124
3. sep 2022

@majamat už mňa lepok a laktóza zle. Preto to nejem. A nechýba mi to popravde. Odvykol som

usagin124
3. sep 2022

@majamat strava je individuálna vec u každého niečo iné prospieva a škodí. Prekonzultujem ešte ten počet bielkovin.

majamat
3. sep 2022

@usagin124 nie kazda soja je GMO.
Patifu natierky nei su z GMO soje, rovnako ani Tofu Lunter a ani sojove mleiko Alpro.

majamat
3. sep 2022

@usagin124 toto je cekom zaujimava info. to som skopirovala

Z hľadiska legislatívy platí, že ak viac ako 0,9 % hmotnosti potraviny obsahuje GMO, ich GMO pôvod musí byť označený na obale. Takéto pravidlá sú v EÚ a na väčšine území sveta platné od 1. 5. 2014. Živočíšne produkty vyrobené zo zvierat kŕmených krmivami obsahujúcimi GMO sú však výnimkou – tu označenie nemusí byť. No a práve tieto produkty (vajíčka či mäso a rôzne mliečne výrobky) sú asi najväčším zdrojom GMO v Európskej únii. Tie produkty, ktoré sú z non-GMO zdrojov, majú nálepku GMO free (napr. jogurty Hollandia).

majamat
4. sep 2022

ja dnes takto.

majamat
4. sep 2022

Dnes som skúsila jednoduchý recept. Roztlačený banán 1/2salky. Potom1salku kokosu. Premiešať, urobiť kôpky a upiecť na 180stupnov na 6min. Dávala som na papier na pečenie. No neviem koľko kcal, lebo som si zabudla kokos odvážiť. Podľa info na nete som si to zapísala a na 1ks mi to vychádza 40kcal, bielkoviny 0,4g, sacharidy 2g, tuky 3g.

majamat
4. sep 2022

Na obed som mala taký kurací guláš. Klasika kuracie mäso a rozvarené mrkva, paradajka a paprika, potom rozmixované. Samozrejme koreniny + soľ. Milujem tú lecovu príchuť.

usagin124
4. sep 2022
majamat
4. sep 2022

@usagin124 super, to musim skusit. u nas moc cestoviny nejdu, ale jak starnem, nejak ich trosku viac vyhladavam, no radsej mam Penne.

majamat
4. sep 2022

inak an veceru som mala opat leco. 😀

usagin124
5. sep 2022

@majamat toto sú tie Fusilli z červenej šošovice z Tesca

majamat
5. sep 2022

@usagin124 aj som si myslela, ze to budu take nejake cestoviny, ja teraz ani neviem co mam presne doma, no mam cestoviny, ktore treba najskor dojest. este aj tu spajzu mam total plnu a nemam to kde davat.

usagin124
7. sep 2022

Ahojte 😊musím dnes zdieľať tento husársky kúsok. Dnes sa mi podarilo prestreliť bielkoviny 🤣 toto sa mi stalo prvýkrát za dva mesiace 😂

majamat
7. sep 2022

@usagin124 fuha, ale teda poriadne si prestrlil 😀

ja dnes takto. bielkoviny som zredukovala a uz mam creva ok, ale aj tak je problem u mna neprestrelit. ja mam bielkovinove potraviny celkom rada.

usagin124
7. sep 2022

@majamat kompenzujem to zaradením viac bobuľoveho ovocia a celkovo ovocia takže dnes v pohode 😊

majamat
7. sep 2022

@usagin124 ja mam teraz plnu chladnicku melonov 😀. teda 3 druhy. no nejak nestiham jest. dcera nechce, vcera si vybrala nektarinku, do skoly som jej dala hrusku. snad sa mi to tam nepokazi

usagin124
7. sep 2022
sparkling
7. sep 2022

@majamat s tymi bielkovinami som s tebou na jednej lodi. Maso je vzdy najlepsi zakusok 🥰 mnam

majamat
7. sep 2022

@sparkling tak ja mozem aj amaso,a j zakusok 😀 no napr sladke mucne jedla nijak extra nevyhladavam, aj ked niekedy si aj na takom pochutim.

sparkling
7. sep 2022

@majamat noooo mne keby si dala na vyber steak a kolac tak vyberiem steak ☺️ Akoze ja som si na komplexne sacharidy musela zvykat dlho. Kludne by som mohla mat nastavene bielkoviny az do nebies a sachre len tak zlahka. Ale rozumiem ze ziadne extremy pre telo nie su dobre tak….

Ale teda vacsinou ked zhresim tak s bielkovinou. Ja si nemozem pomoct

usagin124
1. nov 2022

Ahojte. Po dlhšom čase sa ozývam, nakoľko sa naplno sústredím na svoj cieľ ktorý sa mi postupne darí dosiahnuť. Aj keď, niekedy je to ťažký boj 😊. Ako sa vám darí s kalorickými tabuľkami?

autor
1. nov 2022

@usagin124 Ahoj,ja už nevážim čo jem,no zapisujem to cca od oka už viem čo koľko váži.Z 69 som schudla od augusta na 62 a zatiaľ sa držím na váhe.Chcela by som mať 60 kíl,no až po sviatkoch.Teraz budeme mať hody, narodeniny,Mikuláš ,potom Ježiško.Budem aj piecť a chcem sa aj dobre najesť 🙂

majamat
1. nov 2022

ahojte,

@usagin124 ako si na tom? neviem isto, ale tusim si ani nedaval nejake cisla, ze ako si schudol. ako chapem, ze je to aj o svaloch, ktore su tazske a teda robia vahu, kedze cvicis.

majamat
1. nov 2022

autorka, to je celkom pekne.

ja som opat nevedela dodrzat to stravovanie, tak ako neviem kolkokrat tento rok. tento rok mi fakt chyba motivacia. cize to co mi islo trosku dole, som nabrala naspat,a le tak aspon si vahu drzim a nepriberam. uz a to je uspech. ked sa nekontrolujem vobec, tak priberam.
a teda teraz, pred 2t som akosi ochorela. ani neviem co to bolo, ale najskor ma naduvalo, mala som zhorsene travenie a neikedy pocit na vracanie, zaujimave je, ze chute na jedlo boli stale. teda obcas,a le drzala soms a. mala som aj horucku, zimnicu a bolesti celeho tela. vyzeralo to ako kovid, ale nebolelo ma hrdlo,a ni nadchu som vobec nemala a Ag test negat.
tak som jedavala menej, opatrne a teda vaha mi celkom fajn klesla. no jedavala som, nedrzala som hladovku, ako niekto pocas kovidu. tak zle to nebolo. neviem klko islo dole, lebo som sa nevazila tak nejak poriadne, ze by som sa nalacno odvazila. no mozno 1?5kg dole islo.
cize sm na tom podobne, ako ked sme tu predtym pisali, zatial sa drzim, nejak extremne sa neprejedam,a j ked opat zacinaju blbnut hormony. a pekne ma stvu tie hormony, lebo ledva sa stabilizujem pri jedeni, nabehnu hormony a je to pase.