Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
@sense odhadom, robila som to prvýkrát a už mi to prešlo tráviacim traktom, už sa to nedalo odvážiť 😀 ale zajtra skúsim presnejšie teda 🙂
@panelacikova to sa mi zda nejak malo. Ja som mala dnes napr. na ranajky ryzovu coko kasu (polotovar) , banan, dve kavy, na obed maso na smotane s ryzou, celu uhorku. Na olovrant jablko, kava, vonku som este “zozrala” aj balenie opavia keksov a teraz este idem na veceru “natlacit” cottage, bielkovin. chlieb a sunku. Lebo od hladu teda neumieram ale chybaju mi bielkoviny a vlaknina. A vychadza mi to.
@panelacikova pretože odhad klame, ak chceš rátať príjem je dôležité vážiť všetko presne, aj maslo na chlebe, aj olej alebo maslo na kt pripravuje jedlo, aj banán v kaši, nevyberat možnosti ako kus, lyžička, lyžica atď.
@panelacikova tak môžeš aj cez deň, ale slabunko treba a dlho. Ja davam spikove kosti, bachnem tam kus masa, niekedy aj kuracie stehna a vsetku zeleninu okrem mrkvy (lebo iba tu jeme a nechcem aby bola rozvarena). Cim viac mrky a kosti tym lepsi vyvar 😎 ak mu das takych 5-6 hodin casu, bude perfektny.
To kuracie maso zjedz aspon 100 g, lebo 50 je malo.
Myslim, ze mi to nesedi preto, lebo zrejme tam mas vela cukru (coko kasa, banan, malon) a kedze nemas platenu verziu tabuliek tak to neukazuje. Ochutenu ovsenu kasu vymen za ciste vlocky s jogurtom alebo tvarohom (nizkotucnym) a uz ked das rano banan, nedavaj poobede melon (obe maju veeela cukru).
@zuzuliennka1 to viem, že ich vyráta a zapíše samo na základe údajov. Tuším so niečo menila, lebo som rátala podiel bielkovín na váhu niekde z netu. Ale ja ich mám len 3 dni a každý deň je ten pomer živín iný. To som si vlastne len teraz všimla. Len ako 50 g tuku max. mi príde strašne málo. V sobotu som napr. mala tradičný obed - ako v nedeľu, tak mi tuky vyskočili na 282 percent a kalórie z 1400na 2638. Ako ja nepotrebujem chudnúť, len viem, že som túto apku už raz používala, len tak pre info a vždy som mala veľký problém s tukmi. Bielkoviny som temer nikdy ani na 3/4 nebola schopná naplniť A to BMI mám na dolnej hranici normálnej váhy. :o)))
@zuzuliennka1
@sense no skúsim sa tomu nasledujúce dni viac povenovať a ak tu bude táto téma, dohodím, čo je nové.
@sparkling tak zas som radšej volila dať si ten melón (chuť na sladké), než kúpiť si čokoládu 😀 inak ja melón nejedávam, dnes som výnimočne kúpila práve preto, že zaženiem chuť na sladké.
@sense
@panelacikova mne sa to nezda preto, lebo denny prijem kalorii ma skoro naplneny, ale makra tomu nezodpovedaju. Takze hadam, ze zrada bude v tom cukre (kasa, melon, banan).
@panelacikova suroviny vaz v suchom stave. Cize kasu predtym ako ju zalejes vodou.
@panelacikova napis ked tak aj ip kludne…
Baby ja len dodám, neviem či to tu už bolo spomenuté že treba vážiť všetko, aj olej pod mäso, aj mlieko do kávy a pod...
@sense
@panelacikova zratala som melon 400 g, bonavita coko kasu 65 g (predpokladam ze 200 g uz bola hotova zaliata porcia) a priemerny banan a kukajte kolko to ma cukru. Ja sa drzim max na tych 27 gramoch a niekedy ani to nie…
@sense áno tiez to kontrolujem, ale tak ked dookola pouzivam tomiste takmuz to mam omrknute co je dobre a co nie. Preto malo pouzivam tie predvolene ponuky ako napriklad “pecene zemiaky” ked nikdy neviem kolko tam autor dal/nedal oleja alebo ci pridal aj slaninu 😅
@sense pozri ja sa nebudem pretekat v tomto… nie nemusim mat nizsie nastavene sacharidy, aby som mala nizsie cukry. Otazka je, ake sacharidy ješ. 100 g zemiakov má 1 g cukru a 19 g sacharidov. 27 g cukru maju tabulky automaticky prednastavene a take je aj odporucanie who myslim.
@sparkling ja nemám chuť sa pretekať, ja som len napísala ze cukor je všade.... Ono je aj zrejme ze pri príjme napr 1600kcal máš iné množstvo cukru ako keď máš príjem 2000 kcal,
Napr ja som to tiež nejakú dobu sledovala ale v sezóne keď bolo domáce ovocie a zelenina a ficala som hlavne na tom som mala veľké množstvo cukru, váha išla dole... Ale tak každý si musí nájsť svoj systém a to co jemu a jeho telu vyhovuje...
@sense myslim, ze tabulky tych 27 g maju prednastavene. A co som citala tak taka je aj odporucana denna davka. Ale hovorim, nie som taky odbornik aby som tvrdila, ze mam 100 % pravdu. Len som napisala, ze si strazim tuto hranicu.sacharidy aj cukry mi tabulky rataju zvlast a aj v rozbore produktu je to uvedene zvlast. Asi dolezitejsie je to, ci ten rychly cukor clovek aj spali, alebo ci sa mu ulozi
@sparkling spravne sa ti to nevidi.
1g bielkivin a 1g sacharidov = 4kcal
1g tuku = 9kcal.
ked som to preratala, tak mi vychadza 1060kcal. neviem ci tam moze byt nieco, vdaka comu nabiehaju kcal, ale ak aj nieco take je, tak vlemi malinko.
je mone, ze kalo. tabulky zaokruhluju, elbo ani mne to nesedi,a j ked mne to rpaveze ide hore.
ja mam kcal 1545 a podla vypoctu by som mala mat 1590kcal. no to nie je az taka velka odchalky. moze byt sposobena zaokruhlovanim. teda mozno.
teda je mozne, ze nemam presne info. mozno na 1g bielkovin, sacharidov, ci tukov pripadaju kcal s desatinnou ciarkou.

@panelacikova si všetko presne odvážila? Alebo dala odhadom