icon

Kalorické tabuľky - zelenina

22. apr 2023

Ahojte, zapisujete si do kalorickych tabuliek aj mnizstvo a druh zeleniny ? niekde som citala ze sa nemusi, ze travenie zeleniny spotrebuje tolko energie ako sa telu z nej doda, ale pytam sa preistotu

s_o_n_i_k_e
•
22. apr 2023

toto počujem prvý krát, jedine čo ma deficit pri spaľovaní je šalátová uhorka, inač neviem o tom, čo zjem aj spálim. Tu by bolo fájn zistiť ten zdroj, lebo to bude somarina

autor
•
22. apr 2023

@s_o_n_i_k_e no mam knihu ako som schudol 35kil od m. veseleho, a on nevazi zeleninu, iba ovocie ak tak a zyvsok potravin ano. a potom som toto niedke citala, tak mi to sedelo

autor
•
22. apr 2023

@s_o_n_i_k_e tak teraz co, nemusim vazit a zapisovat zeleninu ci co radis ? potrebujem kus schudnut kcvoli zdraviu

s_o_n_i_k_e
•
22. apr 2023

tak ja ked som chudla cez KT tak som vpisovala všetko bez ohľadu na to, či bola zelenina ovocie 🙂 ved ak nebudeš chudnúť skús písať aj zeleninu 🙂 p. Veselého nepoznám, ale netreba mi poznať nikoho len sedliacky rozum, že ak má niečo plusové hodnoty a ja sa celý deň nehýbem neverím, že budem chudnúť, čiže za mňa základom chudnutia je deficit a potom to pôjde, robiť čo človeka baví a pôjde to 🙂 a KT sú super pomoc.

autor
•
22. apr 2023

@s_o_n_i_k_e super, vdaka za radu 🙂 sice si ma moc nepotesila, lebo je tozdlhave zapisovat salat ak si robim, ale asi budem no. a este sa spytam, ked si robila varene jedla, varila si roe seba azvlast a pre rodinu zvlast, aby si vedela kaloricku hodnotu ? ci ?

janai1
•
22. apr 2023

Zapisujem všetko okrem korenia

s_o_n_i_k_e
•
22. apr 2023

no je to zaberak ale človek presne vie čo je a ako je na tom 🙂 prípadne skúsiť bez zeleniny zapisovania ak to nepôjde dole skúsila by som písať aj zeleninu 🙂 a áno ja som varila tak aby som presne vedela čo ide mne do bruška 🙂 ale varila som spoločne, len ja som si vážila a tak varila aby som vedela čo papám 🙂

zero_hero
•
22. apr 2023

Ja používam na zapisovanie čerstvej zeleniny ako prílohy tu polozku zelenina čerstvá, rajciny, uhorky, ľadový salat. Aj keď mám iné typy zeleniny napr. paprika, kapusta… u mna to funguje. Zvlášť zvyknem zapisovať kukuricu a mrkvu. Keď varím a robím moje jedlo zapisujem presne to, čo dávam do receptu, aj udávam presne množstvo.

nnnuuunnn
•
22. apr 2023

Ľadový šalát písať nemusíš, ale takú kukuricu, mrkvu by si mohla. Zase nemusíš tu zeleninu písať presne aký druh, môžeš zapísať mix zeleniny a na deň napríklad 500g.

autor
•
22. apr 2023

@nnnuuunnn kukuricu to mi je jasne, to sa ani nerata ako zelenina. ale mrkva mi neprisla nejak extra kaloricka

autor
•
22. apr 2023

@zero_hero dakujem, cize csetku zeleninu co za den zjes , tak da smic´x slatau. super, pomohla si mi.

veselo_neveselo
•
23. apr 2023

Ono to ma logiku, lebo nikto este z jedenia zeleniny nemal nadvahu. Preto aj pri chudnuti vlastne plati, ze zeleniny vlastne mozes jest neodmedzene. Co si treba davat pozor, su vsetky tie ostatne veci, tie vazit a zapisovat.

jankasmejka
•
14. feb 2024

@nnnuuunnn pozrite do tabuliek, koľko cukrov a sacharidov zapíšu pri 500 g zeleniny mix.....