icon

Ktoré sladkosti sú najdiétnejšie?

lylyjana
21. feb 2023

Chcem jest menej sladkosti, ale nechcem sa ich uplne vzdat. Nahrady typu oriesky, lyzicka medu a podobne zdrave alternativy u mna nepochodia, lebo ked raz chcem keksik, tak chcem keksik a nie vlaske oriesky 😅 potom to konci tak, ze zjem vsetkv orieajy a aj tak si pojdem dat tu cokoladu.
Viete mi preto poradit, ktore sladkosti su najmenej kaloricke? Ze nech si vyberam aspon to mensie zlo z nich. Ze napr si nedam keksik Mila ale Tatranku (netusim ci je to tak, len ako priklad). Resp aku hodnotu mam pozerat na obale?

76california
23. feb 2023

@zvieratko31 presne toto píšem v príspevku vyššie...som rada, že Ty si rukolapný dôkaz 👍👍👍

zemiakovysalat
23. feb 2023

Každe ráno ovsená kaša s ovocim a odvtdy nemám chut na sladké 😅 treba pozerat kalorie a nie cukor, ja denne zjem 1200-1400kalorii a schudnem zatial bez cvicenka.

magdalenal
23. feb 2023

@76california Jasné 🙂

lenkakravcova
23. feb 2023

@denkabemommy Tak som to nemyslela 🙂 len ona práve riešila kalórie v príspevku,, pričom s nimi je to kus inak ako si asi myslí. Ak rieši cukor alebo zdravie, tak to je iná vec.

simca06022011
23. feb 2023

@stevvvka toto som skúšala, to nedám. Najlepšie kúpiť jednu čokoládu, zožrať a neísť kúpiť ďalšiu týždeň.. aspoň:D

vafinka
23. feb 2023

@dagmarovita že ,ale tak čo už no raz za čas nevadi

merlinja
23. feb 2023

@beata_k zbožňujem ju, celú zjem na posedenie

322sima123
23. feb 2023

@magdalenal sila, to je super napad

petrooshka
23. feb 2023

@beata_k ked si precitas na obale,tak Margot obsahuje dve porcie 😃

miamie
23. feb 2023

@221girl poradis aj mne pls recepty na kolace? ;) Dakujem

76california
23. feb 2023

@221girl môžeš dať kľudne tu nejaké vychytávky / recepty, budeme vďačné...😎

javi37
23. feb 2023

@gejb Na tej margotke je aj napísané, že sa nemá zjesť naraz 😉.

ivanecka0602
23. feb 2023

@mk1111111111 prepac, ale ja ked vidim vysad chlieb a pecivo 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

any_soj
23. feb 2023

@lylyjana zmrzlina 🙂

tianna
23. feb 2023

@magdalenal tak toto by mňa absolútne neodradilo, ja si v pohode dám aj ten kockovy cukor.. 🤭🤣

magdalenal
23. feb 2023

@tianna 🙂 no, ja zas cukor sam isto nedam 🙂 takze na mna to zabralo

tianna
23. feb 2023

@magdalenal 😁 ja veru áno, od malinka, mamina sa vždy smiala že som ako kôň, fungujem na kocky cukru 🤣 normálne mi občas dala na tanier k učeniu pár kociek cukru a pre mňa to bola najlepšia sladkosť 🤤

tehulka2011
23. feb 2023

V prvom rade, cukor je zavislost, najtazsie je vydrzat prvych par dni, po nejakom case nebudes verit, ze si bola schopna zjest cely takyto keksik na posedenie.
Ja sa snazim pri prepadnuti chuti na sladke dat si susenu marhulu, ta je velmi sladka, a ked to nepomoze, tak si cucnem trocha zo sladeneho mlieka Piknik :D

eda24
23. feb 2023

@magdalenal fuuu,tak toto je brutal 😔

vespertine
23. feb 2023

Trubičky Alaska, Kolónia s horkou čokoládou...a v podstate ide o množstvo, ak mám veľkú chuť na Milu, tak si z nej odrežem polovicu...no a v podstate všetko, čo má nižšiu gramáž má aj z tohto hľadiska menej kalórií ako niečo väčšie...ale väčšina z týchto sladkosti obsahuje len palmový tuk a cukor a to mi prekáža...ze nech je to kľudne sladké, ale ak to nemá žiadnu inú pridanú hodnotu pre organizmus, tak je to o ničom (z tohto dôvodu si kupujem aj proteínove tyčinky napríklad).

sedrika123
23. feb 2023

@lylyjana dobrý deň.. odporúčam precitat knihu Francúzi nedrzia dietu..mňa presla potom chuť na všetky tie sladkosti a tovary polotovary plne chémie.. ak sladké určite to je práva čokoláda.. domáci koláč s poctivých surovín alebo zájdem do domácej pekárne ci cukrárne na croasant ci kolacik..ale žiadne tie chemické keksíky..keď začnete čítať zloženia aj chuť vás prejde..mne stačilo prečítať tu knihu a potom si to overiť v praxi zloženie výrobkov..nie dakujem..ono tu nejde ani o množstvo co človek zje,ale o to co je...jest treba práve jedlo práve potraviny...v tej knihe je všetko pekne vysvetlene aj to prečo diéty nefungujú a aj všetko o tom co čítam v komentároch.. nie je správne ze dám si polovicu a už som urobila pre svoje telo dobre..vôbec nie..proste odporúčam si prečítať.. želám pekný deň..

dagmarovita
23. feb 2023

Ak beries sladkosti aj kolace tak záviny makové, jablkové, orechové,zaroven tam sú vitaminy, ..ak by bolo chutné cesto zo špaldovej, celozrnnej, pohankovej, kukuricnej, a podobne muky ci uz keksové , kvaskové tenučké..naplnene ovocnou plnkou plus nejak želatína, tvaroh, cokoláda kakove boby s lieskovymi, osladené brezovým, alebo xylitol, erythritol ci podobné, tak to je podla mna celkom zdravé, aj ked asi nie dietne

sedrika123
23. feb 2023

@elizabet173 vy ste mij človek.. až po yom co som dala môj koment čítam komentáre a mate pravdu presne o tom som písala aj ja..odporučila som jej prečítať knihu Francúzi nedrzia dietu..mňa presla po nej chuť na všetky tie chemické potraviny..chémia na tanier nepatrí patrí do kúpeľne..

sedrika123
23. feb 2023

@javi37 to som si nikdy nevšimla.. zato som si všimla zloženie.. A to mi stačilo.. presla ma chuť a nielen na ňu ale všetky tie keksíky a podobne veci zo supermarketov.. do tých časti oddelení ani nechodím.. chémia nejem ta patrí do kúpeľne..

sonkyp
23. feb 2023

@lylyjana zo sladkosti najdes asi ťažko nieco co je bez cukru. Ja napr. malej kupujem namiesto sladkosti susene ovocie (nesladene, prírodné), ovocne pružky alebo ovocne gumove cukriky z DM, su uz aj lízatka s agave, bez cukru. Ale podla mna sa nic nevyrovna domacim pochutim, ja pečiem cisto bez cukru bud s agave, čakankovy sirup, ďatlovy sirup. Ako cukor sa da v dnešnej dobe nahradim lepsimi a zdravsimi nahradami.... treba pogooglit

adara777
23. feb 2023

Super ja mám Milu najradšej, takže mne Margot nechýba.
Ja som tiež veľký sladkožrut. Je pravda, keď by si začala jesť viac bielkovín, ale že oveľa viac, chuť na sladké trochu pominie. Ale potom pred ms zase príde 😁.
Ja som skúšala aj tak, že cez týždeň bez sladkého a na víkend po 1ks niečo na odmenu.

lullu86
23. feb 2023

@beata_k ani ja a ked si prečítaš obal je tam napísané, ze odporúčajú zjesť len polovicu tyčinky 😉

ouwecka
23. feb 2023

@lylyjana su keksy ktore su v pohode,normalne zloženie kukaj aby tam boli poctive suroviny,ziadne ecka.. a hej poznam to.. dve hrste orieskov a drb za tým cokolada 😁😁

jance333
23. feb 2023

Upec si nieco doma. Kludne uber z cukru, kamoska dava vsade o polovicu menej. Upec susienky, vydrzia zavrete v doze dlho. Alebo kolac na plech a zamraz si po mensich porciach.
Tiez sa neviem oklamat nahradami. Zjem nahradu i to, na co bola povodne chut. Ked chcem cokoladu, zjem zo dve kocky a odlozim. Nesedim nad tym a viac by som ani naraz nedala

theabloom
23. feb 2023

@lylyjana Ahoj. Tieto majú málo kalórií:
- nanuk Twister 70 kcal
- trubičky Alaska 99 kcal
- čokoláda Lindt - 1 bonbón 78 kcal