icon

Má každý pocit, že dnes už každý cvičí?

3. sep 2024

Ahojte,nemáte pocit že dnes už ako keby každý cvičil ? Ako jasné že je to dobre ,ale nechápem v poslednej dobe stále vidím ženy ktoré sú buď chudé alebo vyšportované,žeby fakt začal nejaký trend ? Či už kúpalisko či bežné dni,normalne ženy také vyšportované a vyfintene ako keby neviem čo až niekedy pozerám a sa cítim ako keby som mala zlú postavu ( ale mám priemernú ,trošku stehná atď..ale okolie mi vraví ze mám akurát dobrú postavu ) necvicim vôbec,ale fakt už je to niečo ako si žena získa chlapa ? Lebo ešte keď som nemala priateľa ,chodila som na vysokú,som komunikatívna,ale aj tak som mala pocit ze skôr si získa chlapca moja kamarátka ,ktorá nemá ani strednú,nič dokopy nevie ale dobre vyzerá,fakt už vzhlad znamená tak veľa v dnešnej dobe ? Veď normálna žena a rozumná možno ani nemá niekedy šancou pred mužom ,keď 80% radšej ide za nejakou štíhlou,to isté keď som bola slobodná,priemerné vyzerajúce dievča napr.sama na kúpalisku,kopu mužov a ani jeden sa neprihovori ,všetko pozeralo po ženách čo hrali volejbal atď...,čím to podľa vás je ,že sa tak doba zmenila a vidíme úplne iné hodnoty ako by sme mali ?

jaass
4. sep 2024

Divná diskusia. Ale áno, jasne, že sa väčšina mužov prihovorí skôr tej, ktorá ma “vyšportovanú” alebo jednoducho chudú postavu. Máloktorému mužovi sa paci žena, ktorá necvici a je to na nej aj vidno. Mne je úplne jedno kto ako vyzerá, skôr dbám na zdravší životný štýl. Cvičiť by som nemusela lebo postavu mám ako modelka ale mne to jednoducho nedá, keď si môžem zacvičiť a aby som sedela 🤣 ja necvicim pre to aby som dobre vyzerala ale pre zdravie a dobrý pocit + bonus keď mi manžel povie, že je vidno, že cvičím a že sa mu to paci 🫠 a v mojej rodine skoro každý cvičí keď sa nad tým tak zamýšľam 😉 baví nás to, cvičením si prečistiš hlavu a ďalšie samé pozitíva 🥰 a ako autorka pises na záver, že sa doba zmenila. Podľa mňa sa nezmenila 🙄 len ženy zleniveli, inak si to neviem vysvetlit. Minule mi známa povedala, že už po svadbe necvici lebo veď nemusí a kľudne môže pribrať aj keď to mužovi vadi 🤣 no reagovala som neutrálne ale teda, mohla som jej priamo povedať, že chudák chlap. Takze tak 💪

michaela329
4. sep 2024

Ako súvisia hodnoty a to, že niekto cvičí a stará sa o seba? Rovnako môže byť morálne kvalitný človek ako môže byť totalny hajzel ten, kto sa o seba nestará. A že sa chlap pozrie za vyšportovanou? No to je biologia, chlapi sú jednoducho vizuálne typy. A idú po tom, čo sa im páči - a môže to kľudne byť aj sebavedoma baculka, lebo každý má rád niečo iné. Ak máš potrebu zakladať tému, z ktorej ide závisť voči tým ženám - venuj energiu radšej nejakej forme pohybu, prispieva to nielen telu, ale aj duši.

gabrielabydzo
4. sep 2024

Pani potrebuje asi k očnému,lebo tu v Tn sú už 15-16 ročné dievčatá tak obézne až katastrofa.Mamičky na kúpalisku s hrdosťou si dajú dvojdielne plavky a postavia sa do rady na ten langoš či hod dog alebo šištičky.To že majú od 90kíl vyššie ani nekomentujem,veď porodila som,chlapa mám tak čo budem riešiť.Ja mám 55 kíl po troch deťoch a je mi za seba trapne.Ano doba sa zmenila.Toto za mojej mladosti nebolo.O deťoch tlstých pomlčím už uplne.

aurora33
4. sep 2024

Autorka, závisť je veľmi zlá vlastnosť.

gabrielabydzo
4. sep 2024

Mala by som schudnúť,nechce sa mi,necvičím😊

fantaghiro21
4. sep 2024

@januska12323 mne sa paci výraz "nadýchaná " :D V nejakom vtipe som to citala, a odvedy vsetko, co je trosku silnejsie priestorovo, tak je nadýchane :D

rivini
4. sep 2024

Cvicim pravidelne. Nie preto, ze „kazdy“ cvici, ale preto, ze chcem zostat dlho zdrava a „odolna“

jankalukasova
4. sep 2024

Mňa nikdy cvičenie nebavilo. Takmer každý šport bol pre mňa utrpením... Pred dvoma rokmi ma ale seklo tak, že keby nebol doma manžel, tak ja fakt neviem, od bolesti som sa zrútila na zem, pristála som s hlavou pod sedačkou, nie, že som sa nevedela pohnúť ale nenormálne ma bolelo dýchať. Od bolesti som zvracala. Trvalo skoro dva týždne, kým som bola ok. Vtedy som si povedala, že už nikdy viac! Jediný spôsob ako sa tomu vyhnúť je cvičiť. Takže už dva roky zarezávam a makám. Cítim sa omnoho lepšie, mám viac energie, menej sa potím, po roku cvičenia nám do života vstúpila žltačka, ktorá nás donútila rapídne zmeniť stravovacie návyky a z veľkej časti sme pri nich zostali. Výsledok? S manželom sme nemali nadváhu ale teraz máme obaja o 10+kg menej (stretávame sa skôr s názorom, že máme podváhu). Obaja máme telá vyšportované a áno, dovolím si tvrdiť, že pekné a hádam aj zdravé... Ale pôvodný zámer bol úplne iný.

dismonika
4. sep 2024

@januska12323 to je aké pekné? Priestorovo výraznejšia 😉

oktobermimi
4. sep 2024

@gabrielabydzo 😅sme dve, ale tak ja cvicim aspon muzove nervy 😂

kikuska_wedge
4. sep 2024

Podla mna hodnotu cloveka a partnerskeho vztahu nepredurcuje ani vzhlad, ani vzdelanie, ba dokonca ani jeho schopnosti.

obleckodogymu
4. sep 2024

Zaujímavá úvaha, že ženy cvičia a starajú sa o seba kvôli chlapom....ak sa bavíme vo všeobecnosti, áno poznám aj také prípady. Dlhé roky (asi 12r aktívne) cvičím vo fitku s chlapmi a naozaj poznám baby ktorým totálne imponuje pozornosť chlapov, ktoré si ju doslova pýtajú 😅
No napriek týmto pár individuam som toho názoru, že väčšina žien cvičí KVOLI SEBE, svojmu zdraviu, dobrému pocitu.
Osobne si neviem predstaviť život bez pohybu, cvičila som ako tehotná a opäť hneď po šestonedelí. Že som polroka po pôrode vyzerala úplne ako pred tehotenstvom a že to naozaj veľa ľudí pozitívne hodnotilo bolo síce príjemné, ale úprimne ja som sa nijak nesnažila, skrátka som robila čo ma baví keď sa dalo a to, že výsledky prišli rýchlo bol len taký v podstate nepodstatný bonus.
A áno, chlapom to dosť imponuje, nemusíme sa tváriť že nie.
Mne to imponuje taktiež, o lenivca s pivom v ruke by som pohľadom nezavadila..ale nie len kvôli výzoru, ale kvôli pohľadu na svet, na zdravie.
Telo je náš chrám a ja to beriem tak, že si ho treba vážiť, starať sa oň..nie kvôli ostatným ale kvoli sebe. Aby som tu bola pre moje deti, raz pre vnúčatá a aby som bola jednoducho čo najschopnejsia čo najdlhšie 😊

sszuzu8
4. sep 2024

Ja som štíhlej postavy ale páčia sa mi skôr chlapi s bruškom. Po svalnatom sa až tak nepozerám 🙏 chcem praktického muža normálneho priemerného nechcem pri sebe vysportovaneho krásavca. Mala som takého v rade záujemcov ale odmietla som ho chémia medzi nami nebola

lodkadiz
4. sep 2024

Tiež cvičím ale robím to pre seba nie pre chlapov a ženy . Lebo ja som z toho tvojho pochopila len že chúďatká iné ženy si nenájdu chlapa lebo chlapy zutekajú za inou ženou ktorá cvici ? Myslím že ľudia cvičia aby sa cítili dobre, zdravo, psychická pohoda nie kvôli iným a ďalšia vec je čo reálne vidíš na internete a čo je realita. A myslím si že každý chlap/zena ak nájde niekoho rozumného s kým si sadne je už jedno či má faldiky na brusku alebo nie.

blackcat8885
5. sep 2024

Radšej nech ľudia cvičia akoby mali sedieť na gauči s čokoládou v ruke či nie? A to či žena si nájde chlapa alebo nie nezávisí od toho či cvičí. Ver tomu, že hlavne mladé baby 15-16r sú veľakrát obezne a nič s tým nerobia čo je smutné. Ale tak to už je ich vec. Ja si neviem predstaviť že by som mala nadváhu. Vždy som mala 54kg potom som síce pribrala zo stresu na 65 ale už takmer 3roky mam zase 56-54kg
Chodila som cvičiť aj behať, teraz cvičím doma a veľmi ozaj veľmi veľa chodím pešo.

ikuska27
5. sep 2024

@0silvia0 voľne pohodená na deke 😂😂😂

zuzx
5. sep 2024

No ja neviem kde žiješ, ale dnes vidieť peknú vyšportovaná ženu je už pomaly zázrak, všade okolo sú tie priestorovo objemné, ako tu niekto spomenul.
Ja cvicim 5x do týždňa a v našom fitku sú ľudia odhadom na 95% zadaní (ženatí, vydáte, s deťmi), čiže určite to nerobia kvôli tomu aby si získali chlapa.

nyusika
5. sep 2024

@zuzx a väčšina z nich samé seba upokojuje, že chlapom sa aj tak nepáčia vychrdliny...anorekticky .. radiátory.

Samozrejme, toto pre je nie je urážka. Alr keď stihla žena napíše, že tá druhá je tučná. Jooooj problém

gala79
5. sep 2024

Zial 20 uz nemam takze chlapy si kvoli mne krrk urcite nevytocia 😄 No a cvicim kvoli sebe , pretoze vidim/citim zdravotne benefity zo sportu....

nyusika
5. sep 2024

@gala79 ja mám 50+ a v pohode si ho niektorí vykrutia. Čo už, aj plytké musia po svete behať 😁

snowflakenel
5. sep 2024

Jedna baba u nas v meste chodi behavat kazdy den, aj v tych umornych horucavach. Je taka chuda, ze.minule ked fukalo, tak ledva bezala.oproti vetru..🙂🙂🙂
Ale.ona naozaj, aj s kocarom a.tym 9 mesacnym babom nejde normalne, ze na.prechadzku, no velmi rychlou chodzou. Dieta.vytrasene, lebo nema.kocar vhodny na beh. Poznam ju, vzdy bpla.stihla, no behom vychudla uplne.

snowflakenel
5. sep 2024

A podla mna je to fajn, ked sa.ludia.hybu.
Lepsie ako sediet.doma.za. pc alebo telkou. Telo chradne, clovek potrebuje vypnut v tejto dobe, ked.ma.vacsina lidi sedave zamestnanie. Hlava sa.vyvetra.
Mne sa.cvicenim posilnil chrbat, zachranilo ma.to zatial od operacie.

mamamasama
5. sep 2024

Tak cvič aj ty. My cvičíme preto, aby sme boli zdraví. Fyzicky, aj psychicky.

nicoletta98
5. sep 2024

čiže podľa tvojho uváženia normálna a rozumná žena nemôže byt ta , ktorá cvičí? Vies, ono sa dá byt aj rozumná, aj vyšportovana, ak si nevedela…

vev82
5. sep 2024

No vdakabohu sa ludia začali hybat a zit zdravsie. Cvičenie nie je len kocky na bruchu a vysekana postava. Cvicenie je hlavne pre zdravie!A každý sa radsej pozrie na zdraveho cloveka, ako na choreho..a to obezni ludia su. Nech si hovori kto chce, co chce. Ja nie som modelka. Mam faldiky, mam stehna. Ale cvičím. Beham, korculujem, svihadlujem, cvicim s vahami a citim sa 100x lepsie ako pred 20timi rokmi, ked som nerobila nic. A zial, to cvicenie by sa mohlo viac preniest medzi pubertiakov. Lebo tam je trend opacny. Kopec z nich je obeznych

flafly
5. sep 2024

Z tvojho príspevku cítiť nespokojnosť sama so sebou. A namiesto toho aby si to vzala do svojich rúk a riešila to, hľadáš vinu v ženách, ktoré sa o seba starajú. Ja som začala cvičiť 2,5 roka dozadu tak intenzívnejšie. Aj pred tým som cvičila, ale striedali sa mi obdobia cvicim a ležím bo som tehotná a nesmiem nič…a absolútne to nemá nič spoločne s tým, že by som chcela chlapovi ulahodiť…po covide som mala respiračné problémy a dlhodobo vysoký tep, kázali mi cvičiť. Keď som mala problémy s bedrový kĺbom alebo krčnou, doktor opäť kázal cvičiť. Keď vysoký cukor nalačno diabetológ opäť cvičiť a ešte viac cvičiť…takže nie, necvicila všetky kvôli “druhým” a “chlapom” ale najmä kvôli zdraviu…

lenkalienka321
5. sep 2024

Chvalabohu, keď každý cvičí. Je to super nie len pre postavu, ale najmä pre zdravie. Veď čím zdravší národ, tým lepšie. Neviem, koľko máš rokov, ale v 20, možno ešte v 30 ťa absencia cvičenia bude možno ovplyvňovať len menej dokonalou a pevnou postavou. Ale neskôr určite prídu častejšia chorobnosť, chronické zdravotné problémy, ktoré pri pravidelnom cvičení vôbec neprídu alebo sa ich nástup podstatne oneskorí. Plus nehovorím o energii, ktorá u necviciacich často prudko klesá od určitého veku. S tým súvisí časti pokles sexuálnej aktivity, pokles produktivity práce atď. mohli by sme pokračovať. Inak, ja som si ten trend veľmi nevšimla, a na kúpalisku je ťažké to štatistický merať, keďže ľudia s komplexmi s postavou mnohokrát na také miesta ani nechodia.

zuzx
5. sep 2024

@snowflakenel keď sa mi narodila dcéra - v lete, v horúčavách, tak som tiež davala s kocarom denne aj 3-4 hodiny rýchlej chôdze, za mesiac som takto dala 300-400 km. Ohovarala má celá dedina, že chodím s kocarom jak odtrhnutý vagón. A mala som to tak u riti. Dcéra spokojná, stále na vzduchu, ja spokojná tiež.
Keď to tu babu baví, neviem čo je na tom zle. A že je chudá? To ma teraz prestať cvičiť a behať, lebo je chudá? Tak asi ju to baví, tak chodí a behá.

gala79
5. sep 2024

@nyusika tak ale ti to davas na damu !!!! poznam tvoje outfitove fotky..top.. to by som si kludne aj ja krk vykrtuila keby som ta na ulici stretla...👍

nyusika
5. sep 2024

@gala79 "😀 😀 😀
dakujem