icon

Majú denné prechádzky 10 000 krokov zmysel pri chudnutí?

13. apr 2026

Každý deň chodím na prechádzky so psom, denne mi to vyjde cca 10 000 krokov, niekedy viac. Potrebujem schudnúť cca 7 kg, žiaľ zo zdravotných dôvodov nemôžem cvičiť ani behať. Rozprávala som sa s doktorom o cvičení, to mám zakázané, aj ostatné aktivity,jediné čo mi povolil sú prechádzky. Je to pre mňa ťažké, bola som zvyknutá na väčší pohyb, aj na cvičenie s činkami. Teraz môžem tak hovno robiť. Myslíte si, že denne takéto dlhšie prechádzky majú zmysel pri chudnutí? Asi áno, ale len minimum, však? Samozrejme, upravila som aj stravu.

Strana
z2
anonym_a53859
13. apr 2026

Hýbať sa aspoň takto má zmysel najmä pre zdravie a pohodu, pre chudnutie bude kľúčová strava

biba_18
13. apr 2026

pre tvoju psychiku to bude mať veľký význam. aj pre kĺby…

arek00
13. apr 2026

Ak chce clovek schudnut, tak je to velmi jednoduche. Staci len menej jest. Ak clovek je menej a kvalitne, chudne. Ak je viac, tak pribera. Uplne jednoduche. Clovek sa citi roky dobre, papá a pije všetko čo chutí. Ale raz sa uvedomí, že má nadváhu.Musi zmenit svoj jedalnicek, ak chce schudnut. Ludia inak to nedate...

katkazatka
13. apr 2026

Rychla a rezka chodza urcite zmysel ma. Nie vsak ležerna prechadzka.

simsalabim
13. apr 2026

Urcite ano, hlavne rychla chodza, pohyb spaluje kalorie, nehovoriac o ucinku na psychiku. Upravit stravu samozrejme, tiez.

vilma7
13. apr 2026

Pokiaľ to nie sú pomalé prechádzky tak ano. Ale ak je to len prechádzka, tak nie.

biba_18
13. apr 2026

@katkazatka dovolím si oponovať - pri bolestiach kĺbov práve ležérna prechádzka (ale bez zastavovania so psíkom pri každej púvave) je viac než vhodná, na premazanie klbových rias…

anonym_a8d4a5
13. apr 2026

Prechdzka je uolne super, 10tis. krokov je pekná méta
Aj ležérna prechdzka je lepšia alo nič

katkazatka
13. apr 2026
@biba_18

@katkazatka dovolím si oponovať - pri bolestiach kĺbov práve ležérna prechádzka (ale bez zastavovania so psíkom pri každej púvave) je viac než vhodná, na premazanie klbových rias…

@biba_18 mozno, ale nevieme, ci ma problem s klbami.

anonym_afd899
13. apr 2026

@anonym_autor urcite to prospech ma, nielen ze clovek je prirodzene stvoreny pre pohyb, tak aj je to zdrave pre travenie, srdce, psychiku...ale zaklad je strava. Darmo prejdes 10km ked sa potom riadne najes.

anonym_59fe16
13. apr 2026

Od čias kovidu chodím domov z práce pešo každý deň a za každého počasia. Posledné dva roky so mnou chodí aj moja kamoška predmenopauza. Za ten čas som pribrala 7 kg. Okrem chôdze cvičím 2x týždenne zumbu a raz týždenne jogu. Či teda schudneš vďaka chôdzi? neviem, ja som neschudla. A možno záleží aj od váhy, ktorú máš. Ja mám 65 kg.

markusrasford
13. apr 2026

@anonym_autor ma to zmysel. Určite

pe_mi
13. apr 2026

@anonym_autor mamina chodí ležerne, má problémy s platničkami a nemôže veľmi rozhýbať telo rezkou chôdzou, lebo by mala bolesti
Chodí na prechádzky denne 3-4 km a schudla za pol roka 15kil, plus úprava stravy

anonym_a2f3a5
13. apr 2026

iste to ma zmysel.. skus chodt ale viac do kopca.. a hlavne upravit stravu lebo to je zaklad.. dat bielkoviny a vymazat blbosti ...

autor
13. apr 2026

S kĺbami problém nemám, ale mám väčšie problémy so srdcom, čaká ma v blízkej budúcnosti aj ťažká operácia. Musím si dávať pozor na tlak a tep.

lilke
13. apr 2026

Neviem na kroky, ale ja som zo 2x týždenne chodila cca. 8km z práce domov, niekedy pomalšie,niekedy tempom, ako ukazovala navigácia. Neupravovala som stravu. Po mesiaci som schudla 3kg, iný pohyb som nemala.

marca12
13. apr 2026

@anonym_autor Ano,rychla chodza je efektivnejsia ako beh. Ak budes absolvovat prechadzky rychlou chodzou,zhodis aj kila.

anonym_2cac96
13. apr 2026

Sedem kíl schudnes ak budeš dodržiavať fasting

anonym_52f03a
13. apr 2026
@anonym_2cac96

Sedem kíl schudnes ak budeš dodržiavať fasting

@anonym_2cac96 za ako dlho?

anonym_684f02
13. apr 2026

Ja to na kroky neviem, ale ked som po materskej a rodicovskej nastupila do prace, tak som vela chodila peso, nosila som baliky na postu, menej som jedla, a hlavne pravidelne a bez akejkolvek snahy som schudla, na vahu tiez neviem, kolko. Ale napriklad bez zmeny stravy, dokonca som pridala aj pohyb, ale mala som velke stresy, az depresiu par mesiacov, po prestahovani, tak aom naopak pribrala...😒.
Takze ak budes v pohode, upravis stravu a budes mat prechadzky, moze to ist super, ako pises, nemas nejaku nadmernu nadvahu. Drzim palce.

anonym_9cf5c2
13. apr 2026

Ja som.schudla aj pri pomalych prechadzkach, 10tisic krokov denne so psom takze ano, ma to zmysel

zmrzlinka8
13. apr 2026

ano, prechadzka ma zmysel, ale musis aj stravu upraviť. ja som len stravou a chôdzou schudla 10 kg

windblue
13. apr 2026

Ma zmysel odrzovat si kondíciu prechadzkami, ale ak máš takéto problémy, tak sa skôr zameraj na úpravu stravy, chudnutie bude trvať dlhšie ako s cvičením aj svaly nebudeš mat také posilnené, ale je to lepšie ako nič. Len sa nezameriavaj na to číslo 10tis. to je len reklamný tah, ktorý zaviedla ázijská firma s digitálnymi hodinkami a prevzali ho aj ďalšie značky na cvičenie zamerané, ale nema ziadne vyhody. Reálna vhodná aktivita sa pohybuje 4 až 6 tisíc krokov podľa kondície a veku človeka, pri aktívnom cvičení do 8 tisíc 😉

gab1sol
13. apr 2026

@anonym_autor určite prechádzky odporúčam. Mali sme psíka, kvôli ktorému sme boli “nútení” denne chodiť von. V každom počasí. Ako nám odišiel, prechádzky prestali. Ja to na sebe cítim a myslím, že aj iní vidia. Manželovi sa aj zhoršili zdravotné výsledky. Pre nás tie prechádzky mali zmysel a prospievali nám.

catherin4
13. apr 2026

Nema to zmysel. Priatel prejde denne 18 000 krokov v praci, ja sa v nej tiez dost nabeham a neschudli sme nic.

jogy1984
14. apr 2026
@arek00

Ak chce clovek schudnut, tak je to velmi jednoduche. Staci len menej jest. Ak clovek je menej a kvalitne, chudne. Ak je viac, tak pribera. Uplne jednoduche. Clovek sa citi roky dobre, papá a pije všetko čo chutí. Ale raz sa uvedomí, že má nadváhu.Musi zmenit svoj jedalnicek, ak chce schudnut. Ludia inak to nedate...

@arek00 čím viac sa venujem strave a chudnutiu tým viac viem že to nie je take jednoduché ako to opisuješ . Tam je omnoho viac faktorov . Chronický hladovkari sa obmedzujú celý život ak tak dosiahnu trojciferny číslam na váhe . A to len preto že nič iné neriešia len zneužívaniu porcií jedla .

simsalabim
14. apr 2026
@arek00

@arek00 nie je to uplne tak jednoznacne. Ja som davnejsie citala rozhovor s nejakym genetikom, co skumal v ramci vyskumu aj “geny obezity” a ten povedal, ze zacal mat omnoho vacsie pochopenie voci ludom pri tele alebo aj s vyraznou nadvahou. Proti niektorym veciam sa bojuje iba tazko (ak raz nemas typ svalovej hmoty na vytrvalostneho atleta, nikdy nim vrcholovo nebudes) a proti niektorym sa neda bojovat vobec (farbu oci nezmenis). Rovnaka strava aj rezim u 2 roznych ludi moze priniest uplne ine vysledky a to prave kvoli genetike. Ano, zakladne pravidlo je “cica, nezer” a hyb sa - striedmost v strave a pohyb su prospesne pre kazdeho. Ale u kazdeho to funguje inak.

katkazatka
14. apr 2026
@catherin4

Nema to zmysel. Priatel prejde denne 18 000 krokov v praci, ja sa v nej tiez dost nabeham a neschudli sme nic.

@catherin4 urcite to zmysel ma. Ak uz nie kvoli vahe, tak kvoli kondicke, psychike. A je rozdiel pohyb a pohyb. Mozno vela zjete, alebo ten pohyb nie je taky intenzivny ako si myslis.

anonym_afd899
14. apr 2026
@catherin4

@catherin4 nie je krok ako krok, chapeme sa ze? 🙂 pri rychlochodzi niekde, kde si cistis hlavu v prirode a ine ked sa v strese ponahlas pri VW zafacovat auto.

anonym_afd899
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2