Mám 174 cm a 80 kilogramov. Je to moc?
Ahojte , mám 174 cm a 80 kilogramov, je to už moc že ?
Komfortne sa cítim s váhou 60 až 65 kg Max.
Je
Podľa mňa je to dosť, ja mám 172cm, svalnatú postavu, žiadne skade ruka stade noha, ale držím si 55-57kg, veľkosť XS/34 už nosím roky. Bolo obdobie, keď som mala necelých 50 kg a nosila som 32/XXS, ale vtedy som bývala dosť unavená. Ale ako hovorím, ja mám svalnaté nohy, 53cm obvod stehna, niekedy keď vidím ženy, čo majú najširšiu časť nohy koleno rozmýšľam, ako ich tie paličky unesú. Aj napriek tomu nosím XS, no sama sebe sa nezdam chudá, božechráň, je ma dosť. A väčšina žien, čo stretám, tak sú štíhlejšie odo mňa, takže neviem, kde chodia na Mka a podobné veľkosti. Jedine v nejakom cinaku, kde M zodpovedá európskemu XS(niekedy aj XXS) . Alebo je možné, že majú panvu širšiu ako ja a na širšie posadené nohy, preto vyzerajú, že sú ako špáradlá, aj keď sú v skutočnosti ako moje napriklad. Mám kamarátku, čo má cez bedrá 105 cm a stehná široké kúsok cez 40cm, medzi nohami fuga taká, že by tam snáď celé rameno zmestila, celá vyzerá akoby došla z koncentráku, kostnatá, veľké vystupene kľúčne kosti, vystupene ramenné kosti a veru nosí väčšie nohavice ako ja, lebo ja mám cez boky 89 a ona 105. Ale má menej kíl na rovnakú výšku ako ja (iba dakych 48-50) , žiadne svaly, iba hrkajuce kostičky na široko stavanej kostre (rodinná genetika, všetci sú u nich vysokí a mohutní, len ona je taká "hrkalka")
Mám teda rovnakú výšku aj váhu, aktívne športujem. Takže svaly nie tuk. Toto je chyba BMI, že nezohľadňuje množstvo svalov, takže síce ti vyjde, že má človek nadváhu, aj keď konfekčná veľkosť je S-M. Cítim sa vo svojom tele dobre, takže pre mňa váha naozaj nie je objektívny ukazateľ toho či chudnúť mám alebo nemám, lebo rovnakú váhu som mala aj pred desiatimi rokmi, keď som vobec necvičila. Ak sa pre chudnutie rozhodneš, nejsi v smere žiadnych detoxov, ale najdi si trvalo udržateľnú životosprávu. Jedz skutočné jedlo, nespracované potraviny, žiadne polotovary, pretože otázka, ktorú by si si mala klásť nie je či máš schudnut ale čo robiť, aby si bola zdravá aj o 20 rokov, ak sa budeš stravovať rovnako ako teraz.
@retatka pre muža je 80 kg dosť? Nuž neviem pri výške 182 cm napr. dosť málo
@mamamasama moja kamarátka ma 177 a váži 55 kg. Je naozaj ultra štíhla.

Mám 175 CM 68 kg veľkosť hore 36, dole 38