Mám 25 rokov, meriam 163 cm a vážim 95 kg
Ahojte ľudia, chcela by som vás poprosiť o radu. Mám 25 rokov a priznavam že som tucna ,(95 163xm. Neviem ako mám schudnut :( dala som si vypracovať jedálniček, kde mám na raňajky na obed aj na večer jesť zeleninu čo sa mi nepáči a nezdá sa mi to moc zdravé, samozrejme že schudnem ale ja chcem schudnúť zdravo a natrvalo. Jedla som takto 5 dní a myslím že už nemám rada zeleninu, absolútne sa mi zhnusila jedná sa o to že si poviete "Nežer" a nebudeš tlsta. Lenže ja nemám pocit že sa prezieram :raňajky dva rožky so šunkou, obed mäso s ryžou , večera tiež buď rožky alebo mäso s ryžou) viem že pečivo není zdravé ale môže to spôsobovať takúto obezitu? Som zúfalá :( začalo to pre 7 rokmi keď som pribrala za cca pol roka 20 kg. Robili mi testy na štítnu žľazu aj hormóny všetko mám ok . Pocitovo sa necítim tak tučné aká som. mám sedavý typ zamestnania čiže sa hýbem minimalne. Ale keď je kto tak rada športujem napr na byckli minulý rok aj 40 km týždenne no váha aj tak nešla dole. Priznávam občas si dám čipsy (ale Max Raz za týždeň aj to nie celý sáčok ale len prechut, poprípade zobnem keksi. Snažím sa teraz papať zdravo ale neviem či to robím dobr. Je jedlo z obrázku ok? Mám histaminovu intoleranciu čiže nemôžem vsetkoked som si rátala kalórie môžem prijať okolo8000a prijala som 50000 , robím to správne?
Prosím pomoc :( pred dvomi rokmi som cvičila aj s trénerom plus jedálniček, tvrdé tréningy a dodržiavanie jedálnička išli len 4kg za 2 mesiace.

Hlavne sa hýb! 40 km týždenne na bicykli je absolútne nič. Strava a pohyb! Dobre ti tu baby radia.
@any_soj ešte jedna otázka, koľko znamená odcitaj kus? Pretože baby tu píšu že nemôžem jesť malo
@abbey1 mne sa to nezdá malo, hlavne keď len 10 km idem cca hodinu pretože chodím trasou do kopca a tým že som tučná sa mi zle slape, nie zle ale nevládzem ( samozrejme to nepíšem štýlom vyhováram sa ale štýlom prečo sa mi to zdá veľa) ale chápem viac pohybu
@bublinka7115 presne to zapísané nemáš určite, nevrav mi, že si kazdu jednu surovinu vážila a všetko vážilo presne zaokrúhlene na 100, 150...gramov. Dalej restovane prsia. Nemáš vôbec zapísaný olej ktorý si použila atď atď. Pod do skupiny Cesta k mojej premene, tam ti dievčatá pomôžu a rýchlo otvoria oči. A nie amatérske reči typu: ryžu a cestoviny nemôžeš lebo sú kalorické.
@bublinka7115 cele zle tie kalorie... pozri sa kolko kalorii prijimas. Necudo ze ti idu kola hore. Ved jes doslova konsle davky... ryza cez 1300kcal???🤦♀️Mas sedavy sposob roboty cize nerobis nic.. a prijmes viac alo vydas. Vyrataj si spravne kolko mas prijat kcal za den.(na tvojom miestw by to nebolo viac alo 1500kcal). Doslova sa prejedas k obezite. Namiesto ryze si dak zeleninu cviklu hocico co nema tolko kalorii. Dva rozky?? Vela. Skus nejaky nizkokaloricky jogurt s musli alebo ovocim. Nejest po 18tej. A hlavne pohyb.
@bublinka7115 ja som presvedcena o tom, že pri histamínovú intolerancii stačí jesť trikrát denne. Hlavne čerstvé potraviny. Ja jedávam 2-3x. Niektoré dni len obed a večeru, iné dni mám aj raňajky. Nikdy nejem hneď po zobudeni, ale vždy až pri pocite hladu. Dôležité je aby si tráviaci trakt oddýchol od trávenia. Odporúča sa jesť 3x denne tak, aby telo stihlo stráviť predošlé jedlo. To znamená aspoň 3-4 hodiny
Ovocie a zelenina a maso. 🙂 Jedz kolko chces. Ziadne pecivo. S mierou mliecne.. A minimum sladkosti. Ziadne jedlo 3h pred spanim. Kazdy druhy den fyzicka aktivita.. A pit vela vody a caju na podporu.. Dodrzis a sama zacnes menej jest po par mesiacoch lebo ti nebude chutit. :D Za rok som schudla 30kg. 🙂 Proste sa do toho dostanes. Zacnes zistovat co na tvoje telo viac plati. Ake jedlo je vhodnejsie. Ake cviky lepsie. Raz za cas maj cheating day ale to az ked nabehnes na rezim.. Najprv pevna vola a chvilka hladovania pokym si telo zvykne na ine jedlo. Inak vela pise ze treba jest pravidelne a male porcie..ak ti to ppjde tak super. Mne neslo. 3x denne velke porcie a bola som stasna. :D Ak som bola hladna pomimo tak som si vzala do ruky mrkvu a podobne... Pre mna sa pecivom stala ryza. 🙂 Atd... No urcite kazdy je iny a treba skusat a zistovat.
@sapetka 1300kj a nie kcal
@sapetka prosím ta nevyjadruj sa keď tomu nerozumies. Tabuľka jej to prepočítava v kilojouly a nie kcal.
@ivangeline áno našla som sa vo vašom komentári a presne takto chcem chudnúť, ale všetci mi tu píšu že ryzu nie tak som teraz zmatena
Pridaj sa tu do skupiny Cesta k mojej premene. Baby nasmerujú. Teraz kalorické tabuľky nemáš dobre nastavené. Vysvetlím ti to aspoň narýchlo. Bazalny metabolizmus je to, čo, tvoje telo spotrebuje aj keby si len celý deň ležala a nepohla ani prstom (energia, ktorú potrebuje na chod orgánov - srdce, mozog, atď...všetko na fungovanie potrebuje kalórie). Je nežiaduce jesť pod hodnotu bazalneho metabolizmu, lebo sa to odrazí na tvojom zdraví a navyše, ak takto ješ dlhodobo, telo je v akomsi stresovom režime a nepustí ani gram, všetko ukladá (lebo dostáva málo živín). Vypni v tabuľkách trávenie, v nastaveniach si nastav malo aktívny režim ak necvičíš (sedavý nedávaj, lebo ťa púšti pod bazalny metabolizmus), ak cvičiš cca 5x týždenne, treba dať stredný režim. Aktivity už nezapisuj (sú zahrnuté v režime). Tabuľky ti potom vyrátajú, koľko máš prijať aby si chudla. A toľko by si mala prijať. Už nič neznizovat. Ak ti vyrátajú na chudnutie 1800 kcal, toľko máš proste prijať. Dám ti príklad. Mám 63,5kg a chudnem pomocou tabuliek. Mám príjem cca 1650 kcal a váha mi ide dole. Ty s tvojou váhou budeš mať vyratanych viac kcal, lebo tvoje telo viac spotrebuje. Ďalšia vec - treba zapisovať všetko. Najmä (na čo veľa báb zabúda) olej, ktorý použiješ pri varení. Skús si to nastaviť, ako som ti napísala a postni screen, že čo ti vyrátajú tabuľky @bublinka7115
@julia2018 tebe robí cvikla zle?UPS a ja ju milujem (ešte neviem ktoré potraviny mi robia zle), asi by som teda mala zvážiť jej konzumáciu ,ako si nárok s brokolicou? Tá je v pohode? Btw ďakujem moc za rady
@bublinka7115 a ešte dodám...každý jeden deň jem pečivo, aj prílohy a chudnem... Samozrejme v rozumných množstvách... Čiže pečiva sa netreba vôbec vzdávať, rovnako ani cestovín, ryže, či zemiakov...stačí mať pod kontrolou množstvo.
@livuska124 takto to mám správne? Ale jedna vec mi nejde do hlavy, všade sa hovorí že keď chce človek chudnúť výdaj musí byť väčší ako príjem, čiže keď vydám (nič nerobenim, bazalnym) 1900 kcal či čo , tak by som mala prijať menej a nie tak isto aby som chudla, alebo nie niečo uniká?
@livuska124 a pápas biele či celozrnné? Ja som myslela že v tých tabuľkách je to zarátané keď je to testované :O
@bejkovnicka neviem preco by som sa nemala rozumiet. Nevsimla som si len ze nema v mastaveniach kcal...
@bublinka7115 pri brokolicu mám maximálne pol šálky denne a pri cvikle skusaj koľko ti nerobí problém. Ja keď zjem jednu čajovú lyžičku tak sa ešte dá, viac už nie
@julia2018 ty si držala eliminácnu diétu pol roka? Čo si vtedy papala? Furt to isté dookola? Koľko ti trvalo zistiť čo je ok a čo nie? Nepriberala si na začiatku z potravín ktoré ti nerobili dobre? (Ospravedlňujem sa za chyby autocorrect)
@sapetka tak mi teraz povedz či jem konské davky lebo ma to dosť urazilo, mňa to trápi že som tučná a ty len tak napíšeš štýlom pozri sa čo zeres
@bublinka7115 problém pri histaminovej intolerancii je ten, že čím zdravšie sa snažíš jesť, tým ti je horšie. Mna boli žalúdok, kŕče, nadúvanie .. veci, ktoré sa bežne považujú za zdravé ti robia proste problém..
Eliminácia fáza je 2-6 tyzdnov len, vtedy vysadis všetky problémové potraviny dovtedy, kým sa ti trávenie neupraví. A potom pomaly skúšaš “zakázané” potraviny, čo s tebou robia. U každého sú úplne iné.. niekto reaguje na jablka, iný na melón..
@bublinka7115 ešte si v nastaveniach zaškrtni presný zápis gramov.
...áno, výdaj musíš mať vyšší ako príjem. Keď si však v tabuľkách zadaš, že chudnes, teda aktuálnu váhu a cieľovú váhu, automaticky ti rátajú už kcal na chudnutie. Ak si cieľovú váhu vymazes alebo bude rovnaká ako aktuálna váha, budú ti rátať kcal na udržanie váhy.
Ešte dodam - bazalny metabolizmus je len na fungovanie tela (základné funkcie). ...ale ty cez deň chodíš, vykonávaš rôzne činnosti, čiže spáliš viac, než je hodnota bazalneho metabolizmu. Ja mám bazalny (tuším) okolo 1450kcal a na 1650kcal chudnem..
Ja jem väčšinou celozrnné pečivo, ale občas si doprajem aj normálny obyčajný rožok (ako napríklad dnes 😁 ).
@julia2018 tak sa mi to potom nezdalo, papala som veľa zeleniny podľa dietologičkya ráno sa mi zdalo že má za iná bolieť zaludok, aj keď to znelo ako výhovorka a bála som sa že aj je , . Takže je to ale navždy hej? :/
@bublinka7115 uz som pisala ze som si nevsimla ze si nemala nastavene kcal ale kj.. preto som nechapala ako mozes zjest 1300kcal. Teraz vidim ze su to kj..
40km na bicykli tyzdenne nie je vobec vela, ja viac prejdem pešo.. naozaj chod do tej skupiny, tam ti baby poradia, tiez som vela schudla a jedla som aj ryzu, zemiaky, cestoviny, aj cukor atd.
@livuska124 ďakujem, po úprave mmi to vychádza takto
@trema ok teda budem viac , koľko je teda podľa vás dosť? Km /tyzden
@bublinka7115 ale ano. Ryzu ano. 🙂 Lepsie je hneda ale ja som bola spokojna s obycajnou. Skuste. A vydrzte 2 az 3 mesiace. Uvidite rozdiel. Pobite sa so stravou... A neskor cvicenie alebo naopak. Vsetko naraz to proste nejde. 🙂
@ivangeline ďakujem, vás koment mi dodal nádej, pretože presne takto si predstavujem zdravé trvale chudnutie. Ďakujem moc

@any_soj čiže keď schudnem telo sa dá do takého režimu že budem môcť jesť normálne (tak ako píšeš že si budem môcť dovoliť zákusok) a nepriberem?