Naozaj štíhle ženy, čo jete počas dňa?
Ahojte baby, tie čo máte výška s váha rozdiel aspoň 15 (napr 170 cm, 55 kg) čo jete počas celeho dňa? Dajte konkrétne príklady...a koľko sa hýbete?
@esterr_ka alebo Ti splechnu do tvare, ze kto ma v dnesnej dobe peniaze na cvicenie a vyhadzujem prachy na blbosti.....Kolko stoji prechadzka vonku alebo to, ze nepojdem MHD do prace ale peso aspon kusok? Okrem casu teda....nula, nula nic.
@stanulienkat suhlasim so vsetkym, co si napisala, ale genetika zohrava velku rolu, predovsetkym u chudych ludi - ti tucnejsi sa na to veru skor vyhovaraju. Tiez mam skor tendenciu priberat, genetika mi nic nedaruje teda 😄, ale cuduj sa svete, nepriberam, lebo mam system. Taky system vie kazdy dodrziavat.
Tiez mam kamosku, ktora zje jedla ako dvaja chlapi, vsetko nezdrave, pcha do seba nonstop sladke, pohyb neznasa a ultra stihla je aj po 40tke a dvoch detoch. To proste nie je mozne inak vysvetlit ako genetikou 😀 Ja to mam tak s vraskami. SPF na seba dam parkrat za rok, ked si spomeniem, ale 95% casu nie a nemam absolutne ziadne vrasky ani flaky, ani po 40tke, vsetky zeny u nas v rodine tak maju. To tiez nie je serami a tvarovou gymnastikou, proste genetika 🤷♀️
@dorottka ja tiez zjem vsetko krat 2. Mam to odmalicka. Ale v nasej rodine velmi stihli ludia neboli. Tak neviem po kom by som to mala genetiku. Ale snazim sa jest rozumne, s mierou neobmedzujem sa. Na druhu stranu, keby som vyzerala ako prasa, tak nezerem a radsej hladujem.
@esterr_ka ja som sa naucila neupozornovat, lebo vzdy sa to otoci a starat sa o seba. Minule sme mali oslavu, kolegyna co "nic neje a pribere aj zo vzduchu" zjedla 4 oblozene chlebicky a k tomu 5 kolacov. Za sebou. Ale ona nic neje a pribere zo vzduchu. Neriesim. Nehodnotim ani stravovacie navyky nikoho, ani to, aky ma zivotny styl. Je to tak lepsie.
@stanulienkat presne tak, vacsinou, ked sa niekto stazuje, aky je tucny a ako zial geny nepustia, staci par viet, pripadne chvila vsimavosti a hned vies, co su to tie “geny” 😄
@esterr_ka tiez si niekedy v obchode niekedy vsimnem obeznych-staci im pozriet do nakupneho kosika a vies, ze tie kecy o nejedeni nie su pravda. Tiez ked niekomu, kto chce poradit, ze co by nemal jest a poviem im nevhodne jedla, tak pozeraju na mna, ci mi nesibe. Nuz...
Ja jem všetko. Mám 163cm a váhu 55kg
Mojou výhodou je že milujem zeleninu a sladké mi až tak nechutí. Skôr som na slané oriešky-všetky čo si vieš predstaviť. A cvičím no.
@stanulienkat oblubena veta je este: ja sa drzim hesla, ze mozem jest vsetko, ale s mierou 😄 No ano, dajme tomu, ale tu mieru maju ludia casto tak posunutu, ze mam pocit, ze len snackovanim s mierou zjedia moj cely denny prijem. Alebo - toto su zdrave kolace, su zo spaldovej muky a kokosoveho cukru, to mozem 😄
Pekna tema, len zase citat dookola premudrene komenty premudrenych zenskych, co presne vedia, co ini ludia jedia a podobne… och. Ideal je neriesit ostatnych. To uz by co muselo byt, aby som si vsimala, kolko jedla zjedla kolegyna, alebo kolega… ty kks.
Autorka, za mna 163/48 kg som mala najmenej a dovod bol jednoduchy, obrovsky stres v zivote, ked som nevedela zjest ani hlt jedla. Vyzerala som ako v Osviencime a bolo to nieco strasne.
Ranajky jogurt, ovsene vlocky a ovocim. Obed maso, zelenina. Vlastne skoro vsetko bez ryze a zemiakov. Vecera zelenina alebo nic. Vlastne po 14.00 nejem. Sladke si dam, vez,toho nemozem byt.
@kristiii tiez mam take kolegyne co 300g cokosku daju ku kave, ja mam na tieto sladkosti stopku, kludne by som ju spucovala celu ci cokoladu ci kyblik zmrzliny ale po 2-3 sustach sa mi urobi kyslo a mdlo a jednoducho to uz do seba nedostanem. Co by som.za to dala pri nejakej grilovacke 😆 ale pri takom jedle tu stopku proste nemam.
záleží hrozne aj na veku, čím je človek starší, tým je metabolizmus pomalší + u žien hormonálne zmeny.... Ja som dlhodobo váhu neriešila (170/50), ani po troch deťoch, cvičeniu som nikdy moc neublížila 🙂) Celé roky sú moje raňajky káva, prvé jedlo obed, často gurmánske večere, cez leto grilovačky, prosecco prúdom... Cca po 42. roku som pri tomto štýle asi tri kilá pribrala, pripisujem to práve tomu pozvoľna sa spomaľujúcemu spaľovaniu. Takže som prosecco vymenila za biele víno (striky) a keďže máme na záhrade bazén, tak som si naordinovala plávanie a cvičenie vo vode. K tomu ma ale dohnali menšie problémy s chrbticou, fyzio mi odporučila bazén, dala cviky a fakt mi to pomáha. Takže som tým zabila dve muchy jednou ranou 🙂 Váha sa ustálila na 52 kg, čo je pre mňa prijateľné, cítim sa dobre🙂
Moja kamoska je ako prutik a zje za chlapa. Nikdy si nedavala pozor na stravu, najviac ma rada slane veci, syry a pizzu a ma postavu ako modelka 😀 sen no
@drahomirrra ale to si proste všimneš, robila som v galérii reťazca 7 rokov, kde bol fastfood, gril a ázijské bistro a mala som tri kolegyne a vždy jedna z nás chodila pre obedy, jedna jedla fastfood, bolo aj na nej vidieť, jedna si dala len polievku(vegetariánka) a dotláčala sa sladkým( donutky, keksiky dia) tiež bolo na nej vidno a tretia(štíhla) nezjedla za 12 hodín absolútne nič, tvrdila, že jedáva doma o 22:00, že jej proste v práci nechutí..potom sme tam mali x brigádničiek a presne bolo vidno, že to malé telo nezjedlo to, čo to veľké a to sa oklamať za dlhý týždeň s 12tkami proste nedá..
Aj tie štíhle jedli to čo ostatné, len im z obeda zostalo ešte aj na večeru, kde my ostatné sme sa dohadovali čo budeme večerať.. Mám 160/58-59kg
U mna tiež genetika. Ja jem na čo mám chuť 😅 mám 36 rokov, 169cm a ešte stále 52 kg 😅. Ale teda aj sa hýbem cely den dosť v práci 😁
@drahomirrra tak keď chodíš mesiac v kuse na obedy s tými istými ľuďmi, asi si všimneš, ktorá má vždy vypucovaný tanier, prípadne, ktorá sa ťa príde spýtať, či po tebe môže dojesť 🤣
@kristiii bože dojedať po niekom to si neviem veru predstaviť... jedine tak doma po SVOJICH deťoch... nedávam to dokonca ani po deťoch z blízkej rodiny.
@kristiii Dojest? 😁😁
@deti95060810 ani ja by som to nedala, ale tak keď jej to nevadilo 🤷, nech jej padne na úžitok, aspoň sa nevyhodilo 😆 S jednou si napríklad bežne prehadzovali jedlo, lebo jedna bola na mäso a druhá na zemiaky. No nevšimni si to, keď s nimi sedíš pri stole. By som musela byť buď slepá 🙈 alebo úplný ignorant.
@drahomirrra vážne, to bola tá chudulinka kočka, o ktorej som písala vyššie, že sa veľmi snažila pribrať, tak sa rozhodla zjesť všetko, čo bolo na dosah. No nedaj jej 😅
Pisem ako ta tucna 😂Podla mna to bude tych povestnych 80:20 v strave a disciplina.
Cize dokazu jest umiernene, a piatkove pivo ci nedelna svieckova so zakuskom im nic neurobi.
@macatt ja len že to všetko čítam a vďaka za príspevky, je to veľmi zaujímavé citanie
175cm, 59kg pred deťmi, aj po dvoch deťoch.. jem všetko, žiadne obmedzenia
Ja mám 175cm a okolo 60kg a väčšinou jem toto:
R: niečo sladké(makovka, croissant, müsli s mliekom)
D: jogurt/ovocie/oriešky
Ob: ako kedy niekedy len kajzerka/bageta, alebo čo zostalo z minulého dňa
Ol: čo mám po ruke, doboška/koláč/zmrzlina/ovocie
V: pečivo, pomazánka/syr
@macatt tak napríklad s týmto ja nesúhlasím. Neznášam pocit prázdneho žalúdku (ale ani preplneného). Ja aj večer, keď prídem z poobednej, musím niečo zjesť, aj keď len jogurt s vločkami napríklad alebo chlebík so syrom, ale nemôžem ísť spať hladná, lebo by som sa budila na hlad. Celkovo nemám rada pocit hladu, preto jem radšej menšie porcie, ale častejšie. Ja zas napríklad nechápem niektorým príspevkom tu, že baby jedia prvé jedlo až na obed. Ja by som dovtedy umrela 😅. Ja mám problém vydržať, keď mám ísť nalačno na krv. Ale tak každému vyhovuje niečo iné. Ale s tým ovládaním máš pravdu. Môžem mať pred sebou balík čipsov a dám si za hrsť alebo celú čokoládu a dám si z nej riadok. Ale teda zas si nič neodopieram, jem fakt úplne všetko, len poznám mieru.