icon

Nedarí sa mi schudnúť

6. jún 2022

Ahoj ženy, začala som chudnúť a začala som tým, že som vyradila veľa vecí z jedálnička, ako napr. sladené malinovky (Kofola, cola, džúsy), cukor, biele pečivo, sladkosti, slané pochutiny (chipsy), nekupujem polotovary, salámy, slaninu, klobásy...

Zaradila som veľa zeleniny a ovocia, zistila som, že mäso k životu moc nepotrebujem, dám si ho občas.

Ale nejak nevidím, že by som chudla. Robím niečo zle?

littleslovak
6. jún 2022

Nenapisala si vek a vela dobrych rad tu uz padlo. Ale teda ja by som zvazila vynechat mlieko, najma ak si po 30ke celkovo znizit prijem laktozy. Proteiny su aj v mase, strukovinach a teda ja som vzdy dobiehala prijem proteinov shakeami a pred spanim kazein (usetris tuky). Ak chces nieco vyslovene vynechavat, hlavne alkohol, sladene napoje, vratane toho caju s medom.
K tej lamtoze, mojmu traveni to dost prospelo. Kedze nemam intoleranciu, len som to limitovala. Tzn nad urcite mnozstvo gramov som denne nezjedla ani zo syru, ani z masla ani inych mliecnych vyrobkov.
Ak sa v tom vobec neorientujes, asi by bolo naj najst si trenera ktory sa fakt vyzna a urobi ti jedalnicek k tvojmu cvicebnemu planu a presne sity na mieru tebe (darmo ti tam niekto kto si hovori poradca a nikdy ta nevidel nahadze jedla co ti nechutia ked viete najst alternativy co budu vyzivovo sediet a aj ti chutit budu).

nunik22
6. jún 2022

Mne pomohlo až toto. Není to len o strave ale aj voda a telu dať vitamíny

a_adamcova
6. jún 2022

@simsalabim Štítna žľaza je problém, netvrdím že nie. Ale nemôže úplne v celej miere za to, že človek nevie schudnúť.
Veľakrát si žena povie, že je tučná lebo ma problém so štítnou žľazou, ale to že vypije 2 l coly, zje pizzu, hamburger, zmrzlinu tak to už nevidí... A potom to uzavrie tým, že ma problém so štítnou žľazou.
🤷
Ak človek chce tak vie aj s týmto problémom schudnúť.... Má to ťažšie, ale nie je to nemožné.

arkelia
6. jún 2022

@bullinka ok tak potom načo tu píšeš?

a_adamcova
6. jún 2022

Niektoré komentáre tu 🤦😅😅 mám dosť
Autorka pridaj sa na FB do skupiny Fitness revolúcia, všetko čo potrebuješ zistíš tam, a poradia ti takí čo sa do toho vyznajú a nie toto Halabala tu.... A už vonkoncom nie nejaký Herbalife 🤦🤦🤦

autor
6. jún 2022

Baby ďakujem. Skúsim zvýšiť príjem bielkovín a naopak znížiť sacharidy. A určite cvičenie, dnes som sa dala na beh a musím povedať, že mám mizernú kondíciu, vôbec som sa nevládala hýbať. Ostuda. A ešte tu padla otázka na môj vek, mám 31 rokov.

arkelia
6. jún 2022

@a_adamcova veď to ale ona to tu nerieši 🙂

simsalabim
6. jún 2022

@a_adamcova ak sa zena nekontroluje pri jedeni a piti, samozrejme, ze za to moze prijem kalorii a nie sz 😉

amelie22
6. jún 2022

Autorka dievčatá tu radia, že vynechať čo najviac sacharidov, na ranajky žiadne atd. Moj názor je kludne si dopriat aj ovsenú kašu na ranajky, aj s ovocím. Ja napr. ráno vobec nemozem take tazke ako omeletu atd. Ale klasické vločky, nie sladené musli, a urcite nie termix 🙂 Niekedy si kašu zahustím vajíčkom pre viac bielkovín. Mlieko do kávy a do kaše som nahradila mandlovým, je lahsie a menej kalorické. Po normálnom plnohodnotnom obede kde bolo maso aj ryza je vela to co si zjedla na olovrant, urcite vlocky s mliekom atd je moc. Nieco lahsie a problem je ze na veceru jes velmi málo. treba velky salat s nejakymi bielkovinami alebo omeleta, prazenica, so zeleninou atd... A pohyb pohyb pohyb. Váha nie je zlá, len treba spevniť.

wayway
6. jún 2022

ahoj, v prvom rade, ak mas prijem pod svoj bazalny, tvoja diéta je neudrzatelna(!) a mozes nou prist o svalovu hmotu, aj vdaka ktorej palis viac kalorii a vdaka ktorej mas nejaku formu.
je uplne pochopitelne, ze rano prijmes viac sladkeho. tvoje telo ziada glukozu hned a zaraz, pri tak nizkom prijme. neboj sa jest trochu viac. pridaj viac bielkovin a neboj sa ani sacharidov. z cias vs si spominam ako profak co nas vyucoval metabolizmus velmi hromzil na diety zalozene na vyluceni sachacov… docasny pôst je velmi zdravy ale ako dieta (vylucenim sacharidov sa simuluje post) vhodny mozno tak pre epileptikov a specialne pripady ludi s onko ochoreniami… tie sachace by som nechala tak (nenavysovala ani neznizovala) a jednoducho zvysila kalorie o chybajuce proteiny a tuky. nizkotucne diety tiez nie su terno, vysledkom moze byt povadnuta tvar, co suvisi nielen so znizenym prijmom aj tzv dobrych tukov, ale aj nedostatok v tuku rozpustnych vitaminov.
spominas, ze si nezvladala beh. telo ti bude zvysenu fyzicku aktivitu odmietat pokial bude ten prijem pod bazalny metb. zaroven je pohyb spojeny s dostatocnym prijmom bielkovin pri dietach velmi ziaduci, vedie k zachovaniu svalovej hmoty s lepsiemu ubytku tuku (verzus hmoty co moze byt aj svalstvo). vhodnejsie je silove cvicenie, nie beh.
tot moj nazor a drzim palce.

petkavka
6. jún 2022

Ahoj - dam na inspiraciu ako ja jem. Som mimoriadne stihla- tak snad to funguje. Dnesok ako Bezny den: 08:00 1rohlik s rybacou konzervou(dosla sunka), 09:15 kafe (to je mimo standard), 11:30 1x siska, 14:00 obed- polievka sosovicova a 1x vajicko na tvrdo + 2x kuracie stehno s cestovinou a omackou, 22:00 vecera: 1x rohlik s paradajkou a 1x kolacik+ cajik ( sme na zahrade oberali ceresne, tak az teraz jem).

map0007
7. jún 2022

A čo pitný režim?Koľko čistej vody vypijete. Tiež radimKaloricje tabuľky. Večer salat ok,ale aj aspoň 3 vajíčka(nq akýkoľvek spôsob)ci cotagge syr,šunku tvaroh.Prikladam popis ako nastaviť KT.stiahnutu s fb😉 snáď pomôže.

nunik22
7. jún 2022

@a_adamcova už si to skúsila, že nie Herbalife. Poznám kopec ľudí čo malý problém žily zdravo jedli zdravo a prd. Herbalife není len o drinkoch a aj o tom ako schudnúť voda vitamíny atď.ja som za 2tyzdne vďaka nemu dala 5kg dole

a_adamcova
7. jún 2022

@nunik22 Prosím ťa ... ak by to bolo také jednoduché, tak by nikto na svete nebol obézny a nemal nadváhu, lebo stačí vypiť drinčík a hotovo.
Toto je taký istý biznis iba ako všetko ostatné. Schudla si, pretože si niečo zmenila ... ak by si to zmenila bez herbalifu schudla by si aj tak. A apropo schudnúť 5 kg za 2 týždne je absolútne nevhodné, a hlúpe. Keď priberieš nazad 10 kg tak si na to spomeň 🙂
A po ďalšie. Sledovanie kíl je absolútne nesmerodajné. Koľko svalov si dala dole? Koľko tuku? Koľko z toho bola len voda? Chudne sa stravou, nie Herbalifom. A dostatok bielkovín a silový tréning ti zabezpečí pri chudnutí to, aby si nechudla zo svalstva, ale aby svaly zostali a chudla si len tuk. Preto sa nemá riadiť váhou a kilami ale centimetrami.

a_adamcova
7. jún 2022

@simsalabim Áno, ale ja hovorím o tom, že 95% žien sa na štítnu žľazu len vyhovára. A popritom problém vôbec nie je tam. A potom je tam tých zvyšných 5%, ktoré majú vnútornú silu a dokážu aj napriek tomu, že je to ťažšie chudnúť, alebo si udržať váhu. Takže problém nie je v štítnej žľaze ... a opakujem sa, áno môže sťažiť chudnutie, ale nie úplne znemožniť.

autor
7. jún 2022

Ja mám strašne mizernú kondíciu, vôbec nevládzem, som strašne zadychaná, ale to bude tým, že som nikdy predtým necvičila. Každopádne je to fakt boj a musím povedať, že to cvičenie bolí. Snáď to bude dobré a telo si na pohyb zvykne.

yoxinka
7. jún 2022

Samozrejme, že to bolí a samozrejme, že si telo zvykne, len treba makať a vytrvať! Len treba cvičiť vhodné cvičenia, keď máš nejakú brutálnu nadváhu, tak žiaden beh, švihadlo a podobne, lebo si odpáliš kĺby. Treba trochu schudnúť a potom behať. Ideál chôdza/rýchla chôdza na začiatok.

leskovael
7. jún 2022

Začni behať a dotoho cvičenie, stačia ti aj 15-20cvicenia doma na začiatok... Beh je super kardio a úžasne s nim ide všetko dolu+vyvetraš hlavu.... Sacharidy prijímaj na raňajky, desiatu a nie na olovrant a večeru... Inak si skus popozerať nejaké inšpirácie zdravej stravy, lebo byť stále na ryže a zemiakoch (ja tieto suroviny napr prijímam veľmi zriedka a vôbec nie každý deň....) nieje šťastná voľba, nevidím žiadne snacky ci koláčiky - zdravé samozrejme a nejaké fajn hlavne jedlá... Ja musím mať napr stravu pestrú, farebnú a tiež musím mať aj zmeny, inak to vydržíš možno ďalší mesiac, dva a potom skončíš.. Veľa piť a nečakať ze behom mesiaca schudneš 10kil. Hold ked si tie kila nabrala tiež to malo svoj čas a naberá sa oveľa ľahšie ako chudne, tak netreba čakať behom prvých týždňov zázraky. Je to skôr o tom zvyknúť si na stravu, na nejaký ten režim a aktívnejšie fungovanie,aby to bolo prirodzené a nie "utrpenie" ako to v začiatkoch býva a potom to všetko pôjde ľahšie a zrazu sa začnú dostavovať aj výsledky. Držím palce

simsalabim
7. jún 2022

@a_adamcova pozri, nema moc zmysel o tom diskutovat, v podstate mas v tych 95% pravdu. Ale to nic nemeni na tom, ze stitna zlaza vie zasadne zmenit hmotnost v tych podla teba 5% a nie je to vyhovorka. Hovorim z vlastnej skusenosti - mala som doma oblecenie v 3 velkostiach kvoli stitnej zlaze. Boli obdobia, ked som prudko schudla a na tej vahe som ostala aj keby som denne vecerala mamuta (co som, samozrejme nepraktizovala). Ta vaha bola taka, ako ked som mala 12 rokov. A potom sa to zrazu zvrtlo a rovnako prudko som pribrala a neslo to dole nijakym sposobom. Jedna z prvych veci, co mi endokrinolog kontroluje, je hmotnost a jej vykyvy, ktore, minimalne u mna, vedia byt nahle a radikalne. Ale v com s tebou suhlasim je to, ze pouzit stitnu zlatu ako vyhovorku u zien, ktore s nou realne problem nemaju, je iba zastieraci manever. No a o stitnej zlaze nakoniec tato diskusia nie je - len som chcela povedat, ze SZ naozaj nie je v niektorych pripadoch vyhovorka.

edulkobaby
7. jún 2022

...

a_adamcova
7. jún 2022

@leskovael Ako jej môžeš radiť beh? Beh nie je na chudnutie alebo na kondíciu, ak si odpáli kolená tak si to zoberieš na zodpovednosť ty? Lebo si jej poradila beh? Behať sa má, keď človek má svoju váhu, ktorú už mať chce, a chce zlepšiť kondíciu, zdravie, alebo pre radosť. Toľko.... Ale vonkoncom nie na chudnutie, na chudnutie jej úplne postačí chôdza, a nech ide a peškuje hodinu, hodinu a pol ... urobí s tým určite lepšie ako s behom.

autor
7. jún 2022

Baby ešte mám jednu otázku, ako je to s pečivom? Môžem nejakú fit bagetku? Dnes som si dala cottage cheese s fit bagetkou, ale tá bagetka má strašne veľa sacharidov.

ladygina
7. jún 2022

@a_adamcova a preco akoze nie. ved nik od nej nechce, aby hned behala neviem ake vzdialenosti a kazda z nas ktora zacala behat vie, ze zo zaciatku to bude aj tak len taka rychlejsia chodza

leskovael
Autor odpoveď zmazal
leskovael
7. jún 2022

Jasne ze môžeš. Mimochodom ja sa riadim jedným. Nieje žiadne zlyhanie v strave ak si dáš občas aj niečo "nezdravé", dôležité je stravovanie z dlhodobého hľadiska. Ked občas zješ aj normálny rohlík, netreba vešať hlavu...a ak chceš tip na super pečivo ja si kupujem toto. Za mňa najchutnejší chlebík aky som jedla a to som ich kupovala aj piekla až až...
A normálne si v lete popri nejakej stálej športovej aktivite ktorú sa rozhodnej robiť a držaní stravy môžeš dopriať aj kopček zmrzky v meste s rodinou

bambinomio99
7. jún 2022

maslo, kokosovy olej ....ale hlavne vyluč to množstvo sacharidov čo dávaš

bambinomio99
7. jún 2022

potom ti nespaluje ako ma pitný režim základ

bambinomio99
7. jún 2022

@nunik22 ano a stačí si prečítať zloženie toho drinku a pridať tu cenu ...radšej poriadny nákup v potravinách a cvičenie doma než ležať na gauči s drinkom za 40 eur sorry

bambinomio99
7. jún 2022

tak ju postupne naberieš a vybuduješ nikto sa predsa s kondičkou nenarodil

bambinomio99
7. jún 2022

@leskovael plne suhlasim ak si das aj nieco nezdrave mysli na to že to nahradíš vyšším vydajom a hotovo