Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
nevie niekto, kolko uhlohydratov ma update toastovy chlebik?
@grimaska4 dakujem. ale ja mam len update toastovy zamrazeny a obal som pustila k vode... tak preto sa pytam. mne inak velmi toastovy nechuti, aspon ten co kupovala mama kedysi - bol tak hnusne sladky. ale tento update je fajn.
uz sa musim aj pomaly nachystat na velku noc a zabehnut do obchodu, lebo ideme na sviatky k svokrovcom... 😀
Dievčatá, trochu tu občas poškuľujem. Chem sa len spýtať ako alebo čím nahrádzate chuť na sledké po obede? Nemám v blízkosti UP predajňu, takže si nič sladké z ich produkcie nemôžem kúpiť. A poobede mám neskutočné chute na niečo sladké. Myslím, že práve v tom je tajomstvo môjho neúspechu v chudnutí, lebo sa väčšinou neovládnem a dám si. Raňajky mám síte, väčšinou nejaký celozrnný chlieb s lekvárom, maslom a kávou. Alebo miesto lekváru syr, prípadne jogurt s vločkami. Desiata jablko, obed normálny. Ale hneď ako sa najem, tak mám šialenú chuť niečo si dať. Môže to byť ale aj zlý zvyk, myslíte, že keby som sa pár dní prekonala a nedala si, tak by sa tie chute jednoducho stratili? Ako to riešite vy?
@smarti ahoj...jednoznacne je to zvyk 🙂 ja som natom presne tak isto, po slanom sladke to bolo moje pravidlo...teraz som na diete a odvykla som si...len neviem dokedy 😒 skus si dat jogurt s nahradnymi sladidlami alebo ten shake, ten je velmi dobry 🙂 staci si vybrat chute....to ale skor namiesto dalsieho jedla a nie sladkosti 🙂
@smarti moj tip - milujem kyslu smotanu - 10% tesco kysla smotana ma len 4,2 g sacharidov na 100 g. 200 g teglik - mas 8,4 g - pohoda + si daj sladidlo a trosku kaka napriklad. to mas skoro ako update jogurt 🙂 alebo kvalitnu horku cokoladu - cim viac % kaka obsahuje, tym ma menej obsahu sacharidov. tak ked si das len malinky kusok za obedom, myslim, ze by to nemalo skodit, no zalezi aj od toho, kolko prijmes tych sacharidov celkovo. ale ak sa dokazes prekonat, tak pomaly ta chut prejde. ono, aj tie update sladkosti sa tiez nemozu neviem ako jest, len preto ze je to update, lebo sice mozno nepriberies, ale neschudnes... ja teraz pijem na veceru ten shake, o ktorom tu uz bola rec vo fore a je to fajnove - cokoladova prichut 🙂
aj ja mám podobný problém, že 10 minút poobede mám neskutočnú chuť na niečo sladké, tak si urobím kávu s mliekom a chuť na sladké prejde. Inak baby skúste biely jogurt s javorovým sirupom - stačí ho málo a urobí fantastickú chuť 🙂
Dnes mi prišiel balík od update a konečne som si mohla dať poobede chlieb- kúpila som si krájaný - podobný toastu, a je vynikajúci, tak som si ho po jednom nabalila do mrazáku. zajtra vyskúšam puding, ale už teraz viem, že nabudúce si chleba objednám viac 🙂
dievcata prestudovala som uz obidve knihy NORBIHO TAJOMSTVO a som z toho niekedy jelen, napr.ryza a cestoviny su po novom U3 a v texte najdete,ze ryza sa moze aj na veceru,ak netvori viac ako 10% porcie alebo cestovinovy salat fitnes je v texte uvedeny ako U1 a v tabulke ako U3...PODLA COHO SA TEDA RIADITE???
@grimaska4 ja som si minule urobila - teda pre celu rodinu - tvaroh, kysla smotana, na chut aj jahodovy update jogurt, zelatina, sladidlo a jahody mrazene... to dat do formy na tortu, pekne sa da potom vyklopit a je paradny dezert, z ktoreho sa nepribera 🙂 ja inak sladku smotanu vobec nepouzivam. ani som nevedela, ze ma len 3 g uhl. na 100g. potom parada. stale som si myslela, ze pri chudnuti sa slahacka nemoze, lebo je to tucne velmi... ale potom sa da pouzit aj na ozdobu na tortu a pod a nikto rozdiel nezisti z rodiny, ked chcu sladke 😀 tak dobre vediet, dik za tip 🙂
stale rozmyslam, ako urobit aj korpus, ked chcem urobit tortu.... update muka sa mi velmi nehodi, ale zas sa tam da dat kakao, niecim prekryt tu jej typicku chut 😀 alebo ci su lepsie orechy? neviem co kolko ma...
@grimaska4 Tak dnes rano som sa postavila na vahu vcera som jedla 5 krat denne a aj som mala pocit ze no asi jem uz toho naozaj dost a dnes rano som hned musela na WC co predtym nebolo zvykom a aj som sa odvazila ci nahodou ta vaha nesla hore a ja som dnes mala o 1,1 kg menej ako vcera rano,co je super takze v mojom pripade to asi znamena ze som jedla malo a musim jest 5 krát denne a ani nezalezi na tom kolko toho asi zjem ale musi to mat spravne kody a pojde to a to este nemam ani kramy,som sa potesila dnes som mala na ranajky aj pecivo s paprikou pred chvilkou som mala jahody na desiatu 🙂
@luciapejkova 🙂 hmmm, dakedy staci ist len poriadne vyprazdnit creva... ale aj o tom treba hovorit, lebo ak mas zapchate creva, tak je zle. a vidis, co vsetko vplyva na hmotnost 😀
@gabi8254 Pisala som o tom hlavne preto ze ja som chodila malo na WC pretoze som aj malo jedla a asi nebolo ani preco.neslo tu ani tak velmi o zapchte creva ale o to ze ak malo zjes tak nemozes chodit kazdy den 5 krat na WC. A pamatam ze vtedy ked som ju drzala prvykrat tuto dietu tak som chodila strasne vela proste co telo dostalo to hned spracovalo a teraz som si myslela ze ak malo zjem bude lepsie ale nie telo si to asi drzalo v sebe takze na mna plati treba spravne jest a urcite sa neobmedzovat lebo mne potom telo akoby ukladalo ci drzalo v sebe ale ked spravne kombinujem a nevadi ze zjem telo to potom nedrzi v zasobe ale pekne spaluje
jajha zienky,od rana sa neviem dojest,nemam energiu,asi to bude nasim zazrakom v noci,spat o 22:30 a od tretej rana hore,o stvrtej malinka stale vracala a uz som ju nestihala prezliekat a namacat veci,zaspali sme znova az okolo 5:30 rano a spali 2 hod.mala uz sa pytala spinkat,strasne znicena,i ked este nespi ale aspon je tichucko a hra sa v postielke.dufam ze velmi mi nepojde vaha hore,bo dnes nebude energia ani na cvicenie.tak mi drzte palceky nech nic neporusim 😢
@klaudialip Drž sa neboj zvladneš to,držim palce 🙂
@klaudialip
cosi taka unavena ani nemozes cvicit,to uz telo tiez signalizuje ze nevladze,potrebujes oddych.
nemas dakoho kde by mala mohla byt aspon pol dna?Mohla by si si chvilu oddychnut,lebo tak to mas tazke ked aj vo dne noci ste hore.Prajem veela sil!
@gabi8254
ja som dnes akurat tu zamatovu roladu robila,tam nejde muka ziadna len kakao,mozno by sa to cesto hodilo aj na tortu.
Orechy su U2,neviem preco lebo maju na 100g len 12g uhlohydratov a glyk.index je 15,ale asi zato bo obsahuju vela tuku,ale to aj slahackova smotana ma vela tuku a predsa je U1,to fakt nechapem
@luciapejkova no sak ked malo jes, tak sa ti to drzi v crevach... na to je dobra aj vlaknina. ale tak rozumne jest a pojde to 🙂 preto si aj toto treba sledovat. ja tak vzdy zistim ze ci som nahodou nejedla malo...
@klaudialip sak nemusis cvicit kazdy den. aked si unavena, tak sa prosto najedz. staci ze si nezvozna z unavy a zo vsetkeho, byt hladna este k tomu.... ja si vecer vopred premyslim, co budem varit a co na desiatu a olovrant, aby som potom okolo zhonu s detmi sla na istotu. teraz som behala po byte hore dole, lebo budeme mat navstevu na vikend, upratujem, varim a deti - kazda chce svoje. horsie ze mladsia sa prevrati na brusko a uz place ked jej dlho, bo este nevie nazad. alebo sa buchne... a to stale okolo nej. a potom pride mama a pyta sa, ze preco mala place.... a potom nemam byt zla 😀
@gabi8254 Juj nezavidim to ja mam takmer 7 ročnu dcerku a trojročneho syna s dcerkou sa to da v pohode no upratovat veci po nej vzdy treba a to ju clovek upozorni 10 krát a ten maly zbojnik ten stale nieco chce a vypytuje sa stale a furt dokolecka dokola clovek nema chvilku pre seba,sice je pravda ze chodim do prace tak je to ine ale ked clovek pride z prace domov a ma upratovat a varit a vsetko tak nie vzdy sa mi chce. 🙂 Ale zase moj manzel mi poumyval okna v byte takze mi tým velmi pomohol,sice nevari ale upratat ako tak vie takze to je super a je dokonca aj s malym takmer kazdy den doma tak sa mu ani nedivim ze sa mu niekedy tiez nechce nic 🙂 . Clovek by chcel aby tie deti boli uz niekedy velke ale ked su velke uz je to ine uz nas tolko nepotrebuju 😒
@grimaska4 vidis, to mi nenapadlo.lebo ked chcem urobit tortu napriklad pre neter na narodky, tak aby aj vyzerala nejak, tak sa hodi korpus. a som pozerala na kakao co mam, tam je az okolo 55g uhlohyd na 100g. tak to potom uz lepsie su orechy.... ale aj tak si myslim, ze najlepsie je riadit s zdravym rozumom 😀
@luciapejkova 🙂 veru. starsia ma o chvilu 3 roky, tak to sa aj zabavi s rozpravkami. no najviac ma vytacaju reci typu - podte vonku, fajne teplo je. mala sa dzubka v piesku a ja pri nej len tak - pre mna to strata casu 😀 mozno by som bola kludnejsia, keby sme byvali sami, ale tak mame sa furt daco nepaci... a teraz som unavena jak keby som celu zahradu porylovala. moj muz tiez pomoze, ale dakedy ho musim dokopat k umyvaniu riadu trebars 😀 ale ked pride vecer o pol6 domov unaveny, co rano ide pred 7mou z domu, necudujem sa.

@zuzulienkab Hej robim to v janskej mise a uz to mam aj za sebou a vies ze to bolo super,dala som 3 cukiny a syr a aj vajicko a fakt to chutilo smotanu som nakoniec nedala. No tak na dnes mam uz dost myslim a dnes som naozaj neporusila nic a dokonca som nejedla ani U 3 ale aby mi to zajtra nechybalo tak si dam asi chlebik na ranajky alebo nieco aby som potom nemala poobede chutky na kadeco 😀