icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

fatima30
15. máj 2012

nehnevaj sa ale to nebolo to vysmievanie na teba ale na norbiho ☹

fatima30
15. máj 2012

@grimaska4
vies mne proste niektore veci nejdu do hlavy.knihu nemam.vies mne to proste pride take uletene lebo predsa aj ked je to obile nepomlete je to stale obilie a preco ano srot,preco klicky.este raz prepac fakt to bolo nedorozumenie ale ja sa tiez ako brdza necitim 😝

grimaska4
15. máj 2012

@fatima30
vies,obilie obsahuje aj daco take co sa vola vlaknina,ktora spomaluje vstrebavanie uhlohydratov,t.j.nesposobi to,ze tvoja hladina cukru vyskoci do neba,po ktorom nasleduje vlci hlad,alebo chut na dobrotu (cokolada napr) a pritom tvoj zaludok este obsah nestravil.napr.psenicne otruby maju 50g vlakniny na 100g,cize uhlohydraty sa vlastnee neuplatnia
obilne klicky maju 20g vlakniny na 100g,cize so 41g ch sa taketo mnozstvo nezuzitkuje, a takisto a sojova muka
ale to vsetko najdete v knihe 🙂 ,ktora stoji nejakych postratych 13 eur

vikina74
15. máj 2012

@fatima30

Ja tiez knihu nemam, ale mala som tehotensku cukrovku a musela som davat pozor na sacharidy. Podla mna je rozdiel v glykemickom indexe, cim viac spracovane obilie - mletim, varenim atd, tym vyssi glykemicky index, tym viac inzulinu potrebujes. Vlaknina spomaluje narast cukru v krvi a tym aj vylucovanie inzulinu. A o tom to je, ze cim menej inzulinu, tym lepsie sa chudne. Rovnako tuky spomaluju narast krvneho cukru. Takze asi tak. 🙂

vikina74
15. máj 2012

Teraz nieco pozitivne 🙂 objavila som v jednej pekarni u nas low-carb-chlieb, ma len 10g uhlohydratov na 100g, chystam sa vyskusat. No lacny asi nebude, ale zase nezjem polku na veceru,ze? 😉

fatima30
15. máj 2012

@vikina74
dakujem

yamimami
16. máj 2012

@simciatko ahojky, jasne, ze papas malo, ved ranajky si daj vydatnejsie a aj na veceru sa mozes fajne napapat, rozne syry, zeleninku si napriklad zapeč ked tam das syr a smotanu tak ta to super zasyti, alebo kuracie masko s nejakou syrovo smotanovou omackou napriklad ja som mala vcera grilovanu rybku s grilovanou cukinou, brokolicou a salatom, bola to riadna mnamka, zaroven delena strava a vsetko povolene a citila som sa napapana a neprejedena. mas vela moznosti na vecer, kedze Norbi dovoluje plnotucne mliecne vyrobky a hlavne ich povoluje aj vecer. najlepsie je ked si das pred seba zoznam co mozes a skus si vykombinovat potraviny na ktore mas chut a nieco z nich vymysli🙂 nehladuj naaaam simciatko to nesmies 😉

yamimami
16. máj 2012

@fatima30 ja ked pridem z vonku s detmi tak tiez vacsinou v stave ze by som klince pojedla a preto mam vzdy v chladnicke nejaky tvrdy syr, sunku a cerstvu zeleninku, je to moja rychla pomoc takmer kazdy den, cize rychlo si nakrajam napr. mozzarelu alebo ementalik, sunku, paradajky uhorky, alebo si narychlo urobim salat s tuniakom a toto ked spapam mam pokoj bud na cely vecer alebo na 2-3hodky a potom este zobnem nieco ked su uz deticky v posteliach🙂

simciatko
16. máj 2012

@yamimami dakujem za radu a povzbudenie aj ostatnym dievcatam,mam aj obe knihy od Norbiho a tie vecere stale neviem nejak doladit,musim si k tomu este raz sadnut 😉

simciatko
16. máj 2012

mam este otazocku ake mate casove odstupy medzi jednotlivymi jedlami?

yamimami
16. máj 2012

@grimaska4 haha baby vam je ten Bukovsky sympaticky mimochodom? ja by som ho bila po hlave.... 😀 ale urcite ma pravdu noooo

pigie
16. máj 2012

Ja zvycajne 2-4 hodiny. Priemerne 3 🙂

yamimami
16. máj 2012

@fatima30 tak ako ste pisali baby kedze mame dovolene sladke len do 12tej ja kym rano obriadim deti manzela s ranajkami tak rychlo za cesty kusnem do niecoho sladkeho aj to mam doma vzdy len nejaku musli tycinku alebo s cokoladou aspon hahaha prestala som kupovat sladkosti ako take max. doma upeciem kolac alebo babovku a to si aj dam doobedu ale inak sladkosti nekupujeme, a teda ich ani nepapame co je super. lebo ja ked viem ze v tej skrinke je nejaka cokolada budem okolo nej chodit ako pes s prebitou nohou az kym nebude vo mne 😕 takze mne sa najviac vyplatilo nekupovat nic. a ked peciem kolace tak len doobedu aby som mohla hned aj ochutnat hahaha a inak minule som krmila dcerku s ovocnym jogurtom poobede a obsahoval samozrejme cukor a bambula ho nedojedla a dobla som do neho to bolo asi pred tyzdnom tusim...zhresila som anooo viem...ale mne vam bolo po nom tak tazko od zaludka nejako ako keby som ho zjedla vedro tak si myslim ze kedze kazdy den dodrziavam ze cukry atd doobedu len, tak ked som to mala poobede mozno uz moje telo citi rozdiel hahaha

yamimami
16. máj 2012

@simciatko ja papam ked som hladna a hlavne sa snazim dodrziavat pitny rezim lebo to je pravda ze ten smad je casto prezleceny hlad... ale najlepsie je prve dni si sledovat aby si papala pravidelne 5krat denne najlepsie a ono si telo potom na to zvykne a samo si bude pytat pekne v intervaloch 😉

monky1
16. máj 2012

@yamimami joj, ani ja nie som v tom jedeni 5x denne disciplinovanaaaa ☹ ☹ ☹ .... lenze ked sa rano najem - vacsinou 1 kusocek chlebika velkosti sendvica al. polovica malej 7zrnnej bagety + maslo a zelenina, sunka pripadne, tak na desiatu nehrozi, aby som zjedla nejake ovocie, lebo som plnaaaaaaaa .... este aj na obed som syta ☹ .... jem len preto, aby som to casovo stihla, ked mame nieco U3 😖 ..... ako dnes - dievcatam robim rezance s tvarohom, sebe celozrne
ja takmer vobec nejem ovocie, kt. mozem len doobedu, lebo nevlaaaaaadzem, nezmestia sa do mna
a to na tie ranajky fakt nezjem vela
dnes som napriklad mala cisto U3 ranajky - jogobella jogurt - pecene jablko + kornfleksy, inak to nejedavam, ale mali sme doma kilovy jogurt uz otvoreny, tak som detom poriadne nalozila a kusok zjedla aj ja a som syta do osalenia
viem, plno cukru, ale ja inak sladke fakt moc nejem
a mam -3kg za 2 tyzdne a 2 dni 😵

grimaska4
16. máj 2012

@simciatko
ja mam doobeda 2,5 hodiny odstup,poobede 3 hod. 😉

grimaska4
16. máj 2012

@yamimami
ja stale hovorim,ze bude sranda ked on zomrie na nejaku rakovinu hrubeho creva alebo daco take,tie je nazory su fakt chore daktore 😉

vikina74
16. máj 2012

@monky1

Ja si myslim, ze ked si plna, tak sa nemas nutit jest. Ono je dolezite pocuvat aj telo. Ja to mam tiez tak, ze ked sa o 8:00 dobre naranajkujem, tak mi do 12-13 staci jedno kapucinko. Ked mam chut na sladke pred 12tou, tak si dam, ale nedavam si len aby som to stihla. Tak zbytocne prijmes naviac kalorie ktore nepotrebujes.
Ja si radsej poobede osladim nahradnym sladidlom a som aj tak spokojna.

grimaska4
16. máj 2012

@vikina74
jednoduchsie je znizit prijem na ranajky napr.dat si toho menej a potom aj desiatu,cim menej krat jeme,tym viac sa metabolizmus spomaluje a potom sa dakto cuduje,ze nechudne

vikina74
16. máj 2012

@grimaska4
Dovolim si ti odporovat, najnovsie vyskumy vychadzaju z toho, ze jest pätkrat denne nie je nutnou podmienkou chudnutia. Samozrejme ze je to aj individualne, ale mnohi ludia nemaju problem schudnut a pri 2-3 jedlach denne, ide vsak o to co kedy jedia, teda ako u Norbiho. Tymi dlhsimi pauzami nechas telu dost casu na to, aby sa odbural inzulin a tym vlastne podporujes odburavanie tuku. Ked je pankreas neustale stimulovany k vylucovaniu inzulinu, moze to mat nepriaznivy dopad na chudnutie.
Ale ako hovorim, je to individualne, treba vyskusat, co funguje. Odporucanie by mohlo byt, ze ak uz 5 jedal denne, tak by medzijedla mali obsahovat co najmenej sacharidov, aby sa obmedzilo vylucovanie inzulinu.

U mna to kazdopadne funguje aj s tromi jedlami denne, uz mam 1,5 kg dole. 🙂

Viac sa da dozvediet ak vyguglis "Insulintrennkost" alebo "Schlank im Schlaf" .

fatima30
16. máj 2012

@yamimami
tak to ta obdivujem ja som fakt na sladke strasne a ja mam s tym problem prave ked mam zakazane ich po 12 jest ale ja my slim ze telo si casom zvykne a nebude vyzadovat..a mas pravdu s tou zeleninkou .....ale ja kym sa dostanem k jedlu je fakt pol9 ale ja chodi m spavat o 11,pol 12.....takze hadam nic strasne.
baby co si urobit na obed......nemam vytiahnute maso.....tak co poradte

vikina74
16. máj 2012

@fatima30
A co mas? Nejaku zeleninu? Napr. cukinovy privarok: na oleji osmahnut cibulku, nastruhanu cukinu k tomu, podusit, osolit, prip. ovegetit ci ochutit bujonom, kopor podla chuti, pridat kyslu smotanu. K tomu varene zemiaky a volske oko a mas super u2 obed. Privarok sa da aj z inej zeleniny, napr. kalerab zmiesat s mrkvou alebo zo zelenej fazulky.

fatima30
16. máj 2012

@vikina74
dik za tip ale zial cukinu nemam robila som privarok minuly tyzden.tak asi dnes bude rizoto.ozaj vikina krupy,pohanka,kus kus su tiez len do 12?a co sosovica nasla som ju v tej skupine do 22 a neviem neviem
skoda ze tu baby nepisu jedalnicky tak by mi to pomohla,alebo keby tu davali linky ze to mali......aj ja som minule popridavala

fatima30
16. máj 2012

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45622
toto vyzera prudko jedlo musim kupit zeleninku

fatima30
16. máj 2012

a sojove vlocky do jogurtu vecer mozu byt ze?

vikina74
16. máj 2012

Sosovica je myslim u1, soja tiez, kuskus, pohanka, krupy su obilniny, tak myslim u3.

vikina74
16. máj 2012

@fatima30
Super recept, nieco podobne robim aj ja, davam tekvicu, zemiaky, sampinony, cervenu papriku, cibulu a mrkvu, je to fantasticke s jogurtovo-smotanovou omackou. Bez zemiakov a mrkvy dokonca u1.

fatima30
16. máj 2012

to vyzera tiez dobre 😉

vikina74
16. máj 2012

Ja som este chcela na porovnanie napisat moje skusenosti z minuleho chudnutia s Mirom Veselym a teraz.
Pred ca. 5 rokmi som po odstaveni tiez chudla a to podla Mira. Z vahy ca. 53 kg na 48 kg. Podarilo sa mi to asi za dva mesiace, potom udrziavacka, ale nasledne som zase pribrala na ca. 52 kg. Kedze som chcela otehotniet, tak som to neriesila a neskor pocas kojenia som spadla az na 44 kg, to bolo aj pri prvom dietati podobne.
Podla Veseleho sa je 5krat denne mensie porcie a vecer tiez skor len bielkoviny a zelenina, ale obmedzuje sa tuk a jedia sa kvanta zeleniny. Aj som bola v kuse z toho nafuknuta a mala som pocit, ze sa mi z toho roztahuje zaludok. Vydrzala som to, ale bola som v kuse hladna, prakticky nikdy som sa pocas jedla nenajedla dosyta a nemohla som sa uz vzdy dockat dalsieho jedla. Prakticky som myslela len na jedlo. Co sa tyka kcal, mala som okolo 1500 denne, cize podobne ako u Norbiho.
Momentalne mam po dvoch tyzdnoch velmi uspokojivu bilanciu, 1,5 kg spadlo ale hlavne je, ze moja zivotna kvalita neutrpela. Vstavam od stola syta, jem pestro, ale tym, ze namiesto tukov som obmedzila uhlohydraty mi stacia mensie porcie na zasytenie a okrem toho mi zmizli traviace problemy ako nafukovanie. Vacsinou mam 3 jedla denne, niekedy si poobede pred cvicenim dam stvrte jedlo. Moj podiel uhlohydratov na celkovom kcal je ca. 40% (u Veseleho to bolo 60-65%), zato podiel tukov je ca. 35-40%, co mi uplne vyhovuje a lepsie ma zasyti. Taktiez sa mi znizila chut na sladke. Vladzem cvicit a aj mi to dobre mysli. 😉
Viem si dobre predstavit takto sa dlhodobo stravovat, obcas si dat volny den a potom opat nabehnut. Aj vzhladom na moju predispoziciu na cukrovku (mam ju v rodine, aj som mala tehotensku cukrovku), mi pripada tento sposob stravovania vyhodny. Takze pokracujem dalej. 🙂

Este jednu vec som si na mne vsimla - velmi dolezite je, aby som dodrzala pitny rezim, cize 1,5-2 litre nesladenych tekutin denne. Len potom sa mi vaha hybala dole.
Viem si predstav

grimaska4
16. máj 2012

@vikina74
mozes mi odporovat kludne,kazdy mame iny nazor,aj tak je zdravsie a to nielen ludom co chcu chudnut jest viackrat a male porcie.
ja osobne keby som mala jest kazde 4 ci 5 hodiny,by som umrela od hladu 🙂
a tie nemecke bludy na chudnutie poznam,ja ich nemusim a ani s nimi bars nesuhlasim,mala som osobne skusenosti napr. s BCM a to je blud na entu tiez