icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

monky1
19. máj 2012

@grimaska4 dakujem, linda pisala, ze je to strana 223 ... uz je ulozeny v priecinku 😉
este sa ta chcem opytat - ked pises v hocijakom recepte, ze napr. 3 lyzicky Norbiho sladidla - rovna sa to 3 lyzickam xylitolu???

lenkamik
19. máj 2012

hej, namšlení jsme nebyli, podle mě, hrajeme nejhůř snad za posledních 5 let. Sice nerada, ale gratuluji k hokeji.
A holky, dá se upéct nějaký chleba aby byl update 1 ? máte nějaký recept? akorát tu u nás v česku nejsou norbiho prodejny ☹

grimaska4
19. máj 2012

@monky1
ja davam vsetko podla chuti,ale urcite menej ako ked z normalneho cukru

vikina74
19. máj 2012

@grimaska
Diky, tie tycinky vyzeraju uzasne! Urcite urobim, moje decka su tvarohove! Len budem musiet pospekulovat, lebo ten nemecky tvaroh je tajy kremovy, skor riedsi, mozno ked ho dam odkvapkat tak ti bude OK.

monky1
19. máj 2012

@grimaska4 och, to vyzera prudko jedle 😵

inak o tomto case uz polovica grepu asi neprichadza do uvahy, ze?? 😕

pigie
20. máj 2012

Ked ste boli pritom obleceni. Ja som zacala akurat vymienat satnik za vacsi... Lebo som si povedala, ze uz to nema zmysel, sak co. A potom som sa nastartovala a tie vyssie cisla teraz na mne visia ako handry - uplne nove veci 😠 A veci spred x rokov su mi dobre. Este vyckam tak mesiac a pojdem znova na nakupy, ale teraz nie o cislo vacsie ale o cislo mensie pojdem kupovat 😀 A ja som konecne dnes pod 60 🙂 Sice len deka, ale aj to sa pocita, pretoze to bola hranica pod ktoru som roky nemohla ist, proste to neslo... Takze som nastartovana a tych 5kg, co este chcem dam! 😀

grimaska4
20. máj 2012

@vikina74
inak u nas kupim hrudkovity tvaroh.taka vysoka doza 500g-ova,zlty obala pise na nej ze topfen bröselig,mrnki mozno kupis aj u vas,lebo tu maju vacsinou tiez take redsie kremove,ja ho kupujem v spar-i

grimaska4
20. máj 2012

@monky1
inak grep je U1,takze aj cely mozes spratat 😉
tie tycinky su urcite jedle,a este ten riadok od slecny ktora ich robila tesne pod foto-ze original Dots mozu popritom ist do pici 😀

monky1
20. máj 2012

@grimaska4 ja viem, ze je U1, ale bolo uz po 23h 😕 ... no ale nedala som si 🙂

grimaska4
20. máj 2012

@monky1
malo by sa jest do 22.00,ale zalezi aj na tom dokedy si hore,posledne jedlo 3 hodiny pred spanim 😉 ,ale jeden grep ja osobne by som nepovazovala za jedlo

vikina74
20. máj 2012

@grimaska4
Joj, tak Topfen je prima vec skoro ako nas tvaroh, ale Nemci bohuzial tvaroh robit nevedia. ☹ Ani tu Topfen nedostat, uz som pozerala.

bezaz
20. máj 2012

@grimaska4 vyzera to mnamkovo.. nejaky preklad receptu? 😀 bohuzial zatial po madarsky zvladam len par slov 😉

grimaska4
20. máj 2012

@bezaz
ahoj,na strane 261( celkom nizsie) som vcera pisala 😉 ,velmi jednoduchy receptik 😉

grimaska4
20. máj 2012

@vikina74
ani ten hrudkovity nie je taky ako nas slovensky,ale je lepsi ako ako ten kremovy,ja ho kupujem aj na halusky,bohuzial tu ine nemaju ☹

bezaz
20. máj 2012

@grimaska4 jej dik, nestiham sledovat, potom ti pridavam duplicitnu robotu 😵
@lenkamik nad tym chlebom som uz dumala, kedze pekavam doma.. a hlavne, ked nemas moznost si kupit tu norbiho muku.. @grimaska4 pisala, ze sojova muka je super, ja som z nej piekla, len ona je strasne "mastna" - tazka, ci ako to nazvat, ked jej das vela, tak ti chlieb dobre nenakysne a je otazne, v akom pomere by sa musela zmiesat s normalnou mukou, aby to vyhovovalo update 😅

grimaska4
20. máj 2012

@bezaz
nevadi,preto som ti napisala stranu na ktorej najdes,bo sa mi nechce este raz pisat 😉
a ta muka sojova-ja mam na obale ze sa miesa s normalnou mukou alebo s celozrnou 1:1
bude to este update,lebo sojova muka ma 3g ch na 100g,norbiho master mix ma ovela viac ch
ale priznam,ja som chlieb z neho este nerobila

bezaz
20. máj 2012

@grimaska4 no prave, ze som skusala ten pomer 1:1 a chlieb mi nenakysol, bol taky ubity, potom som robila 1:2 to uz bolo ok, len ci to este zodpoveda U1 😨

grimaska4
20. máj 2012

@bezaz
neviem,musis mi napisat kolko mnozstva muky bolo napr. 300g polohrubej a 100 sojovej,tak toto mnozstvo muky ma 225 g Ch,ked este mlieko si davala do cesta tak priratat tiez a neviem kolko kuskov chleba ti vyslo-dajme tomu ked 10 kuskov, na jeden kus potom vyjde 22,5 gCh co je podla mna ok aj vecer ked jeden kus 😉

bezaz
20. máj 2012

@grimaska4 zvycajne robim z 500g muky, takze pomer cca 350polohrubej a 150 sojovej, mlieko moze a nemusi ist, moze sa dat namiesto toho voda, dalej 2 lyzicky soli a 2 cukru (moze sa nahradit xyitolom alebo steviou) a drozdie.. mas z toho normalne taky 700g chlieb, takze urcite viac ako 10kuskov z neho vyjde

linda1984
20. máj 2012

@grimaska4 dakujem za link 🙂 vidis ze si zvladla 😉 no vyzeraju fakt dobre a ked aj chutia tak neni ocom 😀 a tu polevu ako robila nevies?

vikina74
20. máj 2012

@grimaska
No tak halusky to su tema sama o sebe, ja namiesto tvarohu pouzivam "Körniger Frischkäse" cize Cottage, celkom sa da. A minule som objavila nahradu bryndze, bola som z toho hotova, lebo fakt to tak chuti! Len konzistencia je o nieci tuhsia: http://www.bring24.com/media/catalog/product/ca...

Schafskäse od firmy Salakis alebo aj od Gazi existuje, dolezite je aby ten syr bol 100% ovci. Na halusky vyskusam, zmiesam s trochou mlieka, aby sa dobre rozpustil, ked sa mi minie bryndza z mraznicky, tak to bude dobra nahrada.

lulusha
20. máj 2012

@grimaska4 aj mna by zaujimalo, ako urobit tu polevu na tie tvarohove tycinky, na FB som to nejako nenasla... nevies, prosim ta?

vikina74
20. máj 2012

@lulusha

Tak ja po madarsky ani n, ale zda sa mi, ze je to normalna cokoladova poleva, resp. asi ta Norbiho cokolada na varenie. Ja by som to urobila tak, ze by som tie napoly zmrznute tycinky vymacala v poleve a nechala na mriezke odkvapkat. Nieco ako ked sa robia rozne kolace macane v poleve, napr. kokosove jeze, len tu pouzijes Norbiho cokoladu, alternativne horku cokoladu s min. 70% kakaa, tie su menej sladke. Ja este do normalnej cokolady na varenie vacinou pridam trochu kokosoveho tuku (iva na SK?), potom je lesklejsia a trochu tuhsia. Tu by to mohlo tiez prospiet.

lulusha
20. máj 2012

@vikina74 aha, takze Update coko na varenie, resp. horka coko plus tuk... skusim to tak, diky 🙂

linda1984
20. máj 2012

@lulusha
@vikina74 baby ked to vyskusate dajte vediet aky bol vysledok 😉

vikina74
20. máj 2012

Mna este napadlo, ze by sa mozno dala urobit poleva uplne bez cukru aj doma, napr. podla receptu:

2 lyzice kakaa
5 lyzic nahradneho sladidla napr. Zero, xylitol alebo erytritol
2 lyzice ztuženého tuku
3 lyzice vody

Nad vodnou parou vsetko rozpustit a hned pouzit.

grimaska4
20. máj 2012

@linda1984
z norbiho cokolady na varenie,ma 60% kakaa,a je fakt vyborna 😉 ,ma aj malo ch
vo vodno roztoku rozpustit ju a ona pridala olej,ja davam radsej maslo do cokolady
Da sanormalnu cokoladu navarenie pouzit,lenze tak asi nebude U1 😉

grimaska4
20. máj 2012

@vikina74
poznam ten salakis,ale len ho jedavam,na halusky som ho este nedala 😉

fatima30
20. máj 2012

baby chcem velkost 36!!!!!! 😠 😠 😠