Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@snehulienka
Mne pride, ze pre teba je to cele totalny stres a to je najvacsi nepriatel chudnutia! Chudnut sa da iba v psychickej pohode, pri strese sa vylucuje cortisol a to je popri inzuline vykrmny hormon cislo 1! Ak ti chyba sladke, tak si daj v mensom mnozstve normalne bez sladidla. Skus co ti lepsie vyhovuje aby si sa dostala do pohody.
@vikina74 pis snehulienkatrpaslik nie mne, lebo potom mi zbytocne chodia upozornenia a jej nie...diiik
@snehulienkatrpaslik - telo si uz zvyklo... Tato strava je pre neho bezna, dostatocne "vyzivna" - dokaze s tym vyjst a ma pocit, ze tvoja vaha je OK, lebo tych mesiacov fakt preslo vela - alebo si uz vyskusala privela diet.
Urob ako pise grimaska a ja by som este skusila do normalneho jedalnicka zaradit cisto bielkovinove dni... Pretoze cisto z bielkovin nema telo z coho priberat a ak chce cukry, musi si ich vysyntetizovat... V podstate si zaradit na 1-2 dni v tyzdni "dukana" a uvidis. To by mohlo zase trochu nastartovat organizmus s tym, ze co co co sa to deje a trosku ho vyhodit zo stagnacie 😉
@linda1984
ja som robila z fajneho hrudkoviteho,ale ja som v rakusku,predtym na slovensku som hrudkovity kupovala od Tami-to je v takom priesvitnom obale co donho vidis a aj rajo mal celkom dobry hrudkovity.
Zvysil sa mi este tvaroh,tak si idem dat na veceru update tvarohove rezance,mnam
@snehulienkatrpaslik
podla 10%-neho norbiho pravidla mozes aj ryzu vecer,ci zemiaky,teda hocico co je U2,U3-povaz si maso co ides jest a 10% z toho mesa co ti vyjde si navaz ryzu napriklad
inak ani cm ti neubudaju?
alebo nemas problemy so stitnou zlazou,ci nebodaj cukrovku ??
a presne tak ako ti pise vikina,chudnutie zacina v hlave,ak to tam nemas usporiadane s temou chudnutia tak smola..
cafte babulky! no dnes mam "fasa" den - mam tyzden pred kramami a take chute, ze az 😝 napisem vam, co som vsetko pozrala, mozno sa mi ulavi 😀
R: dve Update hrianky s pastetou, caj
D: kava s mliekom a xylitolom, dve Update susienky, par bobul hrozna, neskor dva kusky strudle od kolegyne 😝
O: Update perkelt s tarhonou
Ol: par bobul hrozna, kava s mliekom
V: bryndzova natierka, polystyreny a dva Update ripsy, za tym este Update slane kocky, platok syra a tera som si dala jahody so smotanou a struhanou Update cokoladou
a este furt nemam dna, asi si umyjem zuby a bude pokoj 😀
A dalsia vec, muzovi sa dnes zlomil nas stepper, takze dnes som vytiahla zo suflika storocne DVD aerobiku, som sa sulala, hudba z roku 5 😀
@lulusha
ty si aka vzorna ze pises takto jedalnicky 😀
r: 3 kusky bublaniny kava s mliekom a cukrom
d slane tycinky
o hovadzi vyvar cestoviny
druhy obed zemiaky chcenova omacka,masko
olovrant: navsteva par esicok,dve jednohubky kava s cukrom,a cok piskota 😝 😝 😝
vecera: tofu so zelninkou a syr a este neviem cooooooooooooooooooooooooooooooo bude nasledovat
trosku som smutna zo snehulienky trpasllik ze tak pomaly chudne sa bojim ze ani mne to nepojde
Ahojte baby, tiez si myslim ze kazdy organizmus je iny, kazdemu vyhovuje nieco ine...mne norbi neskutocne sadol ale tiez som predtym nedrzala ziadne diety...norbiho som odporucila kamoske a prave dnes sa mi stazovala ze napriek tomu ze vsetko dodrzuje vobec nechudne.. 😒 ona predtym drzala dukanovu..
baby o kolko mate vacsiu hmotnost pocas menstruacie? a vie niekto preco hmotnost pocas nasich dni takto skace? diky
a moj jedlanicek 🙂
R. vlassky salat, pecivo
D. smotanovy kolacik
O. kysla salatova polievka
O.parenica,jablko
V biely jogurt
a taku chut mam na nanuuuk teraz ze hroza 😀 tak neviem ci nebude nasledovat 😀
Dievčatá trochu som vás prečítala a pozerám, že robíte tvarohové guľky. Dalo by sa to urobiť aj z ricoty? Tým pádom by to bolo asi ešte diétnejšie. Práve zajtra mám objednané 1kg ricoty na našom družstve. Tak to asi skúsim.
ahojte baby...dlhšie som tu nebola, ale idem sa pochváliť - motivovať vás. Mám za sebou prvý mesiac s Norbim 😀 . Váha mínus rovné 2kg. Z brucha, zo zadku, z ramien, mi ubudlo po 1cm, zo stehien 3cm. Veľa, málo, akurát?
Čo vy na to?....Zatiaľ nekupujem nijaké update výrobky, všetko papám len z bežných, na obed si dám hocičo a musím sa priznať že mááááálokedy ho stihnem do 12-tej. A necvičím skoro vôbec - teda možno raz do týždňa pár kilometrov na elepticali. Takže si myslím, že keď ešte pridám cvičenie, pôjde to ešte lepšie.
Môj cieľ je - za ďalší mesiac a pol, ďalšie 2kg dolu a hlavne aby aj na tých centimetroch to bolo vidno. 😉
@mavion - ja som sa vážila aj pred troma dňami - to som bola druhý deň cyklu a váha mi ukazovala o 700g viac 😲 Fakt to muselo byť len tou MS, lebo za tri dni som nemohla toľko schudnúť 😝
A môj dnešný jedálniček:
R: sladké pečivo plnené čokoládou (už som naň mala pár dni chuť 🙂 , tak som musela ) a pohár mlieka
D. dnes výnimočne nič
O: brokolicovo-syrová polievka, špagety s kečupom a detskými párkami
O: jablko
V: obložený tanier - šunka, paradajky, paprika, uhorka, mozzarela a dva kolieska polystyrénu
Ja mám chuť už pár dní na zmrzku (keĎ idem s malou na prechádzku, stále ideme okolo a stále stretávam ľudí so zmrzlinou ) tak ja budem mať asi zajtra zmrzku na desiatu 😀
Už je dosť pokročilý čas, tak som prečítala len posledné dve strany, pozerám, že @snehulienkatrpaslik je nešťastná z toho, že to nejde, ako by malo.
Ja sa len chcem prikloniť k názoru, čo tu písali baby, že chudnutie sa začína v hlave. Ja som v tomto veľký optimista - povedala som si, že musím schudnúť 4-5kg, tak ich schudnem a hotovo. Naokolo počúvam také reči, že načo, to je zbytočné, neschudneš, potom priberieš alebo že ono ťa to rýchlo prejde, dokedy sa chceš týrať a podobne...A mňa toto ešte viac motivuje. Dokázať, že viem odolať veciam, z ktorých sa priberá, že aj keď ma niekto niečim (hlavne na návštevách) ponúka, poviem nie. A teším sa, že o chvíľu budem môcť ukázať aj výsledky toho môjho odriekania.
Ako týranie to neberiem. AK mám na niečo chuť, tak si to doprajem, len si na to vyberiem vhodný čas. Stáva sa, že raňajkujem alebo desiatujem napr. koláče, nanuky 😉 Zatiaľ mi to chudnutie ide podľa predstáv, uvidíme ako to bude ďalej.
Držím všetkým prsty 😉
Chudnutie zacina v hlave veru... Proste na tych 55kg to dam aj keby co bolo a to by si tak mal povedat kazdy a hlavne si hovorit kazdy den, aky je sikovny, ze uz tolko zhodil a ide mu to dobre. A nie si hovorit, ako mu to ide zle. Dnes na vahe svietilo 58,8kg, az sa mi nechcelo verit 😀 Ak to zratam cakum prask od januara (bez Norbiho, s Norbim, resp. upravenym Norbim od 11.4.) som schudla 9kg, cisto od 11.4, kedy som sa zacala poriadne stravovat a nie len tak hala bala je to skoro 6.5kg 🙂 Ale ja teda poobede nedam do huby nic, co ma viac ako 10g uhlohydratov na 100g a nejjem ani polystyreny. Sladke naozaj velmi malo a doobeda - prestalo mi akosi chutit, resp. chodit chut nan. Som rada, ze u mna tiez funguje, ze radsej tucne ako sladke - zasytim sa. Z cisteho zeleninoveho salatu by som sa nie, ale ked je s fetou bezproblemov 🙂
@fatima30 nohavice tiez take S/M,ja milujem kolaciky a sladke pecivo,kolkorat som si aj nachystala,ze si dam do 12.00,rano sladke nezjem,mna vzdy potom zacne priserne boliet hlava,keby som mala sladke ranajky a v podstate potom mi to uz nechyba,ani sladidlo vobec nepouzivam...podla tvojho jedalnicka mas vela cukru cez den,skus zacat postupne,napr.prestan sladit kavu,najma ked mas sladke ranajky a takto zniz denny prijem cukru,pridaj viac ovocia a zeleniny,tie sposobuju pohyb criev 😉
@smarti
da sa urcite aj z ricotty,ale preco si myslis ze bytak boli dietnejsie??ja mam doma aj ricootu,kedze ju jedavam len tak s jahodami a akurat som porovnavala zlozenie s hrudkovitym tvarohom co mam doma(20%-ny obsah tuku).tak uhlohydraty su v obivoch skro rovnake,ale tuky ma ricotta skoro raz tolko ako tvaroh a bilekoviny zase hhoodne menej ☹ ,takze urobit sa daju,budu jemnejsie aj chutnejsie,ale dietnejsie sotva
@snehulienkatrpaslik mozog a telo nerozonava v akej forme prijimes cukor,ide o to, aby si mala vyrovnanu hladinu cukru v krvi,teda aby nestupal alebo neklesal neprimerane,cukor sa nachadza aj v inych potravinach ako su sladkosti,napr.ovocny cukor...taktiez telo nevie rozoznat ci je hladne alebo smadne,preto niekedy staci poriadne sa napit a pocit hladu prejde,preto je pitny rezim dolezity a receptory veduce do mozgu si fakt,ze sme jedli uvedomi az po 20 minutach,preto treba po jedle vzdy pockat,lebo kazda nas pozna ten pocit po jedle "ej este by som si nieco dala" a vsimnite si,ze ked odolam o chvilu uz nemam ani chut a dostavi sa pocit sytosti...
no baby ja som vcera zacinala ranajky so shake-om
desiata hromada jahod
obed som mala vyprazany kalerabik cerstvy zo zahrady 😉 (update cesticko),hranolky,tatarska a salatik
olovrant jeden parizer spic a 4 tvarohove gulky
vecera tvarohove rezance so slaninou (rezance boli update)
ktomu som si dala 6 km behu a vecer 40 minut na reku-20 minut na stehno,20 na hornu cast tela
dnes zacinam s ranajkami 3 kusy update vianocky s kokosovym maslom a marmeladou
Ja som mala teda vcera
R: maslovy rozok s maslom a lekvarom (obycajnym, cukrovym, domacim)
D: ovocny jogurt s otrubami
O: tofu so zeleninou a tavenym syrom + zemiaky s maslom a petrzlenom
Ol: 125g tvarohu + cucoriedky + maliny
V1: 125g tvarohu + nescitane jahod (aspon pol kila :D )
V2: Sopsky salat - toho bolo naozaj vela, skoro som sa gulala :D
@vikina74, @grimaska baby, tak buchta som bola od mala a to riadna /zle stravovacie navyky celej rodiny/, puberta bola ku mne v tom smere milosrdna, "vytiahla" som sa vyskovo a zacala obmedzovat, takze sa mi vahu darilo celkom drzat na uzde, az na iste obdobia v zivote,ked som jedla piate cez deviate, ktore mame asi kazda, a tak sa mi vaha pohybovala o 5kg hore dole....som zo zdravotnickeho prostredia a aj zdravý rozum mi hovori, ze vsetky diety, kde sa rano zacina kavou, potom nejake vajicko na obed, alebo pecivo....resp. mlieko celý den, alebo aj klasika 90-dnovka, ev,. Dukanka 🙂, sice maju svoj efekt, ale su velmi jednostranne a vysledok je takmer vzdy ten istý, jojo efekt...hoci poznam ludi, ktorý sa nevratili po týchto dietach k beznemu stravovaniu, ale v tom pokracuju, tak aj vaha sa im dari udrzat....pokial som schudla, tak vzdy pitným rezimom, vyvazenou stravou, v ktorej som jedla uplne vsetko, od sacharidov, cez tuky az po bielkoviny, castejsie porcie, menej...samozrejme s urcitými obmedzeniami, sladkosti som jedla vzdy dopoludnia.....
mala som problem otehotniet, v ramci vysetreni som mala hormony stitnej zlazy v norme, aj glykemia...pocas tehotenstva som bola permanentne hladna, no pribrala som 20kg a to som sa neprezerala a ked sa kamoska spýtala, ako vyzera asi tak moj jedalnicek, zhodnotila, ze to musim byt stale hladna z toho....po porode som sa az tak s vahou dolu neponahlala, ved este je cas....no do nicoho som sa nezmestila...tak bolo treba s tým nieco robit... a kedze sa to ani s norbim velmi nehýbalo.....znova som si dala vys. stitnu zlazu a aj glykemia bola v norme. Ani mi nevadi, ze ide vaha nadol tak pomaly, ja som rada, ze vobec ide.....len keby skutocne isla.....tak si myslim, ze v otazke chudnutia to ma moj mozog velmi jasne, ale uznavam, ze je dost demotivujuce sledovat niektore prispevky, ked sa baby snazia pri mne podobnej vyske cca 168cm a ich vahe okolo 55-57 kg chudnut na vahu cca 52kg...jasne, kazdy sa citi dobre pri inej vahe, ale myslim si, ze nemusime podporovat ten modelkovský trend, ktorý je vsade okolo nas, aby sme sa zmestili do velkosti S, XS....alebo ano? toto je moj nazor 🙂
baby, ale vsetkým drzim palce, kazde kilo sa rata, no az do vcera som bola presvedcena, ze norbi na 100 % musi fungovat u vsetkých, ale ako @grimaska pisala, som prekvapená, ze sa prispievatelkám na madarskom fore podarilo dokonca aj pribrat..ale tak kazda sme ina a neexistuje vec na svete, ktora by fungovala 100% 🙂
@snehulienkatrpaslik
praveze oni ani nadvahu nemaju,pottrebuju kriticke partie spevnit(boky stehna zadok,brucho) podla mojho nazoru.ale ked si myslia,ze ak schudnu este 5 kil napr.tak ich postava bude idealna ,mylia sa,problemove partie ostanu,mozno o par cm tensie,preto sa treba zameriavat na tieto casti tela cvikmi
a inak kila neznamenaju nic,jedna tu minule pisala ze ma cez 170 cm vyskua tusim nejakych okolo 70kg a kludne nosi velkostt M,co niektore s 55 kg potrebuju vacsi rozmer.
ja ked som mala 63 kg ludia sa ma pytali kde ich mam,ze vyzeram na menej,ale moja postava bola stale pevna chvalabohu,ale ja vela cvicim a beham tiez
ahojte! dakujem za povzbudenie, ale vcera som si naozaj pripadala ako bez dna, haha, aj ked to boli viac-menej U1 jedla... snad to dnes ukocirujem 😀
v piatok ideme na tri dni do Terchovej na stretko s kamoskami z MK, tak si beriem pre istotu balenie polystyrenov na veceru 🙂
@vikina74 baby suhlasim s Vami, ze Norbi pomaha papat zdravo a hlavne vecer vdaka U1 sa clovek napapa dobre ale neobzere a potom nie je tazko od zaludka 😀
a pridavam sa do klubu bokatych a ricatych hahahahah ja som tiez tzv. pear type body shape hruska hore v pohode a dole viac co sa ale pozoooor baby muzom paaaci len to musime vybalancovat troska no nie Norbi pomoze 😉
@snehulienkatrpaslik moja no s poslednou vetou troska nesuhlasim, neviem teda ci to norbi naozaj povedal ze cvicenie nie je az tak dolezite mozno pre tych ktori idu dole z velkej vahy to na zaciatku povedzme netreba, ale Norbi je o zmene zivotneho stylu a ku zdravemu ziv. stylu definitivne patri pohyb!! takze skus sa viac hybat aspon pravidelne prechadzky alebo rychlejsia chodza alebo plavanie, nemusis hned do fitka chodit, ale ked tak vzorovo dodrziavas Norbiho moja tak skus viac pohybu a neverim ze sa tie kilečka nepohnu 😉
@grimaska4 suhlasim s tebou grimaska, ze ak nasa kolegynka snehulienkatrpaslik predtym dietovala tak mozno telo nereaguje az tak ako by malo ale zasa schudla tie 4 kila ja si myslim ze jej chyba pohyb 🙂
baby my sme tu v uk mali vcera konecne krasny teply slnieckovy den a bolisme na vylete s manzelom a detickami a bolo supeeer no a manzel ma zlomil so zmrzlinou a take zeleninove wrapy sme si kupili a bolo uz nejako okolo pol 3 poobede ..takze som zhresila ale poviem vam ze som si to vychutnala mnaaam aj ked mi potom bolo dost tazko od zaludka heh ale na veceru som uz bola poslusna a dala si pekne hovadzi stejčččik s grilovanou cukinou a zeleninkovy salatik s balsamicom mnam🙂
a uz som si kupila vahu vcera tak som sama zvedava lebo naposledy som sa vazila na digitalnej a ked porovnam so vcerajsim vazenim tak z tyzden -2kg ale vazenie bolo na dvoch roznych vahach takze nic z toho. o tyzden sa vazim a som zvedava ci budem skakat od radosti alebo buchnem s tou vahou 😀
pekny dnik dievcata norbimu zdar 😵

@vikina74 vies, je to tak, ze si naplanujem, co cca budem cez den jest, ale ked uz pride daný chod na rad, myslim tie popoludni, pozriem na tanier a vidim sunku, mozarellu a trochu cottagu ch., vajicko...a k tomu tu zeleninu, tak ma "napina" vsetko, co na tom tanieri je a ked si pozriem vypisky z norbiho U1, vsetko veci, ktore som zboznovala, tak na nic z toho nemam chut, ale nieco predsa jest musim, tak aj na silu to zjem...kremove zeleninové polievky nie, ze by som nemala rada, ale lespie chutia, ak ich pripravi niekto iný 🙂
@grimaska, si strasne zlata...vies, ja som myslela, ze s norbim to pojde na 100 percent dolu, kalorie som uz skusala ratat, myslim co sa týka poctu sacharidov, ked mi vaha stala, aj ked max. týžden, no bez efektu...a uz mi z toho na hlavu "kvapkalo"...ale dam na tvoju radu a este to vyskusam....mam 168cm....mala som po prode vahu 74kg, dlho sa nehýbala, ani pri fyzickej zatazi-/prechádzky s dietatom v kociku velmi rýchlym tempom, cca 2-4 hod. denne/, potom som sa na pohyb vykaslala a stravovala som sa mensie porcie, castejsie, vlastne som jedla vsetko v primeranom mnozstve, aby telu nic nechýbalo....isli dolu 3 kg a som si myslela, ze s norbim to pojde rýchlejsie, tak som urobila este nejake obmedzenia a pokrok vpred v pitnom rezime, ale za 4 mesiace som sa pohla zo 71kg na 68kg......ako chut na sladke je priserna, nech uz zjem bielkovin a tukov v strave kolko chcem...ak si dam ovocie, alebo na osladenie cohokolvek pouzijem umele sladidlo roznych druhov, tak efekt je vzdy kratkodobý, ved vies ako to je...telo si pýta glukozu, ty mu das umelým sladidlom len nieco na zmiernenie chuti,ale mozog a ine nezaregistruju, ze ten cukor skutocne do tela aj prisiel....no ovladam sa, aj ked je to tazke...
este dam na tvoju radu, skusim to, ale ak to nezaberie, tak ako vravis, dam norbimu zbohom a na veceru si potom doprajem k masku malu lyzicku ryze pre chut, ako za cias minulých...