icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

grimaska4
27. júl 2012

@tinkag
no ja ked by som bola este raz tehotna,zase by som chcela mat chlapca,dievca ani za svet a prave kvoli tomu ,ze slecinky su dost ufrflane,a chlapi maju aj lahsi zivot 😉
Tie problemy s prsiami ti fakt nezavidim,to fakt maz ich radsej male,ako tak,ty by si ani nemohla behavat podla mna pre ich velkost,to ja som svoje citila pri behani ,ale zacala som pouzivat sportovu podprsenku so sirokymy ramienkami a uz ok

grimaska4
27. júl 2012

@simciatko
norbi uz celozrne smaril do U2(nahrubo pomlete obilniny konkretne),ale citujem ti z jeho knizky-zakl.myslienkou update-u je obsah ch znizeny o polovicu,co sucasne zabezpecuje vysoky obsah vlakniny.
O vysokom obsahu vlakniny hovorime vtedy,ked 100g vyrobku obsahuje min. 6g vlakniny(nova knizka str.167 dole)
Takze mrnkni na zlozenie,ja spaldove cestoviny nemam,ale mam muku spaldovu doma,ktora ma na 100g 49g ch a 8,8g vlakniny.
Takze ked podla noveho to mnozstvo vlakniny mozes odratat od mnozstva ch v produkte,vyjde ti okolo 40g ch na 100g muky-len o 6g(necelych) viac ako maju norbi cestoviny.
takze z takej muky keby si chcela urobit cestoviny,minimalne by boli U2,ale v pohode aj U1.
ale pozri zlozenie,vacsinou uz na baleni vsade pise

klaudialip
27. júl 2012

@mavion nemas to dvd od reky?ja som sa nanho pytala a z materskej idem hned kupit,vyzera to zatial tak ze svoj ciel uz nesplnim :D

mavion
27. júl 2012

@klaudialip ja mam od reky vsetky dvd, okrem teda tehotenskych, tie si chcem zohnat teraz 🙂

lulusha
27. júl 2012

ahojte, dnes som sa postavila na vahu s miernymi obavami, mala som prehresky a nic som necvicila tyzden a mam 58,4 kg, co je super 🙂
moj dnesny jedalnicek: R: dve Update hrianky s pastetou a paprikou, D: kava s mliekom, muffin, O: Update masove gulky a spagety, O: asi ovocie, V: Update 6CH chlieb, sunka, syr, zelenina

vikina74
27. júl 2012

@mavion

Papaj to na co mas chut. 🙂 V prvom trimestri je aj tak najdolezitejsie, aby si nejedla ziadne skodliviny, kalorii este tolko netreba. Dietatko sa samo chrani, preto byva tehotnym aj zle z urcitych veci. Ja som zvracala z cigaretoveho dymu a z vone kavy a moje naj jedlo bola ovsena kasa s orechami. 🙂
Inak Update sposobom sa mozes v pohode stravovat aj v tehotenstve, ja som mala v druhom tehotenstve tehotensku cukrovku a od 5 mesiaca som nevzala nic sladke do ust okrem ovocia a jedla som len celozrnne veci (prisna diabeticka dieta). Zvykla som si, nechybalo mi to az tak. Tie posledne 3 mesiace som pribrala ledva jedno kilo (spolu ca. 7 kil) a nehybala som sa vobec, lebo som musela kvoli predcasnym stahom lezat. To bolo omnoho horsie ako ta uprava stravy.
Inak bolo vtedy aj zaujimave sledovat, po akych jedlach krvny cukor vyskoci: myslim, ze najvyssiu reakciu som mala u zemiakovych halusiek s kapustou a u zemiakovych placiek, co by som nebola predtym povedala. 🙂

vikina74
27. júl 2012

@grimaska4

Ja mam dvoch chlapcov a som tiez rada. 🙂 Ked som este nemala deti, vzdy som chcela mat dcerku, ale teraz som velmi spokojna s mojimi dvoma. 🙂 Ty keby si este jedno mala, tak by ten vekovy rozdiel bol tiez dost velky, ze? Moji su 6 rokov od seba.

vikina74
27. júl 2012

@grimaska4

To je zaujimave, diky za info.
Ja som si nasla dobru (pre mna) alternativu ku polystyrenu a to cisty celozrnny razny chlieb so slnecnicou. Obsahuje na 100g ca. 30g ch a az 9g vlakniny. Cize podla toho vzorca, ked odpocitam vlakninu, tak mi vyjde ca. 20-21g ch. Obcas si ho davam aj na veceru ako hrianku namiesto low-carb-chleba, tak aby som dodrzala max. 30g ch.

Je to nieco ako toto, ale moj je este tmavsi a vidno v nom zrniecka: http://www.penam.sk/sk/nase-vyrobky/pecivo-fit-...

grimaska4
27. júl 2012

@vikina74 ale ved v nemecku ten 6g-ovy chlieb(myslim 6g Ch),co norbi teraz veselo propaguje ze svetova novinka 😀 ,vcera jedna baba zijuca v nemecku hodila na update stranku aj link(ak najdem prekopirujem),ze taky chlieb kupuje uz od januara v nemecku,tak asi tolko o jeho novinkach a vymysloch.
a poslednu dobu jak ma vytocil zo svojimi debilitami to je nehorazne-jedna baba mu pisala,ze schudla neviem kolko,jedava len U1,cvici ale brucho ma velke co ma robit-a norbi odpovedal jej,ze nech nepije tak vela
alebo baby nasli CBa puding take iste zlozenie ako update puding,dokonca aj firma rovnaka vyraba a na otazku v com je rozdiel v tych dvoch pudingoch ked zlozenie vsetko rovnake-norbi odpovedal-v update pudingu je viac mlieka,teda ma nizsi GI.
boze fakt,keby som teraz po tom vsetkom co tam citam mala by som zacat s update,velmi by som si to rozmyslela,lebo take bludy trepe ze az boli.
a moje oblubene kakaove kokosove susienky ide rusit a kazdy ze preco,ze chutovo fakt vyborne a on ze je to plne fruktozy,jedna sa donho obula,ze on fruktozu nepreferuje unho je U3 tak odpovedal ze to je 8 rocny produkt(co je inak bla bla bla) a preto ho ide rusit.
a teraz idu na rad jeho mufiny 90g a kus 470ft-to uz je fakt chory za jednu mafinku cez euro pytat..joj a to by som vedela pisat a pisat o jeho hovadinach,a na kvantum veci radsej nereaguje a baby cakaju

grimaska4
27. júl 2012

@vikina74
moj ma 7 rokov,bars nechce surodenca,ani ja moc nie,ale ocko by chcel velmi 😉

vikina74
27. júl 2012

@grimaska4

Hej, mame ten tzv. vecerny chlieb alebo low-carb-chlieb, ma od 6 do 10% ch, ale musim povedat, ze je dost tazky na zaludok vecer. Ja z neho zjem max. 2 male krajceky (ca. 50 g) a mam dost. A bohvieako mi tiez nechuti. A cenovo je to rozdiel obrovsky: celozrnny chlieb tmavy za 60 centov na 500g a low-carb-chlieb ob 2,80-3,50 eur.

To je fakt skoda, ze sa to tak pokazilo s Norbim. 😢 Princip je super, ale ked sa do toho namontuje velky biznis, tak to potom tak vyzera.

tinkag
27. júl 2012

aj ja mam od reky to posledne DVDcko a nestihala som pri nej. Zacnem v septembri, teraz nestiham, prazdninujeme.

petka55555
27. júl 2012

ahojte, tak ja mam tiez uz po dovolenke, z tych 14 dni som neporusila "až" tri krat, ale aspon som kazdy den plavala pol hodinu...ale od ponedlka opat ficim na norbi a aj cvicim...chcela by som este do 15.9. 6kg schudnut, lebo ideme na svadbu, tak nech som kocica...
len akosi posledne dni ficim na diet coke, dufam ze neuskodi, ale iba jednu plechovicu denne 🙂))

petka55555
27. júl 2012

@mavion gratulujem velmi moc, dufam ze sa do vianoc k tebe pridam 🙂))

klaudialip
27. júl 2012

@petka55555 drzim palce.ja neviem ci mam precisteny organizmus,abo co sa stalo ale zacali sme v juli,posledna M bola 27.6.a teraz v juli som nedostala,robila som si test a vysiel pozitivny,ale psssst,chceme to povedat az ked dostanem knizku 😉

petka55555
27. júl 2012

@klaudialip tak superrrrr akosi sa to tu rozmnozuje...tak to bola ina rychlovka, leto je vzdy plodne...aj my sme maleho v lete splodili a koooopec znamych a aj teraz to vsetko opat tehotnie 🙂))

amalka72
28. júl 2012

ahoj baby, s manželom sme dnes začali- on potrebuje dať dole a ja sa bez nejakých 2 kíl tiež obídem, tak idem (ako podpora) do toho s ním chcem sa opýtať, keďže náš biorytmus je trochu posunutý- vstávame okolo 9,00 a spať nejdeme pred polnocou, väčšinou až okolo 1,00- 2,00 - môžme si tie predpísané časy o 2 hoďky posunúť?

grimaska4
29. júl 2012

@amalka72
ahoj,ked ides podla pravidiel norbiho,tak urcite nie,ale ked mas takto vsetko posunute casovo(nechapem preco..napr.do roboty nechodite??)tak teoreticky by sa dalo posunut
ale zase organizmus velku cast energie a uhlohydraty spottrebuju do obeda,preto poobede by sa malo na ne davat pozor(telo vraj robi zasoby).
Ale zase mne raz jedna lekarka ,ktora sa venuje chudnutiu povedala ze to je blud,ze telo si bude brat stale zo zasob,ked nebude mat v zaludku ,a to je jedno ci rano ci vecer ci v noci.
Podla norbiho zase tuky sa spaluju len v noci a kedze ty chodis tak neskoro spat,tak neviem.
Ale rozhodni sa sama-skus,mozno sa ti podari aj tak schudnut,drzim palce 😉 !

grimaska4
29. júl 2012

@vikina74
ten vecerny mame aj my,mne nerobi ziadne problemy inak,ale na tejto stranke najdes vela veci,a nutella je vyborna,ja som si zase od nich objednavala veci a svine posielaju len s DHL a stoji to 7 eur ☹
www.lcw-shop.de

amalka72
29. júl 2012

@grimaska4 nie, nechodíme do práce tak klasicky...tým pádom pre mňa je ráno cca o 9,00, prvé jedlo si dám asi hodinu po zobudení, čiže u mňa obed o 12,00 neexistuje...keby, tak by som vlastne do tej 12-tej nejedla nič a deň začínala obedom, čo určite nie je správne (doteraz som takto inak fungovala roky- obed ako prvé jedlo dňa- úplne zlé stravovanie) preto mi tak nejak logicky vyplýva, že by sme tie časy mali mať posunuté a dodržať počet jedál za deň s adekvátnym odstupom

grimaska4
29. júl 2012

@amalka72
ranajky by sa mali dat do pol hodiny po prebudeni,ale to vseobecne nie special podla norbiho

amalka72
29. júl 2012

@grimaska4 ok, nebudem vstávať kvôli tomu o 7,00 a skúsime to takto s posunom, ublížiť neublíži- ak, tak len zaberie :D
ešte ak by si mi vedela poradiť, šalátová uhorka, mandle a lieskovce do ktorej skupiny patria? dík

grimaska4
29. júl 2012

@amalka72
skus tak aspon mesiac a uvidis ci dojde k zmene na vahe,ale ja verim ze urcite aj ked posunies cas,lebo stravovanie zmenis tak ci tak
inak uhorka je U1
mandle,lieskovce,vlaske orechy,kesu a taketo su U2

amalka72
29. júl 2012

@grimaska4 hm, nepotešila si ma s orieškami, škoda- tie miluje manžel večer pri TV ...no to stravovanie- u mňa určite zmena zaberie, ja som vyjedala vždy hlavne večer, okrem večere kopec blbostí som zobkala a o nugete, mojej veľkej kamoške ani nehovorím :D teraz sa nebavíme...ale tak chystám sa na nákup k Norbimu tak nájdem nejakú zdravú alternatívu ak bude nutné...u mňa chcem dosiahnuť hlavne plochšie brucho, keďže to je môj jediný problém, ráno plochá a večer nafúknutá :( ale čítam, že práve na bruchu vidia baby výsledky tak mám motiváciu

grimaska4
30. júl 2012

@amalka72
ja som sama prekvapena z tych orieskov a tych to semiacok,lebo inak maju nizky GI a malo ch,oni maju tuky,ale tie dobre tuky co nase telo potrebuje a tie semiacka su velmi zdrave.
Inak mam jednu knihu ohladom zdravej vyzivy a tam su rozpisane aj zlozenie na 100g a vlassky orech nema ziadne ch v zlozeni,ale u norbiho zase ma.
Akurat dnes z nich chcem skusit cokoladovy krem urobit,tak uvidim ako o dopadne chutovo.
Inak nugetu mozem aj ja,a to rovno celu flasu a to nugatovu,tamtu nemam rada 😉

amalka72
30. júl 2012

@grimaska4 ja ľúbim len arašidovú nugetu Orion, to zjem pol fľaše na posedenie...tie z lieskových orechov nemám rada

grimaska4
30. júl 2012

@amalka72
ved aj som taku myslela,a napisala som nugatovu 😀 (a taka ani neexistuje),ta lieskova mi je horka,ale uz si robim po domacky 😉

vikina74
30. júl 2012

@grimaska4

Jej, tak to by ma zaujimal ten recept na domacu nugetu - mas aj na tu s lieskovcami? Lebo ja arasidy na sladko nemusim. 😝

Co sa tyka toho nocneho chudnutia, tak tie teorie to zdovodnuju hormonmi: v noci sa najviac vylucuje rastovy hormon, ktory podporuje spalovanie tukov. Ale v dostatocnom mnozstve sa moze vylucit len vtedy, ked nie je pritomny inzulin. preto sa vecer odporuca co namenej ch, aby sa nevylucoval inzulin. Podobny efekt ale ma aj ked nejes napr. po 17:00 a ides spat napr. o 22:00 (ale nie kazdy to vydrzi), vtedy uz je inzulin "spotrebovany".

Inak je to aj pravda, telo si berie zo zasob hocikedy, mne sa niekedy stane, ze cely den okrem ranajok nic nejem, iba pijem (najma v lete) a potom si dam normalne veceru (nie update) a rano mam aj tak menej na vahe. Ale s update stravovanim je fajn to, ze nemusis hladovat. 🙂

vikina74
30. júl 2012

Inak sa musim trochu pochvalit, vcera som bola konecne behat a bolo to super! 🙂 Zvladla som bez akychkolvek problemov 30 minut, ku koncu som si trochu zasprintovala. Dnes mam miernu svalovku na stehnach, ale citim trochu cele telo, dokonca aj brusaky. 😉 Chcela by som teraz chodit kazdy druhy den ked sa podari, normalne ma to vcera chytilo, ten pocit bol fakt perfektny. Na dovolenke by som rano rada chodila tiez behat, vedla nasho hotela je dlha niekolkokilometrova plaz a takisto aj promenada, tak musim nabrat predtym kondicku.
Co by ste mi radili, kto mate skusenosti s behanim? Staci zatial 30 minut? Neviem kolko je to km, neratala som, proste som behala pol hodiny.

@grimaska4 Pouzivas nejaky merac tepu?

amalka72
30. júl 2012

@vikina74 dobrým meračom je, ak teda nemáš klasický, pravidlo- zvoliť si také tempo, aby si nebola udychčaná, to ľahko zistíš ak nemáš problém kecať pri behu s parťákom :D ono, ak získaš kondičku, bude sa to tempo postupne zvyšovať pričom pravidlo dodržíš (a tep Ti nameria rovnaký ako kedysi pri nižšom tempe)