Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
dakujem, kocky ste zlate, ale urcite by to chcelo este nieco dat dole...hlavne na bruchu, resp.boky a tie ruky - mam ich ako boxerista🙂)ale tam ma asi genetika nepusti, ma ich velke mamina aj sestra a ta je uplne stihlucka, dokonca pred porodom som ich mala 40 cm:((((des...a aj ponad rifle nieco jemne " trci " na bokoch...takze urcite je co este opravovat do plaviek🙂))
@riuska21 : stehna som mala este pred rokom tiez 55 cm...ale velmi mi pomohol beziaci pas + bike v posilke, chodievala som zo zaciatku tak sporadicky 4-5 x do mesiaca, az posledne 2 mesiace chodim poctivo a dokonca ma to zacalo aj bavit🙂))))) / ...teraz chodievam jeden tyzden / musim sa riadit podla manzelovych smien aby postrazil malu / :::: 2x na zumbu + 2x posilka / tam robim hlavne kardio - pas,bike,stroj na veslovanie...spolu cca 1,5 hodky / ....a dalsi tyzden mam 3x len posilku...momentalne planujem "odchytit " si nejakeho profi trenera aby mi ukazal cviky na strojoch,pretoze to zatial obchadzam a rada by som trochu vytvarovala zadok a tie ruky konecne...
ahojte baby....mohli by ste mi niektora prosim poslat nejaky zoznam potravin ktore su najlepsie U1 a daju sa kupit aj v beznom obchode??? Chcela by som sa totiz zacat stravovat podla update-u len akosi nemozem najst nikde ziadny zoznam a nemam pri malej moc casu vysedavat pred pc a hladat to 🙂 mozno je to uz aj tu na fore ale ako som pisala naozaj mam malo casu a nemozem to tu studovat 🙂 dakujem velmi pekne... moj mail: sisushka.7@gmail.com
@sisushka_7 zoznam nemám, tiez som zo zaciatku cerpala z prvej strany tejto diskusie, akurat je tam chyba, ze pukancovy chleba je U1 a je U3, alebo si daj do vyhladavaca norbi update sk a vyhodi ti to kopec info o potravinach. Ak po case zistis, ze je to pre teba vyhovujuce, tak najlepsie je kupit si knihu. Ak nieco popleties napriklad ako ja som si myslela, ze varena mrkva, kalerab a ananas je U1, nezabije ta to, Ja som chudla aj napriek chybam, mozno to bolo pomalsie ako by to bolo bez chyb, ale ani som si to nevsimla. Takze drzim palce
Caute koceny tak zase sa hlasim. Predajna v Trnave je super zasobena v inych som nebola. Keby som takto nestravovala manzela, tak by som si tam chodila kupit len Erytrit ci ako sa vola to prirodne sladidlo, ktore tam maju pod nazvom zero, a tie uzasne cokoladove kocky, pre pripad pokusenia. V nedelu som odolala u svokry vybornej bananovej torte s pomyslenim, ze ked pridem domov dam si celu cokoladovu kocku za odmenu. Potom sme sa povadili s manzelom a ja som na veceru zbuchala pol plechu pecenych zemiakov, ked mi odmietol veceru chi chi 😀 😀 😀 Ale bojujem dalej cvicim, norbujem. Vo fitku mi merali tuk uz mam dolu 12,9kg za 3 mesiace a tento mesiac mi vyslo, ze som schudla 3,7kg co by sa mi oproti minulemu mesiacu (-6kg) zdalo malo ale podla pomeru tuku som schudla 5,4kg tuku a pribrala som 1,7kg svalov, co by bolo uzasne, ale bolo to merane inym meracom tuku, tak to pojdem premerat tym istym, ci mi to islo tak dobre, alebo to bol len rozdiel v použitom meradle. Drzkajte sa, vsetkym drzim palce nech nam to pada dolu jedna radost.
@kubko Ahoj, a ty si objednavas celodenne menu alebo sa riadis Norbiho zasadami? ja som od januara brala jeho menu a pred troma tyzdnami som skoncila. doteraz som schudla 21kg+ samozrejme nechyba pravidelny pohyb (bokwa, plavanie, korcule, fitko) Teraz sa snazim dodrziavat len jeho zasady bez jeho menu tak snad to pojde aj dalej dole. Mas super vysledky, drzim dalej palceky 🙂
@siska206 vau blahozelam, to je krasny vysledok aj ja po takom tuzim, potrebovala som dat dolu celkovo 22-23kg, takze uz len nejakych 10kg, snad to dobojujem do zdarneho konca a hlavna fuska bude udrzat to, ale to mi pri Norbim ako zatial jedinej forme neprezierania pripada v pohode.
Menu si neobjednavam, aj ked po tom tuzim, ale zda sa mi to dost drahe. Ale vzdy rozumnejsie ako vyvalit prachy za nejake zazracne pilulky na chudnutie. Ja sa drzim len zasad a kupujem par jeho vyrobkov, sladidlo zero, pridavok do muky, kokosovy olej, a sladkosti. Urcite ti to pojde dolu, ja som velmi prekvapena, ze takto lahko bez hladovania som schudla, sport je samozrejmy, ale neprehanam to. Takze tebe aj vsetkym norbinkam vela zdaru
@kubko
neviem odkial si,ale v tychto chudnucich centrach maju ho 🙂 http://www.vulmdiet.sk/kontakt ,maju aj v niektorych fitness centrach
Ahojte 🙂 som rada, ze som vas nasla, dufam, ze ma prijmete medzi seba 😉 ... stravujem sa podla norbiho este len tretí den - teda od stvrtku - a mam kopec otazok nakolko este nemam knihu...mimochodom idem z vahy 73 kg a cielovu mam 65. diety som uz vyskusala nenormalne vela a vysledky sice boli,ale aj s naslednym jojo efektom,takze sa snazim najst nieco pricom budem vediet fungovat normalne cely zivot....dufam, ze sa do toho dostanem a podari sa mi schudnut, pretoze som pocula uz aj take pripady ze ludia si dokonca objednavali menu na cely den a neschudli, tak ja len dufam, ze nebudem taky ojedinely pripad, ked uz mam tolko diet za sebou a ze mi to ten moj metabolizmus pekne nezrata ...no nejako som sa rozpisala, tak ja len tak 🙂
Baby, drzim dukanovu ale chcem "prejst" na Norbiho, potrebujem poradit s tym principom..nejake zasady su podobne ako u dukanky, som nastartovana, tak to snad pojde...chapem rozdeleniu potravin, ale musim jest iba Norbiho vyrobky, alebo to zvladnem s klasickymi?ale dam si pozor na tuk-cize nizkotucne ako z dukanovej, umele sladidlo namiesto cukru-to je tiez rovnake, ale ked sa tam pisu, ze rano do 12hod sa moze muka, cukor..co sa tym mysli?pecivo?viem ze sladkosti by sa mali minimalne aj pecivo,nie?alebo mozem si dat na ranajky vianocku???asi blbost,ze?trosku ma nakopnite?ako rychlo ste citili prvu zmenu..napr.na vahe?dajte nejake rady..diky moc
@miacrystal ak nie si vynimočný prípad, tak to musí fungovať ja sa stravujem takto niečo vyše 3 mesiacov a mam uz 13kg dolu, takze tvoj ciel je realny, len nesmies chciet schudnut hned, Menu by som riesila, keby som nevedela varit, alebo by som nemala vobec cas a mala by som peniaze nazvys. Podla mna to nie je nutne. Ale niekde tu pisala kocka ze s menu tusim schudla 20kg alebo tak nejak. Aj ja som drzala uz kopec diet a skoro vzdy jojo efekt, musis zmenit zivotny styl, cize aj sportovat, ked len schudnes tuk a neposilnis svaly, tak to nebude az tak dobre vyzerat. Podla mna pri norbim budem moct zostat cely zivot, lebo ani nemam pocit nejakeho obmedzovania.
@marwa aj ja som byvala dukanka a toto je v porovnani s dukanom nebicko v papulke a zurka s kopou dobrej papanicky
kocky, zásady su v kocke na prvej strane alebo si dajte do googlu norbi update sk. tuto na prvej strane je chyba ze sa vecer moze pukancovy chleba, ten sa moze len do 12.00. Co je uzasne netreba bazirovat na nizkotucnosti potravin, pretoze je vraj nizkotucnost casto na ukor toho, ze je vo veciach kopec sacharidov vid 0,01% jogurt, je to skor zelatina alebo co. Radsej tucnejsi jogurt, ktory je jogurt zo smotany, ktoru mozeme. Ale musi byt bez cukru. Taky zeleninovy salat s Nivou alebo Fetou je ovela chutnejsi ako so syrom Pierko (dukanky urcite vedia, ktory myslim) a to je na tom uzasne, ze mozes jest dobre veci, vlastne nedietne, len si to musis nacasovat. Norbiho vyrobky vobec nemusis kupovat. Ja kupujem len sladidlo Zero, ktore je bez kalorii a je prirodne stale si neviem zapamatat ako sa vole Erytritol alebo tak nejako, pridavok do muky, ktory sa pol na pol miesa s mukou ak si chcem upiect kolacik alebo obalit masko, a este tam maju super sladkosti su sice drahe ale v prepocte na tie kvanta napolitaniek, co som tyzdenne zjedla som financne v pluse 😀 Tie pouzivam, ked ma prepadne chut na sladke. To je vsetko, co by som z norbiho obchodu povazovala za nepostradatelne.
Zasady v skratke do 12.00 cukor a muku znamena vsetko sladene pozor na skryty cukor v podobe fruktozy, sacharoza to je vlasne biely cukor, v obchode mi povedali ze v podstate vsetko konciace na oza zavana cukrom. Cukor je aj v koreninovych zmesiach, vo vegete, v niektorych syroch atd, teda sledovat zlozenie vyrobkov. Rovnako koncime aj s jedenim mucnych jedal, teda vo vsetkom co je muka, teda aj pecivo, Neznamena to ze sa od rana do obeda napchavame vianockami, rozkami a tortami, to da rozum. Ja si davam na ranajky celozrnny chlieb a niekedy na obed celozrnne cestoviny cukor vobec nejem lebo Eritritol chuti uzasne, tak si ho davam do kolacikov, co si peciem v pripade oslav, pridavam ho do jogurtu, tvarohu mnami. v novej knihe je napisane ze aj s ryzou sa ma koncit o 12.00, ale ja s nou koncim o 15.00, ale jem ju malokedy.
od rana do 15.00 mozes jest zemiaky a teda ryzu podla stareho systemu
po 15.00 jeme len zeleninu okrem kalerabu, petrzlenu, varenej mrkvy, ovocie uz len male bobulovite, jablka, mandarinky a grepy, syry, maso, tvaroh, vajicka, moze sa aj kysla smotana, smotana na slahanie, maslo
toto je tak v skratke z rychlika
Na ranajky si mozes kludne dopriat vianocku, ale nie kazdy den, samozrejme. Ja si niekedy na ranajky alebo na skory obed doprajem kebab, ktory milujem, ale inak sa snazim papat celozrnne veci, cvicit a neprepchavat sa. Po cviceni si dam kludne proteinovu tycinku alebo kokteil. Hlavnou zasadou je jest 5x denne bez toho to nejde inak neschudnete. Ja vobec nemam hlad, ked budete pocitovat hlad je zle, musite jest tak aby ste neboli hladne najlepsie kazde 3 hodiny, stale treba nosit nieco v kabelke, najlepsie U1, teda to co sa moze jest cely den, ja nosim jablko. Tak prajem vela uspechov vsetkym norbinkam som sa rozpisala chi chi
Baby a kedy sa moze jest puding?ked dam nizkotucne mlieko a umele slad.bez piskot?
A dobre som to pochopila ze mam sledovat na obale cukry?a nie tuky?lebo v dukanovej bolo zase pisane ze tuky sa spalia 2krat pomalsie ako cukry..tak teraz neviem co je lepsie..
ahojte baby,ja sa pridavam k vam. v stredu budu dva tyzdne co si objednavam menu a mam dole zatial 4kg... chudnem.uz dlhsie, od porodnej vahy mam dole dokopy takmer 20kg a este takych 12 by som chcela. preto som nabehla na norbi a krasne to ide dole. mne vyhovuje to ze mam.presne dane co mam jest,nemam.problem ze to porusim, keby si vsak varkm sama asi by som toho pojedla viac 😀 je to sice financne drahsie,ale tym ze v podstate by som varila.len pre seba,tak ten rozdiel co takmer nic nenakupujem v potravinach,len pre maleho, nie je az taky velky. a tiez cvicim doma,takze usetrim za fitko,co som si pred tym platila 😵
baby a nemate niekto knizku v elektronickej podobe??
@zuziq niekde na nete je starsie vydanie k stiahnutiu, neviem ci sa to da, ale nieco take som videla, presne o tom hovorim, ked si to mas varit sama pre seba, nevies co, chces sa venovat malemu, tak je to super
aj moj manzel sa v podstate takto stravuje mama je s nami dokonca aj deti, len im davam viac ryzu a zemiaky aj chlebik. Ale ked urobim masko v style norbiho, ked nemusim stavu nezahustujem, tak ho jedia aj deti.
@marwa puding je myslim U3 lebo su tam sacharidy, toto najlepsie ovlada grimaska ta je tu borec na glykemicke indexy a na sacharidy. Co som vycitala v mojej knizke puding 3, mlieko 2, umele sladidlo 1 z toho vychadza ze je to 3, cize do 12.00 neviem ci to bol v tabulke mysleny puding ako uz urobeny s cukrom alebo len pudingovy prasok, to neviem. Ale budes mat istotu ak si ho das do 12tej, inak Norbi ma v obchodoch aj svoj puding, ale ja bez pudingu vydrzim. Sleduju sa cukry grimaska hovorila par stran do zadu aj gramaze sacharidov a podla toho zaradenie do skupin uz som si nie ista. Myslim, ze dukan mal tiez radsej tuk ako cukor, preto je unho cukor a sacharidiy prisne zakazane, tuku sa nevyhnes v rybach napríklad udená makrela je dost tucne jedlo, ale ako norbi tvrdi, ked neskombinujes cukor s tukom nie je problem. A preto aj tuky lepsie zasytia ako rychlo spaleny cukor
Dakujem Kubko za rady.dufam ze sa v tom nejako zorientujem..no musim navstivit asi ten obchod..a este jedna otazka?oriesky?myslim kesu a pistacie
....
@marwa
natural, teda neprazene nesolene su 2, prazene a solene su 3 ak netvoria tie naturalky viac ako 10% pokrmu, tak je to U1, ale norbi predava orechove sladke peciva a myslim, si, ze je tam viac ako 10%orechov tak sa na to musim spytat ci ich este nejako upravuju, alebo co. Jaj a vraj maximalne mnozstvo jednu zavretu hrst
Norbiho produkty sú vysoko kalorické,jasné ked ich zjete málo a vydáte viac tak chudnete, možno to funguje ako placebo, ale ked si pozriete kalorické hodnoty sušienok Update 1 s hociakými sušienkami, tak zistíte, že prijmete viac kalórií ako u bežných sušienkok, respl podobné množstvo, ale za výhodnejšiu cenu. Ak niekto chudne zásadami norbiho, tak iba preto, že pravidelne je, a nie preto, čo konzumuje. Telu je jedno či vitamín C príjme z pomaranča alebo jablka, je to pre telo tá istá látka, a to isté platí o jednoduchom cukre, je to úplne jedno či je to biely cukor, med, laktóza, pre telo je to stále jednoduchý cukor a nevie rozlíšiť odkiaľ prichádza. Ak si malý krajec bieleho chleba natriete maslom a naložíte kopec zeleniny, znížite glykemický index a telu sa glykémia nezvýši tak, ako ked zjete samostatný chlieb. A povedzme si rovno, poväčišne si na ten chlieb aj niečo naložíme... Myslím, že kupovaním norbi produktov len podporujeme biznis, a pritom si Váhu vieme ustrážiť bežnými potravinami. Orechy sú U3, ale v norbiho predajni U1? Ešte stále sa necháme oblbovať? Všade je nebezpečný cukor. Pozritite si koľko cukru sa podáva do salámy. Tak minimálne množstov, že na glykémiu nemôže mať vplyv. Napr. 0,01g cukru na 100g šunky. Ale Update 1 sušienky obsahujú 2,5g cukru na 100g, to je takmer pol čajovej lyžičky cukru, a predsa je to "U1". Kto chce platiť, že predražené potraviny, plné možno aj geneticky modifikovanej sóje, tak kupuje Update. Kto chce zdravo žiť, chce kupovať potraviny s čo najnižším obsahom additív,od toho je ale norbi update na míle vzdialený.
Čaute kočeny viete niektorá narýchlo poradiť kam patrí TOFU?
@ivana5555
@trish22
boozzeee zeny ,ved citajte zlozenie,ano uhlohydraty su,ale napr v puding u je mliecny cukor laktoza,inak sladene sladidlom...ziadny pridany cukor,takisto susienky ci ine sladkosti,obsahuju sladidla ci umele,ci cukrovy alkohol maltit,poliol,tie sa nevbstrebavaju..
Ja nie som obhajca tychto produktov ani nemam moznost ich zakupit len raz za cas ked pridem domov,ale pridany cukor neobsahuju urcite 🙂
no niektoré bohužiaľ obsahujú, v malom množstve, tak ako aj úplne iné bežné produkty, ale v norbi je to predražené, o to tu išlo, že nás ošaľujú, aké majú špeciálne potravny, a pritom sú to bežné potraviny, ale oveľa drahšie. Také Musli cukro určite obsahovali, a sladidlo štvrť lyžičky obsahovala 99% cukor a 1% neoptam. A treba si uvedomiť, že Norbi nemá vlastnú výrobu, čite tie isté produkty, len nie pod značkou norbi idú na trh aj do sietí a oveľa lacnejšie. A ak tam uberú cukor, automaticky pridajú tuk... a to na chutnutie tiež nie je nič moc. No celý marketing je psotavený na tom, že ľudia chcú chudnúť a im tlačia kaleráby, že s nimi sa to dá, ale bohužiaľ, žiadna skratka neexistuje. Ja jem výlučne potraviny zaradené do U1, ale nie z ich obchodu, ale ak preženiem množstvá tak priberám. Chcela som tým povedať, že je to celé oblb, jediná cesta, čo najmennej upravené potraviny, primerané množstvá a pohyb. A Nobri, celé je to biznis. A ich chlieb pšeničnú múku obsahuje, stačí prečítať etikety a to je ako by to bol biely cukor.
A na etikete je uhľohydráty 9, z toho cuko´5g, to je 1 lyžička cukru, a cukor, myslý sa jednoduchý cukor, a je jendno akého je pôvodu, v tele reaguje rovnako, tak ako som písala vyššie, že je jedno, z akého druhu potravy je vitamín C, stále je to vitamín C a telo nevie, či je z jablka, či hrušky, či tabletky, a to isté platí o jednoduchom cukre, je jedno či je to maltoza alebo sacharoza, pre telo je to stále jednoduchý cukor a reaguje naň rovnako, ide o množstvá. A ten obrázok hore len ukazuje, že nobi nemá žiadne špeciálne produkty, aj ked to tak promuje. Pekný večer všetkým. A zdravý (sedliacky) rozum do hrsti.

caute spolubojovnicky🙂)takze vlastne uz by som tu ani nemala prispievat,ked ne - norbujem 🙂)vlastne naozaj neviem co stale robim zle ale vaha stoji - vlastne sa hybe ale smerom nahor 63,5 kg dnes rano, a miery 89 - 67 - 90, cez brucho 81, stehno 47, ruka 30 :(((cvicim poctivo min 3x do tyzdna, stravu mam pomerne zdravu,nic sladene nepijem,obmedzila som sladke na minimum, obmedzujem pecivo,jedavam max.2-3 x do tyzdna,aj prilohy k jedlam ,a stale nic:((((
R: nizkotucny tvaroch, nastruhana mrkva + jablko, hrozienka.....alebo vajicka + uhorka,rajciny....alebo jogurt + nakrajane ovocie,dnes rano ananas som zalialabielym zvolenskym jogurtom
D: vacsinou nemam chut, popripade jablko...
O: polievka + masko + zelenina...rybka + zeleninovy salat...alebo salat s grilovanym maskom + hrianka.....naozaj jem vela zeleniny...
D: biely zvolensky jogurt + nastruhany kokos
V: grilovana zelenina + cottage......robievam si nastruhany karfiol + cottage + grilovane masko....proste podobne ako na obed...
samozrejme obcas zhresim,doobeda som zvykla napr. 2x do tyzdna si dat nejaku sladkost....v sobotu som mala na obed namiesto normalneho obeda - cesnakovy langos, no vecera uz bola zeleninova....
na nejake tazke jedla naozaj nemam chut,ked zacalo teplo,tak som z toho trosku nestastna,ze sa to nehybe no co uz, uvidime,ci to rozbehne ten pravidelny pohyb, uz 7 tyzden cvicim......v podstate som sa takto stravovala aj predtym / a schudla tak 30 kg po porode / ,takze pre mna to nie je ziadna zmena v stravovani..
vsetkym drzim palce a snad Vam to ide lepsie ako mne
tak zase o mesiac 🙂)))papa