icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

bubca7
25. jan 2014

Asi vsetky sa máme čo učiť,stale niečo príde nové a zaijimave😉😉😉

monca1111
25. jan 2014

super, môžeme sa podporovať a inšpirovať, teším sa akurát dávam do prevádzky ab rocket, lebo baby čo ste tu ste ma inšpirovali 🙂

bubca7
25. jan 2014

No koceny dnes sa cvičenie nekoná:'(hlava mi ide prasknut od bolesti a to som zobrala este inak no čo už tak mozno zajtra zatiaľ pekný deň

ajka20
25. jan 2014

@bubca7 ahoooj ja som po cvičení a aj celkom som sa držala s papanicou dnes tak dúfam, že 1.2 bude prekvapko keď tolko driny a odriekania 😀 😀 😀

monca1111
25. jan 2014

@zofrinka ahoj aj ja som na tom takto a akurát začínam, podarilo sa ti to?

monca1111
25. jan 2014

@linda1984 ahoj, ja som tu len pár dní, ak by si mi mohla poslať tú tvoju supiš tabuľku, budem ti vďačná, ďakujem a prajem veľa úspechov

brezulllka
26. jan 2014

@bubca7 cvicim.na eliptikale..je to.podobne.ako.orbitrek..no.sak pridala.som.si.troska.ta pol.hodinka.to uz.bolo.pre mna malo 🙂 neboj ani mne sa vzdy nechce..niekedy sa.musim.do.toho.donutit ale ten pocit po.cviceni jedna basen!!! 🙂 davala.som.do.sukromky fotky pred.a.po..tak.si pozri to ma motivuje najviac...teraz som mala.taky mensi prehresok vcera.som.si dala.kolacik poobede ku kave..ale inak.som.sa.snazila.dodrziavat vsetko...ani som.necvicila.cely vikend..dnes sa do toho postim 🙂

brezulllka
26. jan 2014

@ajka20 to.potesi..ked si.okolie vsimne nejaku.zmenu.:) motivacia ktora.zenie.dopredu..

ajka20
26. jan 2014

@brezulllka dnes idem cvičit skôr ,bolia ma dost kolená od tej Jiil ,ale čo čítam nie som sama musííím vydržať 😀 ja so zo začiatku fičala na steppery ,ale nebaví ma to furt len krútit a krútit cvičenie ma uchvátilo dúfam,že pomože a kg pojdu dole VERÍÍM 😵

brezulllka
26. jan 2014

@ajka20 inak uz aj ja rozmyslam nad tou jil kazdy ju tu tak ospevuje...mozno skusim 🙂

zarabono
26. jan 2014

@brezulllka jillianka je super,ja tiez cvicim,skusala som aj cosi ine,ale vzdy sa vratim k nej.este je super fittnes blender a hlavne na brucho 😝

brezulllka
26. jan 2014

@zarabono ja zatial.davam len kardio..ziadne posilovacky ale asi by to.chcelo nejaku zmenu..sice kardio ma.bavi ale bojim.sa.ze si telo.zvykne na jeden pohyb...uvidim...

zarabono
26. jan 2014

@brezulllka mna zas skor tie posilovacky bavia.ja som sla na nu postupne,vzdy som to o jednu cast pridala.len mne tie powilovqcky robia velmi zle na krcnu,tak musim s mierou

brezulllka
26. jan 2014

@zarabono asi by to.chcelo obmienat..viaceri mi hovorili ze netreba vykonavat jeden pohyb treba.to striedat..kardio.sa mi lahko.cvici aj pri malom...

zarabono
26. jan 2014

@brezulllka preto to aj ona obmiena,pri zvysenej tepovej frekvencii telo lahsie spaluje

ajka20
26. jan 2014

@brezulllka teraz som skončila, 56 min je to SUPER pocit som zvedavá 6.2 či tá drina za dačo bude stáť a to odriekanie papaníčka , inak ja som práve nejaká žrútka nebola tie posledné 3 roky čo som nabrala skor opačne málo som do seba dala a nepravidelne , a to telo si urobilo 15 kg zásoby svinucha zlostí ma to lebo ked som bola mladšia váhu som si strážila cvičila s manželom po zábavách diskotékach sme behali takže som nepriberala a čo som teraz tie posledné roky vynechala pohyb to je daň 😀 Jill ti vrele odporúčam, čo som tu všade čítala komentáre dievčat , ktoré ju cvičili náádherne schudli a ty máš stravu upravenú super čo čítam ak dáš čo si papala tak šup daj striedačky dokázala si toho strašne vela čo si písala z akej váhy si zišla, takže tých posledných bude pre teba hračka... 😀

brezulllka
26. jan 2014

@ajka20 no ved to.je.na tom.najhorsie...nepravidelna.strava a narazovo..ja som.sa.tiez.tak.stravovala a co.to.so mnou spravilo..skusim.to troska poobmienat aby to islo lepsie.dole 🙂 neboj sa.ta.drina a odriekanie.urcite budu stat za to 🙂 ja tomu verim...vo februari sa budeme tesit z ubytku kileciek 🙂 este si sa nevazila?ja nie.ale.som.z toho pekne nervozna...

ajka20
26. jan 2014

@brezulllka vážim sa , lebo mám strach ,že priberiem, a toriziko si nemôžem dovoliť .Viem že to nie je správne ale dosť bolo 15 na vyše AKO SOM TO MOHLA dopustiť to nepochopím nechcem a nebudem sa vyhovárať ,že po 40 tke je to tak to nepripustím verím ,že POHYB pomôže 😉

brezulllka
26. jan 2014

@ajka20 ale chudnes nepriberas?ja este tyzden pockam.ale.zajtra sa.chcem pomerat aspon uz som.sa.tri.tyzdne nemerala..tak uvidim...ale veci su mi.cim.dalej tym viac volnejsie..vcera som.si napriklad kupila.nohavice a zapla.som.36 to.sa mi nestalo uz peknych par rockov🙂 sice.su troska natahovacie s vysokym pasom ale zapla.som.ich a to je hlavne🙂 ja nosim vacsinou 38..

brezulllka
26. jan 2014

@ajka20 pohyb pomaha...ked.sa.budeme.aj po.schudnuti pravidelne.hybat neni mozne aby sme.priberali...no.a.samozrejme.ta.strava 🙂

bubca7
26. jan 2014

Ahojte koceny akurát som zliezla zo stroja ale aspoň som tam vidrzala 40min a mám dosť ale aspoň ma tam dokopali 🙂🙂🙂inak ja sa na tu jill chystám ale niekedy až vo februári zatiaľ pekný večer 🙂🙂🙂

ajka20
27. jan 2014

@brezulllka nie nepriberám 😉

brezulllka
27. jan 2014

@ajka20 to je hlavne 🙂

monca1111
27. jan 2014

ahojte baby ako vám to ide? ja sa vážim až v piatok, tak uvidíme 🙂 pocit OK, okrem tých šokov z nedostatku cukru, lebo som dusila denne tých 100 g čokolády za obedom... ale inač ok, začala som aj s brušákmi, tak uvidíme.. držím vám palce

favea
28. jan 2014

Ahojte, zčala som obohacovať moje držanie Norbiho diety o zelené kokteily (green smoothie), našla som na www. Predviedol to M. Nikodým v ženskom magazíne, vrelo doporučujem. Keď si ho vyrábam (v mixéri) doobeda, tak si doprajem aj banán, keď večer, tak len grepy, zelené jablká z ovocia. včera som si robila : 1 hruška, hrsť špenáru, 3 kapustové listy, stonkový zeler, 1 surová cvikla, 2 mrkvy, 5 kešu oriešky, 2 šery pradajky, 1čl ľanový olej, 2dcl vody, trochu citrón, zmixuješ - bomba !!, možeš dochutiť med alebo javorový sirup. Zeleninu môžeš použiť akúkoľvek čerstvú (rukola, poľníček, ľadový šalát, kapustu, petržlen, uhorka) čokoľvek čo má vitamíny + rôzne orecha, ľanové zomleté semienka, olivový olej, makový olej a pod. to aby sa nám vstrebali vitamíny. Nazdravie !

lubuska22
28. jan 2014

baby rada by som skusila aj ja update len neviem ci je lepsie si to doma pripravovat alebo kupovat hotove jedlo. mate nejake linky kde by som nasla recepty?

monca1111
29. jan 2014

@brezulllka ahoj, ty si aj v súkromke však ? nepridala by si ma tam ak sa môžem pridať, ďakujem Mon

brezulllka
29. jan 2014

@monca1111 musis napisat @epsonka a ona ta tam prida 🙂 je zakladatelka moze to len ona...najdes.ju vo.verejnej teme fotky na.chudnutie vysledky 🙂

brezulllka
29. jan 2014

@monca1111 oprava @epsonka45 🙂

persian
31. jan 2014

Ahojte. Po tom, čo som napísala ten komentár o sóji, začala som pátrať, či nenájdem nejaký podobný produkt - múku, strúhanku, chlieb, čo je bez prídavku sóje. /Prišla som na to, že v Norbiho obchode majú chlieb bez sóje, je to 300 gr chlieb Dr. Schwarz cibuľkový bochník za1,80 eur a na 100 gr obsahuje cca 18 gr cH, čo je viac ako fantastické číslo. Je veľmi chutný, hoci si musím zvyknúť na tú jemne sladkastú chuť upečenej cibuľky- už si pomaly zvykám. Je s prídavkom ľanovej múky. Aspoň mám lepší pocit, že nedodávam pravidelne do organizmu toxíny zo sóje, hoci fytoestrogény tiež obsahuje, ale to obsahujú snáď všetky boby, strukoviny... Čo sa týka tej múky, našla som fantastickú náhradu. Poradili mi to na jednej z maďarských Fb, porovnávala som hodnoty s Norbiho múkou a sú rovnaké. Tiež majú múkovú zmes, čo obsahuje 34 gr CH/ 100gr, čo je fantastické číslo. Majú tam kdejaké iné produkty, dokonca tiež majú koncentrát ako Norbi, ktorý sa mieša z inými múkami. Tiež majú hotové zmesky - na palacinky, piškóty...dokonca aj na šišky, ktoré sa miešajú už iba s vodou. Ceny sú také ako u Norbiho, niektoré veci sú dokonca lacnejšie. ako strúhanka, džemy a podobne. Je to internetový obchod, objednala som si múkové zmesky, majú dokonca o niečo viac vlákniny, ako má Norbi, ale nenafukujú, pôsobia prebioticky. Strúhanka je veľmi chutná, iba treba dať pozor, aby nebol veľmi horúci olej. Objednala som si aj šišky v prášku, ale ešte som ich neoskúšala. Dokonca som si objednala aj cukor erytritový, ktroý má aj Norbi pod názvom Zero. Je dobrý, neobsahuje žiadne kalórie, uhľohydrýty. http://www.diawellness.eu/ . A teraz o mne. Minule som písala, že som schudla 6 kg za 2 týždne. Zmenu životného štýlu som začala od 7. jan. tohto roku a mám dole -9 kg. Pritom som 1 týždeň som stagnovala na váhe, aj keď som jedla rovnako. Zrátala som a vyšlo mi, že denne zjem cca 100 gr cH. pričom takmer každý deň zjem aj niečo sladké. Buď si dám 1 maxi Norbiho tvarohovú tyčinku, ale si uvarím Dr. Oetker puding + 1/2 l plnotučného mlieka/ Norbi odporúča tučné mlieka, lebo spomaľujú vstrebávanie cukrov / rozdelím na 4 časti 125 gr a denne si dám 1 puding. Takto uvarený puding na Update 1, lebo pridávam sladidlo a škrob obsiahnutý v pudingoch sa vstrebáva pomaly / aj Norbiho puding obsahuje ten istý kukuričný škrob/ 😉 Niekedy si urobím domácu šľahačku z 30% smotany + umelé sladidlo + občas pridám nízkotučný krémový tvaroch, pre zlahodnenie. Smotana takmer vôbec, alebo len minimálne obsahuje CH - uhľohydráty.Táto lakocinka je tiež Update 1 a dá sa zjesť kedykoľvek. Ja sa snažím, aby som to jedla na skoré poludnie. A robím aj palacinky s džemom, najčastejšie cez víkend na raňajky, alebo na obed. Takže ako vidíte, vôbec nehladujem a doprajem si aj sladkosti, ak mám na ne chuť. A teraz k jedlu. Ráno si dávam 2 krajce chleba + šunka, ementál syr, nejakú zeleninku. Občas si pridám 2,5 dc kakaa / mlieko, odtučnené kakao, sladidlo. Takéto bohaté raňajky obsahujú cca do 25 gr Ch, vrátane kakaa. Väčšinou sa odporúča podľa Norbiho max. 125 gr Ch/ deň pri redukcii váhy. Na desitu si dám 1 zelené jablko / cca 10 gr Ch / alebo Norbiho tvarohovú tyčinku / cca 20 gr /. Na obed, keďže v práci nemám varený obed si dám lepeňák - 2 kr. chleba + šunka, syr, alebo niečo iné / cca 10- 15 gr Ch/ Poobede si dám olovrant iba ak mám veľký hlad - vymiešaný tvaroch/ vanilk. aróma, sladidlo/, alebo jogurt, resp. ovocie U1 / cca 10-20gr Ch/ A na večeru si dávam mäso - kuracie prsíčka so šalátom z Billy, alebo z Lidlu. Takáto večera je úplne ideálna . bielkoviny a šalát a obsahuje minimum Ch, keĎžže vieme, že mäso neobsahuje CH a šalát snáď zo 3-4 gr / 100 gr. Ako rátam, tak rátam, aj keď rátam maximálne hodnoty, je to super redukčná verzia. Teraz už vôbec nerátam uhľohydráty, lebo už naoko viem, cca čo koľko obsahuje. Toto som sa naučila dôkladne ešte 1 týždeň. A áno, najradšej mám pácované kuracie prsia / prsia narežeme na slížiky cca 700 gr + kari 1 kopcovitá čl, 1čl morskej soli, cca 5-6 PL sójovej omáčky, cca 4 PL oleja a prepučený cesnak podľa chuti - ja si dám 3-4 strúčiky. Také pácované mäso postojí v chladničke aj 4 dni, takže večer, keď prídem z práce, tak si stále urobím čerstvú dávku na horúcom oleji za približne 5-6 min. + šalát a mám stále čerstvú večeru podľa U1. Samozrejme v neďeľu, keď mám uvarenú mäsovú polievku, tak si na večeru dám polievku + minimum zeleniny s polievky / obsahujú tiež Ch/ a samozrejme varené mäsko z polievky. Niekedy si dám vyprážaný syr so zeleným šalátom / samozrejme múka, strúhanka su zníženými uhľohydrátmi /, alebo vzprážané šampióny. Takže podľa tohto jedálnička to vyzerá, že jej samé dobré veci, vôbec nemám pocit, že by som držala diétu, a to je na tom naj naj najlepšie. A ešte jedna vec. Moje fyzično je na tom asi tak, že keď som si sadla po rokoch na rotoped, tak po 5. min. som bola hotová. Teraz už vládzem 15 min, pulzy sa snažím okolo 130-140. Postupne týždenne navyšujem o 5 min, ale nie viac, ako tých 45min. denne. Snáď do 2 mesiacov sa dopracujem. 🙂 Bežať nemôžem kvôli kolenám, tak iba bicyklujem počas večerných sprách. AsPoň keď som nervóznejšia, tak to ide rýchlejšie 🙂 . Tak toľko z mojej stany.