icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

smarti
20. júl 2011

Necvičíte náhodou niekto podľa dvd emy tekelyovej? Mám ho od kámošky, zdá sa mi celkom pohodové, zumba a podobné rýchle nie sú pre mňa, mám problémy s kolenom, tak nemôžem veľmi skákať a pod. Tak raz do týždňa si dám 20 min. bicykel, a aspoň 2x by som chcema to od emy. Tak či to má zmysel, ale myslím, že aspoň nejaký pohyb je lepší ako žiadny.

smarti
20. júl 2011

@mamisqva pomeliem ti? 😎 😎 😎 Bukovský vo svojej knihe o nich píše, že sú aj veľmi zdravé a len keď sú pomleté, tak telo zužitkuje z nich všetko, čo v sebe zdravé majú. Nepomleté slúžia len proti zápchce. Ale mne pomáhali viac tie pomleté.

mamisqva
20. júl 2011

@smarti Dik moja skusim posekat,sice s tym ponornym mixerom by to neslo co povies???

smarti
20. júl 2011

@mamisqva skús, aspoň niečo by to malo pomlieť. Keď sa podarí, tak sa priprav, že to akoby zväčšilo svoj objem, keď to bude pomleté.

smarti
20. júl 2011

Tak idem dať ešte nejaké brušáky a spať. Dobrú nôcku vám prajem a DOSCHUDNUTIA BOJOVNÍČKY.

kaja73
20. júl 2011

@mamisqva dobry je mlyncek na mak,ja meliem aj semienka s nim.

mamisqva
20. júl 2011

@kaja73
@smarti dik baby ja som ale,to ma nenapadlo.Inak nestava sa vam ,ze si pripadate take troch tupe ako napr ja teraz? M ne tusim s tou plodovou vodou odisiel aj rozum. 😲 😲 😲 😲

datelinka5
20. júl 2011

@smarti aj ja som si to DVD objednala teraz spolu s knihou norbiho ,ale nemam to este doma az nabuduci tyzden 🙂 🙂

teri3
20. júl 2011

@elina313 @lubica2000 jááááj, šošovicu nie rozvarenúúúú!!! práve strukoviny sú OK, keď sú ale tak jemne chrumkavé, lebo dlhým varením - teraz konkrétne čohokoľvek - zelenina, strukoviny, cestoviny, ryža...sa zvyšuje glykemický index potravín!!!

teri3
20. júl 2011

@elina313 ja tiež asi choťku nedám (neterka tak hovorievala 😀 ) už som kedysi mala

@lubinka26 nechudla si náhodou podľa Mira Veselého? A k tej smotane - už si to nepamätám presne, ako je to v knihe, ale myslím, že tú 10%-nú môžeš obe varianty, ale opatrne, nie 200g na posedenie - skôr tak, že tú varovú na zapečenie a tú kyslú napríklad 1/4 kelímka, ja som si miešala s jogurtom na cesnakový dressing 😉

@kaja73 tak ma napadlo, či by si so zvolením manžela nezapísala aj jeho do tabuľky - ono je to vo všeobecnosti tak, že chlapom to chudnutie ide rýchlejšie (zase nejaké výhody majú 😝 ) tak nech potom ticho závidíme 😀 😀 😀

@lubinka26 aj žochári majú cibiky 😀 😀 😀

teri3
20. júl 2011

@smarti o pohybe som písala asi 5 strán dozadu či koľko, že je jedno aký, neboj, isto to má význam 😉

teri3
20. júl 2011

a ešte k nátierke - ja bryndzovú robievam s kyslou smotanou, lebo aj tak sa mi zdá tá bryndza taká hutná a maslo tiež - a potom je to už U1 ako sa patrí...dakto ešte spomínal rybičkovú nátierku - tam je super dať nízkotučný tvaroh a bude to dobrá konzistencia 😉 už pár dní chcem robiť takú fajnovú rybičkovú pomazánku, tak ju idem hodiť do receptov

emily_666
21. júl 2011

@gebeente77
no aj na myjavsku sú to cíbiky 🙂 🙂 🙂

elina313
autor
21. júl 2011

No čaute kočky, wáááw ako vy píšete ako divé 😀 😀 😀
No však som bola 10 x spomenutá a 1 IP pošta 😀 😀 😀 @kaja73 o.k. v pohode s tou foto, je to tvoje rozhodnutie 🙂
to bol len návrh 😉

elina313
autor
21. júl 2011

@emily_666 cibíky sú aj v BA - Rača 🙂

luciapejkova
21. júl 2011

Dobré ranko prajem všetkým! No ale ste sa rozpísali,ja už o 22.hod.som mrtva kedže chodim do práce a potom ešte doma s deťmi tak to mám dosť. Tie ĺanové semiačka si kúpim asi aj ja. Mám za sebou jogurt,dam si nektarinku a idem si správiť kavičku,tak zatim,papa a pekný deň 🙂

elina313
autor
21. júl 2011

@luciapejkova 🙂 jééééééééj foto 🙂

katkav
21. júl 2011

@elina313 ahoj Eli, sme na prazdninach u nasich, takze pristup k netu, taky vselijaky, ale snazim sa posluchat, tak snad mi to pojde pekne dole ako vam vsetkym 😀

gebeente77
21. júl 2011

Babule, hlasim dnesnu vahu 73kg rovnych 😀 😀 😀 a to som si pred vazenim dala kusok torty a este aj mlieko 😀 a este k tomu mam aj kramy, takze som pysna ako paaav 😀 😀 😀 😀

pondelnicka
21. júl 2011

Ľanové semiačka mleté majú aj v DM-ke, kupovala som ich tam roky. Ale objavila som ich aj v update predajni, veeeeľke pol kilové balenie za necelé 2 euráče... 😉 Niekto sa tu pýtal aj na múku, 500g balenie za 3.35... To som ale múdra, keď bloky z predajne mám ako záložky v norbi knihe.... 😀 😀 😀

datelinka5
21. júl 2011

Dobre ranko ,ranna mala rozcvika je uz za mnou ,bilekovinovy kokteil ,desiata hrusticka,O:varene zemiaciky s cukinou,citim sa super a som rada ze vas mam 🙂 🙂 spolu to ide lahsie!!!vaha zatial zamknuta v skrini uz sa tesim na 1. august 🙂 🙂 papa

qetinka
21. júl 2011

Ahojte baby,môžem sa pridať???Mám čo zhadzovat po troch deťoch...(asi najviac z Vás...minimálne 30kg...)
ste aj v sukromnej či len tu?

emily_666
21. júl 2011

@luciapejkova
dneska mi prišla kniha a čítam čítam, ovsené vločky skupina 1, teda s kludom si ich dám aj večer do jogurtu
ty si mi myslím písala, že večer sa nemôžu, či?

emily_666
21. júl 2011

baby, s tým ovocím na večeru opatrne, odporúča sa najneskôr na olovrat

zofrinka
21. júl 2011

Ahojte kamarátky bojovníčky!!!! Ako sa darí??? Ja som dnes opäť neodolala ani váhe a ani centimetru......a som spokojná....ide to dolu!!! Juj, baby, ja som taká rada, že Vás mám!!!!! Na raňajky som si dala vianočku s masielkom a kávičku, desiata asi nebude, lebo som neskôr raňajkovala a ostatok musím vymyslieť......nevytiahla som si včera z mrazáka žiadne mäsko, tak fakt neviem, čo navariť!!!!!!
Stále iba čítam knižku......a už som pre Vás vybrala ďaľšie inšpirujúce riadky........ 😉

emily_666
21. júl 2011

@zofrinka
knižka je super, ľahko sa číta
obedík: čo tak zapekané cestoviny s mrazenou zeleninou, to je za chvílku

zofrinka
21. júl 2011

Náš mozog funguje tak, že medzi prvým a štvrtým tanierom zjedeného jedla mu chýba reálna kontrola. Lepšie povedané nemáme skutočnú predstavu o tom, koľko toho zjeme. Výrok "Skoro nič nejem a predsa priberám" je Vám isto známy. Človek, ktorý to o sebe tvrdí, skutočne neklame, nesnaží sa oklamať svoje okolie, on si naozaj myslím, že iba tak pohryzkáva. Je to preto, že náš mozog si urobí ozajstnú predstavu iba o tom, čo máme práve na tanieri. V danej chvíli si uvedomujeme iba aktuálne množstvo jedla. (Preto sa môže stať, že i pohľad na bohato prestretý švédsky stôl v nás občas vyvolá pocit sýtosti.)
Stratu kontroly nášho mozgu môžeme prisúdiť tomu, že chody sa servírujú po sebe. Pokiaľ jeme iba polievku, nič iné pre nás neexistuje. Jeme ju s veľkou chuťou. Keď pred nás položia rezeň so smaženými zemiakmi (čo sú kódy 2 a 3 a to je zlá kombinácia na večeru), vnímame opäť iba to, čo máme na tanieri. Sami pre seba si nepripočítame tento chod ku polievke.!!! Potom príde torta s čokoládovou polevou, hrozienkami a šľahačkou a v týchto ďalších chvíľach pre nás bude existovať iba ten to jediný chod. "Máme nárok" tiež na veľký pohár pekne sladkej koly, máme predsa smäd!!! A končíme opäť samostatným chodom, a to s kávou s cukrom a so šľahačkou. Opäť to nepridávame k doterajšiemu súčtu. A to bol úplne obyčajný víkendový obed.
Aby ste si uvedomili význam toho, čo som Vám doteraz povedal, doporučujem predstaviť si, že tieto chody by neboli servírované postupne za sebou. Povedzme, že všetky tieto jedlá vyklopíme do veľkej sklenenej nádoby. Polievka s rezancami, mäsom a zeleninou, smažené zemiaky s rezňom, zákusok s čokoládovou polevou, hrozienkami a šľahačkou, káva s cukrom......Dokážete si to predstaviť??? A to všetko teraz rozmixujeme (to je niečo ako naše prežúvanie) a predstavím si, že nám to bude naservírované. Prosím, dobrú chuť!!! Kto by bol schopný to zjesť??? Čo i len jediné sústo??? Bežne by sme to nazvali pomyjami. A aj tak toto všetko zje jeden jediný človek. Na túto imaginárnu sklenenú nádobu sa pozerajte s predstavou, že je to Vás žalúdok.
Od tejto chvíle si to pri jedle pripomínajte!!! Predstavte si svoj žalúdok ako veľkú sklenenú nádobu. Je možné jesť aj tak, že sa nezhnusíte si pomyslení, čo všetko vi vás je. Keď napríklad zjete iba polievku s mäsom a zeleninou, môžete byť prakticky sýty.

Dosť drsné....ale, baby, ruku na srdiečko...má pravdu!!!

zofrinka
21. júl 2011

@emily_666 no to je dobrý nápad!!! Ďakujem za inšpiráciu!!!! AJ šunka sa nejaká nájde.....paráda!!! 🙂

qetinka
21. júl 2011

@zofrinka to je z tej knihy?
ako dlho ideš podla norbiho update ..?a kolko si schudla ? ak to nie je tajomstvo.. 😉

emily_666
21. júl 2011

@zofrinka
táto stať s pomyjami sa mi tiež veľmo páči
už to tak budem aj ja robiť, predstavím si to všetko v kope a hneď ma prejde chuť