Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@decembrovka77 myslím si ze ti toto stravovanie neuškodí...kojíš?? Treba vela piť..to ale isto vieš.. 🙂 hor sa do toho!!
@elina313 Nemyslela som to v zlom,pisala som to v tom zmysle že ak sa na to cíti a bude to v pohode stíhať pri babatku a zbytočne sa tým nestresovať tak určite jej to prajem a prospeje to ale ak by sa mala stresovať atd tak nie. Ja som mala pri oboch deťoch čo robiť nestihala som variť atd tak som do seba hadzala čo prišlo a takto som to myslela že predsa len si to vyžaduje niečo tak aby nebola zbytočne stresovaná tým,že si nestihla navariť a iné veci,že čo bude jesť a takto som to myslela určite nie v zlom. Ja len som súdila podľa seba že som mala toho dosť. Preto som jej aj potom napisala že ak sa na to citi tak nech to skúsi!
Norbi v knihe píše, že tento životný štýl je vhodný aj pre dojčiace maminy, takže vítame decembrovku77 a držíme jej palce!!! 😉
@zofrinka Co zvyknes jesť rano a cez den? Aj ovocie si dávas či si len na zelenine ci ako? Lebo naozaj z nikoho tak asi nejde ako z Teba,papaj aj jedla zo skupiny 2 a 3? 😀
No, takze obedik, asi 7 lyzic hraskovej polievky, co daduso nespapall a dala som si 2 polystyreny s tuniakovou natierkou - mala som chut na nieco take 😀
@gebeente77 Tak to je teda naozaj malo ci nie? Tak to ak takto malo papate tak to fakt ide super dolu 😉
@luciapejkova no, jem všetko, lebo ja som pažravec, ale dodržiavam časy a skupiny!!! Raňajkujem väčšinou vianočku s maslom, lebo to dávam aj malej, ale občas si dám chlebík so šunkou a zeleninku, prípadne biely alebo aj ovocný jogurt s bebe dobré ráno mini, nedesiatujem - väčšinou, lebo raňajkujem okolo 8.00. Dám si obed, klasika, na olovrant väčšinou biely jogurt alebo aj nič, lebo teraz momentálne v čase olovrantu chodím cvičiť a najčastejšie večeriam melón, ale občas si urobím obložený tanier, šunka, zeleninka, vajíčko.....ale bez chleba, ani polystyrén si nedávam. Dávam si aj ovocie, milujem hrozno.....a dávam si ho aj večer....,i keď je to U3,ale neprezraď ma...... 😉 😉 😉
Jáj tak to preto takze v podstate papas malo i ked to hrozno,no no,ale krasne z teba ide,gratulujem.
@luciapejkova ale hrooooooooooozne som obmedzila sladké, pretože doteraz som žila na horalkách........milujem ich, ale musia byť zachladené v chladničke, tak mi najviac chutia........juuuuj, jak sa mi slinky zbiehajú...??? Asi si dám zajtra na raňajky!!!!!
Inak baby, prišla som na to ako zahustiť omáčku bez použitia múky!!!!! Vareným žĺtkom!!! Robila som teraz kurací perkelt a zahustila som ho 3,5 žĺtkom, (polovičku som nechala malinkej do kašičky) a je to vynikajúce!!! ZAhustené, chuťovo výborné a hlavne........U1!!!!!!!!!!!
a ešte jedna vec z knihy.......U3 - áno, iba do 12.00, ale iba nevyhnutne, ak už fakt nemôžeme vydržať!!! Iba OBČAS!!!!! RAdšej sa držať potravín U1 a U2.
baby napisem vam tu priklad upate menu,ako posielaju-napr dnesne menu-rano sladke 2 kolaciky s jahodovym džemom,obed spenat-riadna davka s 2 celymi vajičkami,olovran jablko so skoricou a kockami syru,vecera husacia natierka s 3 polystyrenmi-myslim, že su to slusne velke davyk a asi to tak ma byt-aby to nebolo o hladovani a aby sa to dala možno aj celoživotne dodržiavat. 🙂 ja si k tomu pridavam na desiatu ovocie-dnes broskynu a ribezle a k ranajkam kavu s nahradnym sladidlom.Ono to asi -ta vaha -pojde pomalsie dole pri takto bohataj strave,ale ja ju chcem dat dole na trvalo,radsej pomalsie ako narazovo,pretože vzdy, ked som chudla narazovo,tak som to aj v priebehu roka dala naspat a aj s pridavkom 😝 trapila som sa hadam 6 rokov po 1 porode s vahou-raz hore,raz dole.
@zofrinka Tak to je super vidis skusim aj ja ked budem robiť niečo podobne. Ja sladke nejem tiez minule som mala po 8 dnoch myslim bebe dobre rano ale len jedno malinke,mozno preto ide tak pekne dolu lebo si obmedzila sladke na ktore si bola zvyknuta. Ale ja moc ani nie,a obed papas normalny co je ci nie? Pripravujes si vsetko U1 myslim ten obed 😀
@luciapejkova málo???? Ja mám pocit, že furt do seba niečo pchám!!!!!!! Ale veľa pijem. Doobeda 1,5 l bylinkového rajca, alebo ochutenej dobrej vody neperlivej a potom už iba neperlivú minerálku, alebo "točkovú", tiež 1,5l. Každý deň minimálne toľkoto!!!!!
@luciapejkova nie, dnes som robila ten perkelt a k tomu cestoviny a tie sú U3.
@kaja73 Ano oni to tak davaju asi presne ako pises aby telo nehladovalo ale stale malo nieco a tiez si myslim ze lepsie pomaly ako rychlo lebo aj mne sa velakrat stalo ze vaha sla rychlo dolu a potom aj rychlo hore. Ostanem pri tom ako jem lebo v podstate nemam pocit ze sa prejedam a uz vobec nemam pocit ze jem vela zo skupiny U3 uvidim v pondelok na vahe ako to islo a ak velmi uboho tak potom to skusim zmenit 😉
@zofrinka No s tým mam pocit aj ja že do seba akosi vela tlačim i keď to vela nieje ked porovnam co som jedla predtým,teraz mam problem zjest zemlu a predtym som zjedla v pohode jednu a aj obed som sa vzdy musela napraskat a teraz tak normalne a mam pocit ze mi aj v pohode travi necitim sa poobede taka najedena prepchata co som predtym zvykla dost casto mat takýto pocit. Ked bude na vahe v pondelok - 2 kg tak to bude fajn a budem takto pokracovat dalej lebo to budu dva týždne a taký by mal byt ubytok priblizne na vahe takze budem aspon vediet ze to robim o.k. Ja si na zajtra planujem take nieco uvarit 😅
@qetinka no mala som dost boli vsetci traja rok po sebe,ale apson som nemala kedy priberat 🙂 s tretim ked som bola tehotna som pribrala len 7 kg a vazil 4kg 🙂 ale teraz po 13 rokoch ,mysleli sme ze bude dievcatko
a pribrala som 18 kg,nenahanam sa tak ako pri tych 3 prvych lebo mi dost pomahaju starsi aj muzicek 🙂
maly je zas take celkom zalte dieta slnieckove,kym nezajde za mrak hihi sa smejem ze este jedno asi by som potrebovala aby som zvysila obratky 🙂 do tavre nevyzeram tucna ale brucho mi zostalo a prsia,co mojmu samozrejme vyhovuje hihi ,takze hlavne z brucha potrebujem zhodit 🙂 ale s vami to zvladnem 🙂 🙂
ja sa neviem donútiť viac piť...pijem najviac len čistú vodu, tak asi len 1,5l zvládnem len tak-tak....už som si aj dala do fľašky nech vidím koľko ešte, ale nejako mi to nejde....zato kávu by som pila stále 😉
ako to robíte vy?
@guppka aj ja mam problem s pitim,davam si cistu vodu s vodovodu s citrob´nom a melisa listky mam v zahrade,alebo matu ale urobim si za krcah ale nikdy ju poriadne nevypijem 🙂 uz len tak nasilu,ale ked cvicim tak zas nie je problem ,len keby sa mi viac chcelo 🙂
@datelinka5 aha, to je dobrý tip s mätou, skúsim, rastie mi ako burina...mne veľmi chutia tie rajec bylinka minerálky, len je tam tuším cukor....
Ešte baby niekto pisal že sa meria pod prsiami ten pas???? to všetky ste tak merali pod prsiami? Nemeria sa nahodou hned pri pupku ? 😲
@luciapejkova ja som merala cez pupok, možno aj každá meriame ináč, podstatné ale je, že budeme po týždňoch vidieť, že to ubúda. 🙂
@luciapejkova asi si zle precitala oni pisali tusim ze pod prsami sa meraju a nie cez prsia aby videli kolko im ubuda nie zprs ale z obvodu a pas sa meria podla mna v najuzsom mieste,segra bola krajcirka tak podla toho viem,niekto ma vyssie niekto nizszie pas 🙂
@datelinka5
@guppka aj ja mám problém s pitím, niekedy som pila nalačno takmer 0,5 l a išla som do práce, raňajkovala som až tam. Teraz, keď som na MD, tak mám s týmto akosi problém, ráno mi pitie nejde a potom mi ten pol liter chýba. V posledných dňoch to riešim tak, že sa snažím si čo najčastejšie dať aspoň 2 dcl pohár, aby sa mi to počas dňa nazbieralo do 2l. A kávujem tiež vo veľkom, často kávou zaháňam chuť na sladké, hlavne poobede. Tak pijem mini kávy v šálke, niekedy som pila vo väčšom pohári 2 do dňa, teraz si dám v šálke alebo mám také mini hrnčeky z Izraela, niečo okolo 1 dcl, tak dnes som mala už 3. A celkové množstvo kofeínu bude rovnaké ako keby som pila 2 veľké.
baby poznate to ked ste zalubena a vas rozum hovori nie a srdce ano 🙂 🙂 tak je to u mna lenze zaludok krici uz mam dost a oci este ,este 🙂 preco nie je rovnaka harmonia 😨 na obed som si nedala cukinu ale pekne
kuracie prsia zo zemiakmy a neodolala som bebe keksy za tym s caro kavou bolo to sice o 12,ale bolo 🙂
nabrala som si menej ako past obedu a predstavte si este som tam napratala predsa tu caro s bebe,ako to je mozne 😕 teraz si idem dat cukinku sbielym jogurtikom 🙂 papa
@datelinka5 tomu ver, že to snami zvládneš, veď sme tu jedna pre druhú!!!!
@datelinka5 pretože žalúdok má schopnosť roztiahnuť sa do päťnásobku svojej veľkosti!!! 😒
@datelinka5 myslím, že keď do večera odoláš ďalším pokušeniam, tak je to v pohode. Ja som prišla na to, že radšej si "rýchlo" niečo ešte sladké zobnem hneď za obedom, aj keď po 12. Ja mám stále po obede na niečo chuť. Tak ak už musím, tak radšej hneď za obedom ako keby na to vkuse myslela a odolávala a potom o 5 spráskala aj..... Samozrejme nie za každým obedom si dám.

@decembrovka77
@emily_666
@luciapejkova kočky, jasné že by som sa na jej mieste nestresovala, ale čo konkrétne by ste jej neodporučili z nášho systému stravovania ? 😨 ja som práve za, však to neni diéta a ak sa bude cítiť ako krásna maminka popri tomto stravovaní, tak určite to prospeje aj bábu 😉 😉 😉 čo vy na to ?