icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

datelinka5
21. júl 2011

@zofrinka juj ved to sviniar jeden co sa ma co roztahovat a potom utlaca chudence druhe vnutornosti 😠 😀

guppka
21. júl 2011

@datelinka5 smarti ...ja som bola zvyknutá po večeroch chrumkať nejaké oriešky, ale teraz sa satočne bránim a ke´d už mám veľkú chuť, tak pochrumkám, len máličko, za pol hrste, do tej 12 😅 no však toto, ten žalúdok, budem na to pri jedle myslieť, že len zovretá päsť 🤐

elina313
autor
21. júl 2011

@luciapejkova jááááááj slniečko, však čo sa obhajuješ 🙂 🙂 🙂 však si nič zlé nenapísala, ale ja nevidím problém v tomto stravovaní ani 7 týždňov po pôrode.... niektoré kočky majú depku z toho, že majú ešte kg z tehu, prípadne aj pred tehu, tak nech to skúsi, však je to zdravé, čo tu predvádzame 😀 😀 😀
😵

emily_666
21. júl 2011

@smarti

kedysi som niekde čítala, že ak vypijeme kávu, tak nám to v tele vezme rovnaké množstvo vody, čiže kávu by som nepovažovala za tekutinu, naopak ešte viac vody treba vypiť

dida84
21. júl 2011

Ahojte dievčatá,
dnes som vyskúšala vyprážať rybku v trojobale: celozrnná múka, vajce, pšeničné otruby. Nie je to sice tá dobrá klasika, ale mne to chutilo. Dokonca aj malý zbúchal jednu celú rybku. Som zvedavá, čo povie manžel, keď príde z práce. Myslím, že to ohundre... ☹ On nie je veľmi na tieto zdravé jedlá. Ale takto vyprážanú rybičku môžme až do 15:00. Dnes som teda jedla takto:
R: musli s banánom a biely jogurtom, D: nanuk (doma robený-banánový kokteil sme dali s malým do formičiek) 🙂 , pol pomaranča, O: šošovicová polievka a cca za pol hodku rybku so zemiakmi a uhorkovým tzatziky šalátom
Na večeru som si odložila trošku varenej šošovice a upečiem si narýchlo ryblo len tak v korení...
Ozaj a ešte k tej zápche - keď som istý čas držala Dukanovu diétu, tak tam odporúčali, každý deň dať si do jogurta ovsené otruby 2 lyžice... Ja si občas dávam tie pšeničné otruby... 😉

kaja73
21. júl 2011

@dida84 Chutny jedalnicek 🙂

emily_666
21. júl 2011

@elina313 @decembrovka77
jasne že ju tu vítame, myslela som to len v tom zmysle, že ja som popri malom nestíla prvé 4 mesiace vôbec nič, bola som rada, keď som sa o 11hod naranajkovala, o nejakom zdravom varení nebolo ani reči.
ale ak máš decembravka77 bábenko, ktoré krásne spinkáva a neni s ním problém, tak kludne chudni.
toto je systém jedenia, ktoré sa nevyhýba žiadnemu jedlu, čiže nebudeš o nič ukrátená.

zofrinka
21. júl 2011

@emily_666 káva sa nepočíta do pitného režimu, lebo káva ODVODŇUJE!!!!!!!

smarti
21. júl 2011

@emily_666 jasné to viem, ja som len o mojom pití písala. To viem, že káva nerovná sa tekutina. Mala som kolegyňu, ktorá do dňa vypila asi 5 káv v 3dcl pohároch, jeden pohár čaju a polievku. To boli jej všetky tekutiny. A tvrdila, že pije dosť. No a potom sa divila, keď začala mať zdrav. problémy, že prečo. S tekutinami som bola niekedy na tom lepšie ako teraz, naozaj nebol problém 2,5 l. Teraz napriek tomu, že ešte kojím tie 2 litre doslova ťažko zbieram a káva sa tam samozrejme neráta. Ale keď som vás stretla, tak sa lepším. 😉

elina313
autor
21. júl 2011

@emily_666 @luciapejkova, kokso baby normálne vám závidím, ja som si práveže všetko pekne stíhala, kým bol malý, od pol roka, to ide viac a viac dolu vodou...strašne je závislý na mojej pozornosti, nemôžem nič robiť bez toho aby sa po mne neštveral a najhoršie je, že si zo mňa robí cumlík 🙄 🙄 🙄
och... !!!

smarti
21. júl 2011

@dida84 z čoho robíš banánový kokteil? Banán a mieko?

smarti
21. júl 2011

@elina313 aj ja slúžim ako cumlík, asi nás tu je viac 🙂 🙂

emily_666
21. júl 2011

@elina313
ja si to užívam až teraz, keď má 15 mesiacov, občas je hrozný (očné zuby lezú už 3 mesiace !!! svinure), ale podstatne lepšie ako kedysi
predstav si: 45 sa kojil, potom hodinu pišťal a potom minimálne polhodinu zaspával, na fitlopte - lebo inak to nešlo, spal asi 40 min a celý kolotoč odznova, bŕŕŕ

dida84
21. júl 2011

@smarti áno z banánov a mliečka a trošku cukru... Mne by tam síce nechýbal cukor, ale chlapi si ho pridávajú... Včera sme takto robili zo zamrazených ríbezlí a mlieka... Dala som si na olovrant, ale ja bez cukru... 😉

dida84
21. júl 2011

@emily_666 presne to poznám... tiež sa Samko kojil stále a zaspával na fitlopte ako jeden a polročný... Dokonca ani v noci som sa nevyspala, lebo bol na mne stále prilepený a nie len keď bol bábätko... 😉 Tiež som bola ako cumlík... 😀 😀 😀

elina313
autor
21. júl 2011

@smarti niéééééééééééééé práve si mi úplne zrušila ilúzie, že po roku 😀 😀 😀 to prestane... ale tiež tak často ako u nás ? On už keď ma zbadá, tak už mrnčí že chce a v noci aj 10 x a nepustí a nepustí... však ja sa už pred ním schovávam a dnes v noci som sa zaprisala, že to bola posledná, že sa sťahujem a muž nech si robí čo chce s ním, však ma to aj bolí, čo on sa nie a nie odsať ☹
@emily_666 jéééééjda, tak toto som nepoznala...NAŠŤASTIE, zato teraz mi to pekne vynahrádza 😠 😠 😠

zofrinka
21. júl 2011

dievčatká, zatiaľ sa s Vami lúčim, idem cvičiť!!!!! Večer sa zas ozvem!!! Ahojkyyyyyyyy 🙂 🙂 🙂

luciapejkova
21. júl 2011

@elina313 Ja som sice nekojila ale maly sa mi budil na mlieko do dvoch rokov a 4 mesiacov a poviem Ti to bola hruza a zase dcera ta od roka v noci spala no cez den toho naspala 30 min.a potom si asi vies predstavit aka bola milucka 😠 . Takže preto som jej pisala že to musi ona zvazit ako na tom je. Malý ten bol sice o nieco kludnejsi tak do roka ale ako vravim s tým spanim to bola hruza v noci a aj je a cez den je to nezastavitelne dieta,takže ja som si už ChvalaBohu odrodila 😀 ale aj tak Ďakujem že su obe zdravé aj keď sa malý narodil o 7 týždňov skôr,takže nech sú aké su sú naše a ja ich preto milujem a fakt si vážim každučký deň keď sú zdravé! 🙂 😉

tiffanka
21. júl 2011

@datelinka5 ...ja som tiež pri druhej dcérke pribrala len neuveriteľných 7 a tiež mala z toho ona 4 kilečká...nechápko 😔 ..a pri satršej som pribrala krááásnych 20 / z 58 na 78/..no a do tretice to bolo +16, z ktorých mi 13 zostalo 😢 ...ale už vlastne nie 13-nááásť 😀 ...veď Norbík priložil ruku k dielu 😀

tiffanka
21. júl 2011

@luciapejkova ...to asi nie pááás 😕 ...to namiesto merania cez prsia, nie?

tiffanka
21. júl 2011

@smarti
@elina313 ...pridávam sa...podobne 😉 ...cez deň ináč ani nezaspíme... no a večer tiež..a párkrát za noc takisto 😀 ...uf! Čo s tým baby spravíme? Či asi nič... 😒 ? Ani vaše ratolesti nepoužívajú riadne cumle a fľaše?

tiffanka
21. júl 2011

@elina313 😀 ...žeby som sa aj ja zdekovala zo spálne? 😀 Ale to by bol cirkuuuuuus...Pobudil by aj susedov naokolo... 😀 ...U nás sa už drahý ani nedvíha, keď zmrkne, lebo kým zvykol sem-tam prejaviť takú iniciatívu, tak malý to proste vycítil, že je to on a nie ja...zo zavretými očami a po tme revaaaaaaal....až som to nevydržala ... a pre pokoj a ticho v rodine.. som sa odhalila 😀 ...A teraz ma niečo napadlooo! 😀 Mladšia dcéra ma minule prekvaila normálne... tak po večernom kúpaní už nasledovalo mierne mrnčanie...únava z celého dna sa u Kubka prejavovala...už sa len domáhal jedného, ved viete čoho 😀 ... a Vlaďka, že: " Chcem sa z teba napiť, šaty odhoď preč...." 😀 ...iste poznáte...od Elánu - Voda...Tak to sadlo ako riťka na šerblík..sme sa všetci smiali 😀 Sem-tam tie naše deťúrence zapotia slušné výroky 😉

lubinka26
21. júl 2011

ahojte
tak ja som dnes jedla R: jeden kusok chleba + rybaci salat, desiata - bebe dobre rano extracerealne 3ks, obed zapecene kuracie stehna z cukinou, smotanou a syrom, varene zemiaky + kysle uhorky, na olovrant bude melon a coko puding a na veceru, to co na obed, ale bez zemiakov.

bola som dnes v obchode a kupila som cukor, muku a jeden coko puding 🙂

@decembrovka super, nasla si. prepac, uz som nemohla odpisat. a kde si ty tucna??? 😲 ja uz mam potom co hovorit? 😠 pisala som ti v nasej teme, ze su update menu a to by bolo podla mna ako stvorene, ked mas teraz taky frmol, chod kuknut 🙂

inak pytala som sa v predajni na melon a ze vecer nie. ale zas je to zelenina a vsetka zelenina sa moze cely den... a tvrdila mi kocka, ze mozem aj gulas do vecera, ak si vyberiem zemiaky. ved sa tam varili, to nevadi?

lubinka26
21. júl 2011

jaaaaj nepiste, ake su deti zleeee 😀 😅 ja mam doma anjelika, co od 2. mesiaca spi celu noc, stale sa rehoce, je strasne spokojne babo. v 4. mesiacoch mala 7,5kg a to len kojim 😀 😀 😀 vsetci ma strasia, ze ked je teraz taky poklad, tak neskor bude ako cert 😖 vidim, ze na tom nieco bude 😒

datelinka5
21. júl 2011

@lubinka26 asi na tom nieco bude ,lebo ti moji boli certi maly a teraz mam naozaj z nich radost 🙂 viete si predstavit 3 po sebe cize 3,2,1 🙂 jedneho som kojila ,druheho nohou v koci hontrlala a treti mi bol odzadu na chrbte zaveseny 🙂 a ked sme sli do poradne najmensi na rukach a ti dvaja sa ma drzali jeden o jednu nohu ,druhy o druhu ani krok som nemohla spravit 🙂 ten stredny bol najhorsi ziarlil na najmensieho a nikto sa nahno nemohol ani pozriet hned blacal a plul 😀 kolkokrat som si vravela preboha co to je za dieta,teraz sa najlespie uci ,je zlaty ,ale vsetci 3 dobre mi padne ked povedia mami pod ideme si niekde sadnut ,alebo mi donesu kyticu ruzi,uz su getlmeni 🙂 teraz ked vidia maleho ako sa jeduje,hovoria mami to ja mi sme boli taky ?
vravim este horsi 😉 ako si to zvladala ???ani uz sama neviem 🙂 🙂 🙂 ale je to krasne ked vyrastu a mate s nimi dobry vztah,vlastne som mlada mamina 🙂 🙂 taka stale v puberte s mojimi pubertiakmia este ked schudnem ..pani aky budu na mna pysny !!!! 🙂

lubinka26
21. júl 2011

@datelinka5 obdivujem zeny, co maju 2 deti a nieto 4 a este chlapcov 🙂 muselo to byt velmi tazke...
fakt, klobuk dole 🙂

vanillaice
21. júl 2011

Dievcata chcem sa opytat do kedy mozem jest Corn flakesy?

happysmile
21. júl 2011

cavte kočeny!!!! konecne sa hlasim 😀 boli sme v Dubline, tak som nemohla na net. poslusne hlasim, ze som nezhresila. ale pokuseniiiiiiii, jezis maria. mm skocil aj do Slov. obchodu a tie sloveske rozteky a tenderky a sojove tycinky a.... vlastne vsetky tie Slovenske dobroty sa tu teraz na mna vyskieraju 😒 opice jedny... ale odolam 😉 ved ked som to zvladla doteraz. ale nechcite ma vidiet rano 😀 😀 😀 hlava bude v skrinke strcena asi az do 12 pokial budem moct cukry 😎

neskor vas docitam, co mate nove...

happysmile
21. júl 2011

prosim vas kam patri treska??? ta su tu tiez na mna usmieva.... keby som si ju dala s ryzovym polystyrenom to by som asi porusila, ze? kočky napiste mi prosim ze je to U1!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

lubinka26
21. júl 2011

@happysmile jeeej, tak si to vydrzala 🙂 muselo to byt veeeeelmi tazkeeee 😅 sikula
no je tam majoneza, tak zrejme to nie ju U1

zajtra budem robit segedinsky. ked dam lyzicu hladkej muky a lyzicu update muky a dam10% kyslu smotanu aj 10% smotanu na varenie. bude to U1?