Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@pondelnicka nemaj obavy, že by si bola nevzdelaná!!! Ja som o piatej ani šiestej chorobe tiež nikdy nepočula.....a to mám už druhé dieťa a psssst......som zdravotná sestra....takže pohodička!!! 😀 😀 😀
@zofrinka tak dnes máš super deň, aj malá je v poriadku, aj váha ukázala krásne číselko, ešte keby slnko svietilo...
@datelinka5 no nepripadáš mi, že by si mala 25 kg navyše, ale však Ty vieš 😉
Inak, idem sa priznať!!! Od samej radosti, že malej nič nieje som zožrala dva kúsky čokoládovo smotanovej rolády!!! Maminka mi ju tu nechala v nedeľu, dodnes som odolávala, ale dnes som zhrešila!!! Priznávam sa a idem ďalej!!! Aj zajtra je deň!!!!! 😀 😀 😀 😀
@pondelnicka no tiež by som to nenazvala nevzdelaná...ja som do roka vedela o dieťatku len toľko, čo som sa dozvedela z časopisov o deťoch a to nie vždy sú až tak objektívne informácie, však @kaja73 😉
Ešte raz vďaka baby za info, niekedy sa fakt cítim ako totálne neschopná mamina.... 😒
Len tak medzi rečou, ja tiež zňuchávam, čo by som si zamaškrtila, tiež čakám návštevu... Počúvajte, nezdá sa vám, že to máme všetky nejak v rovnakom čase??????? To sme dobrá skupinka, ešte aj červenú návštevu máme naraz.... 😀 😀 😀
no ja ako som predtala kojiť pred dvoma týždňami, tak ma stále pobolieva brucho ako pred, tak to už asi tiež dostanem!!! No, nemusela by som ešte, bolo to pohodlné bez toho!!!!! 😒
@pondelnicka lenže ja ju čakám a ona mrcha nechodí 😠 😠 😠 čím sa viac stupňujú moje chute !!!
musím ísť odtiaľto, lebo zrheším... keď vidím, že sme viaceré, tak sa necítim až taká vinná 😀 😀 😀
@zofrinka Tak sme trochu koleginky-ja som povodne decka sestra,ale potom som sla na vysku-spec.pedagogiku a tak som sice 12 rokov robila v zdravotnictve,ale s fetakmi ako pedagog a teraz takmer 2 roky s detmi autistami.Ale medina ma strasne bavi aj mm je lekar,tak ja si studujem co sa da. 🙂
@teri3 vies ani ja si niekedy tak nepripadam ,ale vaha nepusti 🙂 😀 uz som skusila aj digi kupit ci neklame ta normlana ,ale veru nie 🙂 🙂
@elina313 presen tak aj ja som v tomto stadiu averu si dam o 15 aj bebe keksy s caro kavou 🙂 🙂 nie kazdy den zas samozrejme,ale vcera a dnes po precitani knihy uz nie,cukor brrrr 😝
Ahojte!!! takže dievčatá, práve som sa vrátila z Norbiho obchodu, minula som tam 20evri 😅 pýtala som sa na ten eidam, že vraj záleží na výrobcovi a o tuk tam ani tak nejde ako o všelijaké prímesy, ktoré sa všade pchajú...ľudkovia tam boli strašne zlatí, pánko hovoril hlavne o glykemickom indexe, všade mi hneď povedal koľko má ktorá potravina G.I. , čím nižší, tým lepšie, že obyč.cukor má 60 a ten ich lacnejší má 4 a ten drahší 0. no a tetuška mi vravela, že ak chcem schudnúť je lepšie zo začiatku vylúčiť úplne sk.U3 🤐
Dievcence, ja som dnes pozerala v obchode zlozenie vsetkych keksov "Bebe dobre rano" a kazdy ma na prvom mieste napisanu psenicnu muku vyse 40% a dokonca aj cerealne maju 30%. Psenicna muka je biela muka, nie? Alebo to viem zle? Lebo potom by sa tie kekse nemali jest hocikedy pocas dna. Do ktorej skupiny patri psenicna muka, do 1 alebo do 2. V knihe som nasla len psenicnu krupicu a ta je 2. Odpovede poprosim s @. Dakujem.
@zuzulienka28
no každá obyčajná múka je U3, cereálna U2, aspoň myslím
Ahojte, prave som zhresila zltym melonom 😀 😀 😀 dnes mi ide karta 😀 😀
no ja urcite nevylucim U3, kludne budem chudnut dlhsie, ale to by som sa uz trapila. a ja len kojim, tak nech som kludna 😀
@guppka presne aj mne to tetuška v obchode včera povedala že ak chcem schudnuť mam vylučiť U3 😝 😝
@emily_666 Aj ja tak viem,že jedno aky druh muky-ci psenicna,spaldova, ale ide o pomletie muky-teda celozrnna je U2 a jemne pomleta je už U3-lahsie a rychlejsie sa uvolnuju cukry z najemno pomletej muky-teda inzulin z nej stupa raketovo.Aspon ja som to takto pochopila-opravte ma niekto ak je to zle.A ked sa k muke-jedno akej- prida ta od norbiho v pomere 50 ku 50,tak spravi z každej muky U1-vraj.
@pondelnicka 😀 😀 😀 😀 no ja mám teraz tiež návštevu.. 😀 😀 volám ju mrcha 😀 😀 😕
babenky dnes som si urobila fajnu veceru,chlapi chceli vyprazany syr a cukinu a kedze vecer by sa uz vyprazane nemalo ja som si nakrajala cukinu na kolieska ,opiekla na oliv. oleji a na kazde som dala platok sunky a mozarellu a este som nechala zakryte na panvici kym sa syr neroztopil,bola to mnamka 😉
Baby, zasa od veci otázka, dokedy ste deťom prevárali kojeneckú vodu???? Dnes som akosi pozabudla prevariť a malá už potrebovala papať, tak som jej ju len prihriala.... Stalo sa mi to prvýkrát, ale v rámci toho ma napadlo, dokedy prevárať???? 😉
@pondelnicka ja som kojenecku neprevarala. Napr.Lucku uplne neperlivu davam a v pohode 😉
podla mna netreba ked už začneš prikrmovať lebo už to nieje sterilne,takže ja už ani nesterilizujem flašky. Pri prvej som steril.do roka 😀 😀

Ahojte kočky,
nejaký čas som tu nebola... nejako nestíham... manžel má dovolenku, tak väčšinou niekam vždy vypadneme... včera som si bola po dlhom, dlhom čase zaplávať... dala som 8x25m... v pondelok som sa neodvážila, takže tabulečka ostala prázdna... teraz už sa ani nebudem, lebo mám pred menzesom... 😀
Všimla som si, že ste tu rozoberali tú 5-, 6-tu chorobu... akurát mi písala kamoška, že jej malý je celý vyrážkový a vraj je to vírusové... teda očakávam, že to možno aj náš chytí, keďže sme boli s nimi v kontakte... tiež som ostala vyplašená... čo všetko ešte môžeme očakávať... ešte som o tom nepočula, tak som tiež hneď pátrala po nete...
Čo sa týka stravy... držím sa pekne... no neviem, ako to zase dopadne cez víkend... ideme do Maďarska a určite nejaký prehrešok bude... 😀