icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

zuzulienka28
30. júl 2011

@pondelnicka diki za odpoved. Este by som mala dalsiu otazku. Keby som zeleninu pripravovala v parnom hrnci, teda aj zemiaky aj ryzu (neviem ci je to mozne) tak by patrili do U1?

groanka
30. júl 2011

@datelinka5 ktoru knihu mas - rok vydania myslim. ak nie je tohtorocna tak mas tu starsiu. teraz vydal knihu doplnenu o nove poznatky

pondelnicka
30. júl 2011

@zuzulienka28 Myslím, že pri zemiakoch a ryži je jedno ako pripravuješ, ide o obsah škrobu, čiže nikdy to nebude U1. Zelenina je tiež rozdelená, napr. kukurica, hrach sú dvojky. Kel, kapusta, špenát...zas jednotky... 😉

zofrinka
30. júl 2011

@zuzulienka28 presne tak, všetka zelenina okrem kukurice, hrášku a zemiakov je U1. Ak ju tepelne upravuješ, máš ju variť/dusiť iba krátko, čím dlhšie ju varíš, tým viac sa zvyšuje glykemický index. Aj v pari ju môžeš pripravovať, ale zemiaky budú vždy U2, to jej jedno, ako ich varíš!!! Aj surové... 😀 😀 😀

zofrinka
30. júl 2011

Inak bambuľky ja sa dnes držím!!
R - vianočka s maslom a káva (zas a opäť... 😀 😀 😀 )
O - zabíjačková kapistnica s cereálnym rožkom (ale bola vynikajúca, samé mäso, žiadna mastnota.....no mňááám)
O - idem si dať biely jogurt
V - asi znova praženička, nejako mi včera zachutila!!!
A pijem a pijem a pijem!!! Aspoň sa snažím!!! Idem sa aj teraz napiť, aby som to nezanedbala!!!
Aby bol v pondelok čo najlepší výsledok!! Aj na váhe aj na cm!!! 🙂 🙂 🙂

teri3
30. júl 2011

@martinka1981 no veru, si nejaká nabrúsená 😀 . Ja som to tu už dávnejšie komentovala, že sa mi veľmi nevidia tie vločky a polystyrény, lebo obsahujú dosť sacharidov...ono nie je zlé mať doma aj nejaké energetické tabuľky potravín a vedomosti o GI tiež nie sú na zahodenie, potom rozumieme tomu, čo robíme 😉 . Neboj Maťka, bude lepšie 😎

@zuzulienka28 cukry...dosť jednoduchý názov, ale nie je to len sacharóza - cukor repný, teda nevhodný, ale napríklad aj laktóza - teda cukor z mlieka, fruktóza - ovocný cukor a isto aj veľa iných, však asi si už niekedy čítala pojmy dextóza, maltóza a podobne...aj ovocie a zelenina U1 obsahujú sacharidy, stačí pozrieť energetické tabuľky...ide o to, ako rýchlo sa uvoľnia do krvi 😉

sweetrenata
30. júl 2011

VY se máte s těmi vašimi prodejnami 😒 ...já tu neseženu ani knížku 😀 Jinak ode dneška v tom s vámi jedu na 100%, jen se v tom asi budu chvíli koupat 😨

tiffanka
30. júl 2011

@teri3 nie,niee...smiechom sa priberáááá 😀 😢 😀

datelinka5
30. júl 2011

@tiffanka tak preto ja nemozem nikdy schudnut,lebo sa rehocem 😀

tiffanka
30. júl 2011

@datelinka5 😀 😲 ... sherlok holmes 😀
Tak viete čo, baby? Akurát som docvičila tie tri časti cvičení s Rékou, čo som sem včera hodila linky...a normálne mi to dalo zabrať, pot mi cícerkom po chrbte stekal 😀 / každé som si dvakrát zopakovala/. Mi bolo smiešne, že mne robilo problém aj správne dýchať..a ona vkuse do toho vládala kecať 😀 😀 😀 ...no, proste profíčka 😉 Ale je to dobré..teda bude to dobré o pár dní 😉 a potom som si ešte zumbu, že sa trošku povrtím...ale nevydržala som sa na seba pozerať...to boli pohyby! 😲 . Pohyb je SUPEEER VEEEC!!! 😉

datelinka5
30. júl 2011

@groanka mam rok vydania 2006

teri3
30. júl 2011

@zofrinka ja dnes zaváram a poctivo si pritom popíjam vodičku, zakaždým si spomeniem na Teba a tie Tvoje slovíčka...ABY BOL V PONDELOK ČO NAJLEPŠÍ VÝSLEDOK!!! 😉 😎 Myslím, že Ty nás zase ohúriš dákym pekným úbytkom, ale verím, že každá budeme mať míííínusssssssssssssssssssssssss

pondelnicka
30. júl 2011

Práve som urobila geniálny objav...Tá osmička bolí jak fras, celý deň si dávam teplé obklady, lieky nechcem, tie mi pri predchádzajúcich bolestiach nezaberali. No a práve som od zúfalstva až tak klesla, že som Nelinke šlohla z gelu na zúbky... A on tušim zaberáááááá.....Teda, cítim to stále, ale podstatne menej a dokážem sa aj usmiať.... 😀 Juchúúúúú

martinka1981
30. júl 2011

@teri3 no bola som konečne vonku a vyžalovala sa jednej kamoške tak mi je lepšie.
Poobede som dala hodku aj pol spanku s deťmi 😀 ale spať sa mi chce stale. A to mam robotu do firmy,koniec mesiaca tak faktury a vyučtovanie 😖 . Ale zhrešila som teraz večer,u tej kamošky som vypila pol šalky čaju s cukrom 😝 aj tak nechudnem 😀 😀
hladna som jak pes,žvachlem jablko ale z toho sa asi nenajem tak neviem čo si dam 😖

Dnes som si holila nohy ,teda cela som bola v sprche a staršia mi asistovala a hovori: maminka ma velku riťu,jasne že v tej svojej reči. 😀 dobra bola,noo.

mamisqva
30. júl 2011

Ahojkajte,ja som zase smutna lebo som dnes neposluchala.Vcera ma svagrinka pochvalila ye som schudla a ja hrdinka uz strasne sebavedoma dnes somto pokafrala na plnej ciare,stale smo nieco mlskala ☹ ☹ ☹ No nic ved v pondelok bude den D a bude nonono.

mamisqva
30. júl 2011

@martinka1981 malinka je zlata,ja tak kazem starsej dcere ma 12 rokov,ze ked ma uvidi jest nieco co nemam ona uz vie priblizne do kedy sa co moze tak ma ma upozornit a veru tvrda je"Mara to uz nemôzes" 😎

mamisqva
30. júl 2011

Ja nezvladam vikendy stale to porusim!!!!!!!!!!!! 😖 😖 😖

mamisqva
30. júl 2011

@teri3 a co zavaras???uhorky???uhorky???

smarti
30. júl 2011

@mamisqva hlavu hore, ja som to už včera domrvila úplne. MM mi doniesol pizzu, ktorú zbožňujem, tak som ju jedla o 8 večer. A povedala som si, že keď som to dokafrala, tak nech to stojí za to. 😉 A ja blbá som ešte za tým zjedla asi 4 pečené buchty. A červené víno. Ešte dnes ráno som bola najedená. Ale dnes som sa držala, ale cítim sa nejaká nafúknutá. Cítim, že tento týždeň som nedala dole ani gram, ale sa ani nedivím, dosť som porušovala čo sa dalo. Ale nevzdávam, idem do toho ďalej. Teraz sa ešte idem trochu pokývať, lebo som lajdák ani jeden brušák nedala tento týždeň.

teri3
30. júl 2011

@martinka1981 aké nechudnem!!!! už aj to zase odvolaj !!!!! chudnem, cítim sa skvele, vyzerám lepšie - natočiť na záznamník v hlave a púúúšťať donemoty 😀

@mamisqva áno a ešte slivky 😉 . Vždy si spomeniem na tú pesničku, čo spievali tuším kopytovci - dojiť - a tam sa spievalo: Zavolaj farára! Nemóže, ten teraz zavára 😀

baby, keď ste hladné, tak nejedzte len burinu!!! Treba dať dáke bielkoviny, to dobre zasýti - mäsko, vajíčka, syr, kvalitná šunka alebo párky, môže byť aj sójové mäso, tofu, alebo polysyrén s dákou tvarohovou nátierkou. Martinka, už si si niekedy hodila svoje jedlo do tej kalkulačky, čo tu už asi dva krát dávala elina? Možno papáš ozaj málo a nechudneš. No a zdá sa, že Tvoje telo má šok, už si prespatá 😀

teri3
30. júl 2011

@mamisqva @smarti zdá sa, že to vnímate stále ako diétu, keď tak často "ulietate" - treba preštelovať búdku 😀 😀 😀

mamisqva
30. júl 2011

@smarti moja dakujem,vie co som ja dnes pojedla?u svagrinkej pizzu,chrumky,a pred chvilkou u svokry hranolky a pivko ze nech si odgrgnem a niejemi tazko 😝 😝 😝 a na cvicenie som totalny lenivec 😠 😠 😠 Ale svokrina 60 a malej oslava 1 rôcika je o mesiac tu tak musim zas bojovat asi od pondelka zas nanovo.KOLKATY krat to ja uz zacinam nanovo ???? 😲 😲 😲

mamisqva
30. júl 2011

@teri3 moj ja stelujem ale len co ma niekto pochvali tak je zas rozladena 😀 😀 😀

martinka1981
30. júl 2011

@teri3 kalkulačka? To musim pohladať do kelu!
Teraz som si urobila večeru lebo som fakt brutal hladna: na panvičku som cvrkla oliv.olej,na to hodila koliesko šunky,vajce,cibulu,papriku,rajčinu,osolila okorenila a nechala upiecť. Mnam.dam na to ešte asi parmezan a pustim sa do toho 😀

smarti
30. júl 2011

@teri3 veď hej...

zofrinka
30. júl 2011

@teri3 to neviem, tento týžeň sa mi nedalo ísť cvičiť každý deň a ani pitný režim som moc nedodržiavala, tak neviem.....ale snáď čosi ubudlo..... 😒

teri3
30. júl 2011

@mamisqva akože od pondelka??? Čo budeš mať zajtra zas dáke obžieracie orgie? 😀 😀 😀

@martinka1981 dobrú chuť 🙂 ja som práve dojedla - cuketa s vajcom a uhorkovo-cibuľkový šalát 😉

smarti
30. júl 2011

@mamisqva tak dobre, ideme nanovo, to sa podarí. Už aj hlavu prešteľúvávam...

kaja73
30. júl 2011

@mamisqva u mna to funguje naopak-ak ma niekto pochvali,tak mam o to vačši elan sa takto stravovat 🙂 -ja to nelubim a ani nechcem nazyvat, že dieta.Toto je životny styl-teraz som na seba prisnejsia,ale ked sa dostanem na svoju optimalnu vahu,tak pojdem sice tiež podla norbiho,ale doprajem si vačšie porcie a hlavne prilohu-tu teraz nepapam vobec-zemiaky a ryžu nejem teraz vobec a chlebik len pol krajcek rano.Toto proste musim vydržat,ostatne je v pohode.Potom si doprajem aj viac chlebika ,ale len rano a aj zemiaky a ryžu,ale len do 15h.Myslim, že sa to da,ak sa na to clovek nastavi.Faktom je že, odkedy nemam vykyvy inzulinu,tak ani nemam dako chute na sladke a aj porcie mi stačia male.Myslim si, že prave v tomto je pointa norbiho-ak nemas vykyvy,nemas take chute a nemusis sa ani dako ovladat.U mna boli tie vykyvy otrasne 😲 cim viac sladkeho tym viac som po nom tužila,cim viac chlebika,tym viac chuti nan bolo atd. Dnes mudrujem a zajtra možno pohorim 😝

teri3
30. júl 2011

@martinka1981 tu si vyrátaj aký by si mala mať energetický príjem http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/
a tu odhadom koľko si čoho pojedla http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...

@zofrinka ak si mala malé alebo žiadne prehrešky, tak isto je dačo dolu...ja sa priznávam, že dnes som neodolala a odvážila som sa, no aspoň tak aby bolo v pondelok, ono za dva dni sa zase nedá schudnúť kilo...či? 😕 😀