Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@elina313 eli to vyzera lakave,mnam 🙂
@qetinka 😉
spravim aj ja,možno zajtra.
omačku robiš z akeho syra?Ja niva a bambino a smot.na varenie a navrch kys.smotana. zješ trošku a si plna 😀
jaj, práve mi ide balíček od updatu, som zvedavá, aké tie mňamky budú
Kočky, ideme s manželom a Matúškom na túru 🙂 jupí do Karpát... teším sa... tak ahojte večer 😉
Tak som sa schuti dnes zasiama. Pri obede, ako na potvoru, všetok riad, ktorý používame sa umýval v umývačke. Tak sme jedli z rôznych misiek a lyžice sme mali presne. MM sa neušla, tak mu vravím, kľudne si zober moju, ja už nejem. A odpoveď bola "Radšej nie, nie že začnem chudnúť". Jój sme sa nasmiali.
@elina313...hovoríš mi z duše 😉 ...Ja mám tiež podobný pocit s tým pitím...niekedy mám dojem, že mu to moje mlieko nemôže stačiť, že proste pije málo...a UM nechce ani do úst zobrať...skúšali sme už viacej druhov , aj z fľašky bola ponuka aj z pohárika / lebo vodu pije len z pohárika, fľašu má hodenú v krabici medzi hračkami - na hranie 😀 / Veď ked počujem, že jeho rovesníci stiahnu ešte okrem dňa aj za noc 2x po 250 mlieka, tak mi je dosť ... My sme boli naposledy v poradni, ked mal 9 mesiacov a boli sme teraz ked mal 11-násť, ale Dr. mala dovku, tak neviem, či sa nevyberieme zajtra, alebo už len na rok pôjdeme.... Tak čo budeš robkať? ☹ Ja som si to predstavovala asi tak, že do dvoch rokov by som kojenie kombinovala s UM a potom od dvoch asi čerstvé z obchodu...Niekto to dáva už aj od roka, nie je to skoro? 😕
Mne to pride skoro davat od roka mlieko z krabice aj ked som pri malej davala od roka no bola to chyba moj nazor. A aj vidim rozdiel malemu davam doteraz Nutrilon a drzi sa mi uplne inak,take mlieko malu zahlienovalo od troch rokov ked nastupila do skolky bola stale ale stale chora a maly je na nutrilone a ja vidim rozdiel co sa tyka zdravotneho stavu a skoda ze ma vtedy nemal kto podporit v tom aby som nedavala kravske kazdy mi vravel joj ved uz davno moze atd ale teraz by som to robila inak presne tak ako pises tiffanka som za ze kravske mlieko rocnemu dietatku netreba davat. 🙂
@elina313
@tiffanka babenky ja tiez planujem od roka dat mlieko som sa potesila ze uz coskoro to ma soklo ze do dvoch ti kazala moja ma 10kg a ona sice v noci potiahne aj moje mliecko dost lebo vecer prsia naliate a rano prazdne pije aj8krat tak neviem ci jej to nebudem postupne sem tam nahradzat cajikom v noci a inak ja so tiez uvazovala nad mliekom z automatu radsej ako krabicove neviem BABO RAD.???
@luciapejkova tak vidis moja mne je to aj luto odstavit ju ked mam mlieko,len keby uz prespala v noci viac.Som si myslela ze ci nieje hladna ale to uz ma taky zvyk ze sp prebudi a musi mat didku podudka a spi dalej len je to aj 8 krat za noc.Ale to mi zas nestoji za to keby mala byvat chora radsej budem kojit .
@mamisqva @elina313 @tiffanka
no ja som malého prestala kojiť ked mal 1 rok, teraz mu dávam sunar. Mlieko som aj mala, len som bola dudlíkom, každú hodinu v noci hore, no des a hruza. Tak som si povedala, že jednoducho dosť a prestali sme zo dňa na deň. Nie som ten typ matky, čo jej vyhovuje, že dieťa príde a povie: mama, daj cici. 😉
Veď už je takmer všetko, takže aj obyčajné mlieko mu vyhovuje. Ak by to kravské bolo také škodlivé, tak by nás na tejto planéte nebolo toľko miliárd ľudí. Koľko rokov sa vyrába sušené??? Len marketing a reklama.
Na jeseň ideme na kravské. Domáce od suseda.
zabudla som, ten puding práškový z update, už som ochutnala. Čokoládový chutí presne ako bebe pudinček mojho malého. mňam
až na tú cenu 😝
@mamisqva
inak ja som skončiila s kojenim hlavne pre tie desne noci, ale nasmu ani umele mlieko nepomoho. Nas trapia zuby, uz od 6 mesiacov, jedny vylezu, dalsie su na ceste. hnusoby hnusne...
ale sestrenke mala po umelom hned ako zacali davat prespala celu noc, to je asi individualne.
@tiffanka
moj má 13 mesiacov a nespí celú noc, každé 2 hodky je hore. A to ide spať o 8 a už o 6 ráno budíček. Ale to je už fajn, ked mal pol roka, vstával aj o 4.30 ráno 😀
ale, posledné 2 noci prespal vo svojej postielke a bez revu, ked sa aj zobudil, hned zaspal, bože nech mu to vydrží, prosím.
moja mala vcera zaspala o osmej a spala do pol siedmej 🙂 ale zvycajne sa budi okolo 4tej a potom spi do 7mej. vlastne mi spi celu noc od 2 mesiaca.
viem, ze sa to neskor zmeni 😖
no a potom, že prečo nechudneme ?
@tiffanka zamiešam sa vám do rozhovoru, my tiež kojíme a o fľaši, cumli a podobných vymoženostiach Lenka nechcela ani počuť. Do pol roka som čisto kojila, potom som začala dávať aj vodičku a občas čaj, iba na lyžičku alebo pohár s náustkom, ale aj tak jej to moc nešlo. Keďže mlieka nemám veľa, tak po roku som chcela aspoň na ráno dávať umelé. Problém bol dostať do nej tú fľašu. Tak sme skúšali s lyžičkou, aby aspoň na tú chuť zvykla. A čuduj sa svete aj fľašu zobrala. Ráno, ale to som jej nesmela ja dávať, lebo mi to doslova vyhodila z ruky a začala pýtať cicu. Tak pár krát dal mm, párkrát babka a odvtedy je. Už je to niečo vyše 2 mesiacov. Vypije 200 ml. Keďže sme mali E. coli v moči, tak nás milión krát upozorňovali, že má veľa piť. Ale ona piť nechcela. Celý minulý týždeň som ju naháňala s pohárikom, naučila som ju na slamku, aby som do nej dostala čo najviac. A až včera mi konečne aj pekne pila, nie tak, že po jednom dlgu, ale že si poriadne upila. A rozmýšľam, že aj večer jej začnem dávať fľašu, nech si pomaly zvyká, snáď by som ju pomaly aj mohla odstaviť. Len si neviem predstaviť, čo by sme robili v noci, vtedy jedine cica zaberá. A špekulantke malej som dávala aj krabicové mlieko, aj kravské prevarené, ani do úst to nezoberie. Iba umelé. Dokonca ani krupicu a puding nechce, napriek tomu, že je to obrovský jedák a doslova sa treba pred ňou skrývať, keď jeme, lebo len stále hami hami.
@mamisqva
@luciapejkova
@elina313 asi pred dvomi mesiacmi tu išli diskusie v rámci mesiaca s nutradefence, či ako sa to volalo, že aké mlieko po roku. Išli sa tam baby "pobiť", jedne za kravské, druhé za umelé. Keď chcete, tak si to nájdite, ja som mala vtedy zdrav. problémy a vyzeralo to, že malú budem musieť odstaviť, tak som to vtedy dosť sledovala, ale nebola som z toho múdrejšia. Každý mal svoju pravdu. Mne ináč moja dr. vravela, že umelé mlieka sa vyrábajú na to, aby sa pili, tedy odporúčala radšej umelé ako krabicové alebo kravské. Zuzanku som nekojila, do roka a pol mala nutrilon, potom sme prešli na krabicové. Akosi som to vtedy až tak neriešila, teraz viac.

@martinka1981 dakujem za odpoved..no u nás sa po nich len tak zaprášilo..jedlo ktoré moje deti fakt môžu..a špenat je zdravý ako aj špaldova muka..som spokojna🙂))