icon

Oddelená strava

johaninka
21. júl 2014

Ahojky všetci čo ste zavítali do mojej diskusie, budem rada ak sa aj zapojíte. 😀 Viem že diskusii na tuto temu je veľa, ale vačšinou sú už neaktívne, preto som sa rozhodla jednu rozbehnúť 😝 Oddelenu stravu som držala asi cca 10 rokov dozadu, pekne som schudla, a dlho aj udržala, ale prve a druhe tehotenstvo mi lepili pomaly kilo za kilom a teraz sa idem pustiť do chudnutia znova. Je síce leto a to vačšinou nik nedrží diety ale prečo nie? Na pultoch je široka ponuka zeleninky a ovocia a v takom teple menej chutí a potom sa to skôr snaď 😅 odrazí na klesaní váhy.
Oddelenu stravu držím podľa Horeckej, alebo Kořinkovej. čiže princíp veľmi jednoduchý:

Živočíšna skupina: mlieko, syry (nízkotučné), tvaroh, jogurt (biely), vajcia, mäso
- Rastlinná skupina: chlieb, pečivo (tmavé), strukoviny, zemiaky, ryža, múka, sója, cestoviny (bezvaječné), vločky, sója, múka, med
- Zelenina
- Ovocie
- Neutrálne sú orechy, mandle, kakao, soľ, pochutiny a káva

Základné pravidlá pri dodrživaní delenej stravy sú:

- Rastlinná a živočíšna skupina sa nesmie kombinovať.
- Potraviny zo živočíšnej skupiny môžeme kombinovať len so zeleninou.
- Potraviny rastlinnej skupiny môžeme kombinovať so zeleninou alebo s ovocím(nikdy nie súčasne)
- Ovocie so zeleninou sa nesmie kombinovať.
- Potraviny s neutrálnej skupiny, môžeme kombinovať so všetkým. V živočíšnej skor menej v rastlinej akekoľvek množstvo.

Budem rada aj pridáte aj nejaké nové odskúšane receptíky ja sa budem snažiť tu hádzať moje výtvory.

Oddelená strava
johaninka
autor
25. aug 2014

juchuuuuuu parada super teším s tebou aj ja chceeeeeeeeeeem 😀

johaninka
autor
25. aug 2014

Moja večera

rýža so sojovými rezancami mňamka 😝

tamichloe
25. aug 2014

@johaninka striedas dni?bielkovinove a sacharidove?

johaninka
autor
26. aug 2014

@tamichloe Ahojky no ja mám do tyždňa 2 živočíšne a ostatne zeleninovo-rastlinné len ojedinele ovocno rastlinné

tamichloe
26. aug 2014

@johaninka ahoj..dakujem.ze si sa ozvala.....😉a ako dlho sa takto stravujes a kolko si schudla?..ja som ju drzala 14r dozadu a vtedy som dala dole 18kg a odvtedy som sa biackrat pokusala a uz sa medokazem tak zatat....ale vtedy som si dlho drzala vahu...uz som zufala..potrebujem dat dole 20kg..pokusam sa o paleo..no z tolkeho masa mi je na prd

johaninka
autor
26. aug 2014

@tamichloe včera som pozerala paleo a fakt je tam veľa masa ja nie som moc masový typ preto mi vyhovuje oddelená strava a jem viac zeleniny, zase diety že vyradíš chlieb cestoviny a múku je podľa mňa len dočasná keby som sa vrátila v pôvodnému stavu tak mám jojo efekt zaručený preto mi oddelená strava vyhovuje. Začala som asi koncom júla a mam dole 3 kilá, idem mi to pomalšie ale aj ja som držala oddelenú stravu keď som mala 16nasť čiže 15 rokov dozadu 😝 a schudla som vtedy na asi cca 63 kíl a bola som spokojná pri výške 162cm to nebol ideál ale ja som sa cítila v pohode nikdy som nebola štíhla ale teraz po pôrodoch a sedavej robote som pribrala na 80 kíl!!!!!! HANBA a teda dole som zatial dala 3 kilá sa rozhodla znova do toho pustiť..budem rada ak sa pridáš 😀 sem tam tu hádžem rady a receptíky a ak sa pridáš aj ty so svojimi skúsenosťami budem rada.

johaninka
autor
27. aug 2014

ďalšie kilečko dole jupíiiiiiiiiii 😀

Dnes živočíšny deň...ráno som jedla super šalátik, keď bude čas pošlem recept 😝

johaninka
autor
27. aug 2014

Tak baby určite ho poznate ale aj tak ho napíšem

v jednoduchosti je sila...idaelos na živočišný deň len tak pre zmenu 😝 nemusíme stale hamandeggsy jesť nie?

Krabí šalát s kukuricou

Treba nám:
Krabie tyčinky
Kukuricu
pochuťková smotama
pór

POSTUP:
na panvici krabie tyčinky pokrájané trochu popečiem, dám do misky, aj s pochutkovou smotanou, kukuricou a nakrajaným pórom. Do chladničky vychladiť

dobrú chuť

johaninka
autor
27. aug 2014
katkamaj
28. aug 2014

@petulos aj ja chcem mat tolkooooo...ale to ma caka este dlllllha cesta 😒

katkamaj
28. aug 2014

Tak caute kocky...konecne som si nasla troska casu na pisanie...zabehnem tu ale sa nestiham rozpiovat akosi 😀 tak s chudnutim som zacala aj ja, ale az tento utorok...skor sa nedalo 😀 😀 nasla som si na nete nejaku dietu...ja totiz musim mat predpisane co mam presne jest..inac je to v haji..zacnem si ubolnovat a uz z toho po tyzdni nic 😔 ☹ mala by to byt dele strava ale ked tak nato pozeram tak je to rozdielne s tym co drzite vy...uvidim ci nieco pojde dole...ale mohlo by, lebo davky su tam male 🙂

johaninka
autor
29. aug 2014

@katkamaj Ahojky, no ja som zase opak, ja nemožem mať napísané čo mám jesť a koľko, toto chcem rozhodovať ja...držím palce nech idu kilečka dole aspoň tak rýchlo ako idu hore 😀 😀 😀

Dnes mám živočíšny deň...a strášnu chuť na polievku poradíte????

tamichloe
30. aug 2014

@kukuc2 ja 18kg za 4mesiace

tamichloe
30. aug 2014

@johaninka vyvar...alebo vajickovu😉

tamichloe
31. aug 2014

@slobodnabaculka neverim,ze mas tolko kg......a ak tak len kvoli zdrav.problemom

tamichloe
31. aug 2014

Baby zajtra zacinam...rano dam akktualnu hmotnost po vykakani...vycikani... 😉

petulos
31. aug 2014

@johaninka k tomu krabiemu šalátu s kukuricou, nikdy neviem, či je kukurica zelenina alebo obilnina, a či môže sa kombinovať so živočíšnou skupinou. ako to je?

katia77
31. aug 2014

@petulos Kukurica je obilnina, a zial, nachadza sa v takmer kazdej priemyslene vyrabanej potravine ☹

petulos
31. aug 2014

@katia77 ano, ako aj sója

katia77
31. aug 2014

@petulos Presne tak, k tomu kukurica rovnako ako soja patria k najrozsirenejsim GMO zlozkam potravin ☹

petulos
31. aug 2014

@katia77 tak,tak. ja sa snažím kupovať maďarskú kukuricu, tam majú takéto pestovanie zakázané.

katia77
31. aug 2014

@petulos Tak ano, pokial mas overeny domaci zdroj, je to o niecom inom 🙂 A zvlast madari su znami kvalitou svojej kukurice!

johaninka
autor
1. sep 2014

@petulos Baby inač díky za upozornenie, ja kukuricu nepoužívam skoro vôbec, tento šalát som robila 1 krát a neuvedomila som si to, ale na nete som našla že kukurica je naozaj obilnina, som dosť prekvapená ale tak to je nič nemení na tom, že do šalátiku, namiesto toho dáme nastruhanú čerstvú mrkvu al. uhorky... 😝
Dnes mám kelovo-zemiakovú polievku a cestoviny s vareným karfiolom 😝

johaninka
autor
1. sep 2014

@tamichloe a vajíčková polievka je???? hoď recept 😝

tamichloe
1. sep 2014

@johaninka oprazis cibulku na oleji.....posypes c.paprikou..chvilu poprazis..zalejes studenou vodou...osolis....dasmletu rascu....nechas rozvarit...ked zacne vriet chvilu povaris....a pomaly vlejes2-3 rozslahane vajicka a miesas popritom....nechas este vhvilu povarit..dochutis a hotovo😉

johaninka
autor
2. sep 2014

@tamichloe Ďakujeeeeem 😝

johaninka
autor
3. sep 2014

Padajú mi nohavice supeeeeer 😝

zaujímavý recept som vyhrabala:

Bryndzové paleo halušky
Suroviny
* 1 ks karfiol
* bryndza
Karfiol očistíme a povaríme krátko v osolenej vode (ja mám radšej chrumkavejší). Scedíme a ešte horúci posypeme májovou bryndzou. Navrch môžeme dať pažítku, jarnú cibuľku a kľudne aj opraženú slaninku.

johaninka
autor
3. sep 2014

@johaninka Je to na živočíšny dník keďže mám ho dnes a aj karfiol v chladničke...už len bryndza mi chýba 😝

johaninka
autor
5. sep 2014

Baby až dnes som si robila paleo halušky a supeeeeeeeeer 😝 odporučam

johaninka
autor
5. sep 2014

Musím sa priznať, že niekedy, nie je to však často :D zhreším v živočišný deň a dám si kakao