Oddelená strava
Ahojky všetci čo ste zavítali do mojej diskusie, budem rada ak sa aj zapojíte. 😀 Viem že diskusii na tuto temu je veľa, ale vačšinou sú už neaktívne, preto som sa rozhodla jednu rozbehnúť 😝 Oddelenu stravu som držala asi cca 10 rokov dozadu, pekne som schudla, a dlho aj udržala, ale prve a druhe tehotenstvo mi lepili pomaly kilo za kilom a teraz sa idem pustiť do chudnutia znova. Je síce leto a to vačšinou nik nedrží diety ale prečo nie? Na pultoch je široka ponuka zeleninky a ovocia a v takom teple menej chutí a potom sa to skôr snaď 😅 odrazí na klesaní váhy.
Oddelenu stravu držím podľa Horeckej, alebo Kořinkovej. čiže princíp veľmi jednoduchý:
Živočíšna skupina: mlieko, syry (nízkotučné), tvaroh, jogurt (biely), vajcia, mäso
- Rastlinná skupina: chlieb, pečivo (tmavé), strukoviny, zemiaky, ryža, múka, sója, cestoviny (bezvaječné), vločky, sója, múka, med
- Zelenina
- Ovocie
- Neutrálne sú orechy, mandle, kakao, soľ, pochutiny a káva
Základné pravidlá pri dodrživaní delenej stravy sú:
- Rastlinná a živočíšna skupina sa nesmie kombinovať.
- Potraviny zo živočíšnej skupiny môžeme kombinovať len so zeleninou.
- Potraviny rastlinnej skupiny môžeme kombinovať so zeleninou alebo s ovocím(nikdy nie súčasne)
- Ovocie so zeleninou sa nesmie kombinovať.
- Potraviny s neutrálnej skupiny, môžeme kombinovať so všetkým. V živočíšnej skor menej v rastlinej akekoľvek množstvo.
Budem rada aj pridáte aj nejaké nové odskúšane receptíky ja sa budem snažiť tu hádzať moje výtvory.

Vyzerá to dobre - chutné na rastlinno ovocný dník 😝
Ale čo je to tahini?
BABY CUKETOVÁ MÁNIA POKRAČUJE
Lillinka mi ponúkla super nápad na ďalšiu dobrotku:
Je to klasický cuketový slaný koláč, ale samozrejme s odchylkou, aby bol ideál na oddelenú stravu: 😀
Ingrediencie:
vačšia cuketa,
300g šunky
4 vajcia
200g syra
veľa petržlenovej vňate
soľ
POSTUP:
Takže cuketu očistiť a nakrájať na malé kocky, taktiež šunku. Potom som si rozdelila vajíčko čiže 4 žltky išli do cesta a 4 bielka som vyšľahala a dala potom do cesta . Pridala 1 kav. lyžicu soli a petržlenovú vňať. Syr nastruhať a polovicu vmiešať do cesta polovicu po upečení navrch. Dáme piecť do rúry až kým nebude pekne upečený. Nepýtajte sa ma koľko minút lebo ja to netuším keď vidím, že je pekne upečený a prípadne vidličkou pichnem do neho viem, že je hotový.
Je to na živočíšny deň, kedže žiadna múka a ani prášok do pečiva som nedala, tie bielka ho nadvihnú.
Dnes mám meniny tak som zhrešila a ku rannej káve som si dala kúsok čokoládky 😝 nuž večer bude asi aerobik 😀
@mahulenka87 @bullinka @karpina @bronia13 @lady511 @katinka71 @actimela @rokka @katkamaj
@daniela40 @mahulenka87 @ozujskova @katkamaj
Baby kde ste???? Dovolenkujete???? Ako Vám to ide???? Čo chudnutie aké výsledky???? Ale so zvedava čo??? 😝
No ja sa priznám išli mi dole len 3 kilečká a stop...nič to som vďačná aj za tie, naučila som sa jesť podľa mňa správne, do jedalnička som dala veľa veľa zeleninky a naučila som sa robiť z nej aj zaujímave recepty. Samozrejme teší ma, že to nezostalo len pri jedle ale pridala som pohyb, 3 x do týždňa aerobic, a všade chodím pešo alebo na bicykli. už cítim že ta kodička je omnoho lepšia. Ako som už spomínala mám zníženú funkciu štitnej žľazy preto si asi s váhou nedam rady a chudnutie pojde faaaakt pomaly. Nevadí aj tak som spokojná, vždy po jedle ma bolieval žaludok, teraz nie, takže aspon nejaké plus 😝 A vy baby?? potešte ma kilečkami dole a prípadne pozitívami keď ste prešli na oddelenú stravu 😝 teším sa
A samozrejme dnešný receptíiiik nemôže chybať
Suroviny
500 g šampiňóny čerstvé/ ja dnes použijem zavarané 😀
1 ks pór
1 hrnček ryže
olej rastlinný
1 ks cibuľa stredne veľká
soľ
korenie čierne mleté
1 ks bujón zelenino nátur
POSTUP
Pripravíme si 0,5 litra zeleninového vývaru z kocky. Očístíme a nakrájame šampiňóny, pór, premyjeme ryžu a cibuľu nakrájame na malé kocky.
2
Cibuľu orestujeme na oleji do zlata a pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a necháme dusiť.
3
K šampiňónom pridáme premytú ryžu a postupne zalievame vývarom po naberačkách. Keď vývar nasiakne, pridávame ďalšiu naberačku. Predtým ako minieme celý vývar, pridáme nakrájaný pór, okoreníme a zalejeme zvyšným vývarom a ešte pár minút podusíme.
A samozrejme bez syra čo je na fotke 😀
Ahojte, drzi tu niekto delenu podla korinkovej? Mne sa uz raz osvedcila, tak rozmyslam, ze by som to skusila znova...
@johaninka no ja sa neozyvam preto, lebo sa hanbim jak pes 😀 nejako sa zase nemozem do toho nastartovat ...totiz : mala som narodeniny a samozrejme okolo mna same hriesne zradlo...no nejedla som vela ale z kazdeho som nieco zobla...vaha mi stoji (nastastie)...cvicila som tak kazdy druhy den, lebo sme malovali a nemala som miesta pred PC. Ale uz dnes som zase poslusna 😀 😀 😀 a idem na to...lebo v septemri mame stretavku zo zakladky, tak nech som tam kocena 😀 😀 😀
tak ja som schudla 8kg ale tiež mi stagnuje vaha..nakolko som v prechode a metabolizmus je spomalený 😒 ale pomaly dalej záájdeš ako sa hovorí 😉 tak idem dalej
už mám 58 kíííííl, juchúúúúúú!!!!

A je na čase polievočka 😀
Môžem ju nazvať aj univerzálna 😝 keďže môžte ju jesť aj v živočíšny aj v rastlinný deň
Ingrediencie mi dala záhradka 😅
5 veľkých mrkiev
1 cibuľa
1 väčší kaleráb
petržlenová vňať
soľ
Postup:
veeeeeeeeeeľmi jednoduchý. Zeleninku očistiť,nakrájať okrem cibule tu dávam celú, a hodiť do hrnca dať trochu soli, nedávam žiadne korenie keďže je tam dosť zeleniny, ktorá chuť urobí. A variť cca 20 minút. Keď je zelenina uvarená romixujeme tyčovým mixérom/ cibuľu pred mixovaním ja dávam preč, ale kto má rad.....
Dobrú chuť