icon

Počítanie kilojoulov a kalórií. Kto tak schudol?

nezabijes
28. jan 2015

Ahojte.ma stym niekto skusenost?cvicit necvicim len pocitam kj.cvicila som tabatu ale suseda mi to zatrhla☹ .za 4dni som schudla 0,400g je to dobre alebo malo?

Strana
z2
nezabijes
autor
28. jan 2015

Nikto ☹

bonaqa2013
28. jan 2015

@nezabijes čo si to cvičila? A prečo ti to suseda zatrhla? Čo bývaš u nej? Nemusíš nejako počítať, stačí ak obmedziš sladkosti, cukor do čaju a kávy - daj si menej, alebo vynechaj, a tak isto vynechaj sladké vody, džúsy.... Večer po 18 hod. nepapaj, ani drobnosti typu chrumky a pod. Schudnúuť by si nemala viac ako 0,5 kg za týždeň. Radšej pomaly, ale trvácne. Ak budeš mať chuť na sladkostti, skús si umyť zuby štipľavou zub. pastou, resp daj si len malilinký kúsoček sladkého. A pohyb je dôležitý. Bez toho ti to pôjde ťažko. Takže skús plávanie - ak máš možnosť, alebo sa prihlás na nejaký aerobik, zumbu....., popr. aj chôdza je dobrá. ale aspoň 0,5 hod denne. Ak ešte niečo tak mi napíš aj do pošty môžeš. Odpoviem, pomôžem.

natalym
28. jan 2015

@bonaqa2013 Moja rybka a ja čo má robiť? Čaj nesladím, kávu na pol malej lyžičky, sladkosti nejem, sladké vody nepijem, bo mi nechutia. Och ťažké to je.

bonaqa2013
28. jan 2015

@natalym no tak počkaj a máš nejakú pohybovú aktivitu? Nepoješ toho veľa? Záleží aj na množstve. Popr. napíš koľko meriaš a koľko vážiš. nemáte v rodine - mama, otec, starí rodičia - tučnotu? to sa mi nezdá. nemáš problémy so štítnou žlazou?

natalym
28. jan 2015

@bonaqa2013 Nepojem toho veľa ale papám zle. Nepravidelne a buď nič alebo naraz veľa. Sedím na zadku celý deň. Ja viem, že to nie je dobre, trošku som sa aj zasmiala, lebo všade len rady ako nepapať sladké a to ja nepapám. Dokonca milujem zeleninu.

bonaqa2013
28. jan 2015

@natalym to sedenie na zadku nerobí dobrotu. Treba pohyb. Ak máš prácu tohto typu, tak potom treba športovať po pracovnej dobe. Aj keď nie každý deň, ale aspoň 3 krát za týždeň. popr. za 2 mesiace bude jar a vtedy chodiť do prírody na túry resp. chodiť s niekým behávať.

cervenaruza123
28. jan 2015

@nezabijes mne pocitanie kalorii dost pomohlo, zistila som, ze aj ked nezjem vela, tak niekedy je to aj tak velke mnozstvo kalorii. tuto aplikaciu som pouzivala https://play.google.com/store/apps/details?id=c.... teraz uz mam celkom fajn odhad, takze uz to nepouzivam. kym som sa toho drzala, tak som naozaj chudla.

natalym
28. jan 2015

@bonaqa2013 Ďakujem. 😀

nezabijes
autor
28. jan 2015

@bonaqa2013 tabata 4min.trening zevraj sa tym nastartuje metabolizmus.no musela som prestat cvicit leo najprv im vadila hudba tak som si to dala na sluchadla 😀 ale ked som zacala cvicit anglicaky takto mi vkuse buchala suseda podomnou a to som ani neskakala 😒 .tak sladke nejem vobec akurat pijem kavu s lyzickoucukru inak cistu vodu.ale ani zeleninu nemozem koli zaludku .

nezabijes
autor
28. jan 2015

@cervenaruza123 za aky cas si videla prve vysledky.? 🙂

nezabijes
autor
28. jan 2015

@bonaqa2013 a prechadzky mam kazdy den tak 20min cca plus slapem na stvrte poschodie so zavazim 15kg na rukach (dcerka) a okolo 5-6kg nakup na chrbte 😀

le4
28. jan 2015

ja som tak schudla, je velmi dobra vec mat odhad v tom, co ma kolko kcal. mam na chladnicke napisane zakladne potraviny v bezznych mnozstvach (lyzica oleja, krajec-50g chleba atd.) aj ked to uz viem naspamat.
je fajn mat kuchynsku vahu.
0,1 kg/den je super, aj ja si tak nestavujem chudnutie, ked chcem chudnut. to je deficit 700kcal za den, co nie je ani malo, ani vela, tak akurat, chudne sa tak relativne rychlo, ale tolko nehladuje, da sa tak dietovat dlhsie ako dva dni narozdiel od drsnejsich diet :D.

myska_lili
28. jan 2015

dobra je aj appka MyFitnes Pal... tam si znacis kazdy den ranajky obed veceru.. vodu.. snack.. cvicenie.. uplne vsetko... a aj ake mnozstvo a ono ti to hned zapise kolko kcal si zjedla... tak isto vypocita kolko tuku.. vitamin.. proteinov.. mas alebo ti este za ten den chyba...
na zaciatku si zaznac kolko vazis a kolko chces schudnut... a appka ti vypocita kolko kccal mozes prijat za den...
samozrejme ze treba pohyb.. a nejest kraviny 🙂

myska_lili
28. jan 2015

@le4 kolko kcal denne zjes ked drzis dietu? 🙂 dik za infoo

cervenaruza123
28. jan 2015

@nezabijes ked som to naozaj dodrziavala, tak za par dni, ale mam naozaj dost nadvahu, takze to ide lahsie, ako ked niekto potrebuje schudnut len par kil, vtedy sa tazsie chudne. ved skus, uvidis, ci ti to bude vyhovovat, pripadne zacni cvicit nejake posilnovacie cviky, tie hadam susedu rusit nebudu 😀

nezabijes
autor
28. jan 2015

@cervenaruza123 no ja potrebujem 6kg dole ☹ ale nehnevala by som sa ak by zislo aj 10kg 😀 denne prijmem okolo 5-6-7tisic kj sedem je maximum.pomohli by aj drepy brusaky atake cviky kde neskace popri.nedupe 😀 ?

le4
28. jan 2015

@myska_lili
teraz v obdobi kojenia 1600, ked v ten den necvicim, a ked cvicim mozem zjest aj 1800.
pre informaciu 60kg zena ma priemernu spotrebu cca 2000 kcal ale velmi zalezi uz na spominanom leveli fyzickej aktivity a svalovej hmoty.

cervenaruza123
28. jan 2015

@nezabijes kamoska napr. chodi tancovat, je dost energicka, ale stale mala kila navyse, som to nikdy nepochopila. potom zrazu vyrazne schudla a zlepsila sa jej postava, vysvitlo, ze zacala aj posilnovat brucho, a aj zlepsila trochu stravu, obmedzila sladke, ale tak to ty nemas problem. na nete su rozne cviky, aj aplikacie na cvicenie su, ked zacnes cvicit, na vahu pravdepodobne trochu najprv priberies, aspon tak hovoria, ze sa tuk zmeni na svaly a tie su tazsie, ale postava je lepsia no a potom aj schudnes.

katka2402
28. jan 2015

Mne pocitanie kalorii velmi pomohlo. Vsetko co zjem si vazim a nahodim potom do kaloricketabulky.cz. Je to super, mam prehlad kolko coho zjem. Sice aj cvicim ale myslim, ze je to hlavne o strave. Od okt. som dala dole 10kg. Vsetko je to o prijatych kaloriach.

nezabijes
autor
28. jan 2015

Dakujem.tak ja budem ratat a ratat dalej 😀 podla moznosti zapijim pohyb snad po 2tyzd.uvidi vysledky 😀

bonaqa2013
28. jan 2015

@nezabijes no ak nosíš 5-6 kg nákupy na chrbte, tak to aj dosť poješ. S tým cvičením - najlepšie je prihlásiť sa na nejakú zumbu, aerobik......

januus
28. jan 2015

@nezabijes za 4 dni 400g neznamena nic .. to moze byt len voda.. uvazte, ze si vypijete 4dcl vody a hned ste o tu vahu tazsia 🙂 a pocitanie kcal a kJ, ano, tak som schudla 😉

januus
28. jan 2015

@natalym ak toto vsetko nejes, a napriek tomu mas kila naviac, tak potom vela jes tych zakladnych jedal .. pribera sa zo vsetkeho, ak toho zjes viac ako mas.. jednoducho len treba zmensit porcie 🙂

januus
28. jan 2015

@nezabijes inac prepacte, ale z vasej spravy vyznievate ako keby ste chceli vela za nic... cvicili ste tabatu a susedka to zatrhla. a? ja ani neviem co je tabata a schudla som.. malokto vie co je tabata a schudol. to je len vyhovorka 😉 je milion moznosti co mozete robit..klasika: kliky, brusaky, drepy, 2litrove flase do ruky a na youtube je mnoho videi na cvicenie, da sa ist behat von, do fitka, mozete slapat do schodov ovela dlhsie, chodit na zumbu, aerobik, neviem ako ste na tom financne, ale popripade kupit stepper, rotoped, hocico, proste len nesediet na riti, lebo ta vasa vyhovorka je smiesna.. 🙂

myska_lili
28. jan 2015

@januus staci ze ma doma internet... tam je milioooon cvikov.... a da sa too... netreba platit ani fitko... ☺ upplny suhlaas

palomablanca
28. jan 2015

počítaním kalórií som schudla týždenne 1 kg. Vydržala som to asi 6 mesiacov (cca 4x6 dokopy 24 kg, možno aj trochu viac), v podstate každý deň vážila a rátala každé jedno sústo....necvičila som a nebola som ani hladná.

nezabijes
autor
29. jan 2015

@januus ja viem ze to tak vyzera ako vyhovorka 😀 uz som zacala cvicit ine cviky .bohuzial nemam financie ai monznost chodit na zumbu atd.nebojte nevyhovaram sa hladam stale ine moznosti.

nezabijes
autor
29. jan 2015

@bonaqa2013 5-6kg nakupy 3l mlieka,2l vody a bezne potraviny pre rodinku.ale mas pravdu odkedy pocitam tak vidim ze som musela pojest ovela viac 😀

nezabijes
autor
29. jan 2015

@palomablanca ahoj.kolko kj si zjedla za den?

januus
29. jan 2015

@nezabijes ja som vlastne ziadne financie nepotrebovala na cvicenie 🙂 nikdy som vo fitku nebola a ani ziaden pristroj na cvicenie nemame doma. Jedine co mame su činky, ale namiesto nich stačia na začiatok flaše s vodou ... všetko sa dá ked sa chce 🙂 držím prsty.. ako píšeš, že keď počítaš, vidíš, že ješ viac ako je treba. Tiež som to tak mala.. a potom sa "sťažujeme" že priberáme aj z vody.. 😀 trošku sebakritiky a pôjde to 🙂

Strana
z2