Poďte so mnou chudnúť
ahojte,predstavim sa-mam 25r 165cm a uz asi neuveritelnych cca68kil!fakt des.asi pred cca 3r.som mala 52a zrazu 56,58,60 a potom 63 potom cez vianoce 68,9 potom som schudla 5kg ale uz ich mam zas spat :( je to hrozne..preto som tu lebo viem ze ak nas bude viac pojde nam to omnoho lepsie.ja uz mam odskusane ze samej mi to voobec nejde.potrebujem dakoho kto ma podrzi aja zas jeho.tak piste budem sa tesit.mozme urobit klub chudnutia 🙂 budeme si pisat vahu centimetre daako sa odmenovat chvalit.budem mooc. rada ak napisete.
@bublina83 25 kg za necele 4 mesiace je moc.. to nie je zdrave
@betina1984 aj ja som uz parkrat schudla dost kil, ale prave vzdy sa to za cas dostane naspat a teraz uz ked pocujem slovo "chudnutie", sa mi nozik vo vrecku otvara 😀
@sisanka "trosku" si upravit stravu a uz pri tom vydrzat cely zivot, to je ten problem 🙂
tak dnes ranajky - tofu so zeleninou
desiata - jablko
obed - kuracia svieckova bez prilohy
a jedna sladka kava 😝
@reanda ja zatial
Ranajky: celozrnny rozok, nizkotucny syr, sunka, zelenina, kava
Desiata: hrozno a zbytok Acidka, co bolo asi necele 1 dcl
Obed: 2 lyzice zemiakovej kase, bravcove maso na prirodno, zavarane hriby s cibulkou
Viffon polievka, zboznujem ich, bola navyse, takze ju mam namiesto olovranta
Olovrant: polievka
Vecera: este neviem, kuknem, co mame chladnicke, ale urcite tam bude kopec zeleniny
Pred spankom: kava, ta musi byt, inak nezaspim...
@betina1984 No dufam to nebude az taky problem, ubytok na hmotnosti je okolo 5-10 kg za mesiac, nestraca sa svalova hmota. Citala som aj nejake skusenosti priamo od ludi, jedia aj slaninu, prazenicu hocikedy vecer, jedia kolko chcu a kedy chcu, len podla istych pravidiel.
Kopirujem :
Paleodiéta obsahuje potraviny, ktoré boli ľudia schopní loviť: mäso, vnútornosti, ryby, morské príšery a potraviny, ktoré môžu byť získané či už zo zvierat alebo zo zeme: vajcia, ovocie, orechy, semienka, zelenina, huby, bylinky a korenie. Odporúča sa jesť len to najchudšie mäso, bez akýchkoľvek prídavkov a tiež najmä z diviny, pretože v tom čase človek ešte nedokázal chovať domáce zvieratá. Odporúčajú sa jesť vnútornosti, ktoré sú bohaté na vitamíny skupiny B.
Mlieko a mliečne výrobky sú na zakázanom zozname, pretože ľudské telo nie je stavané na ich rozkladanie.
Piť by sa mala najmä voda, ale tiež sú povolené čaje a zdravé nápoje.
Všetko jedlo je možné variť.
Povolené:
ovocie, zelenina, mäso, ryby, vajcia, huby, orechy, med, suché ovocie, hydina a prírodný olej v malom množstve
Zakázané:
priemyselne spracovávané jedlo, cukor, soľ, cereálie, strukoviny, mliečne výrobky, káva, alkohol, chlieb, zemiaky, sladkosti, ryža
Pozitíva:
Väčší príjem bielkovín znižuje chuť do jedla a zlepšuje metabolizmus.
Diéta je bohatá na niektoré druhy ovocia a zeleniny.
Akceptované sú tie dobré tuky.
Znižuje riziko novodobých chorôb ako diabetes, rakovina a srdcovocievne choroby.
Netreba pri nej rátať kalórie.
Negatíva:
Je to veľmi reštriktívna diéta. Nepovoľuje cestoviny, chlieb, zemiaky, sladkosti.
Ak sa stravujete v reštauráciách, dodržiavať sa bude len ťažko.
Je otázne, nakoľko sa skutočne drží pravekých návykov.
Keďže zakazuje mliečne výrobky, treba si dávať pozor na dostatočný prísun vápnika.
Nevhodná pre vegetariánov.
@bublina83 no neviem, ale napr.v obchode nekupis maso hovadzie alebo bravcove, ktore by bolo chovane na pastve, su to zvierata chovane v zajati, tazko sa mi tu bude kupovat kokosove mlieko. Zas som citala, ze sterukoviny su povolene... A na ranajky budem co jest? Ja jednoducho potrebujem aspon jeden rozok za den.
@betina1984 ty si ako moj tatko, da kavu a spi 😀
vecera - ani ja zatial neviem, uvidim, na co budem mat chut, mozno nejake vajicka so zeleninou...
ale teraz viem, na co mam chut.. na sladkeeee... POMOOOOOOOOOC 😨
asi si dam na olovrant banan, este musim dve hodiny vydrzat 😀
@reanda ja sladke nejedla uz tri dni. Vynahradi mi to jogurt, acidko, tie jedavam ovocne, nemam moc rada biele.
@betina1984 No kazdy to mame inak, ja pecivo moc nemusim takze to problem nie je. Cesi maju super stranku na tuto paleo dietu len som to este vsetko neprecitala, je tam toho vela. Ja byvam v Rakusku, tu dostat vsetko - hm, len tie ceny ... Ale poriadne ma to zaujalo, idem to vyskusat. Ja nemam vytrvalost, denne vyvaram pre 6-clennu rodinu ... toto riesenie sa mi zda celkom fajn ... teda pre mna. Inak neviete kde najdem nielen idealnu vahu podla vysky, ale aj miery ??
@bublina83 hod si to do BMI, ak mas vysku 170 a vahu 60 tak to vyratas takto
60:(1,7x1,7)=.....
baby ked tu rozoberate ten jedalnicek...co je dobre jest ako olovrant???
a aby som bola presna....poobede uz nejem ovocie ani pecivo,tak stale dumam co by bolo dobre zjest ako olovrant,hm...
bublina fakt chces skusat diety?tie nikam nevedu.a 25kg do konca roka mi pride straasne vela.radsej pomalsie ale natrvalo a bez diet lebo jojo je kamos s dietou
čaute baby ,mám pre vás zdravú výživu na chudnutie,nemusíte sa trápiť koli sladkostiam,ani hladu 😉
bublina naozaj chces skusat diety?to nikam nevedie akurat k jojo..
@sisanka ja jem uz roky len celozrnne pecivo, aj chlieb, vynimocne, ak nemam po ruke, zjem aj biele. Poobede na olovrant si ja dam aj rozok celozrnny s niecim, na veceru niekedy to, co na obed, ale menej.
Od 1.9.co chudnem, je dole 1,3 kg. U mna vdaka tomu, ze nezerem sladke, to je zaklad...
tak baby, este len treti den mojho akoze chudnutia a ja uz neviem, co mam jest.. a zelenina mi uz lezie krkom.. dnes na ranajky som mala hrianku so syrom, cibula, rajciny, na obed sojova treska, to som chcela so zeleninou, ale pri pohlade na rajciny som som si dala hrianku 😝 .. vcera na veceru bola omeleta zase s rajcinami, no a dnes prisamvacku neviem co.. esteze nie som hladna, lebo inac by uz asi bolo po "diete"..
vy co jedavate? jete vobec nieco?? alebo ste take vyslabnute od hladu, ze ani nevlazdete prispievat? 😲
haloooo 😀
no a este chodim "sportovat" do zahrady, takze ani nemam cas moc varit 😒
@salamandruska No ved prave to - paleo nie je dieta, ale zivotny styl - tak o tom pisu a clovek ma aspon vnutorny pocit lepsi, ze nedrzi dietu ale sa len ide trochu inak stravovat ... tych 25 je moje zbozne prianie, moj ciel ... ale mam 4 deti tak si nemozem dovolit skolabovat 🙂 ja som sama velmi zvedava ako to pojde a ci vobec vydrzim ... a jojo nebude pokial si tie stravovacie navyky osvojim uplne, teda dufam ... 😖
Dnes rano som sa pekne odfotila v spodnom pradle 😀 a pomerala, no na tie idealne miery 90-60-90 to je celkom komicke, lebo to ja mam potom stehno ako idealna modelka pas, ha-ha 😀
Moja vyska - 178 cm, vaha - 90,2 kg, pas - 86cm, boky - 116cm, prsia - 101cm, rameno - 36cm, stehno - 67,5cm.
ahojte ohladom toho co jest ked chudnete-to neni o hlad.jest mozme tolko veci..chlieb zemiaky ryzu maso strukoviny maslo vajcia kuskus cestovinku rybu atd.len si musime klasicke recepty prerobit na zdravsie 🙂 skuste knizky-jidlo jako zivotni styl,jidlo jako zivotni styl2,hezky cesky hrave zdrave. 🙂
@reanda ja mala rano celozrnny rozok, sunka, Cottage, cherry rajcinky, desiata nizkotucny cucoriedkovy jogurt, banan, obed smidkova polievka - to je par smidiek chleba, rozne koreniny, trosku masti, cesnak, zaliat vriacou vodou, dve knedle male, rajcinova omacka a masovoryzova gulka, teraz fazule v chilli omacke v konzerve. Vecer asi zeleninovy salat s mozzarelou.
Ved na obed si sprav nejako masko na mrazenej zelenine, nemusis len cerstvu. Ja mam rada udusenu mrazenu miesanu zeleninu a k tomu kuracie prsia, alebo si udus sampinony.
@betina1984 ja pri zdravom stravovani ani tak nestroskotavam na pevnej voli nejest hovadiny, ako na nedostatku financii, casu a chuti pripravovat patkrat denne zdrave chutne cerstve jedlo a furt mysliet na to, co kde kedy budem jest, a aby som mala stale nieco v chladnicke
u nas sa bezne frci na pokrmoch ako chleba, krumple, cestoviny 😀 je to lacne, v kuchyni to je vzdy a rychlo pripravis 🙂
moja oblubena rychlovka je hemendex... to by som mohla jest kazdy den.
a dnes som veru aj jedla, na ranajky - dve kolieska salamy, dve cibule, dve vajicka, k tomu cerstva zelenina
no a obed som nijakovsky nestihala, pritom islo iba o to, zohriat si zeleninovu polievku 😒 ..tak som zjedla par sliviek
takze polievka az teraz, ale kedze som uz bola hladna ako vlk, tak padla za obet aj ta konzerva fazule 😀
na zajtra som si kazala kupit kura.. a musim si teda zostavit nejaky jedalnicek, ked uz to myslim s tym chudnutim vazne.. 😀
dnes som sa odvazila a z 86 kil mam 82,5, asi vsetko voda posla prec 😲
@sisanka tak aj ja uz chudnem 3den 2tyzdne uz mam aj posilku mam dole kilo,dnbes som jedla toto rano-2kusky slnecnicoveho chcelba sunka 85percentna 1platok,zelenina desiata-banan obed zapekane cestoviny s tofu zeleninou zapecene boli s bielym jogurtom olovrant cerealna musli vecera zasa cestoviny s tofu a este si dam o 8 melon 😉 co zajtra variteM?
Prispejem aj ja co som jedla s mojou paleo dietou - rano prazenica so slaninou, obed vyvar so zeleninkou a maskom, kotletka pecena s rukolovym salatikom, mix orieskov pomedzi to - nie je to az take hrozne, na vahu sa nepostavim ani za svet, len raz tyzdenne, lebo potom sa strasne sledujem. A pijem len cistu vodu alebo mineralku.
Dievcata, nech to tu nezmrzne, lebo ja sa potom nemam komu stazovat a chvalit a to ma nebude inak bavit. U nas v dedine pes skapal, nemam sa tu poriadne ani komu pozdravit 🙂 pre mna je teraz internet a toto forum jediny kontakt so svetom ... no ... a inak nemam ziadnu krizu, nie som hladna, na moje pocudovanie mi to ide dobre a som zvedava buducu stredu na prve vysledky. Dnes idem piect tortu k narodeninam mojho brata, tak som zvedava ako to bez ochutnavania dopadne.
@bublina83 no neviem, ci to zakladatelka @salamandruska vzdala, ked sa ani ta neozyva 🙂 .. u mna zatial tiez dobre, tiez nie som hladna, ani nemam chute, az teda na dnesny vecer, lebo som dnes "zhresila" a dala som si kusok slivkoveho kolaca, co som musela upiect, lebo vsak sezona.. a asi kvoli tym sacharidom mam teraz hlad.. inac doteraz to bolo ok..
zajtra sa tesim na syr v cesticku s dresingom 🙂 a v nedelu bude kuriatko 😅
mozno to tu viazne aj preto, lebo mame kazda inu "dietu", tak nemozme moc porovnavat?
Ahojte, rada by som sa ku vam pridala. Meriam 165cm a moja vaha je 88kg, mam 7-mesacneho syna. Potrebujem schudnut, len sa k tomu nejak neviem dokopat, Mozno mi pomoze, ked budem mat s kym o tom diskutovat.
@nellyza27 ahoj,
no neviem, ci si tu moc podiskutujes, nejako tu skapal pes 😀 .. ja by som aj pisala, ale co tu budem mat "one man show?" 😅 ..tiez som sa nevedela k chudnutiu dokopat a tak nejak som s tym zacala od pondelka, ale to len tak neoficialne, takze ja vlastne ani nechudnem, eee 🤐 😀 ..ja sa mozem napraskat kedykolvek cohokolvek vlastne, nic mi nebrani 😀 , nedrzim dietu, takze mozem 😝 😀 😀 (takto mi to ide lepsie, keby viem, ze nemozem, tak mam hned "depku" 😉 )
@bublina83 jaaaj, aj ja by som sa postazovala, ale sa bojim, ze vas budem deprimovat.. tak zacni prva, nech to nie je na mna 🙂
dnes som mala zasa kolac.. namiesto ranajok ( no co ho vyhodim? 😔 )
na desiatu zbytok polievky zo vcera
na obed bude syrcek, ale uz sa nan tak netesim, ako vcera.. preco sa nemoze jest neskoro vecer? cez den to vobec nie je taka zabava 🙄

@bublina83 a to je aka? Vies, 25 kg je dost. Ja schudla 25 kg za polroka. Jedla som 5x denne, vyvazenu stravu, sice som jedlo vazila a ratala kJ ale to si este pamatam, tak to mam jednoduchsie.