icon

Pomohli vám kalorické tabuľky k rýchlemu schudnutiu?

19. sep 2024

Ahojte, pomohli vám schudnúť kalorické tabuľky? Dali sme si s kolegyňou výzvu schudnúť. Ja mám 94 kg a cieľ som si dala 60kg a tabuľky mi napísali pri nastavovaní že cieľ dosiahnem 8.janura ale tomu neverím to je rýchlo. Kolegyna má 92 kg a jej dalo cieľ na február. Ona si dala 70kg cieľ. Ak dodržím hodnoty makra a všetko tak to ozaj funguje a je možné dať dole 34kilo do januára???? Mne to príde nezmysel možno tak za rok a pol si viem predstaviť ten cieľ. Ako často sa mám potom vážiť? A ako často prepísať novú váhu do tabuliek? Vďaka moc mám to prvý krát. Hlavne má zaujíma že koľko a za aký čas ste dali dole baby? Diky moc

Strana
z2
sense
20. sep 2024

Tak otázka je ako ste ich nastavili, ďalšia vec je nesmieš brat kalorické tabuľky ako svaty grál ale ako pomocku, bod hodnotu od ktorej sa odrazís. Nakoľko na výpočet príjmu používajú vzorec ale žiaden matematický výpočet nepozná tvoj skutočný metabolizmus, ani spaľovanie ani to ako aktívna si počas dňa. 34kg do januára môžeš dať ak budeš dodržiavať prísny stravovací a cviciaci režim, aby si dala dolu 8kg za mesiac

sense
20. sep 2024

Ešte čítam že sa stravujete typ MC do, kfx ,zákusky atď. Takže v tvojom prípade prvý mesiac ak sa len tomuto vyhnes pôjdu prvé kila veľmi rýchlo dolu.

Nie je to tvoj prípad ale mám morbídne obezneho kolegu, jeho strava sladené nápoje fastfood...prvých 50kg schudol tak že začal riešil sladené nápoje 1:1 so sódou , q že nezjedol na raňajky 3 plnené crossanty ale len 2 a jablko, neskôr jeden, biely jogurt s jablko a vo fastfoode nie veľké menu ale len malé s k tomu šalát a polhodina chôdze denne keďže aj tak nič iné nevládal, tak prišiel z 200kg na 150 ani nie do polroka
Potom to pridal ešte bicykel a šlo dole ďalších 20.

vanilkovazmrzka
20. sep 2024

Nieco si nastavila zle. Isto za 3 mesiace nebudes mat o 35 kil menej bez drastickeho hladovania.

lucia13022023
20. sep 2024

Kaloricke tabuľky sú dobré na začiatok, aby si si uvedomila co ma koľko kcal. Ale inak, sú extrémne toxické, vážiť si každý gram, jedlo mat v číslach... Ja vždy hovorím, kalorické tabuľky ta vedia nasmerovať ale vedia ti aj veľmi škaredo ublížiť.

kavasmliekom
20. sep 2024

Schudla som za 3 mesiace 14kg, je to reálne. Ale vážila som kazdu omrvinku co som zjedla. Resp.najprv som odvážila, zapísala, zhodnotila, či mi to stojí za to a až tak som zjedla, alebo dala som si niečo iné.
Vôbec som necvicila.
Teraz som sa dala nahovoriť na výzvu od fitlavia. Maju úplne super jedálniček. Tiež necvicim ale musím si upravovať porcie, lebo potrebujem menej kcal.

candii
20. sep 2024

Hm možno nie za 4 mesiace úplne na 60kg ale za 6 kľudne podľa mňa. Ak naozaj podctivo budeš na tom drieť

kavasmliekom
20. sep 2024

@lucia13022023 presne ako píšeš, je to dobre pre toho, kto nemá ani poňatia, koľko toho dokáže za deň zjesť, aj keď "celý deň nič neje" ako ja som jedla niekedy v práci. 3 horalky, tri kávy s cukrom a už som mala dennú dávku v sebe, a večer zase len keksik a spať. Toľko cukru, a toľko kalórií, že by som si mohla dať 2 porcie na obed. Čiže, nasmerovať ale nebyť závislá

sense
20. sep 2024

@kavasmliekom toto som mala presne ak Js zo začiatku veď veľa nejem, len teda 900kcal z príjmu šlo v 4 latteckach čo som cez den vypila

kavasmliekom
20. sep 2024

@sense tak ja si kávu nedokážem odoprieť, ale už nepijem tie sladké kávy, dám si 100ml polotucneho mlieka a bez cukru. 😄 Manžel sa smeje, či nechcem Granko radšej 😁

sense
20. sep 2024

@kavasmliekom no tak ja som zredukovala 4latte na 2 kapučína a úspora cca 700kcal čiže jeden obed

lucia13022023
20. sep 2024

@kavasmliekom súhlasim. Pekne si to vystihla v poslednej vete

missviolet
20. sep 2024

Ano, pomohli... 45kg za 2 roky

katka700
20. sep 2024

Je možné schudnúť s tabuľkami ak zmeníš jedálniček. Dobré jedlo má väčšinou veelmi veľa kalórií. Vieš ich znížiť úpravou, ale aj keď ten syr v troobale dáš upiecť do rúry a riskujes že bude chutiť ako podrážka stále je to 400 kcal.
Najotravnejsie je všetko vážiť a preratavat koľko to má kalórií. Čím zložitejšie jedlo tým ťažšie počty 😆
Dobrá správa je že keď zmeníš to čo ješ prestaneš zadrziavat vodu a 5 možno aj 10 kíl odídu len tak.

taktotedanie
22. sep 2024

Ja nemam cas zapisovat do tabuliek,
Klobuk dolu co na to ma cas
Teraz sa tomu hovori kaloricke tabulky, prerusovany post, kaloricky deficit, v minulosti dieta
Jednoducho co nezjes z toho nebudes priberat

Strana
z2