icon

Posilňovňa, chudnutie - otázky a odpovede

tereza0442
29. jan 2013

Baby, ktore chodite do posilky, robite nejaky sport, snazite sa schudnut, zdravo sa stravovat? 🙂
Par kociek mi povedalo, ze by mali zaujem o niekoho, kto by im poradil vo vsetkych tychto veciach, venujem sa posilnovaniu uz par rokov, tiez osobnemu trenerstvu, a tak ak by ste mali zaujem, rada by som oplatila vsetku pomoc s otazkami vychovy a podobne, tym co viem.

Tak ak chcete, rada pomozem - samozrejme mozete si radit aj navzajom 🙂 🙂

miraska333
11. feb 2013

Tak narychlo, za chvilu musim prec, takze jest kazde 4 hodky, vsetko coje medzi tym sa vie pekne ulozit.Dostakok tekutin, akykolvek pohyb tak 3x do tyzdna, nevazit sa casto!!!!Raz tydne staci.Skor sledovat bud na gatiach, alebo merat metrom.Sadlo je lahsie nez sval, preto sa to na vahe az tak nezobrazuje, to jest situacia, vaha napr.stoji, vy ale chudnete.Na veceru hlavne bielkovinove jedlo, menej sacharidove, sacharidy su rychlym dodavatelom energie, preto ked sa vecer nevyuziju, sup do tukovych nenazranych buniek.A vytrvat, ziadne jednostranne diety a velke obmedzenia.Radsej malo zakazaneho, na upokojenie psychiky. . .ako raz povolit a doslova vyzrat chladnicku.Stalo sami. .

miraska333
11. feb 2013

A nezabudat na skryte tuky, tie dodavaju najviac energie.Takze vsetka prijata energia, kt.sa nevyuzije, sa odklada.Jak auto, ked tankujete kazdy den, nestihnete vycerpat, ale stale tankujete, palivo zostava pekne v nadrzi.Taky rezervoar su nase tuk.bunky.Inak doporucujem knihu od E.Sipeky, Vysoka skola chudnutia.Tak caute baby a drzte sa, zvladneme to kazda.

tereza0442
autor
11. feb 2013

@zazvorka87 nemyslim si ze to potrebujes 🙂 ale zakazovat ti to nebudem 😀 co mzoe zabrat jednemu cloveku druhemu nemusi, podstatne je vydrzat

moischaaa
11. feb 2013

@tereza0442 super ďakujem tak sa aj stravujem, jem 5x denne ,doobeda sa snažím sacharidy a večer bielkoviny,vsetko delenou stravou,myslis ak by som doobeda dala normálne jedlo nie delenu, myslim zdravu stravu ( kur. Prsia na prirodno ryza a salat,,) poobede by som bola len na delenej biekoviny... Ci blbosť pisem? Ide mi o to aby sa na mna kila nelepili,cítim ze potrebujem zmenu v strave ...uz mi z toho sibe 😀

tereza0442
autor
11. feb 2013

@moischaaa mozes to zmenit jasne, nemusis ist delenu stravu. proste doobeda kombinuj a poobede vyrad sacharidy, uplne jednoduche. prip. ti mozem poslat jeden typ jedalnicka, kde mas raz do tyzdna tzv.volny den a tam jes vsetko to co normalne nie.. prave na tu zmenu je to fajn 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tereza0442
autor
11. feb 2013

@zazvorka87 co? vsak termogennych spalovacov je vela, ved si pozri na nete 🙂
\osobne si myslim ze to nepotrebujes, vyuziva sa to pri spalovani tych poslednych kil, s treningom, stravuo.. ked budes jest blbosti, tak ti spalovac nepomoze 😖 neviem kolko toho mas na sebe, ale tak poradit mozem samozrejme.
BlackBurn - Staker, Thermo Drine - BioTech USA, Hellburner - Peak Permormance, ThermX - Max Musle, MXLS7-iSatori , ThermX.... a podobne..
osobne to neodporucam, ak nemas tvrde treningy a zvladnutu stravu, vtedy su to vyhodene peniaze a zmareny potencial. ale je to cesta 🙂

turistka
11. feb 2013

@tereza0442 ahoj, mna by zaujimalo ci mas nejake vedomosti o slimbelly - ci to funguje, nefunguje....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tereza0442
autor
11. feb 2013

@turistka ahoj, nemam s tym skusenosti a nepoznam to, pozrela som si to teraz na nete.. ci to funguje to naozaj netusim, ja tu riesim hl. zdravy zivotny styl, posilnovnu, jedalnicky a podobne 🙂

tereza0442
autor
11. feb 2013

@zazvorka87 no podla toho co jes je to dost malo, netusim kolko vazis, ale to by mne teda nestacilo 😀
tu je priklad jedalnicka ako sa da stravovat dlhodobo, bez problemov, ked si to kazdy napasuje na seba podla toho co mu chuti..

Jedlo 1: ovsené vločky, oriešky, ovocie, škorica, príp. med, zaliať teplou vodou
Jedlo 2: ovocie / tvaroh s hrozienkami / vajíčka so zeleninou a celozrnným pečivom, príp.
ryžové chleby
Jedlo 3: mäso, zelenina, ryža/zemiaky/cestoviny
Jedlo 4, Jedlo 5, Jedlo 6 – ľubovoľne zameníme podľa chuti. Šunka, mäso, cottage cheese,
tvaroh na sladko aj na slano, zelenina, orechy, ryby, vajcia, syry

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
miraska333
11. feb 2013

Tak teraz mam chvilku, popri chudnuti je dolezite mat v pohode psychiku, pretoze ked sme v strese, uvolnuje sa adrenalin z nadobliciek, co sposobuje ukladanie tuku.Ale uprimne, kto nie je aspon raz denne v strese.Inak nedostatok spanku tiez sposobuje priberanie.A tiez je hlupost vyradit z jedalnicka sacharidove jedla ako chlieb, ryza, cestoviny a zemiaky.Sacharidy tiez patria do zakladnych zivin nevyhnutnych pre spravnu cinnost organizmu.Staci ich prijem obmedzit, nie uplne vyradit.Netreba sa tyrat.

miraska333
11. feb 2013

@zazvorka87 Ked chces sa na nieco spytat, mozes aj maila, ale postu vyberam casto aj na azete, mam tento nick co tu.Mohla by si mi poslat tvoje rozmery? Vysku, vahu, pas, obvod cez pupok a boky.

dadak
12. feb 2013

@tereza0442 @tereza0442 ahoooooooooj, jej prva osobka, co tu aj nieco pomoze, nielen chce radu 😀 parada...snad pomozes aj mna... s niektorymi babami sme sa pustili do postavy vhodnej na bikiny 😀, viem ze to nejde hned, ale upravili sme si stravu, vyradili sladkosti a zacali cvicit... a tu je otazka...chcela by som si urobit radost a pre to chudnutie aj nieco urobit...a tak si chcem kupit nejaky pristroj, kedze do fitka nemam sancu ist... a rozhodujem sa medzi orbitrekom a beziacim pasom...potrebujem dat dole hlavne ramena a moju krasnu zimnu pneumatiku... poradis mi co si mam kupit? ktory pristroj je lepsi a preco? a ako casto na nom cvicit? ak urobim doma este par brusakov, par skakani a ten pristroj, pridam upravu stravy..myslis, ze brucho pojde dole? ak ano, ktory pristroj je na to najvhodnejsi? moc dakujem za pomoc 😵 😵 😵

tereza0442
autor
12. feb 2013

@miraska333 pises tu pekne, ale nie je pravda ze v strese clovek pribera. v strese sa zvysuje hladina kortizolu a ten posobi praveze katabolicky. pribera clovek z jedla, nie z toho, ze je v strese.
a

tereza0442
autor
12. feb 2013

@dadak ak mas doma miesto na bezeckky pas a mas na to peniaze, tak urcite ten. beh je tak ako chodza najprirodzenejsi pohyb pre telo a zapaja aktivne vsetky svalove skupiny, plus sa na tom daju lepsie robit intervaly, slapat do konca, urcite je to univerzalne. ale je to dost drahe teda.. za tie peniaze by som si radsej kupila permanentku do posilky a dobre oblecenie a sla behat von 🙂 zachvilku uz bude super pocasie.
brucho pojde dole z akehokolvek pohybu a stravou, nie brusakmi a strojmi 🙂 cvicit treba cele telo a ked schudnes, to brusko sa samo krasne ukaze. ten beh je na to idealny 😉

mimikas
12. feb 2013

@tereza0442 ahoj, chcem sa opytat na L carnitin pri cviceni. Pomaha vobec a ak ano ako ho treba brat, aku davku a kedy pred cvicenim? Dakujem

tereza0442
autor
12. feb 2013

AD PRE VSETKYCH:

ja tu neposkytujem zaklady stravovania, treningov.. na to robim trenerku a na to mate milion tem, clankov na nete... tema sluzi primarne na otazky - ohladom posilnovania, jedalnickov, treningovych planov.. odpoviem ak sa opytate, aj na zaklady, ale neodpovedam na to co sa nepytate, tak si treba uvazit, co presne vas zaujima 🙂

miraska333
12. feb 2013

@tereza0442samozrejme, ze zo stresu samotneho sa nepribera, je to len napomahajuci faktor, niekto stres zajeda, takze pricina je v tom jedle, ale aj samotne hormony kory nadobliciek (aj ten cosi uviedla ty, je jeden z nich) sposobuju, ze v strese, samozrejme dlhodobom, dochadza k narastu telesnej hmotnosti.

tereza0442
autor
12. feb 2013

@mimikas je to podla mna zbytocne, je velmi neucinny a ma len jeden efekt narozdiel od viaczlozkovych spalovac.. jediny jeho efekt je, ze zabranuje vstrebavaniu tukov, tzn.ze ked si das napriklad mastne jedlo a zapijes to tabletkou l-carnitinu, tak sa toho nevstrebe az tak vela.. pred a po treningu je to uplne zbytocne brat, ked uz to mas, tak polhodinu pred jedlom v tabletkovej forme a 5-15minut v tekutej forme.. ale ak to nemas tak si to ani nekupuj, su to vyhodene peniaze podla mojho nazoru (hlavne ak si porovnam, co vsetko od toho zeny ocakavaju) 🙂

miraska333
12. feb 2013

@tereza0442 Som chcela povedat, ze na jednu skupinu ludi posobi stres tak, ze ho zajedaju, ukludnuje to ich psychiku a na druhu skupinu posobi tym, ze sposobuje anorexiu/nechutenstvo, tym dochadza k tomu opaku, podvyziva a s tym pokles hmotnosti.

ladybaby
12. feb 2013

@tereza0442 prosim ta, mohla by si mi dat vediet aky trening v posilke je dobry na chudnutie?.... Mam vacsie kosti, sumernu postavu... rada by som vedela, ci cvicit s co najtazsimi vahami (max co dokazem), prip. s co najlahsimi (2kg). Totiz par rokov dozadu mi bolo odporucene cvicit len s lahkymi vahami a potom cardio, teraz inym trenerom s tazkymi vahami a tiez potom cardio. Odporucania su rozne, aj clanky co som nasla na nete sa roznia. dakujem 😉

dadak
12. feb 2013

@tereza0442 u mna je problem ten, ze som sama na 3 deti...manzel chodi domov raz za 6 tyzdnov... nemam nikoho kto by mi ich postrazil... najradsej by som vypadla a isla do fitka...alebo len tak behat vonku, ale fakt pri tych mojich troch sa nie vzdy da...preto som zvolila variantu nieco na doma...ked deti spia ja sa mozem venovat trosku sebe... co sa tyka miesta, mame dom a velku obyvacku, takze miesta dost... takze odporucas bezecky pas.... a ten orbitrek? ten nie? preco? prepac, ze ta furt otravujem...cak chcem investovat do seba a nie je to lacna zalezitost...ako som pisala, stravu sme si upravili a citim rozdiel... a este jedna otazocka...preco vlastne sa odporuca pit az 3 litre vody? v com to pomaha? dakujem krasne

mimikas
12. feb 2013

@tereza0442 ok, dakujem, no uz ho mam tak ho budem jest aspon pred obedom teda, a su aj neake ucinne spalovace co si mam davat pred treningom alebo po nom?

tereza0442
autor
12. feb 2013

@miraska333 ako u koho, dlhodoby stres samozrejme nie je dobry pre nikoho a vedie ku viacerym veciam - nepravidelne jedenie, razove prejedanie, vynechavanie jedal, spomalovanie metabolizmu, prekyslenie zaludka a podobne. ale nie je priame prepojenie s hormonmi a stresom (teda samotny hormon vylucovany pri strese nesposobuje priberanie ako si ty napisala), je to presne naopak (pri strese sa vylucuje kortizol a ten posobi na telo katabolicky).

myslim si, ze myslime na to iste, neprotireci si to, len som to chcela uviest na spravnu mieru

tereza0442
autor
12. feb 2013

@ladybaby ahoj, ak chces schudnut, tak urcite tazsie vahy a trening celeho tela. kedysi boli take studie (20rokov stare, bohuzial sa ucia stale na FTVS a v kurzoch pre slovenskych trenerov prveho stupna), podla ktorych su cviky objemove, cviky rysovacie.. to su uplne hluposti, vyvratene davno davno pred rokmi. dnesne studie (najme od Poliquina a americk.trenerov, ktori trenuju najlepsich kulturistov sveta, olympionikov a sportovcov kazdeho druhu svetoveho kalibru) hovoria jednoznacne: tazke vahy a mensi pocet opakovani posobia najlepsie.
ide o to co zapojit co najviac svalovych vlakien a dat svalu impulz. je zbytocne robit 40 opakovani s 1kg cinkou, z toho ti ruka neschudne a ani sa nevyrusuje (na vyrysovanie potrebujes svaly a toto nie je dostatocny impulz na ich ziskanie).
ak mas teraz trenera, ktory radi tazsie vahy a kardio az po treningu, tak sa ho drz, je to najlepsi sposob. 😉
pripadne ak ta to zaujima viac, tak si skus pozriet tabulky od Prilepina (ten pocita tazku svalovu zataz od 24opakovani po 2 opakovania na seriu, potom pochopis, ze 20x robit jeden cvik a 20x robit jeden cvik nie je to iste) 🙂

miraska333
12. feb 2013

@tereza0442 Ked mozem pridat skusenost s L-carnitinom, tak sestra ho brala v tekutej forme.Jazdila na bicykli, ked neuzivala L-carnitin, chudla v priemere 1kg mesacne(bez L-karnitinu 4mesiace bicyklovania -4kg)Potom zacala uzivat vo forme sirupu, na kole jazdila ako predtym a za dalsie 4mesiace schudla 9kg, co je v priemere 2,25kg mesacne.Vlastna raz tolko ako bez L-karnitinu.Tak nieco na tom asi pravdy bude.Velmi si ho pochvalovala.

tereza0442
autor
12. feb 2013

@dadak vobec neotravujes 🙂 poviem ti pravdu, orbitrek ma nikdy nebavil, ak som to uz vydrzala par mesiacov, lebo v posilke iny stroj nebol, tak mi to absolutne neprinasalo vysledky, ktore som ocakavala. za mna teda urcite nie. samozrejme si treba najst pohyb, ktory ta bavi, pretoze ako sama vravis, nie je to lacna zalezitost.
a preco pit 3l vody. ono to nie je tak ze 3litre vody a schluss 🙂 clovek by mal pit vodu v zavislosti od koho kolko vazi, aky je jeho denny prijem potravy, kolko energie spotrebuje, ci ten den cvici a podobne. 3l su orientacne. preco? tvoje telo sa sklada prevazne z vody. kazdy organizmus ju potrebuje na to, aby fungoval. ak dva dni nebudes pit, tak tvoje telo zacne byt z toho uplne mimo ( da sa to vydrzat ale okrem vynimocnych pripadov ako odvodnovanie na sutaz a podobne to absolutne neodporucam - koniec koncov, na co, vsak? ).
ak pijes denne povedzme 1 liter, pre tvoje telo je to strasne malo (dajme tomu ze vazis 60kg, tak v priemere by si mala vypit tych 2-3l), tak tvoje telo je v deficite. aby mohlo fungovat, tak prirodzene co najviac vody zadrziava, lebo nevie, kedy dostane dalsiu (rovnako je to aj s jedlom. ak jes malo a mas deficit, tak kazde dalsie jedlo ti bude telo viac a viac ukladat). ak zacnes telu davat vela vody, nazaciatku ho bude ukladat, par dni, a po case zisti, ze prijem je v pohode, tak ho zacne vypustat. zacnes sa odvodnovat, zlepsi sa pokozka, bude hydratovana, splasne ti brucho, lebo nemusi zadrziavat tolko vody, kedze vie, ze ju znova zas dostane.