icon

Prečo máme toľko obéznych mamičiek?

24. jún 2025

Na ihrisku som si sadla vedľa mamy, ktorá sotva lapala dych. Za mna sú nadbytočné kilá u matiek tŕňom v oku verejnosti. Je za tým lenivosť, vyčerpanie, hormonálne problémy, antidepresíva alebo len úplne normálny život mamy, ktorá seba dáva na posledné miesto.
Ja som tiež taká bola a ked som fučala pri zaväzovaní tenisiek, povedala som si dosť. Vo vyššom vekusom sa začala hybať, schudla 14 kg a je mi lepšie.

ahhola
25. jún 2025
@sisska96

@abbey1 Ale však tie 2 baby vôbec nie sú tragicky tučné

@sisska96 vzdy to moze byt aj horsie😅v UK nemaju telesnu?( To mi vyhadzuje fejsbuk😅)

ahhola
25. jún 2025
natalienka12
25. jún 2025

Zase tie “plné košíky” 😆

nini1978
25. jún 2025
@beronsche

@nini1978 nepopieram, že Slovensko je z veľkej časti homofóbne, ale tu miesas jablká a hrušky.
A áno, o obezite je potrebné hovoriť, pretoze povedomie ľudí je zúfalo nízke. Je to choroba.

@beronsche skúsila som ti vysvetliť,ideš si svoje
V pohode
Neriešiť inych je základ vo vyspelých spoločnostiach,rešpekt a akceptovanie inakosti je znak vyspelosti
Či sa ti to paci,alebo nie,hrusky a jablka’ budú stále ovocie a majú veľa spoločného

abbey1
25. jún 2025
@sisska96

@abbey1 Ale však tie 2 baby vôbec nie sú tragicky tučné

@sisska96 Áno, áno. Sú to dve mladé, krásne zdravé dievčatá a ešte k tomu vkusne oblečené.

abbey1
25. jún 2025
@nini1978

@abbey1 a prečo sa pozeráš na 100 kilové odhalené zadky?
Teba by nemali zaujímať zadky inych, akceptovať iného je prvá vec,ktorú by sme mali učiť vlastne deti
A nie opisovať inych s výsmechom a pohoršením
Tak to presne je,homofobna spoločnosť to naše malebné Slovensko!

@nini1978 Prepáč, ale mám zavrieť oči, keď také osoby kráčajú predo mnou? Kľudne zatvorí oči pred zadkami i pred realitou.

sisska96
25. jún 2025
@abbey1

@sisska96 Áno, áno. Sú to dve mladé, krásne zdravé dievčatá a ešte k tomu vkusne oblečené.

@abbey1 ale nie sú také tlsté.

abbey1
25. jún 2025
@nini1978

@beronsche Slovensko je homofobna spoločnosť a moje vyjadrenie si nespojila s témou,o kt sa píše
Tak ti napíšem moj uhol pohľadu
Ako môžeme čakať,že budem akceptovať ine sex orientácie ,keď nevieme akceptovať a NERIEŠIŤ ani oblečenie a telesne schránky inych?

@nini1978 Právo iných na názor akceptovať vieš?

bytc20
25. jún 2025
@ahhola

Ako hovori klasik-regres nezastavis😂

@ahhola Tak Diana trpela PPP- konkretne bulimiou. Takze to zrovna nie je vhodny priklad. A tie dievcata z fotky su podla mna plnostihle. Vobec nie su obezne. Oblecko otras- to je jasne.

mircalla
25. jún 2025

Ty nam povedz, kedze sa ta to tykalo....

zuzulka558
25. jún 2025
@jeennyv

Ja co poznan bohuzial zdravotne stitna zlaza je svi….tolko zien ma problemy teraz v okoli, co som nevedela, ale chvalit sa tym nebude clovek, preto ja nesudim chude, tucne…

@jeennyv no štítnu mam aj ja,, pohybu až až chodíme na turistiky skoro celodenné, samozrejme nie lanovky 🤣, jem len koľko treba ani to nezvládne porciu, ale nemám svoju váhu a pripisujem to tým tabletkam co mam, no tlstá som chvalabohu neni

jablkovastrudla
25. jún 2025
@ahhola

@sisska96 vzdy to moze byt aj horsie😅v UK nemaju telesnu?( To mi vyhadzuje fejsbuk😅)

@ahhola v UK maju telesnu, v rozvrhu je ako PE (physical education)

nini1978
25. jún 2025
@abbey1

@nini1978 Právo iných na názor akceptovať vieš?

@abbey1 ty kritizuješ tela’ inych ludi- “”Bože to je tragická foto dnešného Anglicka”
To je názor?

nini1978
25. jún 2025
@abbey1

@nini1978 Prepáč, ale mám zavrieť oči, keď také osoby kráčajú predo mnou? Kľudne zatvorí oči pred zadkami i pred realitou.

@abbey1 realita je taká,že sa máš pozerať na seba a nie ako dospela’ žena a matka poukazovať na inakosť ostatných

taktotedanie
26. jún 2025
@jesenzima

Dnes je "in" byť obézny a skrývať to za sebavedomé "som sama sebou" a "cítim sa dobre taká,aká som" 🤷 alebo je to "genetika" .. pravdou je, že ľudia sa malo hýbu, sú leniví, nemajú čas, prejedajú sa. A nie len mamičky. Smutné je, koľko je veľa obéznych detí, od malička zlé návyky, ktoré sa s nimi potiahnu ...

@jesenzima ja vnimam he v poslednej dobe uz vobec nie je in body positivity prave naopak

jeennyv
26. jún 2025
@zuzulka558

@jeennyv no štítnu mam aj ja,, pohybu až až chodíme na turistiky skoro celodenné, samozrejme nie lanovky 🤣, jem len koľko treba ani to nezvládne porciu, ale nemám svoju váhu a pripisujem to tým tabletkam co mam, no tlstá som chvalabohu neni

@zuzulka558 mas stastie moja znama je aj po operacie a berie lieky a je ako na hojdacke..chvilu doslova kostlivec, potom buuum hroch…ona uz je zufala z toho

hederamonstera
26. jún 2025

Lebo posledne co chcem robit vo svojom volnom case (rozumej 1 hodina denne!) je ist cvicit, ked ma to nebavi. A ano, neviem porazit emocne jedenie, riesim to uz s psycho a pod.ale rodicia ma psychicky tak dodrbali, ze je to na dlhu trat.

kristina2412
26. jún 2025

Celkom ma pobavila skratka "žena s nadváhou =žena čo nieje v kondícii, žena čo fučí a nevládze " je to hlúposť, okolo seba mám aj ženy,ktoré aj napriek tomu že majú nadváhu bicyklujú, korčuľujú, plávajú , chodia na yogu atď. A zase tiež si priznajme, nie všetky chudé sú v dobrej kondícii. Moja kolegyňa má 43 kíl a teda vyjde na tretie poschodie a ratujeme ju, čo vyzerá ako pred infarktom. Ďalšia vec je tá ,že ženy na MD,RD možno nemajú čas variť pre seba zvlášť, napríklad ja som najviac schudla až po návrate do práce, chodili sme na šaláty, motivovali sme sa s babami . Pri dieťati som zriedka mala časť si pripraviť niečo iné. Mne je viac smutno z detí s nadváhou, 2-3 ročné, čo sa ledva hýbu, nevedia vyliezť , vyskočiť, atď

karlamon
26. jún 2025

Ja som napríklad silnejšia bola aj pred tehu, vlastne asi vždy.. 🤣 A počas tehotenstva som pribrala 4 kg, z toho malý mal 4050g keď sa narodil a z pôrodnice som odchádzala mínus 15kg z pôvodnej váhy 🙄 ja napríklad nemám šancu pri mojom dieťati pribrať ani gram 🤣 do roka to nonstop vrieskalo, nemala som čas si ani kávu vypiť, odkedy to chodí je to ešte horšie 🤣 a v podstate od cca 2 jak papa sam konečne jeme spolu.. Čiže sa normálne najem v kľudne ako takom 🫣

ukgirls
26. jún 2025

ved sama pises ze aj ty si bola jednou z nich ..tak preco si bola? ako vies ze aj oni nieco nezmenia.. ale kyms a tak stane budu rovnake akos i bola ty ..

blackcat8885
26. jún 2025

Každý deň vidím 15-16r obezne dievčatá (aj chlapcov) ktorí kupujú chipsy a energetak. Takže nie je to iba problém matiek. Je to životný štýl daného človeka. A schudnúť sa dá aj pri deťoch. Ja som chcela a dole išlo 10kg za polroka zmeny stravy a cvičenia. Všetko je o nastavení v hlave

darius_a
26. jún 2025

Obežná matka môže mať rovnaké príčiny ako obézny človek iného "statusu" mimo iné však môže zohrávať rolu kladenie potrieb deti pred svoje.

lenka_vi1
26. jún 2025

Ja sa skôr zamýšľam čo s deťmi s nadváhou. Môj syn je prvák v triede ich je 20 a z toho dobrých 7 ks s viditeľnou nadváhou čo nedokáže pobehnut za loptou. Prečo s týmto rodičia nič nerobia?

katrin21
26. jún 2025

Keby len mamiciek...ale aj mladych 50% bab, chalanov az 70%. Stavi sa pozriey do skol

majamat
26. jún 2025

ja neviem kde zijete, ale tie cisla co tu citam su fakt vysoke a u nas to rozhodne tak nie je.
mam v okoli mamicky, co maju nadvahu, aj ja mam, aj sestra ( no vsak rodina ) a aj dalsie poznam. no mnohokrat som ocumovala a ticho zavidela aj mamickam, co su stihle a ze ich nie je malo.
co sa tyka vseobecne ludi, ano je dost ludi s nadvahou.

no napr moja dcera je stihla, je to mlada baba a jej spoluziacky, zo 7 bab ma nadvahu len 1. co je necelych 15%.
z chalanov, co maju v triede maju 8 chalanov a nadvahu maju 2. cize 20%.
jedna kamoska ma 2 dcery, jedna nadvahu, druha nie.
dalsia ma 2 synov, obaja stihly. sestrin syn je stihly, synovec je stihly.

roberta27
26. jún 2025
@13uzivatelka11

@ha_ha ale toto je na tom smutné.. že práve keď tá mama na seba kašle tak tak dopadnú aj tie deti.. ja tiež nechápem keď vidím dievčatka 10 ročne vyparadane, mama sa teší z toho, a také veľké bruško im spod tých šiat trčí.. a príde to všetkým normálne.. ale zarábajú deťom na zdravotné problemy.. samozrejme týka sa to aj chlapcov rovnako .. akože samozrejme nech si robí kto chce čo chce, ale príde mi to také smutné že malé deti už majú nadváhu kvoli lenivosti rodičov.. hlavne že sa všetci sťažujú aké sú drahé potraviny ale košíky plne sladkosti a lacnej sladkej vody..

@13uzivatelka11 tuto trosku budem oponovat, nie kazde dieta to ma z lenivosti. Moja dcera ma tiez 9, ma aj brusko (netrci jej z crop topu, oblieka sa primerane). Pravidelne cvici- chodi na box, do toho cvicime aj doma, sme vela vonku, bicykle, kolobezky, cize pohybu ma. Aj sa stravuje zdravsie, ziadne polotovary, sladkosti, cipsy, vecerne vyjedanie, pijeme len cistu vodu, ziadne sladene napoje a pod. Varime zdravu stravu. Bohuzial, nezje zeleninu a ovocie.
A aj napriek tomu ma tento "problem". Tym chcem len povedat, ze nie vzdy je to zanedbane zo strany rodicov a su aj take deti.

marlene
26. jún 2025

Akoby nam bolo na svete dobre, keby sme my zeny namiesto nemiestnej kritiky bez poznania dovodov sa prestali pohorsovat nad inymi zenami a zacali sa naozaj zaujimat co nas naozaj trapia cim mozeme zmenit tento svet k lepsiemu.

zdena1990
26. jún 2025

A prečo máme toľko mamičiek čo má rôzne zdravotné problémy ? Vtedy sú tiež možno chorobne chudé alebo veľmi silné ? Na to nemyslíte? Možno má mamička problémy nevieme to .. nesudim...

ravehami
26. jún 2025

Ludia su lenivi a vyhovuje im schovavat sa vyhovorky od diagnozy (samozrejme su aj brutalne lieky niektore - napr kortikoidove liecby to je iny extrem..takze nemyslim tazke diagnozy, ktore ozaj nema kazdy druhy clovek) az po “ale ty to mas ine a mas cas”..chudnutie je iste “nepohodlie” a ludia to nemaju radi lebo to zacina zmenou navykov..viac ako tucny dospely ma seru tucne deti…rodicia sa buchaju do prs ako by pre svoje deti umreli ale zmenit zivotny styl neexist a radsej im budu ublizovat tym, ze ich povacsine tiez vypapkaju a naucia ich to do zivota..a na rovinu, tucny rodic ani tolko nevladze a o vela zazitkov deti obera..ale kazdy uz jak chce, pome radsej fnukat ako si kto dovoli nieco povedat, nech kazdy robi co chce a bla bla bla..

strasne luto mi je deti..obrazom je aj NAFLD uz u 6-9 (alebo aj mladsich) deti. Tie cisla su alarmujuce. Ale sak lejme do nich dzusiky a ale hlavne nech sedia na gauci a su ticho

barbie2023
26. jún 2025
@kiwwik

Pretože nie každá mamička má dieťa ktoré kam ho položite tam spí aby si mala čas isť zacvičiť, a ak také má, čo je aj môj prípad som 2 mesiace po pôrode a malá mi nemá problém zaspať aj na 3-4 hodiny v kuse, no verte mi že momentálne je cvičenie to posledné na čo myslím, skôr sa za ten čas snažím urobiť všetko čo potrebujem okolo domácnosti a taktiež si dopriať nejaký ten oddych len tak s vyloženými nohami, alebo si užiť chvíľku s manželom, vedieť sa porozpravať aj o inych veciach než čo sa týkaju malej... Áno keď sa pozriem do zrkadla vidím všetky tie kilá navyše čo mi ostali po pôrode, áno rozčuluje ma to, no hlavne je pre mňa dôležitejšia psychická pohoda pri takom malom bábätku a viem že aj na tie kilá raz príde čas, netlačím na to... Ako aj vy vravíte raz ste si povedala dosť, takže tiež ste patrili do skupiny "obeznych" mamičiek, prečo si myslíte že ste zrazu niečo viac len preto že vy ste motiváciu našla a oni nie? Ja vždy vravím, dôležitý je najmä charakter, nie výzor

@kiwwik tak 2 mesiace po pôrode ozaj nemusíš myslieť na cvičenie. Ja som pri všetkých mojich dcérach pribrala aspoň 30kg , bola som ako guľa. A vždy som schudla. AleVZDY VZDY VZDY to bolo zmenou stravy a pohyb... A áno, deti som mala ako hyperaktívne opice 😂😂😂 takže ozaj som bola k.o lebo nechceli ani spávať... No keď niečo človek chce tak sa dá . Ostatné je všetko výhovorka.