icon

Prečo mi váha neklesá i napriek cvičeniu a kalorickému deficitu?

Dnes o 10:11

Už asi 25 dní som v kalorickom deficite. Chodím silovo cvičiť a občas pridám aj kardio na páse.
Na začiatku som bola na InBody, podľa toho som sa nastavila a dnes som sa po čase odvážila.

Váha ukázala presne to isté číslo. Ani o deko menej.
Priznávam, že ma to trochu zamrzelo.

Partner mi hovorí, že sa mi zmenšili boky a brucho, ale ja to na sebe zatiaľ veľmi nevidím.
Miery som si odmerala až dnes, predtým mi to ani nenapadlo, takže nemám porovnanie.

Je možné že by som nič neschudla? Idem z 90 kg, myslela som že to praveze pôjde rýchlejšie z tak veľkej váhy

goodidea
Dnes o 11:50
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor presne takú postavu som si myslel že máš, za mesiac si schudla ale niečo z rúk,niečo z nôh,niečo zo zadku .. brucho si začneš všímať ako posledné

simca06022011
Dnes o 11:52

to ze mas 90kg vobec nemusi znamenat ze pojdes s vahou dole rychlo, dolezite je to meranie. Tym ze cvicis,ti bude pribudat najskor svalova hmota, chvilu sa hybe len voda, .. proste sme kadejake :D ver nie je 90kg ako 90kg ... ;) len vydrz pojde to, uvidis 🙂) hlavne ze sa to hybe... mesiac je este velmi malo...

anonym_010877
Dnes o 11:53
@jimbean

@anonym_010877 Jednoducha odpoved. Ty cvicis s vahou a teda naberas svaly, zdravo priberas, co je na pochvalu, ale svaly zostavaju ukryte pod tukom, tuk zostava. Ak chces schudnut, musis vytvorit deficit, cvicit viac opakovani s mensou vahou na udrzanie svalstva a pridat beh/chodzu vonku a bavime sa o 2-3 hodinach denne. Ludia co chudnu bez pohybu idu jednoduchu techniku. Clovek (60-90kg) ma 1600-2 tis kcal bezny metabolizmus. To je energia, ktoru clovek potrebuje na prezitie a spotrebuje, aj ked cely den prelezi na gauci. Aby srdce tlklo, telo malo teplotu 36 stupnov. Potom im staci obmedzit prijem na polovicu a chudnu. Ale nie je to zdrave chudnutie, lebo po kazdom chudnucom cykle maju menej svalov (lebo necvicia), neratajuc osteoporozu kosti,...

@jimbean To co pises by davalo skvely zmysel, keby som naozaj nerobila nijake ine kardio aktivity. Za rok ale dam 4-5 triatlonovych/bezeckych pretekov, na ktore mesiace trenujem, cize u mna to rozhodne nie je LEN o silovom treningu

tersanas
Dnes o 11:54
@anonym_autor

@jimbean dodržiavam všetko ako mám. Zapisujem každú jednu potravinu ktorú prijmem. Podľa kalkulácie mi vyšlo Bmr 1690 a tdee 2326. Kcal mám nadstavené na 1700/1750. Používam kalorické tabuľky.

@anonym_autor nahodila som si tvoje miery do tabuliek, 23r, 170cm, 90kg, stredná aktivita (keďže cvicis dosť silovo), BM mi vyšiel ako tebe, nejakých 1690kcal a za deň v deficite by si mala prijať cca 2200kcal. Tvoje udržiavacie kalórie mi ukazuje 2600kcal, takže pekný zdravý 400kcal deficit. Pri tvojom príjme 1700/1750kcal jednoducho hladujes, máš 900kcal deficit, možno hlad nepocitujes, ale je to tak, na tvoju aktivitu by si mala jesť viac, dostala si telo do stresu, kedy mu dávaš málo jedla, ješ iba kúsok nad bazalnym metabolizmom a to pri cvičení vôbec nie je dobré. Tebe tabuľky vyrátali, že máš jesť 1700kcal alebo ti to ktosi poradil alebo si si to tam ty ručne zadala? Pretože tabuľky to rátajú inak. Nemyslím to vôbec v zlom, som na tabuľkách už rok, veeeela kíl išlo dole a až pri KT som pochopila, že aj málo jedla robí zle, telo je v strese, že mu dávaš málo a nepustí ani gram a všetko čo zjes si ukladá. Keď si v zdravom deficite, telo pusti pri chudnutí. Išla som z váhy 96kg a prvé mesiace to fakt išlo, žiadne že 25dni a váha rovnaká, také mám už teraz. Držím palce a skús sa ešte raz pozrieť na to nastavenie tabuliek.

goodidea
Dnes o 11:55
@simca06022011

to ze mas 90kg vobec nemusi znamenat ze pojdes s vahou dole rychlo, dolezite je to meranie. Tym ze cvicis,ti bude pribudat najskor svalova hmota, chvilu sa hybe len voda, .. proste sme kadejake :D ver nie je 90kg ako 90kg ... ;) len vydrz pojde to, uvidis 🙂) hlavne ze sa to hybe... mesiac je este velmi malo...

@simca06022011 a ona navyše silovo cvičí čiže ako keby sa tam kompenzujú tie kalórie proste ináč by chudla keby necvicila a mala len upravenú stravu, telo by úplne inak reagovalo na tie kalórie ako pri silovom tréningu, ALE ja som presne zástancom takejto premeny ..lebo tá postava bude veľmi pekná ..len treba vytrvať ..

anonym_8b49fb
Dnes o 11:55
@anonym_autor

@la_dolce_vita mám 23, no som
Aj po vysadení antk cca 4 mesiace

@anonym_autor tiež sa prkláňam viac ku kardiu, poznám veľa báb čo schudli tancom, je milón videí na youtobe, tiež som tak začínala.
Dnes sa preferuje silový tréning, ale v minulosti sa chudlo viac kardiom, rozne zumby, tabaty, tranpolíny, tanec..
A ja teda naopak, takto by som si 23 ročné telo nepredstavovala, sorry💗
Ruky atď, ale išla si s ,,kožou na trh,, a to je to, čo ťa určite posunie kam chceš.

jimbean
Dnes o 11:57
@tersanas

@anonym_autor nahodila som si tvoje miery do tabuliek, 23r, 170cm, 90kg, stredná aktivita (keďže cvicis dosť silovo), BM mi vyšiel ako tebe, nejakých 1690kcal a za deň v deficite by si mala prijať cca 2200kcal. Tvoje udržiavacie kalórie mi ukazuje 2600kcal, takže pekný zdravý 400kcal deficit. Pri tvojom príjme 1700/1750kcal jednoducho hladujes, máš 900kcal deficit, možno hlad nepocitujes, ale je to tak, na tvoju aktivitu by si mala jesť viac, dostala si telo do stresu, kedy mu dávaš málo jedla, ješ iba kúsok nad bazalnym metabolizmom a to pri cvičení vôbec nie je dobré. Tebe tabuľky vyrátali, že máš jesť 1700kcal alebo ti to ktosi poradil alebo si si to tam ty ručne zadala? Pretože tabuľky to rátajú inak. Nemyslím to vôbec v zlom, som na tabuľkách už rok, veeeela kíl išlo dole a až pri KT som pochopila, že aj málo jedla robí zle, telo je v strese, že mu dávaš málo a nepustí ani gram a všetko čo zjes si ukladá. Keď si v zdravom deficite, telo pusti pri chudnutí. Išla som z váhy 96kg a prvé mesiace to fakt išlo, žiadne že 25dni a váha rovnaká, také mám už teraz. Držím palce a skús sa ešte raz pozrieť na to nastavenie tabuliek.

@tersanas Mne muzovi 85kg ukazali kaloricke 1750 kcal bazalny a 1950 kcal bezny metabolizmus. Ked sa toho drzim, pridavam pohyb, evidujem prijem a vydaj v exceli, tak mi zhadzovanie funguje na gram presne. Preto 2600 kcal je prejedanie sa a ten clovek nemoze chudnut, ak nenabeha 50km denne. Plus mne staci 100-120gr bielkovin na udrziavanie denne, tak pri 160 gr sa nedivim, ze clovek drzi, ci nabera vahu. Ale urcite radsej viac bielkovin nez menej.

anonym_8bfb0d
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@anonym_8bfb0d to že človek cvičí neznamená že sa hneď zaujíma aj o kcal

@anonym_autor ale clovek co cvičí vie, ze a) sval je ťažší ako tuk
b) deficit je kľúčovy
c) ak sa chudne a cvičí silovo, treba sa merať.

anonym_10da77
Dnes o 11:59
@jimbean

@tersanas Mne muzovi 85kg ukazali kaloricke 1750 kcal bazalny a 1950 kcal bezny metabolizmus. Ked sa toho drzim, pridavam pohyb, evidujem prijem a vydaj v exceli, tak mi zhadzovanie funguje na gram presne. Preto 2600 kcal je prejedanie sa a ten clovek nemoze chudnut, ak nenabeha 50km denne. Plus mne staci 100-120gr bielkovin na udrziavanie denne, tak pri 160 gr sa nedivim, ze clovek drzi, ci nabera vahu. Ale urcite radsej viac bielkovin nez menej.

@jimbean súhlasím,
@tersanas Máš to zle vyrátané a mýliš ju, má vysoký príjem,.pri deficite sa chudne, nie že telo nepustí
.. nepíš hlúposti

simca06022011
Dnes o 12:02
@goodidea

@simca06022011 a ona navyše silovo cvičí čiže ako keby sa tam kompenzujú tie kalórie proste ináč by chudla keby necvicila a mala len upravenú stravu, telo by úplne inak reagovalo na tie kalórie ako pri silovom tréningu, ALE ja som presne zástancom takejto premeny ..lebo tá postava bude veľmi pekná ..len treba vytrvať ..

@goodidea presne tak, chudnutie bez cvicenia je o nicom, nakolko ja som videla, ze clovek na vahe sice ide dole, ale je slaby ako mucha, mlandravy + neda sa byt v deficite donekonecna = rychlo sa potom naberie spat, zatial co pri treningoch, je lahsie sa aj stravovat normlne, aj svaly potrebuju inu energiu atd..

autor
@tersanas

@tersanas mne iná kalkulačka vyrátala 1800 cca a nejaké drobné nepamätám už, no tolko prijať mi príde už dost.

simca06022011

inak kde ratate kolko mate bazalny metabolizmus, kolko normalny?? nieco spolahlive

autor
Dnes o 12:04
@anonym_8b49fb

@anonym_autor tiež sa prkláňam viac ku kardiu, poznám veľa báb čo schudli tancom, je milón videí na youtobe, tiež som tak začínala.
Dnes sa preferuje silový tréning, ale v minulosti sa chudlo viac kardiom, rozne zumby, tabaty, tranpolíny, tanec..
A ja teda naopak, takto by som si 23 ročné telo nepredstavovala, sorry💗
Ruky atď, ale išla si s ,,kožou na trh,, a to je to, čo ťa určite posunie kam chceš.

@anonym_8b49fb nieje to o tom že by sa dnes preferoval silový tréning. Mňa tento druh tréningu baví najviac. Nebudem sa trápiť pri behu, tancovaní. Myslíš že keby si mám vybrať že chcem takéto telo ? Dosť zbytočná poznámka. Keby som nemala operáciu akú som mala, sem by som sa nedostala. Ale môžem si za to sama 🙂

anonym_f938a0
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor cvičis a lepšie sa stravuje s iba 3 t vydrz a uvidíš výsledky.Idem z takej istej váhy ide to pomaly, ale ide.Ty vyzeráš lepšie ja mám boky a brucho a o 19 r viac😂aj výšku máme rovnakú

autor
@anonym_10da77

@jimbean súhlasím,
@tersanas Máš to zle vyrátané a mýliš ju, má vysoký príjem,.pri deficite sa chudne, nie že telo nepustí
.. nepíš hlúposti

@anonym_10da77 1700 je vysoký príjem?

jimbean
Dnes o 12:05
@tersanas

@tersanas "BM mi vyšiel ako tebe, nejakých 1690kcal". Tuto hodnota mas spravne. Pridaj si pausal 200-250kcal a dostanes udrziavaci metabolizmus 1900-1950 kcal. Co si myslim, ze robis nespravne je, ze prilis optimisticky nadhodnocujes kalorie, ktore vraj kazdy vydas silovym treningom. Az 900kcal (2600-1700) denne. Nemyslim, ze niekto cvici 2fazovo 7 dni v tyzdni.

autor
Dnes o 12:05
@anonym_f938a0

@anonym_autor cvičis a lepšie sa stravuje s iba 3 t vydrz a uvidíš výsledky.Idem z takej istej váhy ide to pomaly, ale ide.Ty vyzeráš lepšie ja mám boky a brucho a o 19 r viac😂aj výšku máme rovnakú

@anonym_f938a0 ďakuejm, veľa šťastia prajem

tersanas
Dnes o 12:06
@anonym_autor

@tersanas mne iná kalkulačka vyrátala 1800 cca a nejaké drobné nepamätám už, no tolko prijať mi príde už dost.

@anonym_autor môžeš si zadať aj nízku aktivitu v KT, skús aké ti dá kalórie, ale v podstate ješ iba pár kalórií nad bazalnym metabolizmom, ak cvicis aspoň 3-4x, je to máličko. No bohužiaľ, tiež som patrila k tým ľuďom, ktorí pri váhe cez 90kg nebudú jesť 1900kcal a podobne, že to neschudnem nikdy, a práve vtedy som chudnúť začala, ale ja mám teda nízku aktivitu, cvičím iba doma, nie fitko. Je tu aj skupina na ceste k mojej premene alebo tak nejak, a tam mi veľmi pomohli nastaviť kt správne.

autor
Dnes o 12:08
@tersanas

@anonym_autor môžeš si zadať aj nízku aktivitu v KT, skús aké ti dá kalórie, ale v podstate ješ iba pár kalórií nad bazalnym metabolizmom, ak cvicis aspoň 3-4x, je to máličko. No bohužiaľ, tiež som patrila k tým ľuďom, ktorí pri váhe cez 90kg nebudú jesť 1900kcal a podobne, že to neschudnem nikdy, a práve vtedy som chudnúť začala, ale ja mám teda nízku aktivitu, cvičím iba doma, nie fitko. Je tu aj skupina na ceste k mojej premene alebo tak nejak, a tam mi veľmi pomohli nastaviť kt správne.

@tersanas praveze pri 1900 som bola extrémne zavodnena, nafúknutá. a to som jedla cca tie iste jedla ako teraz len viac

anonym_10da77
Dnes o 12:09
@anonym_autor

@anonym_10da77 1700 je vysoký príjem?

@anonym_autor to číslo je správne, ale ja neviem, čo konkrétne a v akých množstvách ješ, či kalorický príjem nie je v skutočnosti vyšší ako si myslíš.

anonym_057cff
@anonym_601c92

@anonym_057cff boze na nebi... a vies ze nie je? je rozdiel v objeme... ale kilo svalu je to iste ako kilo tuku...

@anonym_601c92 NETREP tam nech sa meria a nech sa nevazi. Pani analyticka.

tersanas
@anonym_autor

@tersanas praveze pri 1900 som bola extrémne zavodnena, nafúknutá. a to som jedla cca tie iste jedla ako teraz len viac

@anonym_autor v poriadku, držím palce, nech sa darí.

anonym_057cff
Dnes o 12:10
@anonym_autor

@anonym_autor menej sol lebo ta tiez zadrziava vodu v tele. inac na zaciatku si precisti creva,to je tiez dost dolezite. mat ciste crevo bez nanosu

jimbean
Dnes o 12:11
@tersanas

@tersanas Pre ukazku. Na spalenie -900kcal potrebujem odbehnut 30km, co je 4,5 hodiny denne v aspon strednej tepovej frekvencii. Ak toto chces spalit v posilovni, tak trochu nadnesiem, ale 4,5 hodiny denne v kuse nesmies pustit cinky z ruky a ist nonstop bez prestavky seria za seriou. Ziadne 5 minut pauza medzi seriami.

autor
Dnes o 12:12
@anonym_10da77

@anonym_autor to číslo je správne, ale ja neviem, čo konkrétne a v akých množstvách ješ, či kalorický príjem nie je v skutočnosti vyšší ako si myslíš.

@anonym_10da77

anonym_8b49fb
@anonym_autor

@anonym_8b49fb nieje to o tom že by sa dnes preferoval silový tréning. Mňa tento druh tréningu baví najviac. Nebudem sa trápiť pri behu, tancovaní. Myslíš že keby si mám vybrať že chcem takéto telo ? Dosť zbytočná poznámka. Keby som nemala operáciu akú som mala, sem by som sa nedostala. Ale môžem si za to sama 🙂

@anonym_autor nebolo to myslené zle, mala som dopísať, že telo, ktoré cvičilo s trénerom atď ako si písala, že všetko o cvičení vieš, lebo máš už čo to odcvičené aj s trénerom, preto som to napísala

autor
@anonym_057cff

@anonym_autor menej sol lebo ta tiez zadrziava vodu v tele. inac na zaciatku si precisti creva,to je tiez dost dolezite. mat ciste crevo bez nanosu

@anonym_057cff nesolím skoro vôbec

simsalabim
Dnes o 12:19

Podla mna pokracuj, pridaj kardio 2x do tyzdna. Aj ked ti pisu, ze za mesiac musis ist dole 3,5kg… no nie, nemusis. Ja som chudla 8kg 10 mesiacov. Za dalsich 8 som schudla este 12, spolu 20kg. Prvy mesiac mi vaha vysla hore o 2kg. To som este netusila, ako velmi hmotnost ovplyvnuje menstruacny cyklus - aj o 1,5kg. Vazim sa prakticky denne, tak to vidim.

anonym_a2bf5c
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@anonym_a2bf5c v deficite som. Viem čo jem a čo zapisujem.

@anonym_autor No v deficite si určite neni. Po 25 dňoch deficitu po 600kcal by si mala mať o 2 kilá menej. Vzhľadom na tvoju váhu a aktivitu asi aj 3.

Ak si dávaš do tej kalorickej tabuľky že kuracie prsia 200kcal a vysmazis si ho na oleji, tak sa nedivím, že nechudnes

anonym_30bce9
Dnes o 12:25

V podstate robím to čo ty, podobná výška len o 15 rokov viac mám ako ty. Začínala som cvičiť s 68kg a dnes mám o 10 viac. Chce to len čas a váhu zahodiť. Prikladám foto, keby chce niekto rýpať, že fake - áno, zmenila som pozadie, lebo to skutočné bol mrte bordel 😀 3 roky cvičenia, 5-6x do týždňa a strava presne to čo píšeš. Mesiac je ešte máličko, zvládneš to!💪🫶