icon

Prečo mi váha neklesá i napriek cvičeniu a kalorickému deficitu?

Včera o 10:11

Už asi 25 dní som v kalorickom deficite. Chodím silovo cvičiť a občas pridám aj kardio na páse.
Na začiatku som bola na InBody, podľa toho som sa nastavila a dnes som sa po čase odvážila.

Váha ukázala presne to isté číslo. Ani o deko menej.
Priznávam, že ma to trochu zamrzelo.

Partner mi hovorí, že sa mi zmenšili boky a brucho, ale ja to na sebe zatiaľ veľmi nevidím.
Miery som si odmerala až dnes, predtým mi to ani nenapadlo, takže nemám porovnanie.

Je možné že by som nič neschudla? Idem z 90 kg, myslela som že to praveze pôjde rýchlejšie z tak veľkej váhy

Strana
z4
arek00
Včera o 10:16

@anonym_autor silovy trening ma za ulohu nabrat svaly a 25 dni je malo na ich vybudovanie. U teba je zly kaloricky deficit... klames, alebo nevedomky sa zle stravujes.

klarissa25
Včera o 10:18

A merias si aj obvody brucha stehien? Lebo na vahe sa to ukazat nemusi, no na cm ano

st_277
Včera o 10:21

@anonym_autor ja tiez robim silovy trening a na vahe som neschudla ale pas isiel vela cm dole… meriam sa, nevazim…

anonym_057cff
Včera o 10:22

meraj sa. nie vaha, ale cm su dolezite !!!!
a vies ze sval je tazsi nez tuk ze?

autor
@arek00

@anonym_autor silovy trening ma za ulohu nabrat svaly a 25 dni je malo na ich vybudovanie. U teba je zly kaloricky deficit... klames, alebo nevedomky sa zle stravujes.

@arek00 deficit mám dobrý, neklamem 🙂 načo by som klamala samú seba. Svaly som mala už predtým, pred prestávkou od cvičenia som cvičila silovo 4 roky.

autor
@klarissa25

A merias si aj obvody brucha stehien? Lebo na vahe sa to ukazat nemusi, no na cm ano

@klarissa25 píšem že som sa odmerala poprvé dnes..

autor
Včera o 10:23
@anonym_057cff

meraj sa. nie vaha, ale cm su dolezite !!!!
a vies ze sval je tazsi nez tuk ze?

@anonym_057cff píšem že som sa zmerala poprve dnes 🙂 a ano viem že sval je ťažší ako tuk

anonym_057cff
Včera o 10:24
@anonym_autor

@anonym_057cff píšem že som sa zmerala poprve dnes 🙂 a ano viem že sval je ťažší ako tuk

@anonym_autor dobre, tak si zacni zapisovat. a mas po probleme.

zmrzlinka2021
Včera o 10:27

@anonym_autor

Merias sa? Lebo to je zaklad. Ono nie vsetky rovnako chudneme. NIektora za mesiac da tri kila a potom mesiac nic. Ina mozno mesiac nic a zrazu bum minus 3-4 kila.

jimbean
Včera o 10:28

Musis vydrzat. Ak dodrziavas pohyb, spravne evidujes prijate a vydavane kalorie, skor ci neskor sa to rozbehne. Ak ides z velkej vahy, naozaj by mali byt ubytky vidiet. Ale tazku hlavu si rob az po 3 mesiacoch. 1.kaloricke tabulky 2. kaloricky deficit 3.cvicenie na spevnenie svalstva 4.beh / rychla chodza. 5.excel daj si subor kde je datum od 1.1. po 31.1. Tam si daj kazdy den prijem minus vydaj = deficit. Na konci mesiaca das sucet a hned vidis, aky mas prebytok/deficit za cely mesiac. Ak ti vyjde deficit, ale nechudnes, tak podcenujes prijem a nadhodnocujes vydaj
Ludia podcenuju prijem (nenahodia dobre ci vsetko prijem) a precenuju vydaj (riadia sa mudrymi hodinkami, ktore ukazuju blbosti), preto sa vaha nehybe. Pri 90kg mas bazalny bezny metabolizmus okolo 1700-1800 kcal a bezny 1900/2 tis kcal. Ak chces schudnut, musis prijat menej ako 2 tis kcal. Ak ti nejake mudre hodinky ukazu, ze si vraj spalila 3 tis kcal chodenim po byte a do prace, tak im never. Orientacne, ked prejdes/prebehnes 10km (1,5 hodiny), spalis -300kcal.

autor
Včera o 10:29
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Merias sa? Lebo to je zaklad. Ono nie vsetky rovnako chudneme. NIektora za mesiac da tri kila a potom mesiac nic. Ina mozno mesiac nic a zrazu bum minus 3-4 kila.

@zmrzlinka2021 píšem v príspevku že som sa zmerala dnes….

arek00
Včera o 10:29
@anonym_autor

@arek00 deficit mám dobrý, neklamem 🙂 načo by som klamala samú seba. Svaly som mala už predtým, pred prestávkou od cvičenia som cvičila silovo 4 roky.

@anonym_autor daj sem fotku ako vizeras... daj este tvoju vysku. Aj osobny trener ta musi vidiet vyzlecenu, aby vedel na co sa mas zamerat.
Inac ja keby mesiac nejem, jem velmi malo...dam dole viac ako 6 kil a to viditelne.

markusrasford
Včera o 10:32

@anonym_autor stiahni si kalorické tabuľky ked este nemas. Tam si nastav hodnoty ktoré su potrebné. Uprav si stravu. Veľa bielkovín konzumuj a veľa vody treba piť. Za to obdobie by si mala dat dole niečo. Váž sa ráno na lačno a skus tak ze napríklad každý pondelok. Neváž sa každý deň. Skus vynechať sladkosť a biele pečivo.

autor
Včera o 10:32
@jimbean

Musis vydrzat. Ak dodrziavas pohyb, spravne evidujes prijate a vydavane kalorie, skor ci neskor sa to rozbehne. Ak ides z velkej vahy, naozaj by mali byt ubytky vidiet. Ale tazku hlavu si rob az po 3 mesiacoch. 1.kaloricke tabulky 2. kaloricky deficit 3.cvicenie na spevnenie svalstva 4.beh / rychla chodza. 5.excel daj si subor kde je datum od 1.1. po 31.1. Tam si daj kazdy den prijem minus vydaj = deficit. Na konci mesiaca das sucet a hned vidis, aky mas prebytok/deficit za cely mesiac. Ak ti vyjde deficit, ale nechudnes, tak podcenujes prijem a nadhodnocujes vydaj
Ludia podcenuju prijem (nenahodia dobre ci vsetko prijem) a precenuju vydaj (riadia sa mudrymi hodinkami, ktore ukazuju blbosti), preto sa vaha nehybe. Pri 90kg mas bazalny bezny metabolizmus okolo 1700-1800 kcal a bezny 1900/2 tis kcal. Ak chces schudnut, musis prijat menej ako 2 tis kcal. Ak ti nejake mudre hodinky ukazu, ze si vraj spalila 3 tis kcal chodenim po byte a do prace, tak im never. Orientacne, ked prejdes/prebehnes 10km (1,5 hodiny), spalis -300kcal.

@jimbean dodržiavam všetko ako mám. Zapisujem každú jednu potravinu ktorú prijmem. Podľa kalkulácie mi vyšlo Bmr 1690 a tdee 2326. Kcal mám nadstavené na 1700/1750. Používam kalorické tabuľky.

autor
Včera o 10:34
@markusrasford

@anonym_autor stiahni si kalorické tabuľky ked este nemas. Tam si nastav hodnoty ktoré su potrebné. Uprav si stravu. Veľa bielkovín konzumuj a veľa vody treba piť. Za to obdobie by si mala dat dole niečo. Váž sa ráno na lačno a skus tak ze napríklad každý pondelok. Neváž sa každý deň. Skus vynechať sladkosť a biele pečivo.

@markusrasford tie mám davno stiahnuté a používam, inak by som nevedela že som v deficite. Všetko mám upravené…sladkosti nejem, nechutia mi a biele pečivo si dám občas, podľa toho ako mám naplánovaný denný jedalnicek.

autor
@arek00

@anonym_autor daj sem fotku ako vizeras... daj este tvoju vysku. Aj osobny trener ta musi vidiet vyzlecenu, aby vedel na co sa mas zamerat.
Inac ja keby mesiac nejem, jem velmi malo...dam dole viac ako 6 kil a to viditelne.

@arek00 nič v zlom ale nebuďme pridávať svoje telo napr v plavkách alebo v spodnom prádle na internet kde je xy uchylakov

ik70

Asi pred týždnom mi vyskočilo video jedného fitnes-trénera a tam hovoril, že ako správne chudnúť. Treba kombinovať silové tréningy s kardio a nezameriavať sa na schudnuté kilogramy ale na to ako vyzerá telo. Lebo počas cvičenia sa naberajú svaly, tie sú ťažšie ale menšie ako tuk. A čím máš viacej svalov tak ti aj bude rýchlejšie ubúdať tuk. Dalej tam dal fotku jednej dámy pred cvičením 65Kg a po cca dvoj-troj mesačnom cvičení a mala 68kg ale vyzerala omnoho chudšie ako pred cvičením. A zdvôraznoval že nepozerajte na váhu ale do zrkadla.

autor
Včera o 10:35
@ik70

Asi pred týždnom mi vyskočilo video jedného fitnes-trénera a tam hovoril, že ako správne chudnúť. Treba kombinovať silové tréningy s kardio a nezameriavať sa na schudnuté kilogramy ale na to ako vyzerá telo. Lebo počas cvičenia sa naberajú svaly, tie sú ťažšie ale menšie ako tuk. A čím máš viacej svalov tak ti aj bude rýchlejšie ubúdať tuk. Dalej tam dal fotku jednej dámy pred cvičením 65Kg a po cca dvoj-troj mesačnom cvičení a mala 68kg ale vyzerala omnoho chudšie ako pred cvičením. A zdvôraznoval že nepozerajte na váhu ale do zrkadla.

@ik70 ja to práve v tom zrkadle nevidím… stále vidím tu tučnú osobu. Aj keď mi partner hovorí že vyzerám lepšie

jimbean
Včera o 10:36
@anonym_autor

@markusrasford tie mám davno stiahnuté a používam, inak by som nevedela že som v deficite. Všetko mám upravené…sladkosti nejem, nechutia mi a biele pečivo si dám občas, podľa toho ako mám naplánovaný denný jedalnicek.

@anonym_autor tak tomu daj cas a trpezlivost. To co sa nabera roky, nepojde dole behom 30 dni. Ak budes dodrziavat pravidla, kludne sa 2-3mesiace nic nezmeni a ked sa odvazis o 3-4 mesiace, bude zrazu o 5kg menej.
Plus sezonnost. Necakajte zazraky v zime, ked je telo nastavene na ukladanie tuku a neda sa chodit prilis von kvoli zime a ladu. Nakopne sa to na jar a potom az do jesene.

markusrasford
Včera o 10:37
@arek00

@arek00 inac co by riesilo keby pridala fotku? Co ju chces upraviť vo fotoshope? Inac pri normálnom fungovani za mesiac schudneš 1 az 1,2kg žiadne 5 kg zázraky.

ik70
Včera o 10:37
@anonym_autor

@ik70 ja to práve v tom zrkadle nevidím… stále vidím tu tučnú osobu. Aj keď mi partner hovorí že vyzerám lepšie

@anonym_autor Mala si si urobiť fotku na začiatku cvičenia a tú porovnávať s aktuálnym stavom. Ono sa to nezdá ked sa vidíš dennodenne.

anonym_8bfb0d
Včera o 10:38

Ked sj cvičila 4r tak by si mala vedieť, kde je chyba.

anonym_1e9fae
Včera o 10:38
@jimbean

@jimbean zaver prispevku mne nevychadza... 10km a len 300 kalorii pre hentej vahe a chodzi rychlejsej nez 5 km za hodinu? Tak ja mam tiez teraz 90kg a ked zjem 1700-1800 kalorii za den a prejdem presne tych cca 9-12km za den (ziadna ina aktivita) tak chudnem 3,5kg mesacne minimalne....

autor
Včera o 10:40
@ik70

@anonym_autor Mala si si urobiť fotku na začiatku cvičenia a tú porovnávať s aktuálnym stavom. Ono sa to nezdá ked sa vidíš dennodenne.

@ik70 to je teraz už neskoro snáď 🙂 keby mi to napadne tak viem

anonym_8b49fb
Včera o 10:41

Treba vydržať, alebo pridať viac pohybu.
Som videla 80 kg ženu, kocky na bruchu, štíhla, dokonalá.
Akú máš výšku?
Lebo nemusíš mať 60kg ak si vyššia.

autor
@anonym_8bfb0d

Ked sj cvičila 4r tak by si mala vedieť, kde je chyba.

@anonym_8bfb0d to že človek cvičí neznamená že sa hneď zaujíma aj o kcal

autor
@anonym_1e9fae

@jimbean zaver prispevku mne nevychadza... 10km a len 300 kalorii pre hentej vahe a chodzi rychlejsej nez 5 km za hodinu? Tak ja mam tiez teraz 90kg a ked zjem 1700-1800 kalorii za den a prejdem presne tych cca 9-12km za den (ziadna ina aktivita) tak chudnem 3,5kg mesacne minimalne....

@anonym_1e9fae no ja ale cvičím silovo, neprechádzam sa

autor
Včera o 10:42
@anonym_8b49fb

Treba vydržať, alebo pridať viac pohybu.
Som videla 80 kg ženu, kocky na bruchu, štíhla, dokonalá.
Akú máš výšku?
Lebo nemusíš mať 60kg ak si vyššia.

@anonym_8b49fb mám 170cm

jimbean
Včera o 10:42
@anonym_1e9fae

@anonym_1e9fae Mne to vychadza. Bezny metabolizmus pri 90kg je okolo 2 tis kcal. Ak zjes 1700 kcal, je to denny deficit -300 kcal. Plus chodza dalsich -300 kcal = -600kcal denne x 30 dni = -18 tis kcal / 7700 kcal (1 kg tuku ma 7700 kcal) = -2,5 kg tuku. Pripocitaj zmensovanie zaludka, pri chudnuti sa zmensia trochu aj svaly,... cize -1 kg voda a ubytok svalstva. A mame mesacny ubytok 3,5 kg

arek00
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4