Prečo narastá počet obéznych ľudí okolo nás?
Prečo je všade toľko obéznych ľudí? Čím ďalej tým viac, nemyslím nadváhu pár kíl ale skutočnú obezitu, nad 100 kíl, ľudia sa nevidia ako vyzerajú a ako zle to vplýva na ich zdravie? Zamýšľam sa nad tým lebo nie je dňa aby som nevidela aspoň pár morbídne obéznych ľudí a to chodím len nakúpiť.
este stale mas zly den? alebom sa uz citis lepsie?
Tie čo tu útočíte do mňa lebo ste precitlivené že vám niekto povie že ste obézne lebo proste žeriete, mne je to jedno a nebudem už reagovať, téma je o inom 🙂 jedna z vás tu písala že priberie z vody 3 kg, jaaaaaaaaaaasne :D nie ste na rovnakej úrovni ako človek čo si za chorobu nemôže a nemôžte sa s nimi porovnávať. Sú aj ženy obézne z choroby ale tých je malé percento...tým že mi tu budete nadávať to nezmeníte nijak že svet sa meni a k horšiemu, už deti su vyžraté, dnes som videla čo kupujú dnešné deti, z výletného autobusu, čistú vodu a niečo zdravé nebralo žiadne decko, keď vám nevadí že máe cholesterol 15 tak vaša vec nadávajte si
@stanulienkat pozri sa ja Ta chaoem,moja sestra ma tiez 40 kg a cely zivot počúva preco je chuda a co sa nenaje,pritom zje extremne vela a neráta kalórie.Toez jej to nie je prijemne,tito narážky ale zasa myslis si ze tučná clovek by nechcel byt ako ona,jest do sýtosti a byt takto chudý?Ja by som to brala.Ono aj ti obézni to nemaju jednoduche,proste je to tak ze niekto moze sa platit a schudne mi imum a niekto sa tyzden nenaje a da dole kilo.A hlavne pri tych diétach sa spomaľuje metabolizmus,cize tam to je aj dost narocne potom.A myslis si ze je prijemne cely den ratat kalórie a byt denne v posilke a potom na konci mesiaca zistíš ze si dal dole max pol kila?Proste @autorka nvm co ti tak vadia tuční ludia,ved je to ich zivot ,ich telo,napis cim Ta obmedzujú??
@dobryden to, čo ty opisuješ, to je jedno promile obeznych ľudí, že cvičia v posilke, rátajú kalórie a po dvoch mesiacoch majú kilo dolu. To sú také vtipné historky naozaj u jedného človeka z tisíc. Títo ľudia nerátajú kalórie, ani sa netrápia v posilke. Bavíme sa o ľuďoch, ktorí zožerú všetko čo majú v dosahu a hlavne veľa a nezdravé. Zbytočne tu už len doťahujeme túto tému furt dokola o tom istom. Nikto na svete ma nepresvedčí.
@stanulienkat viesco,mne to je uplne jedno ake maju postavy a kolko zjedia a co.Pokial ma tym neobmedzujú je mi to fuk.Mna skor tesi ze konecne nie su pre mlade baby vzor vyziabnuté modelky kost a koza ale normalne baby ,lebo boli casy ked uz 60kg bola tučná.
@dobryden nejdem čítať celú diskusiu, prečítala som len začiatok a koniec, takže možno to už niekto napísal… Nie je pravda, že obézni ľudia nemajú na teba vplyv. Majú. Pretože z obezity pramení množstvo chorôb a to zväčša chronických, ktoré vyžadujú zvýšené náklady na zdravotnictvo a socialne služby. Takže je v zaujme celej spoločnosti s obezitou bojovať, lebo nás, teda aj teba stojí nemalé peniaze, čím viac takýchto ľudí, tým väčšie náklady.
@stanulienkat niekedy bolí ľudia viac pohybliví,áno je to pravda,poznám obéznych, ktorí sú proste len leniví a poznám ľudí, ktorí sa snažia,ale pomylený metabolizmus im to nedovolí,vybehne von a už má mŕtvicu, zvýšený cukor. Čiže škatuľka nepatrí všade. Niekto sa chce hýbať,zdravo jesť,ale nefunguje to. Buď musel piť iba vodu a pár sucharov k tomu celý mesiac. Tabletky, lieky tiež robia tento efekt. Čiže,nie všetci sa "vyžrali" 😏
@stanulienkat mala som kamarátku, ktorá priberala “z vody”. Chúďa, vždy mi vyplakávala, ako nič neje celé dni, ale ona aj z tej vody priberá,keď sme si išli sadnúť dala si vždy nanajvýš nesladený čaj, nič iné. Potom sa nejak naše cesty rozišli , ale mám ju stále na FB a vidím, že si našla rovnako obézne kamarátky, s ktorými očividne nesedí pri nesladenom čaji - hranolky, burgre, kuracie krídelká utopené v omáčkach, dezerty… no skrátka čistá voda 🤷♀️
@dobryden platím dane na ich liečbu lebo si privodia rôzne choroby, keďže pracujem 🙂 už si ma fakt naštvala tak ti poviem narovinu, to ako píšeš preboha? predošlé príspevky nemajú hlavu ani pätu, "ten mrkva"
@sisaka nie to nenapísal ešte nikto, iba to že je to choroba imunitného systému a oni nemôžu za nič...
To je take klišé ,ze platis na ne dane.Tu mekvu si daj ty na veceru 🙂Platis tak sama na seba.To ti vadia aj fajčiari a alkoholici?ty si smor frustrovaná ze sa sam nemozes tak dobre najest.
@dobryden ľudia čo sa očkujú majú nábeh na cukrovku? a tí čo majú covid vakcínu tí už do 5 rokov umreli nie? :D už ste na svete iba vy antivaxeri
@dobryden a neboj ja sa dobre najem lebo pre mňa tie mastné jedlá a sprostosti nie sú jedlo ale hnus
Cukrovka je autoimunitne ochorenie su dohady ze ano a nevylučujú to ani reumatologovia😉Ale ty si asi netušila ze cukrovka je autoimunitne ochorenie,vsak?Chod sa radsej najest🙂
Anonym a co ked obezni chodia do prace a platia dane na tvoj rodicovsky prispevok a ine prispevky ktore dava stat tebe? toto je diskusia teda... co ta frajer vymenil za plnsiu zenu ze si taka nabrusena?
@dobryden áno z očkovania je všetko, už mi nepíš, na sa s antivaxermi nebavím
@casavina nie, manželovi sa páčim ja, nie obézne 🙂
a co ta prva otazka? neodpovedala si...
No proteínovej tycinkou si tiez nepolepšis.A inak a i to co kupis v obchode nie je nic pre zdravie,sice nemusis byt z toho obézna ale za to moze sa to prejaviť trávením a aj problémami.Ak chces obviňovať obéznych ze kvoli nim nase zdravotnictvo bude kolaboval,tak zacni sa aj ty zdravsie stravovať a nie ti ze si nekupis v tescu!
@dobryden ja sa zdravujem zdravo neboj sa o mňa :D a douč sa gramatiku a slovenčinu
@casavina ale čo tu stále prispievaš? už na to kašli, len mi chodia notifikácie :D ja som len založila tému, to je všetko, nemusíš ma vkuse presviedčať, ja verím medicíne
Zdravo? To myslis tu umelú zeleninu a polozhnite napichane maso z reťazcov?Nebud smiesna davas do seba este horsi odpad ako ti obézni co ta tak iritujú.Len si naivne myslis,ze ked si kupis zeleninu vypestovanú kdesi v skleníku alebo ovocie nastriekane si myslis ze si na tom lepsie ako obézni.
anonym každého poučuješ ale odpoveď nikde... a tiež sa douč slovenčinu, lebo neviem čo znamená slovo zdravujem... ak nevieš alebo nechceš odpovedať stačí normálne komunikovať.. je to fórum a vytvorila si diskusiu, tak prispievam... čakám na tvoju odpoveď 🙂
@casavina to sa volá preklep. Ona má odveci celý text
@dobryden na toto už niet čo povedať :D
ale to si písala ty, nie "ona" 😅
No a ledy odpovieš uz konecne na otazku casavine?

@dobryden kiez by boli vsetky napapane bacule spokojne a vesele. Poznam aj nespokojne a nevesele, ktore nazyvaju vychrtlinami tie, ktore su stihle. Vsetci pevne verime, ze nie zo zavisti.