icon

Prečo nechudnem aj pri kalorickom deficite?

prosimopomoc
14. aug 2025

Ahojte,
používam kalorické tabuľky. Všetko si vážim a zapisujem. Dbám na to, aby som mala každý deň pohyb (chôdza, fitko, plávanie). Samozrejme, mám aj odpočinok. Nechudnem a cítim sa frustrovane, nakoľko som čakala, že to pôjde rýchlejšie pri počiatočnej vysokej váhe.
Čo môže byť chybou?

biba_18
14. aug 2025

@telefon00 ale neprišiel si o menštruáciu, ani ti nezredli kosti ani si si nerozhodil všetky hormóny pred menopauzou alebo počas nej…

lucia13022023
14. aug 2025
@telefon00

@lucia13022023 no a ešte niečo pridám. Myslíš, že hlad pre chlapa nie je problém??? Ozaj? Vieš o tom, že keď chlap prestane jesť odíde mu všetka sila a životná energia? To bol môj prípad a to pracujem manuálne. Ta sila a výkon mi strašne chybal v tej dobe...ale chcieť schudnúť bolo pre mňa priorita číslo jedna a obetoval som pre to maximum. A oplatilo sa...siahol som na dno síl a dal to...obetoval som komfortný život konzumu a spravil reštart muža 💪

@telefon00 vieš, keby sa tomu rozumieš viac, mohol si vyzerať tak ako vyzeráš ale nemusel by si toho obetovať toľko, koľko si obetoval 🙂

telefon00
14. aug 2025
@biba_18

@telefon00 ale neprišiel si o menštruáciu, ani ti nezredli kosti ani si si nerozhodil všetky hormóny pred menopauzou alebo počas nej…

@biba_18 rieši sa tu prečo neschudnúť? Alebo ako schudnúť? Pozri... z 99% človek priberie preto, lebo sa zle stravuje a veľa je. Takže si to teraz obráťme. Ak chce človek schudnúť, musí sa dobre a vhodne stravovať, zmenšiť porcie. Ľudské telo prežije aj hladovku a dokonca bez ujmy na zdraví. Ale tu sa bavíme nie o extrémoch...ináč pri chudnutí práveže človek je zdravší. Ale to chce mať pocit hladu v bruchu, odolať chemicky spracovaným jedlám, vynechať hambáče, pečivo, sladkosti bla bla bla...hýbať sa atď.
Pozri....ak človek nie je morbídna obezny...tak 12 x do roka môže mať vysnívanú postavu. Ja ti garantujem, že ak človek drží 30 dní, ale ja to skratim aj na dva týždne dobrú stravu...postava sa mu na 100% zmení na nepoznanie. A ak nie, tak ten človek klame a tu stravu buď nevedome alebo vedome nedodržiava. Ono totižto chudnutie je fakt ako odvykanie od fajčenia alebo alkoholu. Jedlo v dnešnej dobeje droga...a robia to zámerne, aby boli ľudia závislí

telefon00
14. aug 2025
@lucia13022023

@telefon00 vieš, keby sa tomu rozumieš viac, mohol si vyzerať tak ako vyzeráš ale nemusel by si toho obetovať toľko, koľko si obetoval 🙂

@lucia13022023 pozor, ja som nebol obezny ja som mal 3 x väčšie svaly 💪. Ale aj tuku...keďže som mal kocky pod tukom a neboli vidieť, tak som sa rozhodol, že ich vidieť bude... a to sa dalo spraviť len tak, že tuk musela ísť dole...ale aj množstvo svalov. Za 39 rokov vo fitku sa partí,.aby som nevyzeral, že tam chodím len rok. A navyše pohľad na mňa sám o sebe hovorí, že viem o čom je chudnutie aj priberanie

biba_18
14. aug 2025

@telefon00 tvoj prvý príspevok je diametrálne odlišný od posledného… a okrem toho, o autorke absolutne nič nevieš. ani koľko má rokov, ani ako sa doteraz stravovala, či nemá nejaké zdravotné obmedzenia, nič… btw, človek môže priberať aj pri zdravej strave ak je jej priveľa, takže by bolo tiež dobré aby si automaticky nespájal niekoho pribratie s hamburgermi a latečkami a podobnými hlúposťami…

anonym_ce1e4b
14. aug 2025
@sisska96

Lebo kalorická tabulka je naprd. Treba používať zdravý rozum - veľa vody, nejesť sladkosti pečivo. Na večeru iba joghurt či zeleninu . Po 6 večer už nič.

@sisska96 tento tvoj názor je dosť naprd, ma sa jesť všetko ale s mierou. Ja som schudla aj s mcdonaldom 😀

telefon00
14. aug 2025
@biba_18

@telefon00 tvoj prvý príspevok je diametrálne odlišný od posledného… a okrem toho, o autorke absolutne nič nevieš. ani koľko má rokov, ani ako sa doteraz stravovala, či nemá nejaké zdravotné obmedzenia, nič… btw, človek môže priberať aj pri zdravej strave ak je jej priveľa, takže by bolo tiež dobré aby si automaticky nespájal niekoho pribratie s hamburgermi a latečkami a podobnými hlúposťami…

@biba_18 môj prvý príspevok bol o tom, že za 6 mesiacov som dal dole 25 kil spôsobom, aký som v príspevkoch uviedol. Dá sa to a dá to každý, kto chce... a ide to hneď od začiatku. Ak začne clovek chudnúť, tak stačí, aby pokračoval a robil to tak, ako začal... a ak bude chudnúť, sam si určí čo a ako ďalej...veď nie sme padnutý na hlavu. Chudnutie ide extremne rýchlo...mám v tom prax 😎

jogy1984
14. aug 2025

Chudnutie nie je len o kalóriách ale aj spánok a podobne

sisska96
14. aug 2025
@anonym_ce1e4b

@sisska96 tento tvoj názor je dosť naprd, ma sa jesť všetko ale s mierou. Ja som schudla aj s mcdonaldom 😀

@anonym_ce1e4b ak chce schudnúť nemôže všetko. Je to logické

anonym_88d993
14. aug 2025
@sisska96

Lebo kalorická tabulka je naprd. Treba používať zdravý rozum - veľa vody, nejesť sladkosti pečivo. Na večeru iba joghurt či zeleninu . Po 6 večer už nič.

@sisska96 po 6 vecer uz nic je najvacsia kravina 🤣 ja som jedla aj o 21:00, aj mekac, aj sladke, aj kavu s mliekom,.. vosla som sa do svojho vyrataneho prijmu, dodrziavala som kaloricke tabulky a schudla som

anonym_88d993
14. aug 2025
@sisska96

@sisska96 jasne ze moze, ale s mierou

anonym_88d993
14. aug 2025
@telefon00

@biba_18 môj prvý príspevok bol o tom, že za 6 mesiacov som dal dole 25 kil spôsobom, aký som v príspevkoch uviedol. Dá sa to a dá to každý, kto chce... a ide to hneď od začiatku. Ak začne clovek chudnúť, tak stačí, aby pokračoval a robil to tak, ako začal... a ak bude chudnúť, sam si určí čo a ako ďalej...veď nie sme padnutý na hlavu. Chudnutie ide extremne rýchlo...mám v tom prax 😎

@telefon00 telefon00 chlap schudne ovela jednoduchsie a rychlejsie ako zena, takze z principu tu radis uplne hluposti.
Nemate ako chlapi ziadne hormonalne vykyvy, pms, “nalievanie vodou”, a aj ten spanok mate normalny v podstate cely zivot, nerodite, nevstavate k babatkam 5x za noc a nemeni sa vam spanok rok co rok…. takze kecas hluposti. a zdrave extremne rychle chudnutie neexistuje

lucia13022023
14. aug 2025
@sisska96

@sisska96 radis pouzivat zdravy rozum a nasledne radis nejest po siestej🤔 to nejde dokopy.
Vzdy ked citam taketo komenty si poviem, ci ti ludia co toto radia nemyslia na ludi, ktori robia nocne napr.

jogy1984
15. aug 2025
@telefon00

Ja za 6 mesiacov 25 kíl 😁🤜. Všetko je to o zmene zvykov a kalorickom deficite. Inak to jednoducho nejde a ani nepôjde. Už cuky a luky to povedali, nežer cica. Ja som znížil príjem jedla o 90%, prestal piť kávu, nejedol pečivo ani sladké a bol len na polievkach... samozrejme že sem tak som dal aj tuhú stravu, ale veľmi striedmo. Žalúdok sa mi zmenšil možno o polovicu. Keď som jedol, tak len do takej miery, že keď som to zapil čistou vodou, bol som ešte ste hladný. Na ten pocit sa dá zvyknúť. Keď som dospel až do toho štádia, že som neustále cítil hlad...vtedy som doslova očami videl, ako sa zmenšujem a bol to parádny pocit. Len takýto stav nedá hocikto a preto chápem, že chudnutie je náročné...

@telefon00
Čo píšeš sa mi zdá málo uveriteľné . Ak je to pravda tak máš skvelú genetiku akú nemá 95% populácie. Schudnúť za krátky toľko kíl bez straty svalov dokonca že si ich aj nabral . Strácať veľa hmoty a zároveň naberať svaly a ešte spolievok. S čoho tie svaly telo vyrobilo ?

telefon00
15. aug 2025
@jogy1984

@telefon00
Čo píšeš sa mi zdá málo uveriteľné . Ak je to pravda tak máš skvelú genetiku akú nemá 95% populácie. Schudnúť za krátky toľko kíl bez straty svalov dokonca že si ich aj nabral . Strácať veľa hmoty a zároveň naberať svaly a ešte spolievok. S čoho tie svaly telo vyrobilo ?

@jogy1984 pred dvoma rokmi som za 6 mesiacov schudol 25 kíl zo 117kg na 92 kg. Následne som si začal držať stravu a zväčšil množstvo svalovej hmoty čo zotrváva do dnes. Keď som schudol, vyradil som množstvo potravín a keď som začal naberať len stravu doplnil o bielkoviny. Začal som sa cielene a vedome stravovať. Môj zámer je udržať a budovať svaly. Čo ma tvar, je sval, čo tvar nemá, je tuk. Ak si človek vybuduje svalovú hmotu prirodzene, je ľahké si ju udržať a ba dokonca aj zväčšovať pri malom množstve tuku. Len chce to disciplínu. Aj teraz... je skóre ráno a ja už mám na dovolenke na pláži odbehnuté a aj odplávané. Môj organizmus je práve naštartovaný a cítim ako začína spaľovať. Teším sa na zdravé raňajky... neviem ako ostatný ale za ten čas som tu nestretol nikoho čo by tak skoro ráno na sebe pracoval. Ale je to aj na plaži a pri bazéne vidieť na tých postavach 💪😁🤜

polarnaziara25
15. aug 2025

@prosimopomoc Je tu daných veľmi málo informácií.Nie je to len o kalorickom deficite.Je dobré,dať si vyšetriť aj krv.Keď máš napr.opuchnuté nohy, skús zistiť či tam nebudeš mať problém s lymfou , ktorá bráni chudnutiu a zadržuje aj vodu v tele.Tým som si napr.ja prešla .Absolvovala som ručné lymfatické.masáže a telo bolo ako vymenené.Teraz chodím na lymfatickú raz za 1-2 mesiace a nedám na ňu dopustiť.Niekedy stači fakt málo, len treba prísť na problém.

sisska96
15. aug 2025
@lucia13022023

@sisska96 radis pouzivat zdravy rozum a nasledne radis nejest po siestej🤔 to nejde dokopy.
Vzdy ked citam taketo komenty si poviem, ci ti ludia co toto radia nemyslia na ludi, ktori robia nocne napr.

@lucia13022023 Tak ak aj večer žere nech sa nikto nečuduje prečo sa nedarí schudnúť

sisska96
15. aug 2025
@anonym_ce1e4b

@anonym_ce1e4b s tým odpadom nikto neschudne

lucia13022023
15. aug 2025
@sisska96

@lucia13022023 Tak ak aj večer žere nech sa nikto nečuduje prečo sa nedarí schudnúť

@sisska96 čiže tvoja teória je taka, že mäso so zeleninou o 17:30 má 350kcal a to isté mäso so zeleninou o 19:00 bude mať 3500kcal?

simsalabim
15. aug 2025
@sisska96

@anonym_ce1e4b s tým odpadom nikto neschudne

@sisska96 ale schudne, ak to je len obcas . Rovnako schudne niekto, kto je po 6 vecer. Klucom je dodrzat kaloricky deficit, stravovat sa zdravo bez nezmyselneho vyradenia potravin, ak na to nie je napr. zdravotny dovod. A postava sa da tvarovat pohybom.

sisska96
15. aug 2025
@lucia13022023

@sisska96 čiže tvoja teória je taka, že mäso so zeleninou o 17:30 má 350kcal a to isté mäso so zeleninou o 19:00 bude mať 3500kcal?

mirage
15. aug 2025
@sisska96

@sisska96 mohla by si mi prosim, dat zdroj, doveryhodny, ktory uvadza benefity nejedenia po 6?

prosimopomoc
autor
15. aug 2025
@polarnaziara25

@prosimopomoc Je tu daných veľmi málo informácií.Nie je to len o kalorickom deficite.Je dobré,dať si vyšetriť aj krv.Keď máš napr.opuchnuté nohy, skús zistiť či tam nebudeš mať problém s lymfou , ktorá bráni chudnutiu a zadržuje aj vodu v tele.Tým som si napr.ja prešla .Absolvovala som ručné lymfatické.masáže a telo bolo ako vymenené.Teraz chodím na lymfatickú raz za 1-2 mesiace a nedám na ňu dopustiť.Niekedy stači fakt málo, len treba prísť na problém.

@polarnaziara25 chodievam tiež každý mesiac na lymfo nôh 😊

biba_18
15. aug 2025

@mirage by som povedala že nejesť po 18 je klasický prerušovaný pôst - a ten benefity prináša. takže je jedno ako to nazveš 🤷‍♀️

mirage
15. aug 2025
@biba_18

@mirage by som povedala že nejesť po 18 je klasický prerušovaný pôst - a ten benefity prináša. takže je jedno ako to nazveš 🤷‍♀️

@biba_18 ano, ale ona netvrdi nic o casovom okne, len po 18tej.

biba_18
15. aug 2025

@mirage tak je predpoklad, no… že aspoň tých 12 hodín to bude… 🤷‍♀️

janci27
15. aug 2025

Cim dlhsie nechame telo "oddychnut" od jedla, tym viac zdravotnych benefitov to prinasa. Telo zacne najprv vyuzivat dostupne zasoby cukru, a ked su vycerpane, prechadza na spalovanie tukov. Navyse kratkodoby post znizuje hladiny cukru v krvi a tym padom aj hladiny inzulinu. Vdaka tomu prispieva k znizovaniu zapalovych procesov.

anonym_2b3328
15. aug 2025
@telefon00

Ja za 6 mesiacov 25 kíl 😁🤜. Všetko je to o zmene zvykov a kalorickom deficite. Inak to jednoducho nejde a ani nepôjde. Už cuky a luky to povedali, nežer cica. Ja som znížil príjem jedla o 90%, prestal piť kávu, nejedol pečivo ani sladké a bol len na polievkach... samozrejme že sem tak som dal aj tuhú stravu, ale veľmi striedmo. Žalúdok sa mi zmenšil možno o polovicu. Keď som jedol, tak len do takej miery, že keď som to zapil čistou vodou, bol som ešte ste hladný. Na ten pocit sa dá zvyknúť. Keď som dospel až do toho štádia, že som neustále cítil hlad...vtedy som doslova očami videl, ako sa zmenšujem a bol to parádny pocit. Len takýto stav nedá hocikto a preto chápem, že chudnutie je náročné...

@telefon00 ja som kedysi schudla veľmi podobným spôsobom ako opisuješ. 30kg za pol roka. Presne ten stav ako si už hladný celý deň a priamo vidíš ako chudneš, si doteraz živo pamätám a to už je 14 rokov. Skončila som na JIS a potom na psychiatrii s anorexiou. Presne ako hovoríš, 95% ľudí to nevydrží, pretože majú zachované duševné zdravie takže ich rozum v jednom momente stopne a donúti ich sa najesť. Tí čo vydržia sú postihnutí PPP a preto vydržia, no schudnú za hroznú cenu. U mňa to boli 2 mesiace v nemocnici a 4 roky liečby. Zostali mi aj trvalé následky. Už nikdy nebudem mať deti, mám osteoporózu ako majú o 40 rokov staršie ženy. A hormóny natrvalo rozhádzané tak, že teraz pri kontrolovanom príjme 1200kcal priberám. Chlap má neporovnateľne nižšie riziká spojené s takýmto fungovaním, lebo má testosterón ktorý aj samotný podporuje chudnutie, rast svalov, pevnosť kostí. Prosím každú jednu ženu, poučte sa z mojich chýb a nerobte také blbosti ako radí tento človek. Žiadna pekná postava nestojí za to aby ste si podkopali zdravie.

martina21
15. aug 2025

ženske telo je velmi citlivé, mame ine hormonalne fungovanie, tiez som sa tomu ako mladsia smiala ze su to len vyhovorky ale teraz v 39 rokoch fyzicky citim ze to telo uz funguje inak, pri rovnakom usili ako cca pred 5 rokmi sa teraz nic nedeje. Akonahle idem do deficitu a trochu mi klesnú tuky okamzite sa mi to prejaví na menstruacnom cykle a mne osobne je menstruacia prednejsia nez tehlicky na bruchu. Je uz vela zenskych profilov na instagrame ktore sa touto temou zaoberaju, my sa nemozeme porovnavat s muzmi ani chudnut ich systemom. Je to nefer, ale je to tak.

telefon00
15. aug 2025
@anonym_2b3328

@telefon00 ja som kedysi schudla veľmi podobným spôsobom ako opisuješ. 30kg za pol roka. Presne ten stav ako si už hladný celý deň a priamo vidíš ako chudneš, si doteraz živo pamätám a to už je 14 rokov. Skončila som na JIS a potom na psychiatrii s anorexiou. Presne ako hovoríš, 95% ľudí to nevydrží, pretože majú zachované duševné zdravie takže ich rozum v jednom momente stopne a donúti ich sa najesť. Tí čo vydržia sú postihnutí PPP a preto vydržia, no schudnú za hroznú cenu. U mňa to boli 2 mesiace v nemocnici a 4 roky liečby. Zostali mi aj trvalé následky. Už nikdy nebudem mať deti, mám osteoporózu ako majú o 40 rokov staršie ženy. A hormóny natrvalo rozhádzané tak, že teraz pri kontrolovanom príjme 1200kcal priberám. Chlap má neporovnateľne nižšie riziká spojené s takýmto fungovaním, lebo má testosterón ktorý aj samotný podporuje chudnutie, rast svalov, pevnosť kostí. Prosím každú jednu ženu, poučte sa z mojich chýb a nerobte také blbosti ako radí tento človek. Žiadna pekná postava nestojí za to aby ste si podkopali zdravie.

@anonym_2b3328 môže byť. Ale u teba. V mojom okolí keď žena tak schudne... a to doslova z baculky na super kosť a nie 10 kíl...ale viac aj za relatívne krátku dobu, tak jedine úplnou zmenou životného štýlu a hlavne, hlavne úpravou stravy vrátane jeho množstva spôsobom výdaj príjem. Ak sa tibstalo to, čo popisuješ, spravila si chybu ty, niekde si to poriadne pokazila a žiaľ aj doplatila na to. Preto treba všetko robiť tak ako som spomenul s "rozumom". Keď ti nebolo dosť a pokračovala si, žiaľ, tvoja chyba. Jesť treba, ja som jedol kvalitne a zdravo aj počas chudnutia, zelenina, ovocie, vitamíny, kopec vody, nejaké doplnky zinok selén, mag, omegáče... kopec pohybu, dostatok spánku, no stres, sama pohoda a vidiš...a budem si tvrdiť, že si jeden odstrašujúci príklad z mála, čo niečo pokazil... keď človek chudne, má sa cítiť v pohode a nie nepohode. Ale toto si nemylte s pocitom poloprazdneho brucha... na to potrebuje človek fakt len disciplínu.