icon

Prečo nejde dole váha napriek zdravšej strave?

25. mar 2025

Ahojte kočky. Mam 33 rokov. Od strednej školy som mala problémy s váhou, schudla som,pribrala a tak to šlo so mnou az po 30tku, boli to obdobia. Najviac co som schudla bolo 25kg. Vedela som,že ak chcem niečo zhodiť, stačí mi prestať prejedat sa,prestat pit sladke vody,obmedzit sladkosti,proste jest normálne. Ale teraz to nejako nefunguje. Normálne sa stravujem, nedržím diétu. Vylucila som to,čo pred 30tkou. Keď som v práci začínam obedom, keď mam voľno mam aj ranajky.Pečivo jem len ráno,obed mam klasický,vyhýbam sa vyprážaný jedlám. Večeru mam polievku,cottage alebo vajíčka,mozzarellu proste nič "tučne". Ale som nešťastná lebo za 2 mesiace odopierania, som schudla 1kg a to som naozaj v šoku. Vždy ma práve to naštartovalo,že som videla,že ta zmena stravy ma zmysel. Naozaj neviem kde môže byt problém. Stalo sa to aj niektorej z vás? Že ste toľko toho vylúčili fakt,že veľa a zvládli ste to, nejesť vela,neprejedat sa, jesť zdravsie a aj napriekom tomu váha stále stala?ešte jeden taky mesiac a už ma asi aj porazí:D

Strana
z2
nynia
25. mar 2025

Odpoved je jednoducha nemas kaloricky deficit je uplne jedno ci mas ranajky alebo nie alebo ci by si jedla kazde 2-3hod ide o kcal deficit mne napr vyhovuje jest 1x denne nejake vacsie jedlo a 1x snack. A nechudnem - nepotrebujem. Takze pridaj pohyb alebo zniz porcie mozes mat kaloricky nadbytok aj zo zdraveho jedla, najlepsie bude ak si budes vazit a zapisovat kcal.

ssimusska
25. mar 2025

A si si istá, že vydáš viac ako prijmeš ( kaloricky deficit) ?

janai1
25. mar 2025

Jesť zdravšie neznamená jesť v deficite

klotildabazarik
25. mar 2025

Vecera je podla mna cele zle

janai1
25. mar 2025

@klotildabazarik čo je zlé na cottage alebo vajíčkach?

gejb
25. mar 2025

Máš spomalený metabolizmus. Telo sa nenastartovalo na spaľovanie, je v šoku ze zrazu dostava menej a tak ukladá.
Dôvodom je aj vek, už to tak ľahko nepôjde a musíš pridať pohyb.
Ak chceš schudnúť len zmenou stravy tak si ešte dllllho počkáš na výsledky, nakoniec prídu ale bude to trvať.
(Som na tom uplne rovnako, ked som mala 25 schudla som len stravou 10 kg. Teraz si musim každého pol kila odmakat v posilke. )

viestta
25. mar 2025

Lebo este stale prijimas viac kalorii ako vydas

nikoleta999
25. mar 2025

Ano, mne sa to stalo. 1x som chudla z váhy 62kg upravila som stravu znížila príjem, zvýšila výdaj a aj tak mi šlo za mesiac dole len 2kg. Na ďalšie 2 mesiace sa mi váha zasekla a aj keď príjem strašne nízky ( až som to preháňala), tak sa váha nepohla. Pretože telo zažilo šok, začalo si robiť zásoby. A po týchto 2 mesiacoch, keď som nepoľavila ani v strave ani v športe to išlo dole až tak, že som schudla na 53kg.
Teraz od Nového roka som začala z váhou 58kg, to iste som robila, čo predtým a váha sa mi pohla o 1,5kg až nakonci februára. Teraz mám momentálne 55-56 a zasekla som sa. Jem menej, ale NEHLADUJEM, športujem, ale viem, že treba len vydržať a pôjde to, dokým sa telo naštartuje 🙂

valeva
25. mar 2025

Baby vyššie majú pravdu. A niekedy je lepšie nájsť si na to človeka, ten ti zhodnotí stravu, odporučí čo jesť presne na tvoj typ. Skús Katku z BA, nespomínam si na stránku, ale je super, nie je drahá.

tiezjedna
25. mar 2025

Nemáš kalorický deficit a máš aj prirodzene pomalší metabolizmus. Pridaj pohyb.

januska12323
25. mar 2025

Jednoduché, predtým si bola mladá a tak to išlo ľahko teraz už musíš aj niečo robiť. Hýbeš sa vôbec? Vieš koľko toho reálne prijmeš?

domkakvet
25. mar 2025

Po 30 sa chudne tazsie, uz to nejde tak ako pred tym a nemala by si uplne vynechavat cukor, pretoze aj ten tvoje telo potrebuje.

taktotedanie
25. mar 2025

Niesi v kalorickom deficite, pohyb asi tiez nic moc
Ja mam podobne rokov ako ty, schudla som za 6mes 25kg kaloricky deficit+predusovany post+cvicenie
Snaz sa viac

dobryden
25. mar 2025

no mne pride,ze sa celkom dost najes.To mas taku stravu aby si nepribrala,mozno tak 0,5kg ale na chudnutie?

cukroska
25. mar 2025

Áno to je strava na udržiavanie ak je bez pohybu.

aandrea9
25. mar 2025

Keď si v práci začínaš obedom???? Toto nem dobre. Treba papať častejšie a menšie porcie.

iwesska
25. mar 2025

Zacat obedom je zly start🙈 To akoze za den zjes 2 jedla? Len obed a veceru? Podla mna mas spomaleny metabolizmus,lebo nejes pravidelne a telo setri energiou.

zuzanka.zuzu
25. mar 2025

1.žiadna večera, to môžeš papať keď schudneš a už viac chudnúť nebude treba
2.si staršia, musíš si odriecť viac než v 25 🤷
3.hýb sa

a to najhlavnejšie - ty si neodopieraš ale konečne ješ tak aby si nepriberala !!! chápeš? toto nech zostane tvoja strava keď schudneš 😉

zuzanka.zuzu
25. mar 2025

@iwesska @aandrea9 a toto vôbec nemusí byť pravda, stačí aj jedno jedlo 😉 moja švagriná chudne keď si 5x denne dá niečoho za hrsť, ja chudnem keď si 1x denne dám plný tanier niečoho 🤷

taktotedanie
25. mar 2025

@aandrea9
@iwesska pokial ide clovek prerusovany post v urcitom rezime je to uplne v poriadku zacinat obedom

cimage
25. mar 2025

Hlavne si to uprac v hlave, lebo tam to zacina. Z prispevku znies ako keby si trpela. Tymto stylom to bude jojo efekt, schudnes, potom sa vratis k staremu stravovaniu a zas priberies. Musis zmenit myslenie a spravne sa stravovat, ale tak, ze sa toho nevzdas ani ked schudnes a budes fungovat s mensimi upravami do konca zivota. Darmo budes teraz jest 1x za den, ked potom si das sladku vodu, keksy, vyprazane. Telu to viac uskodi ako pomoze. Najdi si stravu, ktora ti vyhovuje a netrpis, hyb sa.

simsalabim
25. mar 2025

@zuzanka.zuzu schudne, aj ked bude vecerat. Zakladom je kaloricky deficit, nie to, kedy je.

zuzanka.zuzu
25. mar 2025

@simsalabim nenapísala som že niekto neschudne aj s večerou ale táto konkrétna nie, reagujem konkrétne na autorku 😉 večerať by mohla keby obeduje šalát 😀 ona píše že má obed "klasický" a to asi všetci dobre vieme čo znamená 🤷

pralinka86
25. mar 2025

To bude kombinacia viacerych veci... Tvoje telo si už zazilo toho celkom dost, potrebuje sa same spamatat, tak na začiatok si ujasni, ako sa chces stravovat, tak aby si sa nevratila naspat k tym vodam a zlym navykom, lebo budes mat naspat aj 30kil. Pevna vola je zaklad.
S vekom sa lahsie pribera, tazsie chudne
Mozno skus kaloricke tabulky, podla tvojho popisu velmi tazko zistit, ci jes malo alebo dost, nie je porcia ako porcia.
Jedz pravidelne, vela zeleniny, ovocia, zacina pomaly sezona, ideal. A bielkoviny, to je zaklad. Malo si napísala, ale aj z toho jedneho prikladu sa zda, ze ich mas malo. A to nie je len maso, je ich vela v rôznych potravinach.
Hyb sa
A co vysledky u obvodného? Vsetko je ok? Štítna?

simsalabim
25. mar 2025

@zuzanka.zuzu tak mozes mat aj klasicky obed, ale rozhoduje velkost porcie. No suhlasim, ak na obed zje vela, treba niekde kalorie ubrat.

snowflakenel
25. mar 2025

Daj si ranajky , to je zaklad. Nahrad prilohy zeleninou.

lujza123
25. mar 2025

Klasika, po tehotenstvách a okolo 30 väčšina ženských tiel prepína do módu “pribrať aj zo vzduchu”.
Takže vitaj v klube😉

Nie, zdravá strava a menšie porcie nestačia. Mne narástla pneumatika okolo pása aj ked som mesačne odbehla 250 km v horách … lebo vek, lebo genetika, lebo štítna …

Ak chceš naozaj schudnúť bez frustrácie tak kalorické tabuľky, šport aspoň 3-4x tyzdenne a všade pešo. Ked pridas prerušovaný pôst môže to len a len pomôcť

PS: tabuľky sú super a aj veľké prekvapenie. Ráno len pečivo a klasicky obed v závodnej jedálni môže znamenať ze zješ ovela viac sacharidov a tukov ako by si mala ….Vajicka niesu “nic tučné”, práve vaječné žĺtky majú veľa tuku, ak si ten den mala ráno rožky z maslom, na obed nejakú omáčku s mastnou bravčovinou tak tie večerné vajíčka spôsobia ze nakoniec zješ 160% svojej dennej dávky tuku a možno aj viac kcal než by si mala …

sofia1979
25. mar 2025

Je dôležité aké porcie koľko kalórií tvojmu telu stačí musíš jest vyvazene a do toho pohyb mam 46 a takto som schudla

zuzanka.zuzu
25. mar 2025

@simsalabim nie celkom súhlasím, áno keď si dá misku segedínu tak ok. lenže z misky sýta nebude. takže ho zje tanier aj s knedľou... no a sme na 1000 kalóriách jedným tanierom 😁 čiže úplne zmeniť jedálniček a "klasický obed" proste nie. to nemôže denne ani pri udržiavacom móde. kde ešte pri chudnúcom 🤷 jednoducho to nevychádza. bude jesť málo, bude bez živín, mrzutá, toto nie je dlhodobo udržateľné... veď ona už teraz píše že sa "obmedzuje" takže toto dlho neudrží

simsalabim
25. mar 2025

@zuzanka.zuzu tak ja zas celkom nesuhlasim, na normalnej strave som schudla skoro 20kg. Je to aj o velkosti porcii, samozrejme, sledovanie kcal a bielkovin je samozrejmost. Ale jedla som a stale jem aj pizzu, aj segedin (vege), aj cokoladu, aj vajicka, aj syr, aj cestoviny, aj knedlu….

Strana
z2