Prečo nemôžem schudnúť i napriek športovaniu a zdravej strave?
Baby, snazim sa uz par mesiacov schudnut tak 7 kil a som zufala z toho ako to nejde. Mam 170cm a 72kg. Dlhodobo som vazila 65kg a pri zlozeni mojej postavy som sa citila chuda ale zaroven som mala svaly. Pred 2 rokmi som pribrala na 75 kg kvoli tomu, ze som zacala uzivat depakine (uz neuzivam), schudla som na 72 kg a tejto vahy sa teraz neviem zbavit. Aktivne beham, plavam a silovo cvicim. Mam tak 7-9 treningov do tyzdna, zapisujem si do kalorickych tabuliek, zvycajne sa mi podari schudnut tak 1-2kg ale potom to aj tak naberiem naspat. Nedavno som si dala robit hormonalny profil a vsetko vyzera ok. Mam pocit, ze uz som skusala vsetko ale moje telo je asi rezistentne na chudnutie alebo co. Mam nastaveny denny prijem na 1800 kcal, pri nejakej vynimocnej situacii to niekedy prekrocim. Bazal mam 1750 kcal. Moj priemerny denny vydaj nad bazal sa pohybuje v rozmedzi 600-1200 kcal. Skrtla som restauracnu stravu, kupujem len zakladne potraviny, vyhybam sa ultra sprocesovanym jedlam, teoriu ovladam.
Ja ked tu citam pribehy niektorych zien, ze za 3 mesiace schudnu 10 kil len pomocou stravy a 10k krokmi denne, tak nechapem kde robim chybu.
Ak sa v tom niektora vyznate trochu viac mohli by ste mi napisat kde robim chybu?
ešte podotknem že ked chudnem tak 1200 je v pohode . že to nie je pre mna naročne nijak. ked mam 1500 už som že full :D proste jedz menej hýb sa viac . okej cvičíš ale aký je to trnéning tým to nezdhadzujem ale vela ludi precenuje svoju aktivitu . aj tie kroky.
jedz 1500 kcal v pohode to zvladneš :D ja zjem bežne 1200 a nič mi nechyba
@anonym_45d32b Chyba, len o tom nevies.
Tvoja rada mi velmi nepomohla. Vyssie pisem, ze moj vydaj mimo bazal je 600-1200 kcal priemerne za den. Nehovorim, ze viac sa hybat neda ale ja sa hybem viac nez dost.
@anonym_autor Kolik ti je let, jestli nevadí? Protože jsem na tom podobně, poslední kg nejdou a nejdou a fakt vím, co a jak.....
Výdej máš dostatečný, snížila bych příjem - na 1400, prostě tělo v určitém věku potřebuje méně...
@anonym_45d32b Chyba, len o tom nevies.
Tvoja rada mi velmi nepomohla. Vyssie pisem, ze moj vydaj mimo bazal je 600-1200 kcal priemerne za den. Nehovorim, ze viac sa hybat neda ale ja sa hybem viac nez dost.
@anonym_autor ten vydaj by som nejako nerátala. Ved ti to nefunguje ako to robíš ty , tak pýtaš sa hovorím skus toto . Lebo čo ine ? čo ine , ani mna nenapada už ine riešenie
@anonym_autor Kolik ti je let, jestli nevadí? Protože jsem na tom podobně, poslední kg nejdou a nejdou a fakt vím, co a jak.....
Výdej máš dostatečný, snížila bych příjem - na 1400, prostě tělo v určitém věku potřebuje méně...
@berenika39 Mam 30 a znizit prijem mi nedava zmysel. Denne prijmem 1800 kcal, vydam 2500 a viac.
alebo si pozrite dietu ked idu zeny na fitness sutaz , ked rysuju a držte sa toho , zdá sa to nerealne schudnuť ale dá sa to . fakt sa nedrz toho ako jedia influ na ig lebo dnes promovat chudnutie je taboo a len sa ukazuje kolko coho by si mala jest a je to v konecnom dosledku dosť :D ked nemas vybudovane to svalstvo tak ti to nespáli.
@anonym_autor ten vydaj by som nejako nerátala. Ved ti to nefunguje ako to robíš ty , tak pýtaš sa hovorím skus toto . Lebo čo ine ? čo ine , ani mna nenapada už ine riešenie
@anonym_45d32b Nerozumiem, ze ako myslis, ze neratala?
Ja navyse nemozem jest ako fitnessky v rysovacke. Beham a plavam, potrebujem vyssi prijem sacharidov. Chodievam aj na preteky, teraz v lete trenujem este o dost viac a aj tak som nejaka zaseknuta.
@anonym_45d32b Nerozumiem, ze ako myslis, ze neratala?
Ja navyse nemozem jest ako fitnessky v rysovacke. Beham a plavam, potrebujem vyssi prijem sacharidov. Chodievam aj na preteky, teraz v lete trenujem este o dost viac a aj tak som nejaka zaseknuta.
@anonym_autor Máš kalorické tabulky, které ti přesně ukáží, co a jak?
ako hovorím problem je v tom že si mysliš že to robíš správne ale proste ti to nefunguje . no jednoducho sa toho nedrž že spáliť 2500 a myslíš si že si v deficite. očividne nie si .
Aj ked ti to matematicky vychádza ale je to zavádzajúce a ľudom čo nie sú profesionálny športovci a nemaju to vyštudovane je im zbytočne vidieť do toho aký majú výdaj. neviem aké cvičenie ty rátaš konkrétne ale okej ak zdvíhaš váhy , čo je jediné cvičenie čo ti pomôže riadne budovanie svalov a realne chudnutie , navyšuješ váhy alebo ideš s tým istým ? iba kardio ti chudnut nepomože
ked chceš mať dietu nemožeš sa sustrediť na preteky ,,,,,tak ked nemožeš chudnut lebo si to nemožeš dovoliť mat deficit tak sa netvar že v deficite si :D nie si očividne ješ dosť aby ti to vystačilo na aktivity :D a aby si napredovala :D teda nemožeš chudnuť a proste neschudneš lebo si na to nevyhradiš ani ten čas ani psychicky si nedovoliš oddychnuť aby si kludne mohla chudnuť ved to neni jednoduche ... bud proste ten progres na ktory sa ty sustrediš daš na dva mesiace bokom a daš si prioritu že chceš schudnuť alebo neschudneš ani keby čo. Nie je to lahke a preto to nemaju všetci
Skus Intermittent Fasting 16/8 aspon na tyzden a skombinuj s nizkosacharidovou stravou. Mne tato kombinacia vzdy pomoze.
ako hovorím problem je v tom že si mysliš že to robíš správne ale proste ti to nefunguje . no jednoducho sa toho nedrž že spáliť 2500 a myslíš si že si v deficite. očividne nie si .
Aj ked ti to matematicky vychádza ale je to zavádzajúce a ľudom čo nie sú profesionálny športovci a nemaju to vyštudovane je im zbytočne vidieť do toho aký majú výdaj. neviem aké cvičenie ty rátaš konkrétne ale okej ak zdvíhaš váhy , čo je jediné cvičenie čo ti pomôže riadne budovanie svalov a realne chudnutie , navyšuješ váhy alebo ideš s tým istým ? iba kardio ti chudnut nepomože
@berenika39 Pouzivam ich na zapisovanie ale zadavala som tam vlastne cielove hodnoty makronutrientov. Nesla som podla toho ich built-in navrhu rozlozenia pomerov.
@anonym_45d32b Ale ved to pisem. Napisala som, ze beham a plavam. Plavam 3x do tyzdna zakazdym aspon 3km. Behavam 3x tyzdenne a striedam intervalove behy, tempo a dlhy beh. Cez vikend idem este niekedy na bike 60 a viac km. V ten den jedlo neriesim, kedze ten vydaj je velmi vysoky. Mam pocit, ze vobec necitas co ti pisem a presviedcas ma o tom, ze nie som v deficite. Nie je to tak.
Skus Intermittent Fasting 16/8 aspon na tyzden a skombinuj s nizkosacharidovou stravou. Mne tato kombinacia vzdy pomoze.
@freepalestine Dakujem za radu ale nemozem nizkosacharidovu stravu. Skusala som dlhsi cas LCHF a mala som velmi malo energie na sport. Ale na chudnutie mi to pomohlo, len to bolo neudrzatelne. Dokonca som dala aj whole30 😀
tak skus jesť menej a zdvihaj vahy a neverim že to nezaberie . ak to nechceš tak potom skus niečo ine čo ti baby poradia . Nemyslim to zle . mne pride že si presvedčena že robiš všetko dobre a chceš to potvrdenie od ostatných že robíš všetko dobre a nejde to inak a nemožeš za to . možno skús napísať čo by si bola ochotná zmeniť alebo tak , lebo keď ti každý bude radiť nejaku inu stravu ale ty možeš iba sacharidovu tak napíš čo by si dokázala zmeniť alebo čo vlastne .. opäť nemyslím to zle chápem že sa ťa to môže dotýkať keďže si myslím že ti na tom záleží a vidím že naozaj sa venuješ športu a máš to rada aj v strave sa určite nejako vyznáš .
tak skus jesť menej a zdvihaj vahy a neverim že to nezaberie . ak to nechceš tak potom skus niečo ine čo ti baby poradia . Nemyslim to zle . mne pride že si presvedčena že robiš všetko dobre a chceš to potvrdenie od ostatných že robíš všetko dobre a nejde to inak a nemožeš za to . možno skús napísať čo by si bola ochotná zmeniť alebo tak , lebo keď ti každý bude radiť nejaku inu stravu ale ty možeš iba sacharidovu tak napíš čo by si dokázala zmeniť alebo čo vlastne .. opäť nemyslím to zle chápem že sa ťa to môže dotýkať keďže si myslím že ti na tom záleží a vidím že naozaj sa venuješ športu a máš to rada aj v strave sa určite nejako vyznáš .
@anonym_45d32b Mam trenera v gyme, chodim 2x do tyzdna a ano, dviham vahy. Ja mam v tejto faze uz pocit, ze to moze byt nejaky zdravotny problem, len neviem aky, ked mi hormonalny profil u gyn vysiel v pohode. Taha sa to odkedy som zacala uzivat to depakine, aj ked ho uz neuzivam, tak skor rozmyslam tymto smerom lebo naozaj neviem co ine.
@anonym_45d32b Mam trenera v gyme, chodim 2x do tyzdna a ano, dviham vahy. Ja mam v tejto faze uz pocit, ze to moze byt nejaky zdravotny problem, len neviem aky, ked mi hormonalny profil u gyn vysiel v pohode. Taha sa to odkedy som zacala uzivat to depakine, aj ked ho uz neuzivam, tak skor rozmyslam tymto smerom lebo naozaj neviem co ine.
@anonym_autor a ridava ti tie vahy ? zvyšuješ ? aj trener nemusi byť naj top , možeš skusiť ineho veď je to normalne možno niekto iny ťa posunie . hladaj sposoby nevzdavaj to , ak je to aj zdravotne a maš spomaleny ten metabolizmus , tak skúšaj dalej
@anonym_autor a ridava ti tie vahy ? zvyšuješ ? aj trener nemusi byť naj top , možeš skusiť ineho veď je to normalne možno niekto iny ťa posunie . hladaj sposoby nevzdavaj to , ak je to aj zdravotne a maš spomaleny ten metabolizmus , tak skúšaj dalej
@anonym_45d32b Mam aktualne na hip thrust 120kg a na dl 75kg 😀 Uz mi napadlo, ze vyskusam aj pilates alebo ozempic lebo fakt som z toho zufala 😔
you go giiirl ♥ veď super možno si treba uvedomiť že telo prechádza zmenami a chcieť od neho to iste je nerealne a aj toto že behaš suťažíš atď. je také že nedávaš si ani čas sa dať po tých liekoch dokopy. ja už som povedala čo by som odporučila , je to aj lahšie ako ozempic . Pilates je fajn skús ho ale nebrala by som to ako že ma to vyformuje iba skor ako nejake kardio navyše niečo čo ma poteší. menej stresu viacej spánku viacej vody a vydržať. veľa krát to je že mesiace nič a potom to pride ♥
you go giiirl ♥ veď super možno si treba uvedomiť že telo prechádza zmenami a chcieť od neho to iste je nerealne a aj toto že behaš suťažíš atď. je také že nedávaš si ani čas sa dať po tých liekoch dokopy. ja už som povedala čo by som odporučila , je to aj lahšie ako ozempic . Pilates je fajn skús ho ale nebrala by som to ako že ma to vyformuje iba skor ako nejake kardio navyše niečo čo ma poteší. menej stresu viacej spánku viacej vody a vydržať. veľa krát to je že mesiace nič a potom to pride ♥
@anonym_45d32b Dakujem za podporu
@anonym_autor psychika, spánok , pitný režim, nízky alebo vysoký kal. príjem, choroba. Z toho čo som zatiaľ čítala tak zrejme psychika robí svoje... Držím palce , tiež som v diéte a ide to pomaly - psychike+ malo spánku
@freepalestine Dakujem za radu ale nemozem nizkosacharidovu stravu. Skusala som dlhsi cas LCHF a mala som velmi malo energie na sport. Ale na chudnutie mi to pomohlo, len to bolo neudrzatelne. Dokonca som dala aj whole30 😀
@anonym_autor podľa mňa nedokážeš spaľovať tuky (podľa toho čo píšeš o LCHF)a fičíš len na sacharidoch, kedysi som jedávala veľmi málo sachrov, veľa tukov a bola som veľmi silná. Telo si proste bralo z tukov. Teraz jem o dosť viac sacharidov, ale viem, že zvládam aj ubrať a cvičiť vládzem rovnako. Človek by mal byť metabolicky flexibilný a ty asi nie si. Keď spáliš cukor, telo je hladné a ty sa musíš najesť. Nemám radu, len si myslím, že to je dôvod nechudnutia. Nemáš IR?
Za man navsteva endokrinologa, toto gyn neporiesi. Tam bude nejak zaseknuty metabolizmus
Ja mám pocit ako keby sa snažila priveľmi. Počul som dosť príbehov otom keď ľudia týrali svoje telo náročným cvičenim hladovaním a az potom keď rezignovali začali chudnúť. Verím tomu pretože som zažil nieco podobne
Prečo rátaš kilogramy? Miery sa ti ako zmenili? Veď to máš určite svaly. Musíš mať postavu ako lusk, keď toto všetko dodržiavaš. Zrejme máš len kritické oko. Tvojich 72 kg svalov sa nedá porovnať so 72 kg tuku.
7-9 tréningov do týždňa? Ja ti poviem kde je chyba. Nemáš regeneráciu. Treba vedieť aj oddychovať. Mne sa nehýbala váha keď som bola pretrénovaná, telo sa bránilo. Dopriala som si pravidelnú regeneráciu a vtedy sa to pohlo. Nie je potrebné mať tréning denne. A nezabúdaj na pitný režim. A občas váha zastane aj na pol roka, je to normálne. Skús prehodnotiť tréningové aktivity. Držím palce!
@berenika39 Mam 30 a znizit prijem mi nedava zmysel. Denne prijmem 1800 kcal, vydam 2500 a viac.
@anonym_autor ja by som na tvojom mieste naopak príjem zvýšila. Ideš pod bazál, tréningy by som tiež zredukovala a dala viac oddychu, ten je veľmi dôležitý. Si v strese z toho, že nechudneš, stres ti tiež bráni chudnúť, neupínaj sa tak na to. A že niekto schudne desať kg za tri mesiace, ale áno, ak ide z váhy 90kg alebo ide na to drasticky a o pol roka má späť 15.
Predpokladám, že si zapisuješ do KT, nejde len o zdravú stravu, ale aj o jej zloženie, sacharidy by som určite neuberala, vyskúšala by som ísť dva, tri týždne na 1900kcal, ubrala zo dva, tri tréningy, pridala prechádzky, tanec, relax vo vírivke, myslím, že by to mohlo pomôcť
podla mna mas mozno vyssi kortizol, ja si ho idem dat ceknut inac mam podobny problem ako ty.dostatok spanku mas?
sval je tazsi nez tuk, zavodnenie, kortizol, dostatok spanku? prilis vela sahacraidov vysokehladinu inzulinu v krvi....
ešte podotknem že ked chudnem tak 1200 je v pohode . že to nie je pre mna naročne nijak. ked mam 1500 už som že full :D proste jedz menej hýb sa viac . okej cvičíš ale aký je to trnéning tým to nezdhadzujem ale vela ludi precenuje svoju aktivitu . aj tie kroky.
@anonym_45d32b 1200kcal??? Rada nad zlato
@anonym_45d32b 1200kcal??? Rada nad zlato
@veronikaszabova ties si myslim, toto nie je normalne stravovanie.

jedz 1500 kcal v pohode to zvladneš :D ja zjem bežne 1200 a nič mi nechyba