Prečo sa mi nedarí schudnúť?
Začala som od apríla chudnúť, z váhy 95 kg som schudla na 93 kg a tam stojím. Viac to dole nejde. Zrušila som biele pečivo, všetky sladkosti, sladké vody a džúsy vôbec nepijem, nejem a nekupujem si žiadne junk food, snažím sa cvičiť, dala som si limit 10000 krokov denne, aj ich urobím, napriek tomu mi váha nejde dole.
Kde je chyba? Prečo? Čo mam ešte zmeniť?
Ďakujem za rady
Nečítala som všetky odpovede. Ale 2x tu odznelo aby si behala. Nie, nie a nie. Nemusíš vôbec behať. Ja som schudla 33 kíl bez odbehnutia čo len 100 metrov. Ak už cvičiť, tak ja odporúčam silový tréning. Prípadne si naštuduj silový tréning versus behanie alebo kardio. Ak ti behanie nerobí dobre, tak nebehaj ani nerob kardio. Naštuduj si silový tréning alebo HIIT tréning (na youtube nájdeš množstvo videí). Silový tréning má na chudnutie oveľa väčší vplyv ako behanie a kardio. Detto nepočúvaj rady že váhu nesleduj. Áno, nesleduj ju každý deň, stačí raz za 2 týždne alebo raz mesiac. A neporovnávaj sa s kolegyňou. Každý má iný metabolizmus. A súhlasím s tým, že určite bude chyba v strave. Stiahni si apku Kalorické tabuľky a skús sa tomu povenovať. Možno ješ príliš málo a to ťa paradoxne môže brzdiť.
ano, silovy trening a kaloricke tabulky odporucam aj ja. Beh mozes doplnit neskor, ked budes mat cca 70kg, pekny svalovy zaklad a postupne. Su navody, ako zacat behat, dolezite je ist na to pomaly, dodrziavat techniku behu, rozvicku, strecing. Potom to budes mat ako doplnok k beznemu zivotu, zabehat si par kilometrov pre radost a udrzanie vahy, alebo ak uz nepojde chudnut, tak na take "dorysovanie" a dalsi restart. Silovy trening je ale najlepsie s vahami, v posilnovni. Neboj sa objemu svalov, to by si musela mat kaloricky a proteinovy nadbytok a sialene cvicit. A mozes, ak chces nejale kardio, tsk pridat k cviznym prechadzam aj bicykel, kymnrbudes mat cca 70kg, to ti nezatazi klby a slachy.
@ivkazba áno, už si pozerám HIIT aj silový tréning
Ja behanie nemám áno rada a mam bicykel, nemám problém spraviť 100 km za víkend. To mi ako kardio ale veľmi nepomáha
@777januska777 ako zistím svoj bazálny metabolizmus ?
@777januska777 ja sa v tých kalorických tabuľkách neviem zorientovať, asi som spadla z jahody
mam to iste denne robim cca10km rychlochodza, a vaha mi stoji uz snad 2 mesiace. vidno ze nohy sa pekne rysuju ale tiez vaha stoji dokonca ked som davala 15km som este pribrala isto je to aj tym ze sa mi tvorili svaly ako spominaju tuk je lahsi, a ano treba sa merat,vaha nieje smerodajna, mne napr je rozdiel rano a vecer niekedy aj 2kg pretoze moje telo viaze vela vody....neboj ono to pojde mozno zmensit porcie alebo zelenina ci ovocie na ukor normalnej prilohy. takisto mozno menej sacharidov jest a mucneho.
@bublinka1426 ale veď nejem nič mučené, chleba minimum, aj to čierny. Tak ja už fakt neviem
“Podľa mňa máš veľa sacharidov a malo bielkovín.Inak aj ja chudnem a od januára som schudla iba 3kg,ale ja som musela prísť na to čo môžem jesť.Cvicim silový tréning čiže aj my to pôjde pomalšie.Do apríla som mala viac karidia a nič nešlo dole len nejaké pol kilo.Od apríla som na silovom tréningu,zmenila jedálniček a váha sa pohla.U teba mi chýba viac bielkovín a tuky.U mňa napr.su raňajky vajcia+ovocie,desiata cottage+ovocie+tuky,pred cvičením sacharidy+bielkoviny,po tréningu tak isto,večera mozarella+ovocie+tuky
Silovy trening je trening v posilnovni. Cinky, jednorucky - rozne cviky so zavazim, drepy, bulharske drepy, vypady, mrtvy tah atd. Vies si tie cviky pozriet aj na yt, ale tu sa fakt oplati zaplatit si trenera, co ti povysvetluje co a ako. Moze ti ukazat aj nejake cviky na strojoch. Viem, ze to stoji peniaze, ale radsej nech ti to niekto skuseny poukazuje. https://fitnessrevolution.sk/cviky-na-chudnutie/
@elizabet17 nesúhlasím,že bez príloh sa nedá žiť ,s chlebom,zemiakmi ,knedľami či múčnymi jedlami typu pirohy neschudne a chudnutie bez istého obmedzenia asi neexistuje,ale ona si už vyberie z diskusie to svoje
Najdi si tu skupinu "Cesta k mojej premene" a urcite ti dievcata s nastavenim kal.tabuliek.
a medzitým si nedáš napr. maškrtu alebo kávu, čaj, banán, pomaranč ? alebo niečo
Preto ti odporúčam tu skupinu na facebooku, ta je dobra a pomôžu ti priamo nastaviť tabuľky.
V porovnaní s mojím jedálničkom máš málo bielkovín. Ja jem ovocie len doobeda. A ešte občas k olovrantu za hrsť čučoriedok, malín, ríbezlí. Môj jedálniček vyzerá napr. Ráno 50g vločiek na vode s veľkým jablkom, semienkami a 10g orechami. Desiata banán a hruška alebo iné ovocie. Obed okolo 120g kur.pŕs, ryby, trochu ryže, kuskusu, quinoy alebo výnimočne zemiakov. Veľa zeleniny k tomu. Olovrant väčšinou proteínový puding, prot.jogurt, prot.tycinka. Proste niečo čo má veľa bielkovín. Večera väčšinou bielkovinový chlieb z lidlu, 3 vajcia. Alebo cottage a šunku zas so zeleninou. Za mesiac mám dole 3kg. Mohla by som aj viac kebyže viac pijem a hýbem sa ale s ročným dieťaťom tomu moc nedám. Leda tak prechádzky. Ale ja som si jedálniček kúpila lebo som v tom len tapala a na kalorické tabuľky fakt nemám čas. A inak, nejem sladké, keď tak si výnimočne dám lyžičku orechovej pasty ale inak vôbec nemávam chuť na sladké. A okrem toho bielk.chleba nejem žiadne pečivo.
Ja fakt odporucam kaloricke tabulky, vyzera to zo zaciatku zlozito, ale ked sa s tym pohras a zistis, ako to funguje, zaberie to v podstate chvilku... Ja som zo 75 kil vo februari momentalne na 66, jem vsetko (aj kolac sem tam, aj hamburger, aj hranolky, aj vino), akurat fakt vazim vsetko, hladna nebyvam vobec, a ked nejem hluposti, mam problem jest dostatocne mnozstva. Zo zaciatku som musela zvysit bielkoviny a tuky zas znizit, tie nabiehaju sialene rychlo, sacharidy su v pohode aj pri pecive a prilohach. Okrem toho cvicim doma (ako sa mi podari, tak 4-5x cca 30-40 min) podla Teambodyproject - maju aj free videa na YT, vsetko low impact a prisposobene verzie podla urovne, kardio a posilka s vlastnou vahou, pripadne jednoruckami, cvicia s realnymi aj fakt obeznymi ludmi, je to celkom dosiahnutelne a udrzatelne (mna vzdy demotivovalo, ked som po 5 minutach skapinala a nedokazala docvicit, toto v pohode, intenzita sa da prisposobit roznymi upravami cvikov). Ja som si potom aj zaplatila pristup na ostatne programy a videa a z urovne narocnosti 1 som uz v pohode na 4. Ale tiez by som nepovedala, ze tie tabulky tak pomozu, ale pomozu 😉
normalne si sadni k tym kalorickym tabulkam na jeden vecer (alebo viac vecerov) a urcite sa v nich zorientujes, nie je to ziadna veda.. ja som tiez ratala kalorie a schudla som niekolko 10kg a kazdy den som si dala rychlu chodzu (6km za hodinu, cca 8000 krokov, bola som mokra ako mys), neskor som pridala aj cvicenie s vlastnou vahou, ale zo zaciatku som par mesiacov iba chodila.. jedla som vsetko co sa mi zmestilo do prijmu, obcas aj parizsky salat 🙂 a kazdy den som mala bud ryzu, alebo zemiaky, cestoviny, chlieb, to som vobec nevynechavala
@darina77 och, frasa, ja som pribrala 40 kg a menzes mam tak 3-4x do roka uz par rokov a ziaden lekar to neriesi. No parada.
@missviolet bohužiaľ aj ja som si to všetko musela
sama pozisťovať, škoda že malo lekárov lieči pacienta tak komplexne. Môj už nebohý starší obvodný lekár vôbec neriešil že som tak pribrala, žeby ma rovno upozornil na tie polycysticke vaječníky, pritom to postihuje skoro 10% žien.
Stiahni si kalorické tabuľky, ak dostatočne spis a piješ vodu, 10000 krokov zas nie je nejako veľa, ale ak sú v tempe mali by stacit, tak za predpokladu, že si zdravá asi veľa tukujes, alebo nepravidelne ješ + malo bielkovín. Výdrž tabuľky na 2 týždne ale naozaj poctivo a hneď budeš vedieť, kde robíš chybu. Schudla som minulý rok 30kg...neexistuju ťažké kosti, ani podobne blbosti... Každý, kto nevie schudnúť robí niekde chybu...
nesleduj sa, ja čím viacej som sa sledovala tým to bolo horšie tým viacej sa mi nedarilo, nemala som motiváciu 😉
@ivkazba silovy trening teda ani omylom nema na chudnutie vacsi vplyv, ako kardio 🙄🤦🏼♀️ telo spaluje pri urcitej tep. frekvencii a v dostatocnej dlzke treningu… kardio je zaklad, nemusi hned bezat 10km, ale zvysit tep. frekvenciu ano…
stiahni si tie kaloricke tabulky, zisti si podla toho, co ako jedavas a na cvicenie odporucam na doma napr. trenigy tuto: www.janylandl.sk
6.90€/mesacne a treningy zamerane na vsetko, vsetko mas aj v archive a zacvicis si, kedy sa ti da…
strava a pohyb, bez toho to pojde len tazko
Jes vela ovocia, ked tak iba doobeda a skor kyslejsie grep...olovrant si daj kalerab, biely jogurt kusok rozku so sunkou, mozarellu paradajky
Ono aj tie francuzske, ked su so smotanou su kaloricka bomba
Skor jedz maso zeleniny dusenu grilovanu
Kukurica hrasok ryza vsetko ma vysoky GI
Ja, ked som chudla v centre som mala zakazane zo zaciatku vsetko ovocie, banany kukuricu maso si si dala s ryzou skus natural ryzu, ked uz musi byt
Pripájam sa k priaznivcom kalorických tabuliek. Tiež sa mi najprv zdali zložité, ale nie je to tak, len sa do toho musíš dostať, trochu sa v nich pohrabať... A pripájam sa aj k tým, čo Ti radia nebehať. Behala som celý život, ako dieťa som chodila na atletiku, behávala som stredné trate, prakticky všetky tréningy pozostávali len z behania. Neskôr som chodievala behať viackrát týždenne, celé roky. Keď som otehotnela, s behom som prestala, pri dieťati nebol čas, tak som zase roky nebehala. A keď som sa k tomu chcela vrátiť, spôsobila som si klasické bežecké zranenie: zápal achiloviek a to rovno na oboch nohách. Momentálne ho už mám v chronickom štádiu, trvá to už snáď 3 a pol roka a len veľmi pomaly sa z toho dostávam. Ak Ti beh spôsobuje problémy, určite nebehaj.
Ja mám 46 rokov a zhruba odkedy mám problémy s nohami, tak som dosť pribrala. Od tohtoročnej Veľkej Noci sa stravujem podľa kalorických tabuliek a za tie necelé 2 mesiace som už dala dole 5 kg (zo 68 kg na 63 kg pri výške 164 cm). Bez cvičenia. A ešte tak 8 kg chcem dať dole. Sama som prekvapená, ako ľahko to ide, vzhľadom k veku a nedostatku pohybu som s tým ani nerátala.
A tiež som si myslela, že jem zdravo. Až kým mi tabuľky ako hneď prvý tip na chudnutie nenapísali: "Jete veľa ovocia!" 😮
@zuzuliennka1 naštuduj si ako funguje metabolizmus po docvičení kardia a po docvičení silového tréningu a kardio už nikdy nikomu neodporučíš, pretože je ďaleko ďaleko za silovým tréningom. Pekný deň.

Podla mna staci stiahnup appku kalorickych tabuliek vypocitat bazalny metabolizmus a vsetko si vazit. Urcite to potom pojde dole 🙂