Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@debbie 😀 si ma riadne rozosmiala s tym klokanim vakom 😉 no tak asi dopadne moj tato, zacinal s vahou 170 kg a uz schudol asi cez 35 kil, chudne asi rok a uz sa mu zacina robit taky vak, neviem, co s tym bude robit, lebo sice chudne, ale najradsej aj tak lezi pred telkou, cvicenie nerobi ziadne...mozno chodzu.. do chladnicky a spat do postele 😀
@debbie fiha a kolko mas teraz?
@adky tak hlavne, ze si Ty nepodlahla 😉 a dostala si pochvalu 😀
dnes je prveho, takze do konca roka zostava 60 dni baby....dufam, ze budem novy rok zacinat dvojciferna...Vianoce budu asi peklo, lebo svokrovci su maskrtni a budem musiet nieco piect...asi vypijem hektolitre vody....alebo si nieco malinke dam k melte rano alebo na desiatu, ak bude kriza 😀 asi by som mala zhanat aj nejake darceky, ale ked ja tak neznasam preplnene obchody a uz to zacina 😖
ja som v tehu nabrala len necelych 10kg ale za par rokov predtym čo som prestala aktivne sportovat, tak dokopy s tehu to je skoro 30kg, doteraz som zhodila 6,9kg ale to po porode slo lahko, dokonca som bola na vahe spred tehu ale po tom ako som prestala kojit to slo zase hore, takze teraz skore -3,2kg :(
@nanika Ahojki, no na ranajky mavam mliecko s grankom a 2 rozky s maslom. Myslim, ze ranajky by mali byt vydatne a ked mam chut na sladke, tak asi je lepsie, ked to jem rano ako vecer... Potom jem az obed a veceru uz teraz zriedkavejsie. Ale vecnym problemom u mna bol sladkosti, dokazala som zjest neskutocne vela sladkosti a jogurtikov s tvarohom a podobne. Toho sa musim urcite zbavit :(
Teraz skusim aspon 2 tyzdne vydrzat nejest po 18tej hodine a uvidim co to urobi a ked nic, tak sa vzdam tych vydatnych ranajok a nasadim si Acidko s rozkom (to som jedavala na ranajky este pred otehotnenim). Ale myslim, ze budem skor hladna...
Tak ak mate nejake tipy, tak sem s nimi 🙂 budem velmi rada 🙂
pekny vecer 🙂
@kitchima No tak to je jasne, ze dve deticky daju urcite zabrat. Ja som po porode 6,5 mesiaca a stale sa na mne drzi nadvaha. Ani brucho mi este nezmizlo :( No tiez mam taky plan, ze po 18tej skusim nejest a zbavit sa tych sladkosti, co bude asi najtazsie 🙂 Ale dufam, ze zvladneme 🙂
@gabriela_michaela ahoj no s tymi sladkostami to nie si sama ja na rano niekedy ani nestiham jest pri malej na obed jedavam normalne s nasimi a veceru som vzdy jedavala ked muz prisiel z roboty..teeda o tej 19-tej...taaak a od dnes som zacala aj ja...takze som jedla o pol siestej ale ja mam zasa problem ten ze ked nejem normalne tak mne je zle boli ma neskutocne hlava....lebo som hladna juuj musim sa nejako premahat...zacat hlavne s tymi sladkostami
@katkav záleži s akou vahou otehotnieš kamoška mala cez 100kg išla rodiť ako 99kg..a k tvojej hm...otááázke...s jednoým babatkom som šla rodiť a rizikovka
@adky pribrala som preto že som len skoro ležala , a samé hormony, prestala som po 15rokoch fajčiť ako som zistila že som tehu to bolo hned 7kg plus v prvých tt , a telo zadržiavalo všetku vodu....nohy som mala ako stlpy a obula som len tenisky 😀
Ale mam zdravu dcérku a to je to najdoležitejšie
@linduska27 nemyslím že si tu správne
@gabriela_michaela robi Miske problem, ak jes nejaku surovu zeleninu? Viem, ze paradajky su alergen, tie Ti ani neradim jest, ale mne napriklad vyhovovala surova uhorka, bez supky tak nenaduva, alebo paprika? asi by som doplnila Tvoje ranajky o nejaku zeleninku, ak by sa dalo. Vecere by mali byt zeleninkovo bielkovinove, uz bez chlebika alebo inych cukrov... 😀 ale ak malu zo zeleninky boli brusko, tak na zaciatok pit kazdu hodinu 2 dcl vody...do konca dna to budu tie 2 litre urcite a menej sladkeho...skus to nahradit ovocim, ovocne cukry uspokoja potrebu cukru...ale skor doobeda ako navecer...ale su tu ine odbornicky, ja chudnem zatial s babami iba tyzden 😎
@erika0802 Erika a pijes dost? Lebo mne byvalo tiez zle, ked som malo pila. Vtedy som si musela ist lahnut a spat a az potom to preslo... Ale teraz sa to pri dieteti uz neda 🙂
No tak som rada, ze sme uz dve, co dnes zacinaju 🙂 Ideme do toho!!! Prajem pevnu volu, ked budu prehresky tak radsej doobeda 🙂 A po siestej uz iba pit...
@debbie myslím že sa môžem zapojiť do debaty akejkoľvek aj keď som ešte neporodila .. ja som doteraz pribrala už dosť kil a len ma zaujimalo ci sa ti podarilo schudnúť..
@katkav dakujem pekne za rady 🙂 no uvidime, co urobi tiez u mna ten prvy tyzden 🙂
@debbie aj ja som bola rizikovka, ale nastastie som v nemocnici lezala iba 4 dni...neposluchala som potom a preto sa maly aj narodil predcasne...ale hlavna vec, ze je zdravy....po porode som zistila, ze mal okolo krku pupocnu snuru, takze super, ze sa vypytal na svet, kedy sa vypytal. Tak uz chapem, preco si tolko nabrala...aj to, ze si prestala fajcit, asi si nahradzala cigarety jedlom...ako dlho uz chudnes...vidim, ze uz mas dole cez 20 kil...to od porodu? alebo od kedy nekojis?
@linduska27 prečítaj si názov témy 😉
DOBRY VECER BABULE, hlasim sa po namahavom vikende opat do sluzby, opat plna elanu (okrem inych veci, ktorych som /bohuzial/ plna 😠 ). Zatial som este nic necitala, idem rovno postupne na vec, idem kukat, citat, híkať, zapisovat, a dufam ze tesit sa. Niektore uz budete buvinkat, ale urobim vsetko preto, aby tabulecka vysla este dnes vecer 😉
@debbie vieš čo tak si to nechaj pre seba keď sa človek nemôže zapojiť do debaty len kvôli názvu témy :P
@linduska27 nejde o zapojenie mala by si študovať iné témy a na babatko sa tešiť a nie riešiť čo ťa čaká po pôrode , je to individuálone , čítaj témy o kojení , kolike, zúbkoch,plienkach, príkrmoch a nie o chudnutí
@yennn vaha 83 kg, obvod pasa 102 cm, obvod prs 104 cm, obvod zadku 105 cm
Vaha sla dole oproti minulemu tyzdnu o 2 kg dole, ale to bolo asi tym, ze som mala svoje dni.

@katkav ja babovky ani nemam rada 😀 ale mala ju lubi,aj jej tatko-tak som im spravila radost 😎
Noo....mam rada mikrovlnku,hlavne ked sa v nej da varit bez tuku 😀