Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@gabriela_michaela ahojky, skus hodit, co zvycajne jedavas, nech zistime, z coho priberas. Od toho sa da odpichnut dalej aj napisat tie typy 🙂 A ako stojis s pitnym rezimom?
@gabriela_michaela ahoj. ja som pred tehu mala 57kg, pred porodom 73. potom po porode mi ostalo 64. a potom som to striedavo mala ze 62, potom zase 65.. ale teraz to uz ide iba dolu. a to som strasne nadsena, lebo dnes mam presne 8 tyzdnov od porodu. 🙂
a tipy.. no neviem, tiez kojim, tak diety nedrzim. ale obmedzujem sladke ako sa da, vyradila som z jedalnicka sladke malinovky a sirupy a snazim sa nejest po 18-tej, 19-tej. ako kedy. a ked mam cas, tak troska doma pocvicim. a inak lietam okolo 2 deti 😀
baby ja vam idem pokaziť priemer mam 57,7 čiže + 0,2kg ☹ 😢
@nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @debbie @moon1979 @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav
Napíšte svoj ubýtok za tento týždeň yennn pomocou internej pošty (IP) ....ona tu dnes nie je tak aby sa jej to blbo nehladalo 😎
ahojky babulky tak hlasim stav... @yennn ...vaha-81,9kg..(jupiiiii...ubytok 2,6 kg...ale tentoraz uz v spodnom pradle)
Pas 97cm, (-1), Boky 109cm (-1), stehno-63cm (0) , prsia 102cm (-1 😠 )....
a vcera sme boli na pizzu...viem moja vina 😅 som zjedla 3 kusky a dojedla za Luckou kremeš ☹ ale to bolo o piatej a vecer uz nic....len vodicku...ale ja sa polepsim...
Ahojte. Moja váha ostala rovnaká, no zo všadiaľ mám po 2cm menej, tak aj keď na hmotnosti to nie je vidno, ale na mne to už snáď trošku je 😀
@adky ahoj no do ip som jej písala hned ráno o siedmej ale dam aj sem tak váha 79,2kg bola som ráno vo fitku aj som si zabehala 20min. 😀
raňajky dnes celozrnný toast jeddna kocka zeleninka, čajík
pred fitkom protein
obed dusené fazuľky a varená brokolička zapečená s bielkami a bilinkami,šalát s jogurt.drezingom
pomelo som si kúpila tak olovrant sa mooooc teším
večera olomoucké s jarnou cibuľkou a hriankou celozrnnou
dnes si dam chlebík a možno aj v utorok no potom už nie .... a idem si urobiť kavičku a k nej za odmenu kocku horkej čukotky 😀 😀 😀
dajte jedalničy pre inšpiráciu
a zajtra si urobím tie adky zapekané rajčinky asi 🙂
@adky neboj, do leta to dame dole....super, ze dve kila dole tento tyzden....ja som na seba nebola az taka prisna, tak preto len 800 gramov, ale polepsim sa...hovori sa, ze pomaly dalej zajdes a kilo alebo pol kila za tyzden je optimalne, keby som intenzivne cvicila a naberala svaly, tak asi ani to nedam dole, svaly vazia viac ako tuk, ale zase ludia, co maju ake take svaly si nemusia davat az taky velky pozor na papu. Cindy mam objednanu, som zvedava, ci budem vladat cvicit zaroven s nou, sestra mi tiez donesie zumbu na dvd, tak sa tesim, vecery budu patrit cviceniu, aspon hodinku, lebo az po 45 minutach sa zacina odburavat tuk. Inak doma mam kopu DVD na cvicenie, ale zase vecer nemam tolko energie, aby som hopsala ako blazniva 😉 treba zacat s tym cvicenim, nech to ma svoju pravidelnost a do plaviek budeme kocky 😉 za chvilku si dame prechadzku s malym, vonku je krasne slniecko. 😎
@debbie heeeej? paradajky? vyskusaj 😎
Inac-tvoj dnesny obed sa mi veeeelmi paci 😎
Ja som mala asi taky:
Ranajky: 60g z celozrnnej bagety (kupila som si asi pol metrovu bagetu z bageterie tak si z nej vzdy odkrajujem-chutovo je ovela lepsia ako celozrnne rozky z tesca ktore maju po sebe samu posypku z vlociek 😀 ) 2 trojuholniky karicka light syra a paradajky 😎
Desiata: jablko
Obed: doma sme mali taky perkelt z kuracieho maska a zemiakovu kasu,tak som si dala polovicnu porciu ako ostatny
Olovrant: celozrnna bageta s niecim a so zeleninou
Vecera: polievocka 😎
@katkav ja som uz tu cindy nasla na warez fore-atk si ju stiahnem do notebooku a pozriem sa na nu 🙂
To vazne sa zacina odburavat tuk az po 45 minutach? Hm,to som ani nevedela,ale dobre vediet,ja vydrzim tak pol hodinky cvicit 😀
ALe ved 800 g na to ze kojis je supeeeer ! Len tak dalej 😎
@adky no tych 45 minut si pamatam este z cias, ked som chodila do fitka, tak nam to hovorili osobni treneri 😉 ze tolko organizmus potrebuje, aby sa zahrial a potom zacal odburavat tuk. Ak cvicis kratsie, tak si mozno budujes kondicku, ale nespalujes tuky, mam pocit, ze na zaciatku sa cvicenim spaluju cukry, ale to uz si dobre nepamatam. Ved staci cvicit 3-4 krat za tyzden a vysledky sa urcite dostavia...ja osobne som zvedava ako na tom budem o tri mesiace, vtedy by sa mali dostavit take viditelnejsie vysledky 😉 este si pamatam, ze na zaciatku nam vzdy kazali robit posilovacie cvicenia na strojoch az potom, ked uz mas zohriaty organizmus, tak behat na beziacom pase alebo bicyklovat, ak chces schudnut a odburat tuk 🙂 v lete sa bude cvicit lahsie, clovek je skoro cely den vonku, plus je tu moznost bicyklovania, plavania, ktore je na chudnutie super..aj stravu mas taku lahsiu. 😎 ak som nieco napisala nespravne, ospravedlnujem sa, nie som odbornik a uz som kopu veci ohladne cvicenia za ucelom chudnutia zabudla 😀
TIP NA VEČERU:
Zdravá omeleta z vaječného bielka urobená v mikrovlnke
Oddelíme si 2 bielka z 2 vajíčok,ak máte menšie ako ja tak 3 bielka,na plytký veľký tanier si poukladáme nakrájanú papriku a paradajky,polejeme rovnomerne bielkami,ja som na to ešte dala nakrájaný trojuholník light karicka syra.....a šups do mikrovlnky na stredný výkon zhruba na 2-3 minútky. Omeleta dostane krásnu bielu farbu,je úplne bez tuku.chutovo sa vyrovna omelete pripravenej na panvici a pre nas chudnuce je absolutne vhodna....spapat s jednym kuskom celozrnneho peciva ....
Bielka maju velmi malicko KJ (100g len 208 Kj - 2 bielka su zhruba 100g ked nie menej) zltka maju velmi vela (100g az 1400 KJ)
Zlka supsnite na tanier,dajte do mikrovlnky a vas muzicek si pochutna 😎
Ja som to mala ako olovrant (nevydrzala som,bola som zvedava ake to bude),ale na veceru je to vhodnejsie 😎
@vejula joooj,ja chcem byt tebou!!!! tvoja vaha je pre mna uuuplne super uzasna fantasticka.tak toho smutneho smilika uz aj premen za stastneho 😉
gratulujem kocky k kazdemu deku dole.ja mam 64 a dake drobne,no mam aj potvoru a som cela nafuknuta,tak v stredu budem mat vahu aku mam,som zvedava.dnes som aj ja ale zhresila.v lidli maju grecky tyzden a dala som si tri kusky gyros pizze.joooj,ci bola fajna.vecer spravim o 50 brusakov naviac,ale stalo za to 😉 inak na veceru odporucam ovsenu kasu s vodou zohriat v mikrovlnke na 4-5min,ta kasa sa tak navre,voda sa akoby vytrati,no ostane to take kadejake vlacne a do toho dam postruhane jablko a trochu skorice.joj,aka mlsanda a nasyti to riadne 😉
ahojte tak sme boli nečakane u nasich aj na noc takze dnes som sa nevazila, davam vahu z piatka
@katkav ja som dala od pôrodu dole 27kg no práve leto bolo to najhoršie, lebo slnko , kupanie , kofolka, ovocia veľa ,zmrzlinka a nekonečné grill party a 5kg sa vrááátilo a tie teraz idú nesmierne ťažko dole .... 😠 tak pre mna ked som v diete leto otras , ked som bola 55kg bolo super 😀
@debbie super, 27 kil to je parada....aj ja chcem. Nechapem, ako som sa mohla takto vyzrat. Ale to je tak, ked mate manzela, ktory vam asi aj pri 200 kilach povie, ze prenho budem vzdy krasna. 😀 Ale uz som mu minule vynadala 😀 ....nakolko momentalne nemam ziadnu taku kamosku, ako som mavala za mladi, ktora mi otvorene vzdy povedala, ked som nahodou pribrala, ze rob so sebou nieco..tak som mu povedala, ze to bude jeho uloha teraz....ze mi nesmie dovolit uz ist vyssie, iba ma podporovat v chudnuti, nech sa citim lepsie, ved nechcem stravit dochodok chodenim ku lekarom a na operacie klbov a branim desiatich druhov liekov...chcem, aby sme na starobu cestovali a ked bude maly starsi, v puberte, aby mu vsetci hovorili, Tvoja mama ma super postavu...vyzera tak mlado 😎 tot moj ciel daleky....do leta musim dat dole aspon nieco...aj ked nechudnem nejako divoko, lebo este par mesiacov by som rada kojila, potom sa do toho pustim este viac, ale snad to bude do dovolenky aspon trosku vidiet 😉
haloooo kde ste baby čo vyjedáte chladničky hihihihi dajte dake jedalničky
@adky pozeram, ze Ty mas tu mikrovlnku velmi rada, aj vecera aj babovka z mikrovlnky 😉 vyzerala super, tak chlpato 😀 kym na nu isla cokolada...ale chutky si mi nespravila...ja som dobra 😎 ...dam si este trosku pit cistu vodu...boli sme s malym vonku na ihrisku, dal mi zabrat, sme behali, no normalne ma unavil...ja z toho asi schudnem.... 😀

@yennn Ahojte dievcata, tak aj ja som sa dnes prvykrat vazila 🙂
Vazim 73,5 kg a dala som si ciel 5 kg dolu do Vianoc... Kedze kojim, tak zatial nechcem realizovat ziadne brutalne diety, ale co urcite musim urobit, tak uz asi po 18tej nejest, lebo najviac vyzieram vecer a to naozaj je to najhorsie... Takze uvidim, co to urobi do tyzdna, ked sa zase budeme vazit 🙂 Drzte sa a chudnite s radostou 🙂 Pekny den vam prajem 🙂