Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@oacka ja tiez este kojim, aj ked my uz davno prikrmujeme. Ale @nanika ma velku pravdu - ak mas chut nieco s postavou urobit, tak si uprav stravovanie - ziadne sladkosti a slanosti, uprav si pitny rezim, papaj 5x denne, sladke jedz iba doobeda (najlepsie vobec) - toto vsetko len pomoze kvalite mliecka pre dietatko 🙂
Co sa tyka cvicenia, ano moze sa stat, ze ked to prezenies (najma aerobna cinnost ) tak sa moze zmenit chut mliecka - tak si len odsleduj ci mimi po cviceni neohrna nosom 🙂 Da sa cvicit aj len posilovanie (kalanetika, pilates, powerjoga) - nieco kde sa ti nezvysuje tep, tam by sa to dalo celkom bez ujmy.
Musime byt pekne maminky a kojenie nas v tom nemoze zastavit, ked to bude s rozumom 🙂
@dicinka1 jasne ze sa mozes pridat ak chces a myslis to s chudnutim vazne. Takze vitaj medzi nami, citaj, pis, pytaj sa, bude ti odpovedane 🙂
Ak sa chces pridat "oficialne", mame tu tabulku a graf v ktorom mame vsetky zaznacene svoju vysku, aktualnu vahu, ciel do silvestra , kto chcel pridal aj miery, vazime sa kazdy pondelok, kto chce sa moze aj merat, ale minimalne raz za mesiac treba miery doplnit. Kazdy pondelok to uverejnujeme, aby sme sa potesili spolocnym vysledkom ale aj jednotlivo samozrejme, uz sme spolu schudli 46 kil za mesiac co je podla mna uuuuuuuzasneee.
Takze ak chces, posli mi tie udaje.
Ak si si este neni ista, ci chces byt "clenom tabulky" 🙂 pokojne ostan, citaj, prispievaj a uvidis, nie je to povinne.
Otazky? 😉
@nanika este ma napadlo nieco k tej tvojej starsej poznamke o tom, ze spagety maju najnizsi GI zo vsetkych cestovin. Netreba zabudat ze nejde iba o druh potraviny, ale aj o technologiu spracovania. Cize ked si das cestoviny al-dente tak maju nizsi GI ako ked ich rozvaris. Surova zelenina ma nizsi GI nez dusena, dusena ma nizsi nez zapekana.
Vareny zemiak v supke ma nizsi GI nez zemiakova kasa a ta ma zase nizsi nez pecene zemiaky 🙂
To iste s ryzou...
@dicinka1 pre zaciatok mi daj svoju vysku, aktualnu vahu a kolko chces do silvestra schudnut, podotykam ze do silvestra mame necelych 9 tyzdnov. To je spuuuuuuuuuuusta casu na to, aby si zhodila minimalne prve 2-3 kila.
Co sa tyka pitneho rezimu, tym treba jednoznacne zacat, pretoze ak si doteraz mala nedostatocny pitny rezim, telo vodu zadrziava v nudzovom rezime a ked zacnes pit 2,5 - 3 litre denne, tak sa odvodni, uvidis to na prvom kile.
Co sa tyka pitia - jednoznacne z pitneho rezimu (ako i z jedalnicka) odstranit cukry - cize ziadne sladene malinovky, ladove caje, nesladit caj.... najlepsia je pitna voda z vodovodu, ak ti nechuti, casom si zvyknes 😝 v kombinacii s cajmi - nesladene bylinkove (ale pozor na to ak by si kojila) alebo mozu sa ovocne (ale tiez obsahuju urcity cukor). Mineralky mozes tiez, ale nie ze si zostavis cely pitny rezim s mineralkami - to telu skodi, treba umiernene, par deci denne a mineralky striedat jednotlive druhy.
Mozno ma niekto iny nazor, ale co sa tyka jedla - treba jest 5-6 x denne, nevynechavat ranajky, ovocie ak tak len doobeda, pridat do co najviac jedal zeleninku.......
Jasne ze ti pomozeme, ak to myslis s chudnutim vazne, si tu vitana 🙂
Baby musim vam nieco prezradit na @vejula, ona sa tu furt stazuje, ako je demotivovana a ze nechudne na vahe 😝 ale pri svojej vahe schudla uz 1.8 kil, co je za 4 tyzdne uplne idealne a najma, co je dolezite - zatajila nam, ze si tak potichucky tajne redukuje centimetre,
uz schudla:
4 centi z prs (zacni dievca posilovat, nech tu naberies svaly, aby ta drahy nevyhodil z domu 😎 )
5 centi z pasa (!!!)
3 centi zo zadku
1 centi zo stehien
Sikulka jedna tajnostkarka 😀 😀 😀
ale vidim ze tu nikto nie je, nikto ma necita, nikto ma nema rad a ja si tu trpim samomluvou... tak idem vysavat 😀 😀 😀
@yennn takže moja výška je 165 cm 😉 , váha už stúpla na 88,8 😠 , chcela by som dat dole 4 kíla 😝 😝 😝
teda ak sa podrí,,dúfam,že aj viac..ak začnem nejako cvičit a budem pomenej pri pc 😉 😀
@vejula krásne to ide s teba dole...
@yennn ešte sa chcem opýtat,kde môžem nájst tu našu tabulku?nech môžem kuk ostatne baby..
@katkav ano, aj ja ked vyrastiem tak zase budem mat tolko, ako ked som schudla tych 24 kil. A potom ked budem velka, tak budem mat dufam o dalsich 10 kil menej, to sa budem velmi tesit. A potom..... OK OK ale najprv sa treba sustredit na ten silvester 🙂 Verim ze kebyze pojdes naplno, budes na silvestra 2-ciferna 😀
@dicinka1 tak som si zapisala tvoje "koordinaty" 😉 tabulku pohladaj, vcera som na nu uverejnila link v noci 😉 Len sa pekne inspiruj 😀
@yennn no pokusim sa, ale moj problem je aj v tom, ze maly sa mi v noci parkrat budi a potom som cely den vycerpana a hoci sa snazim nehresit, nie vzdy sa mi to podari...neviem ako mat viac energie, jedina kava, ktoru mozem pit je melta kava, pomaha mi vychadzka na cerstvom vzduchu ale to nie vzdy vladzem byt vonku dlho alebo ked si s malym pospim....urobim vsetko pre to, aby som si svoj ciel splnila 😎
ajoj yennn...necitala som uplne vsetko...ale da sa povedat,ze dost... 😉 len mi porad ako chudnut okrem stravy...kazdy pohyb,ktory teraz spravim je bolestivy....takze cviky mam zatial od lekara zakazane ☹ ☹ ☹ a bez pohybu sa tazko chudne 😅
@bordinka môžem sa pridať? prvá vec: pozerať sa na seba v zrkadle a hvovoriť si: som pekná, som krásna, som štíhla, a uvidím hneď sa lepšie začne chudnúť
ja mám večný boj s kilečkami navyše , teraz som si kúpila b-tronic, mám to od piatka a celkom sa mi to páči , uvidíme, či sa brucho spevní 😉
Babenky blahoželám ku každému ubudnutému kilečku, men to ide pomalšie ako som čakala,ale na druhej strane dúfam, že sa to ani tak skoro nevráti 😉 minule som si kúpila krásny svetrík veľkosť 38 a hádam sa doňho zmestím (v lete, do Sivestra je to nereálne ) a v nedeľu sme šli na cintorín a som si obliekla šaty čo mi mm kúpil cca v auguste a normálne mi boli voľné, čo predtým som mala problém sa poriadne v nich nadýchnuť a TO JE AJ VAŠA ZÁSLUHA , lebo ma tu každa z vás motivuje
baby,držím Vám palce..aby bolo číslo stále menšie a menšie.. 😉
@katkav diky moja, uz som si tu torturu absolvovala, najprv na socialku, lebo sa mi marilo, ze potrebujem od nich nejake potvrdenie, ti ma poslali na UP, odtial predsa len na SP po potvrdenie a naspat na UP. Podotykam, ze sidlia na 6. posch a ja mam fobiu z vytahov, proste kilecka ostavali za mnou. Na ranajky som zjedla az jednu paradajku s kyslou smotanou, teraz som dosla domov, nechcite vediet, co som zozrala, ale aj tak mam len cca 2.600 kJ, cize pohoda, kedze na veceru mam naplanovany karfiol so zemiakmi, dnes s lahkostou podleziem 7 tis kJ.
@gabriela_michaela ahoj no pijem teeda snazim sa pretoze v porodnici ma nutili pit v zime 3,5litra vody denne tak mi uz aj usami isla von ale vypila som aby ma pustili domov...a tak ked si spomeniem na to..tak uz mi je zle..ale teraz pijem normalne vody dost no caju lebo som chora🙂
@katkav tak to odporucam pozicat si nasu emu, ktora si v noci cucne aj kazdu hodinu, takze ju musim mat nastahovanu v posteli, inak by som nevedela existovat, vstava okolo stvrtej rano, v nedelu sme boli hore od tretej, vcera mala vypravaciu hodinku o pol druhej v noci. Ale lubim ju 🙂
@lilithka26 ano moja pozname!ja som mala 70 kilou ked som otehotnela teraz som natom asi ako ty mam 164cm a vazim 82kg!vies co ja som si to tiez opredsatavovala tak ze budem cvicit!prdlajn nechce sa mi ani dychat ked mi mali zaspi ledva cakam dat sa do pyzama a pozerat telku!kedy ti mala zaspava?ja som skusala tak ze som nejedla sladke ani pecivo a jedla som 3 krat denne a pila strasne vela vody ty vole mne to normalne islo dole ale urcite od pondelka idem zase lebo uz mam na seba nervy ale bolo by dobre keby ide somnou volado vies ze by sme zalozili sranku a chudli by sme spolu pisali si co sme jedli a kolko sme schudli!mozno ze by nam to islo pekne!ja som poczula moooc o zumbe jak sa stoho chudne!u nas to je kazdy utorok mozno sa nato dam dohodnem sa s mamou ze nech je pri mmalom a idem nato lebo nenavidm ani nakupy lebo v nicom som neni pekna!
@nanika tak to mate vesele, pozeram, ze mas dvoch drobcov, ja som mala uzasne iba prve tri mesiace, to maly papal kazdu hodinu a pol, den ci noc, vtedy som bola z toho uplne na nervy, mliecka som mala dost, vyzerala som ako Pamela Anderson, ked mal tri mesiace tak zacal papat menej casto a spravila sa mi retencia. Co sa tyka tej unavy dnes, uz mi je lepsie, maly si poobede pospinkal hodinku a pol, takze som si pospala chvilku aj ja s nim. Inak odkedy dietujem, tak ma chudacik hnacky, myslite, ze to moze byt zmenou mojej stravy, alebo mu idu zase zubky? no neviem. 😒
@nanika no dufam, ze to je tou mojou stravou alebo zubkami, lebo dasienka ma zdurene aj hore aj dole, zatial mame 8 zubov iba, uz som skusala dat mu varenu ryzu s mrkvou, aj ryzovy vyvar...zatial nezabera....a pridala som do stravy asi iba to, ze ovela viac pijem ako predtym...a snazim sa vecer nejest sacharidy....ale mam pocit, ze maly je hladnejsi...asi to je iba pocit. 😖
no asi dnes isli vsetci spat so sliepkami 😀
tak zumba uspesne za mnou , vyskakana som dostytosti a na večeru som mala kysle uhorky mnaaam 🙂
@atulka20 ved mi tu presne to robime, ked chces tak sa pridaj ;) ja som zacala len tento tyzden ale zatial som nedala nic dole, praveže mam 0,5kg plus. Uz 10 dni mi meška nie nie a nie prist. Uz som ako balon. Ale vlastne som stale na starte a nic som nedala dole. Tak vlastne mozeme začat spoločne štart. Skusim aj ja obmedzit to pečivo, sice mam len jeden chlebik na ranajky ale aj tak vyskusam 😉

@nanika ze grecke tyzdne, LOL 😀 😀 😀
To by sa ti hodilo, co? 😀 Ja som tiez kukala na katalog, ci sa nam nieco nehodi do jedalnicka, ale veru... nehodi 🙂